background preloader

Koulu

Facebook Twitter

Arviointikortit - Positive Learning. KorkalaPaula. Materiaalipankki. Always #LikeAGirl. Home - Classroomscreen. Untitled. Ka silaulu 45 SEC Master. Untitled. Untitled. Untitled. Untitled. Untitled. Untitled. Untitled. Tämä ympäristöopin digitaalinen oppimateriaali, Aivot – yhdessä käyttöön, on tehty Tampereen kaupunkiseudun koulujen käyttöön.

untitled

Materiaalin lähtökohtana on ollut Tampereen kaupunkiseudun opetussuunnitelma. Opetussuunnitelman tavoitteet, sisällöt ja seutukunnalliset arviointikriteerit ovat toimineet perustana materiaalin valmistamisessa. Ota haltuun opiskelutekniikat! Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin. Julkaistu 20.08.2019 - 08:51.

Ota haltuun opiskelutekniikat! Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin

Päivitetty 21.08.2019 - 14:48 Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin sen sijaan. Kun löydät itsellesi oikeat opiskelutekniikat, oppiminen helpottuu ja uudet asiat jäävät paremmin mieleen. Videoilta löydät helppoja tekniikoita, joiden avulla voit treenata esimerkiksi omaa lukunopeutta tai ottaa haltuun isoja kokonaisuuksia. Untitled. Klikkaa haluamaasi tehtäväkokonaisuuttakopioi sivu itsellesi "osta( 0€)" -painikeellatäytä avautuvassa välilehdessä vaadittavat (pakolliset) tiedot.

untitled

HUOM! Oletusasetuksena on, että paketti kopioituu peda.netin OmaTilaasi. Untitled. Untitled. Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäis Koronavirus leviää nyt myös Euroopassa.

untitled

Vaikka virus on uusi, siltä suojautumiseen pätevät aivan samat ohjeet kuin muihinkin hengitystieinfektioihin. ”Huolehdi kaikissa tilanteissa erityisesti hyvästä käsihygieniasta”, tiivistää johtava asiantuntija Jussi Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselta (THL). Mainos (Teksti jatkuu alla) Käsien pesu on siis kaikkein tehokkain tapa välttää tartunta.

Kumman valitset? -kysymykset ajattelua ja keskustelua herättämään. Valitsisitko Peppi Pitkätossun voimat vai Hannu Hanhen tuurin?

Kumman valitset? -kysymykset ajattelua ja keskustelua herättämään

Kumman valitset? -kysymykset laittavat leikin varjolla ryhmän ajattelemaan ja tekemään valintoja kahden vaihtoehdon välillä. Joidenkin kysymysten kohdalla voi pohtia kumpi on tai kumpi haluaisi olla.

Mindfulness

Untitled. Untitled. Kuva: Shutterstock Suomalaiset tietävät, että ananas kuuluu pizzaan.

untitled

Mutta missä sitä keksittiin käyttää ensimmäisenä? Maailmalla ananaksen lisääminen pizzaan jakaa mielipiteitä ja jopa kuohuttaa tunteita. Suomessa asiasta ei tarvitse kovin paljon väitellä: ananas on vuodesta toiseen yksi kotimaan suosituimpia pizzatäytteitä. Usein ananas valitaan täytteeksi yhdessä kinkun kanssa. Untitled. ClassroomScreen. HOW TO MAKE A TRIORAMA - PedagoNet. Tylsisty, niin muutut luovemmaksi ja älykkäämmäksi. Julkaistu 04.08.2019 - 08:55.

Tylsisty, niin muutut luovemmaksi ja älykkäämmäksi

Päivitetty 04.08.2019 - 08:55 Tylsistyminen on tutkimusten mukaan avain luovuuteen, älykkyyteen ja innovatiivisuuteen.

Äikkä

Maantieto. Liikunta. Historia. Yhdessä. Etu-Töölön Sipsimuseo - Home. Fyke. Lasten Areena. Ruususuu ja Huvikumpu – Jättisaippuakuplat ja itsetehty kuplatyökalu. Kuplivaa iloa. Ensimmäisen luokan oppilaat virkkasivat tällä viikolla ketjusilmukoita (sormivirkkauksena) kovalla tohinalla ja koulukummitkin kävivät avustamassa virkkaamisessa.

