background preloader

Koulu

Facebook Twitter

@opehommia. Tuomaksen musanurkka - 100 hauskaa videota. Aivot – Yhdessä käyttöön. Opetusvideot kouluun.

Sukupuoliroolit

Ruokatavat. Luokkavaltuusto – Opinkirjo. Taitoja oppii tekemällä ja harjoittelemalla säännöllisesti.

Luokkavaltuusto – Opinkirjo

Myös osallistuminen ja vaikuttaminen vaativat harjoittelua. Koulu on tähän erinomainen paikka, sillä se tarjoaa monia käytännön osallistumisen paikkoja. Luokkavaltuustossa opettaja ja oppilaat kokoontuvat kerran viikossa keskustelemaan yhdessä menneestä ja tulevasta koulunkäynnistä sekä tekevät yhteistyötä koskevia päätöksiä. Oppilaat pääsevät luokkavaltuuston avulla harjaannuttamaan demokratiataitojaan, mm. vuorovaikutusta, yhteistyötä ja vaikuttamista. (1349) Pinterest. Mehudisko - Opas koulun discon järjestämiseen - Valotikut.fi.

Muistatko vielä sen alakoulun diskon, jossa myytiin mokkapaloja ja popparipusseja, tanssittiin elämän ensimmäisiä hitaita ja kiljuttiin, kun se paras biisi lähti soimaan?

Mehudisko - Opas koulun discon järjestämiseen - Valotikut.fi

Suomessa koulun diskot ovat muodostuneet klassikoksi jo aikapäivää sitten. Ne ovat paitsi lapsille ja nuorille mukavia tapahtumia, myös oiva tapa kerätä rahaa luokkaretkiin tai muihin tuleviin aktiviteetteihin. Usein kouluissa diskon saakin järjestää esimerkiksi se luokka, jonka leirikoulu on vuorossa seuraavaksi. Kuten aina tapahtumasuunnittelua tehdessä, menee aikaa saada kaikki yksityiskohdat kuntoon. Koulun koosta riippumatta kannattaa satsata siihen, että hankkii hyvät, käyttöä ja aikaa kestävät välineet. Arviointikortit - Positive Learning. KorkalaPaula. Materiaalipankki. Home - Classroomscreen. Untitled. Ka silaulu 45 SEC Master. Untitled.

Untitled. Untitled. Untitled. Untitled. Untitled. Untitled. Tämä ympäristöopin digitaalinen oppimateriaali, Aivot – yhdessä käyttöön, on tehty Tampereen kaupunkiseudun koulujen käyttöön.

untitled

Materiaalin lähtökohtana on ollut Tampereen kaupunkiseudun opetussuunnitelma. Opetussuunnitelman tavoitteet, sisällöt ja seutukunnalliset arviointikriteerit ovat toimineet perustana materiaalin valmistamisessa. Materiaali on avoin, mikä tarkoittaa, että me tekijät olemme avanneet materiaalin ei-kaupalliseen käyttöön (CC-BY-NC-SA 4.0).

Aineistoa sekä sen pohjalta tehtyjä muokattuja versioita saa kopioida, välittää ja esittää ei-kaupallisessa käytössä. Materiaalin ovat rahoittaneet Tampereen kaupunkiseudun kunnat ja sen olemme tehneet me, Tampereen kaupunkiseudun opettajat. Materiaalissa interaktiiviset diasarjat korvaavat perinteisen oppikirjan. Ota haltuun opiskelutekniikat! Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin. Julkaistu 20.08.2019 - 08:51.

Ota haltuun opiskelutekniikat! Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin

Päivitetty 21.08.2019 - 14:48 Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin sen sijaan. Kun löydät itsellesi oikeat opiskelutekniikat, oppiminen helpottuu ja uudet asiat jäävät paremmin mieleen. Videoilta löydät helppoja tekniikoita, joiden avulla voit treenata esimerkiksi omaa lukunopeutta tai ottaa haltuun isoja kokonaisuuksia.

