background preloader

Cienciesocials

Facebook Twitter

Jocs d'enginy

Certificat Autorresponsabilitat COVID-19. 39 TRUCOS FOTOGRÁFICOS INTELIGENTES E IDEAS CREATIVAS. Joc diferencies Alimentacio ecologica. Calendario interactivo: ¿Cuántas personas nacieron el mismo día que tú? ¿Cuál es el día con más nacimientos desde 1975? Comprueba en estos calendarios interactivos cuántas personas nacieron el mismo día que tú.

Calendario interactivo: ¿Cuántas personas nacieron el mismo día que tú? ¿Cuál es el día con más nacimientos desde 1975?

Si naciste un lunes o un martes es probable que ese día supere con creces la media anual, pero si naciste en fin de semana, lo más seguro es que el número de nacimientos fuese significativamente menor. El por qué de esta diferencia puedes encontrarlo en los datos de este reportaje: ‘Por qué las mujeres ya no dan a luz en fin de semana ni días festivos’. Además, puedes comprobarlo tú mismo haciendo click en la pestaña “Nacimientos”, la tabla los ordenará de mayor a menor, y viceversa. Te ayudamos a bucear. Resulta que el lunes 27 de septiembre de 1976 fue el día con más nacimientos en España desde 1975 hasta hoy (un 16,2% por encima de la media anual).

More activities. MHCAT.

Podcast

Marina Garcés: “L’escola no és la salvació de res, és un taller on assagem la convivència” Marina Garcés (Barcelona, 1973), filòsofa i professora de la UOC, és una de les pensadores catalanes joves més escoltades.

Marina Garcés: “L’escola no és la salvació de res, és un taller on assagem la convivència”

Acaba de publicar l’assaig Escola d’aprenents (Galaxia Gutenberg), on combina reflexió teòrica i experiència pràctica com a docent i també com a alumna. Al llibre fa un elogi no idealista de l’escola i, de fet, comença dient que se li ha de treure pressió. Reflexiona, a més, sobre molts altres conceptes que travessen el món educatiu i la mateixa idea de societat: la memòria, la vergonya, la bondat, la intel·ligència, l’èxit, l’acollida, la gestió del temps, el plor... Per què se li ha de treure pressió a l’escola i en quin sentit? Un dels símptomes de moltes de les desorientacions del nostre temps és que quan sembla que no ens queden altres espais de trobada, de lluita, de canvi, de transformació, l’únic espai comú, l’única institució que més o menys creua totes les nostres vides, és l’escola.

COWSPIRACY: The Sustainability Secret - EN. De passió a negoci: vestits d'època fets a mà a la Vall Fosca, venuts arreu del món. La Caroline, en un petit poble de la Vall Fosca, cus vestits d'època a mà i els ven a l'estranger, sobretot als Estats Units.

De passió a negoci: vestits d'època fets a mà a la Vall Fosca, venuts arreu del món

Caixa d'eines. Departament d'Educació. Per què la temperatura corporal normal dels humans ha baixat de 37 a 36,5 ºC? Ara que ens estem controlant contínuament la temperatura per detectar els casos de Covid-19, una recerca ha donat perspectiva a aquesta dimensió de la salut humana.

Per què la temperatura corporal normal dels humans ha baixat de 37 a 36,5 ºC?

El metge alemany Carl Wunderlich va ser el que va establir per primera vegada, a mitjans del segle XIX, que la temperatura corporal normal dels humans era de 37 ºC. Des de llavors, però, diferents estudis a Europa i als Estats Units han demostrat que aquesta temperatura ha anat baixant a poc a poc, fins a situar-se al voltant dels 36,5 ºC.

En 16 anys Una recerca científica feta als tsimane, un grup ètnic de l'Amazònia boliviana, ha permès veure com aquest descens pot ser molt ràpid, en pocs anys. L'ha feta un equip de la Universitat de Santa Barbara, a Califòrnia, liderat per l'antropòleg Michael Gurven, que treballa amb els tsimane des del 2002. El renacimiento de las pintoras olvidadas - Sofonisba Anguissola, Lavinia Fontana y Artemisia Gentileschi - Ver el documental completo. ¿Por qué vemos caras por todas partes? - Gimnasia - Ver el documental completo. Pixilart - Herramienta gratuita de dibujo en línea de pixel art. EDUCACION PLASTICA Y VISUAL.