Kuplivaa iloa

Lopulta, kun ketjusilmukoita oli noin metrin verran saatoimme rakentaa kahdesta metsästä haetusta kepistä, ketjuvirkkauksesta sekä painona toimivasta mutterista superkuplakoneen. Perjantaina ilo suorastaan kupli, kun ensimmäinen luokka koulukummeineen syysauringon paistaessa kokoontui koulun pihalle kokeilemaan kuplakoneiden toimivuutta. Ja toimivathan ne! Leirille! Meidän luokka. Moraalimittari. 24 tuntia Euroopassa. Hullu - hullumpi - yläaste. Avara luonto: Eläimet piilokamerassa.

Unicef ja muut keräysjutut

Ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaalit. WordArt.com - Word Cloud Art Creator. Bilsa. Paattelypahkinat 1 tehtavat ja vastaukset. Leikit - Leikkipankki. Lautapelit. Rauma. Jälkiruuat, Makea leivonta. Heikot jäät. Teaching Resources & Lesson Plans. Voiko oppilaan repun tutkia tai kännykän takavarikoida? Testaa tiedätkö, mitä saisit opettajana tehdä! Classroom Rules. Kuulokkeet ja musiikin kuuntelu riski kuulolle - vammaa ei voi korjata. Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa, että nykymenolla miljoonien kuulo on todellisessa vaarassa.

Kuulokkeet ja musiikin kuuntelu riski kuulolle - vammaa ei voi korjata

Musiikkikin voi olla terveysriski, jos sitä kuunnellaan liian kovaa liian paljon.Nappikuulokkeet voivat olla suurempi riski kuulon kannalta kuin kuppimaiset kuulokkeet.Hiustenkuivaajastakin tulee niin paljon mölyä, että se voi olla korvalle liikaa. Videon toistaminen epäonnistui(Virhe: 102630) Videolla haastatellaan näyttelijä Silva Belghitiä, jolle kuurous ei ollut este ammatinvalinnalle.

Nykyisestä elämänmenosta löytyy monia tekijöitä, jotka uhkaavat kuuloaistiamme. Erityisesti nuorten ja lasten kuulo voi olla vaarassa, koska he kuuntelevat musiikkia paljon ja kovalla volyymilla korvakuulokkeilla. Voimakas ääni voi tuhota korvan aistinkarvasoluja, jotka eivät uusiudu. Jos kuulo heikkenee tai vaurioituu, sitä ei saa enää takaisin. Lü - Interactive Playground. Interaktive und multimediale Lernbausteine.

Hullu - hullumpi - yläaste.

Juhlat

Oppimisvaikeudet. Tulipalo. Lasten oikeudet. Youtube. Opettajan oikeudet ja velvollisuudet kev t 2017. Lapsille ja nuorille – Onnellisuuspaja. Yleinen harhaluulo - Pyöräilijä: Tiedätkö kenellä on väistämisvelvollisuus pyörätien jatkeella? Pyynpään historia. Inspiroidu - LeaDo. Matikka. Ruotsi. Positiivinen pedagogiikka. ”Mä en osaa!” Moni lapsi pelkää epäonnistumista ja välttää siksi haasteita – Psykologi kertoo, millaista kannustusta itsekriittinen lapsi tarvitsee.

Päihteet

Classroom Timers - Fun Timers. Trello. Treeni. Create your own printable word find worksheets @ A to Z Teacher Stuff. YouTube. ClassTools.net. Liikuntakorttitehtäviä. Random Name Picker. Ympäristö. Koululuokka nukkuu vartin päiväunet joka päivä – torkut ovat parantaneet lasten rauhoittumista ja keskittymistä. Lyhyt päiväuni voi aivotutkijan mukaan parantaa myös oppimista.

