background preloader

EL WEB DE LES CIÈNCIES SOCIALS · Enllaços i recursos per a les Ciències Socials a l'ESO i al batxillerat: Història i Geografia, Història de l'Art, Història del Món Contemporani, etc.

EL WEB DE LES CIÈNCIES SOCIALS · Enllaços i recursos per a les Ciències Socials a l'ESO i al batxillerat: Història i Geografia, Història de l'Art, Història del Món Contemporani, etc.
Enllaços i recursos per a les Ciències Socials a l'ESO i al batxillerat: Història, Geografia, Història de l'Art, etc. © El Web de les Ciències Socials, 2018 Apunts Incomplets: Història món contemporani, 1r batx. Apunts Incomplets: Història, 2n batxillerat Apunts Incomplets: Socials ESO (Moderna i Contemporània) Facebook i Història món contemporani, cursos 2011-2013 Bloc d'Història Oral a Quart d'ESO, curs 2007-2008 Treball de recerca de Btx: El pas de l'AVE per Riells i Viabrea Treballs de geografia humana a tercer d'ESO, curs 2004-2005 Treballs d'història oral a quart d'ESO, curs 2003-2004 Materials d'història aportats pels alumnes, 2004, 2008, 2010 Castelló de Farfanya al segle XVIII República, guerra i postguerra a Gelida Fem Socials amb l'ordinador La pissarra digital Que no pari la música Web Històrica de l'INS Vescomtat de Cabrera (2006-2016) Eix cronològic: Restauració al segle XIX (1875-1898) Eix cronològic: Restauració al segle XX (1989-1931) Eix cronològic: Segona República (1931-1936) Related:  Recursos CCSSsocials

Jugando con la Historia Socials Planeta en mapes. Eina que permet trobar l'altitud d'un lloc. La longitud i la latitud. Geo-Names permet localitzar un lloc a partir del codi postal i saber-ne les coordenades. Coordenades. Orientació: Els punts cardinals i la brúixola. Orientar-se a la Terra, cartografia. Escala mapa 5è/6è Mapamundi dels drets humans i ODS Aquest material vol posar en relleu la interdependència de problemàtiques aparentment llunyanes i, per tant, la corresponsabilitat de totes les persones que habitem el planeta en la seva resolució. Mapamundi ubica, geogràficament, problemàtiques de drets humans relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. El mapa també permet l’accés a treballs d’estudiants sobre aquestes problemàtiques de justícia global, i a propostes de recerca de batxillerat en aquest àmbit. Reptes proporciona un mapa conceptual dinàmic que interconnecta les problemàtiques de sostenibilitat i drets humans, en la seva dimensió econòmica, social, ambiental, de justícia i de cooperació. Infografia mostra els factors estructurals que comparteixen fenòmens d’actualitat com la pandèmia de la COVID-19, les migracions i el canvi climàtic. Dades enllaça a bases de dades obertes, per realitzar projectes educatius basats en l’anàlisi de dades quantitatives i qualitatives. Amb el suport de:

Un mapa cada dia: Quan els noms volen dir coses diferents En els mapes, en la cartografia, una peça essencial són els noms. Noms d’estat, de nació, de regió, de ciutat, d’accident geogràfic, de muntanya, de riu, de mar… Sense els noms, els mapes sembla que perden el sentit. Però què passa quan canvien de significat al llarg del temps? Aquest mapa intenta exemplificar el problema que significa ensenyant sis casos de noms geogràfics africans que abans significaven una cosa i que ara en volen dir una altra. Butlletí de notícies de VilaWeb Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu En l’antiguitat, per exemple, Líbia, Etiòpia o la mateixa Àfrica indicaven coses diferents de què són avui. Fins i tot hi ha regnes precolonials africans que han donat nom a estats actuals però que geogràficament no es corresponen. –Si voleu veure tots els mapes d’aquesta sèrie els trobareu ací.

Els ecosistemes La energia lluminosa del Sol és captada per les plantes que la utilitzen per fer la fotosíntesi. En aquest procés, les plantes fabriquen glucosa, un compost orgànic, a partir de substàncies inorgàniques, l'aigua i el diòxid de carboni, que no tenen energia. La reacció és la següent: Durant aquesta reacció, l'energia lluminosa es transforma en energia química, ja que la glucosa es una molècula que emmagatzema energia en els enllaços que uneixen els seus àtoms. Els animals, no poden aprofitar l'energia del Sol i per obtenir energia han de menjar altres sers vius , per això als animals se'ls hi diu organismes heteròtrofs perquè a diferència de les plantes no fabriquen matèria orgànica sino que la prenen dels aliments que mengen. En aquest esquema es pot veure com l'energia (fletxes negres) i la matèria (fletxas blanques) circulen per un ecosistema. El cicle de la matèria Xarxes i cadenes tròfiques Esquema d'una xarxa tròfica marina. Successions