George Orwell vs. Aldous Huxley - "1984" o "Un mundo feliz" - Ver el documental completo.

INFORMACIÓ FAKE NEWS

Elecciones presidenciales en Estados Unidos 2020 - Política y sociedad. DOSSIERS DE CIÈNCIES SOCIALS. Historia del arte universal Cap:1. Història de la música. ART CONST. Tràmits . gencat.cat. Tràmits per temes. gencat.cat. Consell Escolar de Catalunya. Nomenclàtor criptogràfic de Felip II. Arxiu Nacional de Catalunya. Document del mes: desembre 2016 Fragment del nomenclàtor de la Xifra General de Felip II, ca. 1570.

Nomenclàtor criptogràfic de Felip II. Arxiu Nacional de Catalunya

CAT ANC1-960/ Arxiu del Palau-Requesens El Document del Mes de desembre és el nomenclàtor original que Felip II va fer arribar pel volts de l’any 1570 a Lluís de Requesens i Zúñiga, Comanador Major de Castella i Lloctinent General de la Mar, per tal que pogués desxifrar els missatges encriptats i secrets que el monarca li enviava. El nomenclàtor conté totes les equivalències necessàries per fer intel·ligibles els missatges xifrats, incloent els signes que substitueixen les lletres i els bigrames i trigrames, un vocabulari amb els termes més emprats i, fins i tot, una regla que indica com introduir nuls als missatges xifrats. El nomenclàtor que presentem va ser produït precisament a l’època de major esplendor de la criptografia, que va coincidir amb el moment de màxima expansió de l’Imperi de Felip II. Quadern virtual del professor, versió 3.1. Español (Spanish) Estem ja al tercer trimestre i molts equips directius comencen a planificar el curs que ve.

Quadern virtual del professor, versió 3.1

Per la majoria de professors encara és d’hora, que prou feina tenim amb el tercer trimestre. Tot i això, i per qui vulgui anar preparant el proper curs i provant opcions, he publicat la versió 3.1 del Quadern virtual del professor, amb algunes novetats. A part de corregir alguns errors detectats, aquesta nova versió, incorpora les següents novetats: S’ha afegit una opció al menú per anar a la data actual. Ruthless Romans. Nick Arnold: free download. Ebooks library. On-line books store on Z-Library. Usborne books: free download. Ebooks library. On-line books store on Z-Library. What Do Teachers Do (After You Leave School)? (Carolrhoda Picture Books) Arms & Armor of the Medieval Knight: An Illustrated History of Weaponry in the Middle Ages. “Middle ages picture book” in Usborne Quicklinks. How to buy this book This book is not currently available.

“Middle ages picture book” in Usborne Quicklinks

Projectes en xarxa. Educació secundària obligatoria. Ciències socials, geografia i història. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Science The Definitive Visual Guide-Flip Book Pages 101-150. Inkamate. Recursos orientacion secundaria. (Nota: Faltan muchos recursos por elaborar y enlazar con esta página.

recursos orientacion secundaria

Disculpad las molestias) Los diferentes programas de actuación y recursos se estructuran alrededor del plan de trabajo presentado en el cuadro anterior. Estructurado en bloques de actividades autoaplicables para el alumno o para su realización en la clase que permiten: identificar mejor las capacidades e intereses de cada alumno, recoger la información, que pueda precisar, sobre sus opciones vocaciones, aprender a tomar decisiones y, en definitiva, seguir un proceso de crecimiento de su maduración vocacional, tomar su decisión y realizar un compromiso personal de desarrollo de su propia carrera laboral y de su itinerario de estudios.

Al igual que el anterior, puede ser utilizado individualmente por el alumno, por la familia o dentro de las clases de tutoría en los institutos. Varios conjuntos de actividades dirigidos a atender las demandas de familias, alumnos y profesorado sobre asesoría personal del alumnado. 6. 7. #1 Educational Site for Pre-K through 5.

