background preloader

Jennykage

Facebook Twitter

Kläder att köpa

Silvia Avallones öppna brev till Italiens unga om corona. Jag har också varit tonåring och minns den där ohejdbara och uppkäftiga energin som trycker på inifrån och får en att röra på sig och testa gränser, ibland saknar jag den till och med.

Silvia Avallones öppna brev till Italiens unga om corona

Men jag minns också tydligt sommaren när min mormor dog. Jag var tretton år och mitt liv var ett verb: gå ut. Från morgon till kväll var jag ute, gick bara in för att äta, sa snabbt hej till mina föräldrar och var nere vid havet hela dagen, så långt som möjligt från alla vuxna. Om någon hade tvingat mig att stanna hemma skulle jag ha skrattat. Vad ska jag sitta inne för? Kärlek och vänskap var inga abstrakta begrepp, det var kroppar.

ReadWorks - Our Solutions. Elementari: Write, share, read interactive stories. Experten: Detoxa din hjärna från stress – så gör du. Många av dagens stressproblem beror på att vi använder hjärnan fel.

Experten: Detoxa din hjärna från stress – så gör du

Vi är uppkopplade för mycket, sover för lite och använder vår begränsade energi till onödiga saker. Det positiva är att det går att göra något åt det! EFClass - ett gratis och digitalt läromedel i engelska. Välkomna tillbaka och hoppas ni haft ett skönt och avkopplande sommarlov?

EFClass - ett gratis och digitalt läromedel i engelska

Kommande läsår kommer jag låta min elever kombinera läsandet av skönlitteratur med arbete i det digitala läromedlet EF Class. EF Class är ett gratis och digitalt läromedel i engelska för högstadiet och gymnasiet. Jag menar att det är flexibelt och håller en hög kvalitet. Clara Höglund (@claras_klassrum) Talk like a pro. Övningar med ”gap” bidrar till mer prat på spanska. Leda & lära nummer 9/2019: ”Hur får jag dem att prata?”

Övningar med ”gap” bidrar till mer prat på spanska

En klassrumsstudie i spanska Samtalsövningar som innehåller en informationslucka, ett ”gap”, bidrar till att eleverna pratar mer utvecklat. Det konstaterar språklärarna Fredrika Nyström, Stina Säfström och Eva Söderblom som skrivit en utvecklingsartikel om sitt projekt i ämnet spanska. Varför ville ni skriva en utvecklingsartikel? – Vi har arbetat med det här projektet i flera år och har tidigare presenterat resultaten för våra respektive utbildningsförvaltningar samt genomfört en workshop. Vad handlar artikeln om? – Om ett projekt i ämnet spanska med syfte att få eleverna att använda språket mer utvecklat, prata mer, kort sagt.

. – Artikeln beskriver hur vi har designat uppgifter med ett så kallat”gap”, en informationslucka, i syfte att stimulera eleverna att på ett mer autentiskt sätt tala spanska. . – I artikeln beskriver vi förarbetet, design av aktiviteten samt analys av resultatet. Vilka resultat har ni sett? Susanne Sawander. Sluta vara konflikträdd – så gör du för att sluta. Är Teams något att ha? Min kommun valde för ungefär ett år sedan som pedagogisk plattform och informationskanal inom kommunens förvaltningar Office365 , dvs.

Är Teams något att ha?

Microsofts omfattande lösning för företag och offentlig verksamhet. Själv var jag ärligt skeptisk till hur det komplexa O365 skulle mottas i skolan. Många lärare på min arbetsplats hade viss kännedom om Googles motsvarande paketlösning, som företaget numera kallar GSuite, skoldelen tidigare GAFE, och några hade flitigt använt Googles tjänster i undervisningen. Ett kännetecken för Googles tjänster är enkelhet. Ett exempel på det är att den webbaserade ordbehandlaren Google Dokument innehåller ett begränsat antal finesser och valmöjligheter.

Nu har snart en termin gått med O365 i skarpt läge för alla skolans anställda och elever. KAB, Klassanteckningsboken, OneNote…Kärt barn har många namn. I mitt förra inlägg berättade jag övergripande om Microsoft Teams, som i skolorganisationer kan fungera som en pedagogisk plattform.

KAB, Klassanteckningsboken, OneNote…Kärt barn har många namn

Jag har använt Teams i snart en termin. Hur Teams används kan säkert vara olika mellan lärare, men för mig är det ett kontaktställe och den plats där eleverna inlämnar sina examinationsuppgifter. Ibland hör jag sägas: ”Vi jobbar i Teams”. Det kan jag inte riktigt se hur man gör, frånsett konversationsmöjligheten. Det är i OneNote man kan jobba. Jag ber alltid eleverna att gå in via sin skrivbordsapp, OneNote2016, som de har nedladdade i datorerna. Microsoft har en egen supportsida för detta med två olika OneNote. I mina grupper har jag valt att själv lägga in allt material direkt i respektive elevs OneNote (vi kallar KlassAnteckningsBoken för KAB men det är OneNote).

Microsoft OneNote Tutorial. Kom igång med OneNote: Del 1 - skapa anteckningsbok för klassen. Det som är nödvändigt för några är bra för många. Marie Nilsson blev Årets lärare i kategorin Elevhälsa 2017.

Det som är nödvändigt för några är bra för många

Genom att slopa hemuppgifter, ha allt material i klassrummet och möblera genomtänkt skapar hon större arbetsro och minskar stressen för eleverna. – Det som är nödvändigt för några är bra för många, säger hon. Rösten och rörelserna skvallrar om rutin, sådan som kommer av många år i yrket. Marie Nilsson kan lugnt leda eleverna dit de ska – steg för steg. När hon öppnar dörren till dagens lektion i engelska med årskurs 7, är det första momentet att få dem att sätta sig på rätt plats. Marie Nilsson står vid dörren och samlar in mobilerna medan eleverna går in.

Inredning

Elevaktiva arbetssätt och inkluderande lärprocesser. Att skapa rutin som lärare inför första arbetsveckan. Köpa från amazon. Theblog?ShowFile&doc=1381239814. Här är anpassningar bra för alla. ”Det som är nödvändigt för en del är bra för alla”.

Här är anpassningar bra för alla

Med den devisen förändrade Marie Nilsson och Malin Behrenfeldt på Södermalmsskolan sin undervisning för att höja elevernas resultat och förbättra arbetsmiljön. Deras arbetssätt med generella anpassningar för alla elever har visat sig framgångsrikt både för lärare och elever. Sedan några år arbetar de utifrån ett lektionsupplägg som bygger på att allt arbete sker i klassrummet där eleverna har tillgång till olika stöd.

Alla elever jobbar med samma uppgift, samtidigt. Uppgifterna är gjorda för att passa svagare som starkare elever och alla ska kunna känna att det blir en lagom utmaning. Pdf4000. Quizlet – lär ord och begrepp enskilt eller tillsammans! Tl;dr: ett inlägg som handlar om Quizlet och Quizlet Live.

Quizlet – lär ord och begrepp enskilt eller tillsammans!

Nedan finns en bildguide som förklarar hur det går till att skapa konto, sets, dela med eleverna och spela Quizlet Live. (Sedan följer ett längre inlägg där Quizlet beskrivs mer i detalj.) Voting - Mentimeter.

Klassrumsdekorationer mm

Att läsa. BGRS - Engaging Students. Teaching Resources & Lesson Plans. Canva. Lärarbloggar. Privat. Betygssamtal mm. Pedagogiska tips/ lärarbloggar. English. Franska.