background preloader

Recursos CCSS

Facebook Twitter

Blocos e modelos em papel « Cartografia Escolar. Por Eugênio Pacceli da Fonseca.

Blocos e modelos em papel « Cartografia Escolar

Belo Horizonte. Recursos. Mèdia. Ràdio. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. 1d10 en la mochila – Alternativas al ocio digital a través de la enseñanza. La caixa d’eines que ha fet la volta al món. #MA140 (M)irar al (A)rte en Twitter(140) Inici. JUGAR I JUGAR, L’EDAT MITJANA A L’ESO – parlem de coses. L’assassinat del rei Jordi ha estat una terrible pèrdua per a tothom, tot i que va morir a finals del segle XIII.

JUGAR I JUGAR, L’EDAT MITJANA A L’ESO – parlem de coses

De què estic parlant? Doncs d’un petit joc de rol per parlar de l’estructura social de l’Edat Mitjana amb els grups de 2n de l’ESO. La dinàmica tracta sobre l’assassinat d’un rei medieval a la Baixa Edat Mitjana, el rei Jordi. El cas de corrupció que va sacsejar la Catalunya del segle XIV. Durant el procés es va demanar als testimonis si tenien constància que els acusats “prenien indistintament corrupcions e subornacions per retardar o spatxar sentencies e signar o fer signar letres o altres provisions, axi justas com injustas, axi com hajen absolts aquells qui eren culpables e dignes de gran punicio per subornacions o corrupcions, destruint la cosa publica e la justicia a canvi de diverses quantitats extorquides”.

El cas de corrupció que va sacsejar la Catalunya del segle XIV

La resposta dels testimonis fou afirmativa, i revelaren que també havien estat extorquides les universitats i els estaments més pobres sense que els consellers haguessin mostrat el menor escrúpol. Factures falses utilitzant la signatura del rei Igualment es va evidenciar que l’equip del monarca tenia també la mà trencada a fer factures falses i a utilitzar la signatura del rei.

Fitxes d’educació per la pau — FundiPau. Aquí trobareu una selecció de dinàmiques i jocs aptes per treballar l’Educació per la Pau.

Fitxes d’educació per la pau — FundiPau

Temas. Ciències Socials Manent. App.emaze. Història del cinema. Espai Barcanova. 1461702 0 1. Espai Barcanova. Blog de CCSS de 4t ESO, 1r i 2n Batx - Material acadèmic. El portal de la educación. Cursos:curriculum:eso_btx:dsso:index. Heródoto. Blog de Ciencias Sociales, por Antonio Boix. La política. Seven Million Years of Human Evolution. The Rulers of Europe: Every Year. Juan Díaz Canales y Paco Linares invocan la aventura desde el salón de casa. ALICANTE.

Juan Díaz Canales y Paco Linares invocan la aventura desde el salón de casa

Quédate en casa. El uso del imperativo hace difícil conciliar el sentido de la responsabilidad con el espíritu anárquico del carácter mediterráneo, ese que impregnaba la voluntad del joven Corto Maltés, cuando utilizó de manera sabia una navaja barbera para dibujar el camino perdido de la fortuna. Quédate en casa y lee. Quédate en casa y sal al camino de la aventura sin traspasar los límites de la patria íntima del hogar. Quédate en casa y emula a Xavier de Maistre, en breve llegaremos a los 42 días de reclusión. Quédate en casa y cuenta cómo fuiste capaz de llegar a Borneo, a Tasmania, al reino de Sarawak, a Maravovo, flotando en algún lugar entre Papúa y las Islas Salomón. Ciències socials. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Població Catalunya. Models de propostes didàctiques. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya.

Documentals - Ciències Socials. Geografia, Història i Història de l'Art. Eines de Memòria. Memorial Democràtic. Quaderns didàctics del Memorial Democràtic. Memorial Democràtic. Publicacions. Memorial Democràtic. Anc@ula. Cristian Sánchez Arias. Cinema i Educació / Cine y Educación. Materials educatius – Ciències Socials, Geografia i Història. CFA Palau de Mar Palau de Mar. Memoria de España - RTVE.es.

Art Prehistòria Primeres civilitzacions

Libros del Ministerio de Educación de todas las asignaturas para DESCARGAR - El Ministerio de Educación a través de su sitio brinda la facilidad a las personas de que puedan obtener los libros de las diferentes asignaturas con su respectivo nivel, esta es una forma sencilla de conseguir los textos deseados.

Libros del Ministerio de Educación de todas las asignaturas para DESCARGAR -

Actualmente el MINEDUC ha realizado ciertas modificaciones en cada uno de los textos, por lo que ya se encuentran disponibles las nuevas versiones de estos libros y se podrán descargar de una manera fácil y rápida. El MINEDUC pone a disposición los textos educativos vía online, ya que se considera que es de mucha importancia para las personas, debido a que en ocasiones se necesita alguno de estos libros y no hay forma de conseguirlos. Realmente con esta facilidad que brinda el MINEDUC ayuda mucho y satisface las necesidades de los usuarios, aunque la descarga en ocasiones puede tardar un poco, pero esto se debe a que la página se puede colapsar.

Subnivel Preparatoria 1.° Grado (guia del docente) La aventura de aprender. Proyecto cuyo objetivo es visibilizar el aprendizaje producido en entornos “no académicos” a través del trabajo de diferentes colectivos generadores de los mismos.