Tiki-Toki Timeline Maker: Beautiful web-based timeline software Calendaris en 4 anys celebraríem el cap d'any un dia abans. en 40 anys ho celebraríem 10 dies abans. en/ 400 ho celebraríem 100 dies abans (al final de l'estiu en l'hemisferi nord) i totes les estacions estarien desplaçades. Per aquest motiu cada 4 anys s'afegeixi un dia al mes de Febrer per a “posar-nos al dia”. És el que anomenem un any de traspàs. Però com que la Terra en realitat triga una mica menys de 365 dies i 6 hores (365 dies 5 hores 48 minuts i 46 segons) encara s'ha de fer algun “trampa” i, de tant en tant, saltar-se algun de traspàs si no volem “avançar-nos”. ¿Com podem saber si un any és de traspàs o no? La regla “oficial” per a saber si un any és de traspàs és mirar la seva divisibilitat per 4. l'any sigui divisible per 4, excepte si és un final de segle (acaba en 00). l'anys sigui un final de segle i les dos primeres xifres de l'any també siguin divisibles per 4 (així el 1900 o el 2100 no són de traspàs però el 2000 si perquè la divisió 20/4 és exacta).

PPCC WEB Siti del Cercle Alfons Mias Carrer Georges Brassens, 9 66740 Sant Genís de Fontanes06.71.94.39.18. Associació sense esperit de lucre declarada a la sotsprefectura de Ceret l’onze de desembre del 2000. Objecte: «defensar i il·lustrar la llengua i la cultura catalanes; defensar els interessos morals i materials de la comunitat catalana». Association loi 1901 déclarée à la sous-préfecture de Céret le 11 décembre 2000.

Línia cronològica relacionada amb tèxtil by Ailí Tamayo on Prezi Roma Victrix: Douglas Bader y Adolf Galland Adolf,segundo por la izquierda y Dougas, en el centro. Hay ocasiones en que se ven cosas difíciles de entender. Como cuando vas despacio por una carretera, por medio de un paisaje yermo y árido y, de pronto, se aparece ante nosotros una bella y solitaria flor casi al borde de la cuneta que al menos nos alegra en parte el recorrido... o incluso cuando tienes la oportunidad o la desgracia de compartir mesa y mantel con un grupo de gente en el que son mayoría los mediocres y, en medio suyo, aparece una persona de aquellas que captan tu atención solo por la habilidad con la que miden sus gestos o sus palabras. De igual modo, hay veces en las que la amistad fluye de manera extraña, duradera y casi incontrolable. En 1940, en medio de lo más duro de la Batalla de Inglaterra, Douglas Bader fue derribado en su caza. En 1939 Inglaterra declaró la guerra a Alemania. Al otro lado del mar, Alemania estaba, parecía, venciendo la guerra.

Rumbo a África Después de dos meses de navegación hacia las costas africanas, los navíos entran en el Golfo de Guinea donde se han establecido las factorías para el comercio internacional negrero. Fueron creadas y administradas por la Compañía de la Indias occidentales a partir de 1664, después por la Compañía de Senegal (1673) y por último por la Compañía de Guinea (1685). Estas estructuras se agruparon bajo la apelación de Compañía de Occidente en 1718. Las principales factorías negreras (Santa Caterina, Mayumba, Quiloa, Loango, Malembé, Cabinda y Ambriz) se afincaron en las costas del antiguo reino del Congo y de Angola. Extracto de las memorias de un cautivo: "Han venido a nuestro pueblo armados para sorprendernos al alba. Desgraciadamente para nuestro pueblo, los asaltantes habían preparado minuciosamente su estrategia. Yo me defendía lo mejor que podía, protegiendo a mi mujer y a mi hijo de las acometidas. Un día notamos que el gran barco se movía.

Propostes de didàctica de la història per a la formació de mestres by Universitat Jaume I Lesson Plan: Learning Guide to the Film Babies Show the film without any introduction at all. Describing the content of the film will cause many students to moan, thinking the movie will be an anthropological discourse on child rearing. Let them discover for themselves the intent of the film. Discussion Questions: After the film has been watched, engage the class in a discussion about the movie. 1. 2. 3. 4. For additional discussion questions, click here. Assignments: Any of the discussion questions can serve as a writing prompt. 1. 2. 3. For additional assignments, click here.

Index General classes virtuals d'Història de la professora Caty González PRIMER DE BATXILLERAT (Hª de Món Contemporani) T.1 L'Antic Règim T.2 L'època de les revolucions (1770-1870) La revolució industrial La revolució burgesa T.3 L'època dels Imperialismes El període 1870-1914 El capitalisme monopolista L'expansió imperialista El període 1914-1919 La I Guerra Mundial La revolució russa T.4 L'època d'entreguerres (1919-1939) L'evolució de la Unió Soviètica L'evolució dels països capitalistes La crisi de 1929 T.5 La II Guerra Mundial (1939-1945) T.6 La Guerra Freda (1945-1990) Les relacions entre els dos blocs L’evolució dels països capitalistes L'evolució dels països comunistes La descolonització i el sorgiment del T.M.

Related: