background preloader

Cienciesocials

Facebook Twitter

Baúl del Arte: LOS LABERINTOS. Se entiende por laberinto, el recinto, generalmente con la entrada y la salida en distintos lugares, que está constituido por calles muy parecidas que se entrecruzan y se disponen de tal manera que resulta difícil orientarse para alcanzar la salida.

Baúl del Arte: LOS LABERINTOS

El significado cultural y la interpretación del laberinto como símbolo es muy amplio y rico. Está presente en diversas culturas, épocas y lugares, presentándose siempre como un símbolo ligado a lo espiritual: Así, por ejemplo, muchos laberintos dibujados en el suelo servían como una especie de trampa que atrapaba a los malos espíritus. Se conoce esta función desde la prehistoria en adelante,y hasta en algunas iglesias católicas es posible encontrarlos trazados en el piso, cerca del baptisterio. Laberintos en mosaicos romanos. Laberinto en moneda de Knossos 250 aC. Villard de Honnecourt, Livre de Portraiture, 1210 - 1240 Livre de Portraiture, 1210 - 1240 tipos Tablilla de arcilla recuperada del palacio de Pilos. De Chartres a la Sagrada Familia, ocho catedrales con laberinto.

La catedral de Chartres (Francia) es considerada el culmen de la arquitectura religiosa gótica en Europa.

De Chartres a la Sagrada Familia, ocho catedrales con laberinto

Son legión los viajeros que cada año quieren contemplar su estilizada figura, el zascandileo de las proyecciones lumínicas de sus vitrales, la asimetría de sus torres. Muchos de ellos acuden allí para comprobar supuestos mensajes esotéricos, ya sea en la baldosa diferente del pavimento que recibe el primer rayo de sol en el solsticio, ya por el pozo sagrado precristiano situado junto a los dólmenes originales. Lo que la mayoría de visitantes no pueden apreciar en todo su esplendor es el gigantesco laberinto circular dibujado con las baldosas de la nave central.

Tiene 264 metros de recorrido –para el camino acertado hasta el centro– y 16 de diámetro, exactamente el mismo que el rosetón del lado oriental. Youtube. Youtube. Youtube. Youtube. Cómo se FUNDE una ESCULTURA DE BRONCE a la cera perdida □ Youtube. Youtube. YouTube. Assistents virtuals: altaveus intel·ligents que ens escolten? EPUB to PDF – Convert EPUB to PDF Online.

Youtube. Domini .cat - Fundació .cat. Revista d'Història Ab Origine - Ab Origine Magazine.

DUA

Youtube. Prueba de escape (QUATREclaus) Kirikú y la bruja. Dance Like This Dude. Educaplay: activités éducatives gratuites. Youtube. La llegenda dels 102 micos i un anís. "Tornar als remeis de sempre". Fra Valentí Serra de Manresa. Col·lecció Ermità n.4. Ed. Morera 2017 by Edicions Morera.

Youtube. Desde la Historia. Z-Library single sign on. Historia de la técnica y la ingeniería en España. Paper and Plotter: A 3D Surface. Socials. Planeta en mapes.

Socials

Eina que permet trobar l'altitud d'un lloc. La longitud i la latitud. Els fusos horaris. Social Studies Models. Alacarta.cat - The Weekly Mag.

Editors d'escriptura

Pajero, Laputa, Zica... Una historia de desafortunados nombres de coches. El fabricante inidio Tata Motors rebautizará el Zica como Tiago, en homenaje al futbolista del Atlético Tiago Mendes Pajero, Moco, Laputa o Corrida han sido otros de los nombres desafortunados Tata cambia el nombre de su urbano Zica por su parecido con el del virus ÁLBUM: los peores nombres para un vehículo Un nombre que evoque una sensación.

Pajero, Laputa, Zica... Una historia de desafortunados nombres de coches

NOTICIES

Cercador Inventari del Patrimoni Arquitectónic. Fitxa. La crisi del tèxtil. Gombrich ernst h historia del arte. 50 años de... - La mujer, cosa de hombres (Isabel Coixet) Make Art Like the Ancient Greeks: Black-Figure Vase Painting. ASI QUIERO SER. Libro de los insultos (Pancracio Celdrán) Jocs d'enginy. Certificat Autorresponsabilitat COVID-19. 39 TRUCOS FOTOGRÁFICOS INTELIGENTES E IDEAS CREATIVAS. Joc diferencies Alimentacio ecologica.

