background preloader

Koulu

Facebook Twitter

Tabletkoulu - Uusi tapa oppia ja opettaa. Etuoikeuskävely — KATJU ARO / FEMINISTINEN PUOLUE. Kuinka etuoikeutettu olet?

Etuoikeuskävely — KATJU ARO / FEMINISTINEN PUOLUE

Millaisia vastoinkäymisiä muut saattavat joutua kohtaamaan? Vastaa 50 kysymykseen ja tee pieni etuoikeuskävely. Miten testi toimii: Ota esiin kynä ja paperi. Saat ottaa yhden askeleen eteenpäin jokaisesta väittämästä, joka pitää kohdallasi paikkansa. Yksi askel = yksi piste. Kirjaston mysteeri - Google Slides. Ohjelmia opetukseen - Symbaloo embedded webmix.

Tulivuori lasissa. Kuinka hyvin tunnet kansallispyhäkön? 10 faktaa Turun tuomiokirkosta. Poliisi muistuttaa pyöräilijöitä: risteyksessä etuajo-oikeus vain kahdessa tapauksessa. Facebook. The world’s first mall for recycled goods. Last week I wrote about the Edinburgh Remakery, and how they are trying to foster a culture of repair.

The world’s first mall for recycled goods

It’s one of the most shared posts I’ve ever written, and there’s clearly a real interest in this whole idea. Lots of you have been in touch to share similar projects, including this one from Sweden. ReTuna Återbruksgalleria is a mall dedicated entirely to repaired and upcycled goods. It combines a traditional municipal recycling centre with a shopping centre, so that people can drop off goods that they no longer need, and then browse for something new – perhaps stopping off at the cafe in between. It’s the first mall of its kind in Sweden, and as far as they know, the first in the world. Staff at the recycling depot intercept and sort incoming goods as they are dropped off, putting aside those that can be repaired or refurbished. There are so many good things about this project. Like this: Like Loading... Länkkärin koulun arkea ja juhlaa: Suomi 100v -peli.

Tein tuossa taannoin Afrikka- jaksoon pelin Afrikan tähti -idealla.

Länkkärin koulun arkea ja juhlaa: Suomi 100v -peli

Innostuin niin että päätin tehdä samaa ideaa käyttäen Suomi 100v. pelin. Tällä kertaa peli mielestäni sopii 1-6lk. koska jokaisessa kortissa on valokuva mitä pitää tehdä jos lukutaito on vielä aluillaan. Pelin kortit löytyvät Poeerpoin -tiedostona. Tiedoston voi printata facebookin sivustoilta mm. Jotain todella uutta liikunnanopetuksessa, liikkuva koulu Vaasa ja alakoulun aarreaitta. Afrikan tähtöset -pelin postaus löytyy osoitteesta: Mutta jos et ole pelannut vielä tuota Afrikka -versiota, niin tässä perusohjeet: •Pelin idea: salin keskelle lattialle laitetaan Suomen kartta. Ei muuta kuin pelit käyntiin ympäri Suomen maan! Neiti Etiketti. Empatian supersankari harjoituspaketti. Oma vika, jos et ole vähintään maisteri - Kaupunki. Minullapas onkin akateeminen tutkinto, lällällää.

Oma vika, jos et ole vähintään maisteri - Kaupunki

Ajattelin siksi avata teille, miten koulutukseni on seurausta vain älykkyydestä ja ahkeruudesta. Oma valinta. Minulla oli turvallinen lapsuus, opettajavanhemmat, talo täynnä kirjoja. Minulle ei koskaan sanottu, että sitten jos sinäkin pääset edes peruskoulusta. Sanottiin kun menet yliopistoon. Tämä on tietenkin omaa ansiotani. Minut vietiin metsään, konserttiin ja taidenäyttelyyn. Poliisitube. Facebook.

Fyke

Retki. Nettietiketti. Luokkaan. Juhlat. Ryhmä. Englanti. Satakuntalainen sananlaskukone. Peruskoulun uusi opetussuunnitelma voimaan – näin lapsesi koulu muuttuu. Tänä syksynä peruskouluissa otetaan käyttöön uusi opetussuunnitelma.

Peruskoulun uusi opetussuunnitelma voimaan – näin lapsesi koulu muuttuu

Se tuo kouluun asennemuutoksen: oppilaasta tulee aktiivinen tiedonetsijä, joka ottaa itse selvää asioista. Kotimaa 9.8.2016 klo 06:47päivitetty 27.9.2016 klo 14:53 Opetustavat monipuolistuvat ja oppiaineiden rajat kaatuvat, kun jokaisella vuosiluokalla tehdään ainakin yksi eri oppiaineita yhdistävä projekti. Tietokoneita käytetään kaikissa oppiaineissa ja kaikilla luokilla. Luokkahuoneista lähdetään retkille ja tutustumiskäynneille esimerkiksi yrityksiin ja museoihin. Muutosten taustalla on kauniita ideoita hyväksi ihmiseksi kasvamisesta. Koulu haluaa kasvattaa ihmisiä, jotka osaavat ajatella, osallistua yhteiskuntaan, huolehtia itsestään ja käyttää tietoteknologiaa tiedon etsimiseen ja käsittelyyn.