La aventura de aprender

Así “La aventura de aprender” actúa como plataforma de conocimiento conectando dichos aprendizajes con la actividad del aula, poniendo en valor que aprender es inseparable de compartir, colaborar y cooperar. Los contenidos se publican con licencia Creative Commons (enlace a licencia de este proyecto) en diversos formatos que permiten su uso, descarga, edición y publicación posterior por toda la comunidad educativa. Un proyecto que abarca… Experiencias: materiales audiovisuales educativos emitidos en el programa “La aventura del saber” que, gracias al convenio de colaboración de RTVE con el MEFP, son seleccionados e incluidos en el proyecto “La aventura de aprender” con una información adicional que se relaciona con otros materiales afines de la plataforma.

Accede a la Aventura de Aprender.

Gamificació

Inicio — Teatro.es. Gemma Ajenjo Rodriguez’s Presentations on SlideShare. Julia Valera’s Presentations on SlideShare. Maria Lasuen presentations. Freeadygiuagdia.ygto.com. Salvavila presentations. Canciones populares de Europa - Proyecto TELEDMUS. Aracné. Materials TIC. Taller de ciències socials. Ingredients de l'univers. Index General classes virtuals d'Història de la professora Caty González. Propostes de didàctica de la història per a la formació de mestres by Universitat Jaume I. Lectura. Impuls de la lectura. Material didàctic. ESO. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Institut Ramon Muntaner. EDUMET. World Book. Horrible Histories. Home - Historias de la Historia. El revés de los mapas - Política y sociedad. Marie y Marx (1/5) - La mercancía. Jugando con la Historia. EL WEB DE LES CIÈNCIES SOCIALS · Enllaços i recursos per a les Ciències Socials a l'ESO i al batxillerat: Història i Geografia, Història de l'Art, Història del Món Contemporani, etc.

La Restauració - Google スプレッドシート. TeideProjectes - Solució pedagògica integral per viure experiències educatives. SOCIALS 1ESO A INS MARTA MATA. Com elaborar un eix cronològic. Maria Jesús Monter Domec. Gemma Correll on Instagram: “The Modern Pantheon of Gods and Goddesses - for @thenib □‍♂️ #comics” Recursos educatius. Un mapa cada dia: Quan els noms volen dir coses diferents. En els mapes, en la cartografia, una peça essencial són els noms.

Un mapa cada dia: Quan els noms volen dir coses diferents

Noms d’estat, de nació, de regió, de ciutat, d’accident geogràfic, de muntanya, de riu, de mar… Sense els noms, els mapes sembla que perden el sentit. Però què passa quan canvien de significat al llarg del temps? Aquest mapa intenta exemplificar el problema que significa ensenyant sis casos de noms geogràfics africans que abans significaven una cosa i que ara en volen dir una altra. Tiki-Toki Timeline Maker: Beautiful web-based timeline software. Lesson plans for KS3, GCSE and A-Level. Ensurt als canals de Venècia: un gran creuer envesteix una embarcació turística.

Un incident aquest matí de diumenge al port de Venècia pot ser la gota que fa vessar el got de la paciència dels seus habitants amb el turisme de grans creuers que envaeix la ciutat dels canals.

Ensurt als canals de Venècia: un gran creuer envesteix una embarcació turística

Un creuer de grans dimensions de l'empresa MSC ha perdut el control i ha envestit una petita embarcació turística al port de Venècia, al canal de la Giudecca. Els creueristes que viatjaven a l'MSC Opera també han pogut captar amb les seves càmeres el moment en què el creuer xoca i desplaça l'altra embarcació al moll de San Basilio: Des d'un altre angle es pot veure com els vianants que hi havia al moll en aquell moment fugen espantants mentre la gran proa del vaixell s'acosta imparable cap a ells. Canal UNED. Share and Discover Knowledge - DOKUMEN.TIPS. PPCC WEB. Siti del Cercle Alfons Mias Carrer Georges Brassens, 9 66740 Sant Genís de Fontanes06.71.94.39.18.

PPCC WEB

Museus

Pierre grimal diccionario de la mitologc3ada griega y romana. Textos per llegir i aprendre. Ciències socials. Presentacio dels materials. Roma Victrix: Douglas Bader y Adolf Galland. Adolf,segundo por la izquierda y Dougas, en el centro. Hay ocasiones en que se ven cosas difíciles de entender. Como cuando vas despacio por una carretera, por medio de un paisaje yermo y árido y, de pronto, se aparece ante nosotros una bella y solitaria flor casi al borde de la cuneta que al menos nos alegra en parte el recorrido... o incluso cuando tienes la oportunidad o la desgracia de compartir mesa y mantel con un grupo de gente en el que son mayoría los mediocres y, en medio suyo, aparece una persona de aquellas que captan tu atención solo por la habilidad con la que miden sus gestos o sus palabras.

De igual modo, hay veces en las que la amistad fluye de manera extraña, duradera y casi incontrolable. 5-Minute Crafts on Instagram: “Pop up greeting cards for all occasions. □ #5minutecrafts #video #diy #crafts #card #cards Follow us on Twitter!…” Reviews in History. Oxford Dictionary of National Biography. Free Disposable Email address. Ciencias sociales. Caliper Business Card. Smithsonian National Museum of Natural History. Home. Teaching Resources For Students And Teachers. National Geographic Society. Rac1. Search Results. Free Timeline Maker.

Frise chronologique. Khan Academy. Umberto Eco.

Unitat Didàctica curs Manresa