Descarrega

Leonard Bernstein - Concierto para Jóvenes - ¿Qué significa la Música? (What does Music mean?) Animation Player - EPR Mask. Metodo de coger apuntes cronwell - Cerca de Google. Behance. Escape This Book! Tombs of Egyptby Bill Doyle at DuckDuckGo. Recerca en accio. El professor de literatura catalana medieval i d’escriptura, Xavier Renedo, i el químic Josep Duran, els dos de la Universitat de Girona, ens expliquen els misteris de la tinta invisible.

Recerca en accio

Formules per fer tinta invisible n’hi ha hagut moltes però la que ens proposen aquests investigadors de la Universitat de Girona té l’afegit de la seva història ja que té més de 200 anys d’antiguitat. En concret la que es proposa en aquesta experiència és obra de Fra Luis de Olot, publicada el 1766 al llibre Tratado del origen y arte de escribir bien ilustrado con veinticinco láminas. Girona: En la Imprenta de Narciso Oliva. Dades obertes de Catalunya. Mastering one-light images with Felix Kunze. Ed.ted.

Llatí

Odissea: Log in to the site. Competència digital. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. Kudis d'autoformació Les Kudi són càpsules autoformatives de 10h de durada certificades.

Competència digital. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya

Per poder participar en aquest tipus de formació cal inscriure's a Odissea. Per a la certificació, un cop finalitzada la Kudi, els participants poden accedir a la inscripció del GTAF mitjançant un enllaç que es proporciona si es compleixen les condicions exposades a cada Kudi. KUCD - Kudi de Competència Digital DocentAquesta càpsula planteja apropar els docents als diferents entorns virtuals per al seu ús des de la didàctica, la gestió, la comunicació i la col·laboració, l’ètica i el civisme digital i el desenvolupament professional. Instruccions.

XIE

Cienciesocials (@cienciesocials) Centres. Propietat intel·lectual i drets d'autoria. Referenciar materials. XTEC - Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya. CV. Bancs d'imatges. Old Maps Online. CAMPUS CDL: Inicia sessió en aquest lloc. Avaluació. Biblioteques/Arxius Ensenyament. Mack 15. Hort. Teatre. El Ministerio de Educación y FP y RTVE lanzan 'Aprendemos en casa' para facilitar el aprendizaje de todo el alumnado durante la suspensión de clases presenciales - Ministerio de Educación y Formación Profesional. ‘Aprendemos en casa’ es una programación especial de televisión impulsada por el MEFP para paliar la falta de clases presenciales motivada por la crisis del coronavirus, especialmente entre el alumnado socialmente más vulnerable Con cinco horas diarias de programación educativa, está dirigido a estudiantes de entre 6 y 16 años y se emitirá en abierto a partir de este lunes en la franja matinal de Clan TV y La 2 de TVE El MEFP agradece la colaboración de diferentes editoriales y portales educativos que han ofrecido sus contenidos de forma gratuita para elaborar estos espacios educativos Se trata de una programación especial de cinco horas diarias de contenidos educativos que se emitirá en abierto durante las mañanas, de lunes a viernes, en Clan TV y en La 2 de TVE.

Celaá reitera su agradecimiento a todos los docentes y recuerda al alumnado la importancia de mantener durante este tiempo el hábito de estudio y el esfuerzo personal. Delicious.

Revolució Digital

FORMACIÓ DEPARTAMENT. Jocs de Tipografia. Catalunya. SOSTENIBILITAT. Autoaprenentatge. Tipografia i cal·ligrafia. CUPS. LLIBRES Cuadernos Historia 16 et alt. Patrimoni. Apple. Avaluació. Setmana Cultural. NEE. Plantilles. Editors i descarrega videos. Scape Room. Codi html. ClipArt. Música. Glosa. VLC. DOCUMENTS. Per mirar. Rubriques. Recursos.

Xorrades

Treball de Recerca. Recursos CCSS. Rigor Acadèmic. Fonts història. Pensament crític.