Calendario interactivo: ¿Cuántas personas nacieron el mismo día que tú? ¿Cuál es el día con más nacimientos desde 1975? Comprueba en estos calendarios interactivos cuántas personas nacieron el mismo día que tú.

Calendario interactivo: ¿Cuántas personas nacieron el mismo día que tú? ¿Cuál es el día con más nacimientos desde 1975?

Si naciste un lunes o un martes es probable que ese día supere con creces la media anual, pero si naciste en fin de semana, lo más seguro es que el número de nacimientos fuese significativamente menor. El por qué de esta diferencia puedes encontrarlo en los datos de este reportaje: ‘Por qué las mujeres ya no dan a luz en fin de semana ni días festivos’. Además, puedes comprobarlo tú mismo haciendo click en la pestaña “Nacimientos”, la tabla los ordenará de mayor a menor, y viceversa. More activities. MHCAT. Marina Garcés: “L’escola no és la salvació de res, és un taller on assagem la convivència” Marina Garcés (Barcelona, 1973), filòsofa i professora de la UOC, és una de les pensadores catalanes joves més escoltades.

Marina Garcés: “L’escola no és la salvació de res, és un taller on assagem la convivència”

Acaba de publicar l’assaig Escola d’aprenents (Galaxia Gutenberg), on combina reflexió teòrica i experiència pràctica com a docent i també com a alumna. Al llibre fa un elogi no idealista de l’escola i, de fet, comença dient que se li ha de treure pressió. Reflexiona, a més, sobre molts altres conceptes que travessen el món educatiu i la mateixa idea de societat: la memòria, la vergonya, la bondat, la intel·ligència, l’èxit, l’acollida, la gestió del temps, el plor...

Per què se li ha de treure pressió a l’escola i en quin sentit? Un dels símptomes de moltes de les desorientacions del nostre temps és que quan sembla que no ens queden altres espais de trobada, de lluita, de canvi, de transformació, l’únic espai comú, l’única institució que més o menys creua totes les nostres vides, és l’escola. COWSPIRACY: The Sustainability Secret - EN. De passió a negoci: vestits d'època fets a mà a la Vall Fosca, venuts arreu del món. La Caroline, en un petit poble de la Vall Fosca, cus vestits d'època a mà i els ven a l'estranger, sobretot als Estats Units.

De passió a negoci: vestits d'època fets a mà a la Vall Fosca, venuts arreu del món

Caixa d'eines. Departament d'Educació. Per què la temperatura corporal normal dels humans ha baixat de 37 a 36,5 ºC? Ara que ens estem controlant contínuament la temperatura per detectar els casos de Covid-19, una recerca ha donat perspectiva a aquesta dimensió de la salut humana.

Per què la temperatura corporal normal dels humans ha baixat de 37 a 36,5 ºC?

El metge alemany Carl Wunderlich va ser el que va establir per primera vegada, a mitjans del segle XIX, que la temperatura corporal normal dels humans era de 37 ºC. Des de llavors, però, diferents estudis a Europa i als Estats Units han demostrat que aquesta temperatura ha anat baixant a poc a poc, fins a situar-se al voltant dels 36,5 ºC. En 16 anys Una recerca científica feta als tsimane, un grup ètnic de l'Amazònia boliviana, ha permès veure com aquest descens pot ser molt ràpid, en pocs anys. L'ha feta un equip de la Universitat de Santa Barbara, a Califòrnia, liderat per l'antropòleg Michael Gurven, que treballa amb els tsimane des del 2002.

El renacimiento de las pintoras olvidadas - Sofonisba Anguissola, Lavinia Fontana y Artemisia Gentileschi - Ver el documental completo. ¿Por qué vemos caras por todas partes? - Gimnasia - Ver el documental completo. Pixilart - Herramienta gratuita de dibujo en línea de pixel art. EDUCACION PLASTICA Y VISUAL.

INFORMACIÓ FAKE NEWS

DOSSIERS DE CIÈNCIES SOCIALS. Historia del arte universal Cap:1. Història de la música. ART CONST. Tràmits . gencat.cat. Tràmits per temes. gencat.cat. Consell Escolar de Catalunya. Les conclusions es presenten el 30 d’abril en un acte en línia.