Untitled. Klikkaa haluamaasi tehtäväkokonaisuuttakopioi sivu itsellesi "osta( 0€)" -painikeellatäytä avautuvassa välilehdessä vaadittavat (pakolliset) tiedot.

untitled

HUOM! Oletusasetuksena on, että paketti kopioituu peda.netin OmaTilaasi. Untitled. Untitled. Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäis Koronavirus leviää nyt myös Euroopassa.

untitled

Vaikka virus on uusi, siltä suojautumiseen pätevät aivan samat ohjeet kuin muihinkin hengitystieinfektioihin. ”Huolehdi kaikissa tilanteissa erityisesti hyvästä käsihygieniasta”, tiivistää johtava asiantuntija Jussi Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselta (THL). Mainos (Teksti jatkuu alla) Käsien pesu on siis kaikkein tehokkain tapa välttää tartunta. Kumman valitset? -kysymykset ajattelua ja keskustelua herättämään. Valitsisitko Peppi Pitkätossun voimat vai Hannu Hanhen tuurin?

Kumman valitset? -kysymykset ajattelua ja keskustelua herättämään

Kumman valitset? -kysymykset laittavat leikin varjolla ryhmän ajattelemaan ja tekemään valintoja kahden vaihtoehdon välillä. Joidenkin kysymysten kohdalla voi pohtia kumpi on tai kumpi haluaisi olla. Osallistujia voi kannustaa perustelemaan valintojaan ja tuomaan esiin omia näkemyksiään. Samalla osallistujista paljastuu uusia puolia.

Mindfulness

Untitled. Untitled. Kuva: Shutterstock Suomalaiset tietävät, että ananas kuuluu pizzaan.

untitled

Mutta missä sitä keksittiin käyttää ensimmäisenä? Maailmalla ananaksen lisääminen pizzaan jakaa mielipiteitä ja jopa kuohuttaa tunteita. Suomessa asiasta ei tarvitse kovin paljon väitellä: ananas on vuodesta toiseen yksi kotimaan suosituimpia pizzatäytteitä. Usein ananas valitaan täytteeksi yhdessä kinkun kanssa. Untitled. ClassroomScreen. HOW TO MAKE A TRIORAMA - PedagoNet. Tylsisty, niin muutut luovemmaksi ja älykkäämmäksi. Julkaistu 04.08.2019 - 08:55.

Tylsisty, niin muutut luovemmaksi ja älykkäämmäksi

Päivitetty 04.08.2019 - 08:55 Tylsistyminen on tutkimusten mukaan avain luovuuteen, älykkyyteen ja innovatiivisuuteen. Joutilaisuus on tietoinen päätös olla tekemättä mitään ja sen harjoittaminen saattaa muuttaa elämäsi.

Äikkä

Maantieto. Liikunta. Historia. Yhdessä. Etu-Töölön Sipsimuseo - Home. Fyke. Lasten Areena. Ruususuu ja Huvikumpu – Jättisaippuakuplat ja itsetehty kuplatyökalu. Kuplivaa iloa. Ensimmäisen luokan oppilaat virkkasivat tällä viikolla ketjusilmukoita (sormivirkkauksena) kovalla tohinalla ja koulukummitkin kävivät avustamassa virkkaamisessa.

Kuplivaa iloa

Lopulta, kun ketjusilmukoita oli noin metrin verran saatoimme rakentaa kahdesta metsästä haetusta kepistä, ketjuvirkkauksesta sekä painona toimivasta mutterista superkuplakoneen. Perjantaina ilo suorastaan kupli, kun ensimmäinen luokka koulukummeineen syysauringon paistaessa kokoontui koulun pihalle kokeilemaan kuplakoneiden toimivuutta. Leirille! Meidän luokka. Moraalimittari. 24 tuntia Euroopassa. Hullu - hullumpi - yläaste. Avara luonto: Eläimet piilokamerassa.