Uuden opetussuunnitelman onnistuminen on paljolti opettajien ja rehtoreiden harteilla.

Käsityöt

Kuvis. Make. Sanoma Pro - ratkaisuja osaamisen kehittämiseen. Historia. Liikunta. Uskonto. Maantieto. Bilsa. Matikka. Äikkä. Ihosyöpä yleistyi rajusti – katso oman kotiseutusi tilanne kartalta - Terveys. Suomen syöpärekisterin tilastojen mukaan ihosyövät ovat yleistyneet huomattavasti viime vuosien ja vuosikymmenten aikana.

Ihosyöpä yleistyi rajusti – katso oman kotiseutusi tilanne kartalta - Terveys

Rekisterin tilastojohtaja tilastojohtaja Janne Pitkä kertoo, lisääntyminen koskee etenkin ihomelanoomia. – Ihan viime vuosina kasvu on pikkuisen tasaantunut, mutta kasvu jatkuu edelleen, hän sanoo. Pitkäniemen mukaan myös pohjoismaisista Nordcan-syöpätilastoista selviää, että vuosien 1993–2013 välillä uusien ihosyöpien ilmaantuvuus on jotakuinkin tuplaantunut. Esimerkiksi miehillä niitä todettiin vuonna 1993 251 kappaletta, vuonna 2013 taas 722 kappaletta. – Se kuvaa kasvua jotakuinkin. Tuplaantuminen näkyy muun muassa ikävakioiduissa ilmaantuvuustilastoissa, eli maailman väestön ikääntymiseen suhteutetuissa tilastoissa.

Ikä onkin yksi tekijä syöpätapausten lisääntymisessä: ihmiset elävät yhä vanhemmiksi, jolloin erilaisilla syövillä on enemmän aikaa ilmaantua. Suurin ihosyöpään vaikuttava, parhaiten tunnettu riskitekijä on kuitenkin auringon ultraviolettisäteily. Vanhempainvartin keskustelupohja. Ekan koulupäivän vinkit vanhemmille. Groupe public Oppimisvaikeudet ja erilainen oppiminen. Dysleksiaa ei asentohoidolla paranneta. Asentohoito tepsii huimaukseen, mutta dysleksian parantamiseen siitä ei ole.

Dysleksiaa ei asentohoidolla paranneta

Tamperelaisen korvalääkäri Tapani Rahkon kehittämä hoito kyseenalaistetaan sekä lääkärien että psykologien taholta. Kiistelty asentohoito on alun perin tarkoitettu avuksi huimaukseen. Menetelmää on kuitenkin sovellettu myös luki- ja oppimishäiriöistä kärsivien oireiden helpottamiseen. Taustalla on ajatus siitä, että sisäkorvan tasapainoelimen kalkkikivisora aiheuttaisi lukivaikeuksia kertyessään vääriin paikkoihin. Hoidossa yritetään asettaa sorahiukkasia oikeisiin kohtiin liikuttelemalla päätä eri tavoin. - Siten saadaan tarkennettua kaarikäytävien antamaa signaalia, silmien liikettä ja tasapaino-ohjausta. Hän toteaa, että hoidon seurauksena ihminen näkee enemmän tekstiä kerrallaan ja pystyy ymmärtämään lukemansa paremmin. Lukihäiriötä voidaan hoitaa: Lukutaito paranee jo yhdellä hoitokerralla, vakuuttaa Kirkonkylän koulun väki - Verkkonummi.fi. 24.02.2010 11:14 Kirkkonummi Kirkkonummi.

Lukihäiriötä voidaan hoitaa: Lukutaito paranee jo yhdellä hoitokerralla, vakuuttaa Kirkonkylän koulun väki - Verkkonummi.fi

Ylilääkäri Tapani Rahko tutki ja hoiti hyvänlaatuisesta asentohuimauksesta kärsiviä potilaita Tampereen yliopistollisen keskussairaalan kuulo- ja tasapainokeskuksessa . Rahko kehitti erilaisia asentohoitoja, joiden avulla huimausta voitiin hoitaa. Potilaat huomasivat hoidon vaikuttavan myös näkökykyynsä: valo tuntui kirkkaammalta, kontrastit vahvemmilta ja ennen kaikkea lukeminen helpottui huomattavasti.