Koululuokka nukkuu vartin päiväunet joka päivä – torkut ovat parantaneet lasten rauhoittumista ja keskittymistä

Moni aikuinenkin hyötyy päivätorkuista. Helsinkiläisen Tahvonlahden ala-asteen nelosluokan oppilaat hakevat tottuneesti luokan nurkasta jumppamatot, säkkituolit ja tyynyt. Pian lapset makoilevat levollisina lattialla. Silmät painuvat kiinni.

Kuvis

Käsityöt. Suomi. Uskonto. Make Learning Awesome! Yhteiskuntaoppi. Hyvinvointia rakentamassa. Free with No Registration Required. You must have an OLD browser. The old crossword maker doesn't allow all of the new features like cool fonts, adding images, shadows, special colors, and much more coming in the furture like saving, and being playable online. You can upgrade your browser to IE 9+ or better yet, get the Google Chrome browser and enjoy all of those great features. Not convinced? You can go to the old version by clicking choosing it below. 2 reasons crosswords will not generate: 1. Sydan1a4korttikansi.

Tee itse ristikoita. Netistä löytyy monia sivustoja, joilla voit itse tehdä ristikoita: Eclipse express on nopea ja helppo tapa tehdä ristikko. Kirjoitat itse sanat ja ohjelma tekee ristikon ratkaisuineen sinulle.

Vvideot

Tutkimus: Kynä ja paperi auttavat oppimaan tehokkaammin kuin tietokoneen näpyttely - Elämä. Tutkimus: Kynä ja paperi auttavat oppimaan tehokkaammin kuin tietokoneen näpyttely Tuoreen norjalaistutkimuksen mukaan muistiinpanojen kirjoittaminen käsin edistää oppimista paremmin kuin asioiden kirjaaminen tietokoneella. Globaalien pihaleikkien ideapakka. Keittiö sai kolmella niksillä koululaiset syömään lautaset tyhjiksi ja säästämään tuhansia euroja. Koulun seinällä oleva annoslapputaulu juoruaa heti, kuinka monta hävikkiannosta kyseisenä päivänä syntyi. Pienillä oivalluksilla koulukeittiö sai kiinankaaliakin uppoamaan oppilaisiin kilokaupalla. Eteläisen koulun ruokalan oven vierestä löytyy tärkeä osa ruokahävikkitalkoita (siirryt toiseen palveluun). Seinällä on lista, jossa on jokaisen viikonpäivän kohdalle merkitty annoslapuilla, kuinka monta hävikkiannosta kyseisenä päivänä on tullut.

Yksi annos kuvaa 300 grammaa hukkaan mennyttä ruokaa. Maanantain ja tiistain kohdalla on erityisen paljon annoskuvia. Aamulehti. Joissakin perheissä pienten koululaisten läksyjen teko on haastava hetki sekä lapselle että vanhemmille. Jos lukeminen tai laskeminen eivät suju ihan rasvattuna, läksyjen kanssa voi vierähtää perheessä kaksikin tuntia, kuten eräs vanhempi kuvailee: –Matematiikka on lapselleni vaikeaa. Hän arvailee vastauksia. Läksyjä oli eilenkin koko aukeamallinen. Välillä lapsi huutaa, välillä minä. Toinen vanhempi puolestaan kertoo, että hänen pikku koululaiselleen äidinkielen läksyihin motivoituminen on vaikeaa: lapsi lukee hyvin hitaasti, lukuvirheitä tulee paljon ja kirjaimet tuppaavat menemään välillä sekaisin sekä lukiessa että kirjoittaessa. –Monesti lapsi tulistuu ja heittää kirjan menemään kuin frisbeen. Opettaja, kiitos vesisodasta, ryhmähalista ja tilaisuudesta paeta – tässä nerokkaimmat ideat ja opettajat Helsingin ­seudulta - Kaupunki.

Opettaja, kiitos vesisodasta, ryhmähalista ja tilaisuudesta paeta – tässä nerokkaimmat ideat ja opettajat Hels On se vuodenaika, kun on syytä kehua opettajia. HS pyysi siksi lukijoita kertomaan, mitä erityisen nerokkaita ideoita koulussa pääkaupunkiseudulla ja sen ympäristössä on keksitty. Emme saaneet niitä juuri lainkaan, vaikka vastauksia tuli parisataa.