Unicef ja muut keräysjutut

Ihmisoikeus- ja globaalikasvatusmateriaalit. WordArt.com - Word Cloud Art Creator. Bilsa. Paattelypahkinat 1 tehtavat ja vastaukset. Leikit - Leikkipankki. Lautapelit. Rauma. Jälkiruuat, Makea leivonta. Heikot jäät. Teaching Resources & Lesson Plans. Voiko oppilaan repun tutkia tai kännykän takavarikoida? Testaa tiedätkö, mitä saisit opettajana tehdä! Classroom Rules. Kuulokkeet ja musiikin kuuntelu riski kuulolle - vammaa ei voi korjata. Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa, että nykymenolla miljoonien kuulo on todellisessa vaarassa. Musiikkikin voi olla terveysriski, jos sitä kuunnellaan liian kovaa liian paljon.Nappikuulokkeet voivat olla suurempi riski kuulon kannalta kuin kuppimaiset kuulokkeet.Hiustenkuivaajastakin tulee niin paljon mölyä, että se voi olla korvalle liikaa.

Videon toistaminen epäonnistui(Virhe: 102630) Videolla haastatellaan näyttelijä Silva Belghitiä, jolle kuurous ei ollut este ammatinvalinnalle. Nykyisestä elämänmenosta löytyy monia tekijöitä, jotka uhkaavat kuuloaistiamme. Erityisesti nuorten ja lasten kuulo voi olla vaarassa, koska he kuuntelevat musiikkia paljon ja kovalla volyymilla korvakuulokkeilla. Voimakas ääni voi tuhota korvan aistinkarvasoluja, jotka eivät uusiudu. Jos kuulo heikkenee tai vaurioituu, sitä ei saa enää takaisin. Lü - Interactive Playground. Interaktive und multimediale Lernbausteine. Hullu - hullumpi - yläaste.

Juhlat

Oppimisvaikeudet. Tulipalo. Lasten oikeudet. Youtube. Opettajan oikeudet ja velvollisuudet kev t 2017. Lapsille ja nuorille – Onnellisuuspaja. Yleinen harhaluulo - Pyöräilijä: Tiedätkö kenellä on väistämisvelvollisuus pyörätien jatkeella? Pyynpään historia. Inspiroidu - LeaDo. Matikka. Ruotsi. Positiivinen pedagogiikka. ”Mä en osaa!” Moni lapsi pelkää epäonnistumista ja välttää siksi haasteita – Psykologi kertoo, millaista kannustusta itsekriittinen lapsi tarvitsee.

Päihteet

Classroom Timers - Fun Timers. Trello. Treeni. Trouble viewing this page? Go to our diagnostics page to see what's wrong. Create your own printable word find worksheets @ A to Z Teacher Stuff. YouTube. ClassTools.net. Liikuntakorttitehtäviä. Random Name Picker. Ympäristö. Koululuokka nukkuu vartin päiväunet joka päivä – torkut ovat parantaneet lasten rauhoittumista ja keskittymistä. Lyhyt päiväuni voi aivotutkijan mukaan parantaa myös oppimista. Moni aikuinenkin hyötyy päivätorkuista. Helsinkiläisen Tahvonlahden ala-asteen nelosluokan oppilaat hakevat tottuneesti luokan nurkasta jumppamatot, säkkituolit ja tyynyt. Pian lapset makoilevat levollisina lattialla. Silmät painuvat kiinni. Liikuntapainotteinen 4B-luokka on kuukauden ajan nukkunut noin viidentoista minuutin mittaiset päiväunet keskellä koulupäivää.

. – Osaa pitää hiukan ravistella, että nyt lähdetään välitunnille, opettaja Paula Myllyoja kertoo ja nauraa. Usein lepohetken taustalla soi rauhallinen musiikki. . – Rauhoittumisen taito lisääntyy. Nukkumiseen käytetyn vartin vuoksi opetuksesta ei ole jouduttu jättämään mitään pois. . – Aika perusrutiinilta.

Kuvis

Käsityöt. Suomi. Uskonto. Make Learning Awesome! Yhteiskuntaoppi. Hyvinvointia rakentamassa. Free with No Registration Required. You must have an OLD browser. The old crossword maker doesn't allow all of the new features like cool fonts, adding images, shadows, special colors, and much more coming in the furture like saving, and being playable online. You can upgrade your browser to IE 9+ or better yet, get the Google Chrome browser and enjoy all of those great features. Not convinced? You can go to the old version by clicking choosing it below.