background preloader

Vegetariskt

Facebook Twitter

Indisk morotsdipp med grönsaker. Aubergine gratäng – Paolo Robertos goda recept. Halloumi tikka masala. Vegetariskt. Sötpotatissoppa med curry och lime. Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor. Sallad med brysselkål, nötter och mögelost. Brysselkål med hasselnötter. Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter. - ekologiskt och giftfritt för hela familjen. Sesam- och morotsbiffar med hummus och fetaost. David och Liga Appelgren visar vägen till Gröna Vågen 2.0. David inspirerar och irriterar.

David och Liga Appelgren visar vägen till Gröna Vågen 2.0

Han och hans fru Liga Appelgren har gått från stadsbo till självförsörjande ekoodlare på mindre än ett år. Och via Matfusket på Facebook når han miljontals läsare och sätter skräck i de stora livsmedelsföretagen. Att vara en självförsörjande människa är något av det farligaste man kan vara i dagens samhälle. Aproved by bugs – Insekter är den bästa kvalitetsstämpeln. Bäst i test: Bara en färdig falafel smakar äkta. Hälsans kök. Något som ni ofta frågar efter här på bloggen är lätta och goda vegetariska recept.

Hälsans kök

Därför är det extra roligt att jag kan presentera mitt samarbete med Hälsans Kök nu. För lätta & goda recept det är precis vad jag ska bjuda er på nu. Barnens favorit är spagetti & köttfärsås – och så enkelt det är att göra den vegetarisk! Hälsans Kök har en färs som är både vegetarisk & vegansk. Barnen märkte ingen skillnad alls på min vanliga och denna vegetariska.

Önskar du göra middagen vegansk så kan du vända ner havregrädde istället för vanlig grädde. Det här behöver du: olja att steka i 1 finhackad gul lök 1 pressad vitlöksklyfta500 gram Färs från Hälsans Kök 1 msk tomatpure 1 burk med krossade tomater 1 dl vatten 1 dl grädde ( havregrädde ) 1 msk kinesisk soja salt & peppar Gör så här:Hetta upp en stekpanna med olja och fräs den finhackade löken / vitlöken. Röda linsbiffar med morotstzatziki och ruccolapotatis. Nej, budget behöver inte innebära vare sig näringsfattigt eller tråkigt.

Röda linsbiffar med morotstzatziki och ruccolapotatis

Kolla in Ulrika Brydlings finfina recept på röda linsbiffar med morotstzatziki och ruccolapotatis. Röda linsbiffar med morotstzatziki och ruccolapotatis namn@mail.se Tips om sidan '[CAPTION]' på vardagspuls.se Jag vill tipsa dig om sidan [SHARE_URL] på vardagspuls.se. Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-08 | Ulrika Brydling Ingredienser: Biffar: 250 g röda linser 1 ägg 1 gullök 3 msk potatismjöl 2 tsk malen spiskummin 2 tsk paprikapulver 2 tsk salt Olja till stekning. Recept: Kryddig bönsoppa - perfekt för kaphasäsong - Tia Jumbe - ayurvedisk rådgivare, yogalärare & författare. Kidneybönsoppa – utmärkt kaphamat.

Recept: Kryddig bönsoppa - perfekt för kaphasäsong - Tia Jumbe - ayurvedisk rådgivare, yogalärare & författare

I kaphasäsong passar det bra att äta lätt, varmt och lite hett. Den här kryddiga soppan är ett utmärkt middagsalternativ för alla som känner behov av att balansera den tröga och kalla kaphaenergin! Att vi nu är inne i en kalla och våta vårsäsongen kan inte ha undgått någon, åtminstone inte här i Stockholmsområdet, där jag bor. Jag vet inte om jag någonsin upplevt en så kylslagen och tung vår – phu! Kapha dosha kommer ju med tröghet, kyla och tyngd. Personer med vata- och pittaobalans kan däremot må bättre av att välja andra soppor. Men soppan är inte enbart balanserande för kapha, den är också supergod!

Webbutiker där du hittar de lite mer ovanliga ingredienserna hittar du här. Kidneybönsoppa, 4 portioner 5,5 dl kokta kidneybönor 8 tomater 2 röda paprikor. Gör Din Egen Aquafaba; Kikärtor och Kikärtsspad - VegoParadiset. Aquafaba är inget annat än spadet som blir när man kokat kikärtor.

Gör Din Egen Aquafaba; Kikärtor och Kikärtsspad - VegoParadiset

Det som man förr hällde bort. Numera kokar många kikärtor enbart för spadets skull och undrar sedan vad man ska göra av alla kikärtor. Tur att vi har recept med lösningen på det! 😉 Fördelen med att koka egna kikärtor och ta vara på kikärtsspadet är att man alltid vet hur koncentrerat det är. Kikärtsspad – Steg för steg Jag har sett på olika sajter att många frågar hur man gör sitt eget kikärtsspad så därför visar jag här hur jag gör.

Weck Jars Flaskan på bilden är en Weck Jar som används till konservering och vill du så går det jättebra att konservera de kokta kikärtorna i sitt spad. Ingredienser 400 gram torkade kikärtor8 dl vatten1 tsk salt Tillvägagångssätt Dag 1: Blötlägg kikärtorna i ca.1,5 liter vatten i ett kärl där de kan expandera rejält,, ställ undan på ett svalt ställe i 1 dygn. Dag 2: Häll bort blötläggningsvattnet och skölj av ärtorna. Dag 3: Ta fram en bunke och lägg en sil uppepå. Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. Hej!

Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott.

Hörrni! Åter igen stora och glada nyheter! Det känns som att jag börjar bli något av en hackande skiva här, men på ett bra sätt. För det händer verkligen många roliga grejer just nu! Och – tro mig, det kommer mer, så ni kommer få stå ut med mina stora glada nyheter ett tag till! Dagens stora och glada nyhet är mitt nya samarbete med Crêperikedjan Crepson som ursprungligen kommer ifrån Båstad, men idag har sin bas i Västermalmsgallerian på Kungsholmen (väldigt nära där jag bor, vilket jag är fett nöjd med!)

Jag kan glatt tillkännage att vi ingått ett större och långsiktigt samarbetsavtal där jag kommer hjälpa dem med deras veganska rätter på menyn och att marknadsföra dessa. Det som är speciellt med Crepsons koncept är att de till skillnad från andra Crêperier satsar på ”fast casual” segmentet istället för a la carte och pressade dukar. Här är receptet på den första galetten, Jävligt Franskt. Jävligt Franskt, 4-6 st Ingredienser.