Consell Escolar de Catalunya

El Consell Escolar de Catalunya (CEC) ha organitzat un seguit de grups de discussió en línia amb integrants de tota la comunitat educativa a fi d’incloure en el debat “Un nou present educatiu” el parer de tot els sectors al voltant de la qüestió que va centrar el debat de la XXVIII Jornada de reflexió, un debat originat per la pandèmia i la incidència que ha tingut en l’educació a partir del 13 de març de 2020.

A partir d’una mostra representativa de 44 centres educatius que incloïa totes les demarcacions educatives, hi han participat set grups d’alumnes de primària i secundària, tres de formació professional, tres de batxillerat, un de formació al llarg de la vida i un d’educació especial; tres grups de docents, altres tants de famílies, un de càrrecs de l’Administració local i un d’alumnes de centres penitenciaris. El debat “Un nou present educatiu” ha passat per diverses fases. Nomenclàtor criptogràfic de Felip II. Arxiu Nacional de Catalunya.

Quadern virtual del professor, versió 3.1. Español (Spanish) Estem ja al tercer trimestre i molts equips directius comencen a planificar el curs que ve.

Quadern virtual del professor, versió 3.1

Per la majoria de professors encara és d’hora, que prou feina tenim amb el tercer trimestre. Tot i això, i per qui vulgui anar preparant el proper curs i provant opcions, he publicat la versió 3.1 del Quadern virtual del professor, amb algunes novetats. A part de corregir alguns errors detectats, aquesta nova versió, incorpora les següents novetats: Ruthless Romans. Nick Arnold: free download. Ebooks library. On-line books store on Z-Library. Usborne books: free download. Ebooks library. On-line books store on Z-Library. What Do Teachers Do (After You Leave School)? (Carolrhoda Picture Books) Arms & Armor of the Medieval Knight: An Illustrated History of Weaponry in the Middle Ages. “Middle ages picture book” in Usborne Quicklinks. Projectes en xarxa. Educació secundària obligatoria. Ciències socials, geografia i història. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya.

Science The Definitive Visual Guide-Flip Book Pages 101-150. Inkamate. Recursos orientacion secundaria. #1 Educational Site for Pre-K through 5.

Descarrega

Leonard Bernstein - Concierto para Jóvenes - ¿Qué significa la Música? (What does Music mean?) Animation Player - EPR Mask. Metodo de coger apuntes cronwell - Cerca de Google. Escape This Book! Tombs of Egyptby Bill Doyle at DuckDuckGo. Recerca en accio. El professor de literatura catalana medieval i d’escriptura, Xavier Renedo, i el químic Josep Duran, els dos de la Universitat de Girona, ens expliquen els misteris de la tinta invisible. Formules per fer tinta invisible n’hi ha hagut moltes però la que ens proposen aquests investigadors de la Universitat de Girona té l’afegit de la seva història ja que té més de 200 anys d’antiguitat. En concret la que es proposa en aquesta experiència és obra de Fra Luis de Olot, publicada el 1766 al llibre Tratado del origen y arte de escribir bien ilustrado con veinticinco láminas. Girona: En la Imprenta de Narciso Oliva. Dades obertes de Catalunya. Mastering one-light images with Felix Kunze. Ed.ted.

Llatí

Odissea: Log in to the site. Competència digital. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Kudis d'autoformació Les Kudi són càpsules autoformatives de 10h de durada certificades. Per poder participar en aquest tipus de formació cal inscriure's a Odissea. Per a la certificació, un cop finalitzada la Kudi, els participants poden accedir a la inscripció del GTAF mitjançant un enllaç que es proporciona si es compleixen les condicions exposades a cada Kudi. KUCD - Kudi de Competència Digital DocentAquesta càpsula planteja apropar els docents als diferents entorns virtuals per al seu ús des de la didàctica, la gestió, la comunicació i la col·laboració, l’ètica i el civisme digital i el desenvolupament professional. Instruccions.

XIE

Centres. Propietat intel·lectual i drets d'autoria. Referenciar materials. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Bancs d'imatges. Old Maps Online. CAMPUS CDL: Inicia sessió en aquest lloc. Avaluació. Biblioteques/Arxius Ensenyament. Mack 15.