background preloader

Venla ja Vilho

Facebook Twitter

Softshell haalari - Cerca con Google. Kylpy- ja yöasut. Lapsen kuulumiset - älä kysy ”oliko kiva päivä?” Terapeutti neuvoo paremman tavan kysyä lapsen kuulumisia.

Lapsen kuulumiset - älä kysy ”oliko kiva päivä?”

Oikeanlaiset kysymykset voivat tuoda esiin sen, mitä lapsen mielessä liikkuu. Fotolia/AOP ”Hei kulta, oliko kiva koulupäivä?” Huomaavaiseksi huomionosoitukseksi tarkoitettu kysymys ei ole parhaalla mahdollisella tavalla muotoiltu, huomauttaa Pure wow -verkkolehden haastattelema terapeutti Kristin Wilson. – Kun kysyt lapseltasi ovatko asiat ”kivasti”, johdattelet heitä ajattelemaan, että haluat kuulla asioiden olevan kivasti. Myöskään liian avoimet kysymykset eivät ole optimaalisia, jos haluaa aidosti tietää, miten lapsen päivät sujuvat. Jotta lapsesta saisi jotain irti, Wilson neuvoo kysymään spesifejä mutta avoimia kysymyksiä kuten ”Miten leikit Tompan kanssa sujuivat?” – Päätavoite on antaa lapselle mielikuva siitä, että olet avoin kaikelle mitä hänellä on sanottavanaan, olipa se positiivista tai negatiivista.

Juttu on julkaistu alun perin huhtikuussa 2019. Miten lapsen eri pelkoihin pitäisi suhtautua? Katso lastenpsykiatrin vinkit. Sängyn alla piilossa oleva mörkö.

Miten lapsen eri pelkoihin pitäisi suhtautua? Katso lastenpsykiatrin vinkit

Vaatekaapissa lymyävä viikatemies. Äidin tai isän kuolema. Eri ikäisillä lapsilla on paljon erilaisia pelkoja. Kysyimme lastenpsykiatri Janna Rantalalta, miten lapsen pelkoihin pitäisi suhtautua ja miten niitä voi lievittää. Nämä lastenkirjat kaikkien vanhempien olisi hyvä lukea lapsilleen. 0-2-vuotias: "Ymmärrän enemmän kuin puhun" Tällainen lapsi on tässä iässä: Hän sanoo yksittäisiä merkitseviä sanoja, jotkut jo yksinkertaisia lauseita.

Nämä lastenkirjat kaikkien vanhempien olisi hyvä lukea lapsilleen

Puheen kehitystä edesauttaa esineiden nimeäminen, puhuminen ja yhdessä lukeminen. Ohjeellinen paivarytmi. Päiväunista – Uniliitto. Koska vauvat ja pikkulapset tarvitsevat paljon unta, pelkkä yö eri riitä unen tarpeen täyttämiseksi.

Päiväunista – Uniliitto

Aluksi vauva nukkuu muutaman tunnin pätkissä sekä yöllä, että päivällä mutta vähitellen pidemmät unijaksot alkavat sijoittua öihin. Iästä riippuen lapset nukkuvat päivisin 2-8 tuntiin. Päiväunissa esiintyy enemmän yksilökohtaista vaihtelua kuin yöunissa. Osa lapsista nukkuu päiväunia vielä viisivuotiainakin, kun osa voi jättää ne kokonaan pois yhden vuoden iässä.

Toiset vauvoista vetelee muutaman tunnin sikeitä ja toiset nukkuvat 45 minuutin pätkissä monta kertaa päivässä. Kun vauva alkaa vähentää päiväunen määrää, siirtymäajat voivat olla pitkiäkin. Siirtymäajat voivat olla pitkiä Päiväunisiirtymän tyypillisiä tunnusmerkkejä on se, että lapsen päiväunille nukuttaminen alkaa olla työlästä ja päiväunet muuttuvat lyhyiksi pätkiksi. Ilmapallolajitelma (rainbow) Olohuonesirkus - Neuvokasperhe. Untitled. Untitled. Untitled. Meille kehkeytyi tänään kuin huomaamatta värikäs, kupliva, sotkuntäyteinen ja pehmoinen leikki.

untitled

Saippuavaahdolla maalaus oli niin hauskaa, että loppujen lopuksi saippuavaahdon peitossa oli jättikokoisten, lattialle aseteltujen papereiden lisäksi koko taiteilija! Pinkkien ja sinisten tahrojen peitossa olevine vaatteineen ja vaahdosta kirkkaan pinkeiksi värjäytyneine käsineen oli Aatos aikamoinen näky. Tämä leikin ja taiteilutuokion sekoitus innosti Aatosta niin, että vielä illalla ennen nukkumaanmenoa hän muisti pyydellä “lisää plätsis” – eli lisää saippuavaahdon läiskyttelyä ja levittelyä pitkin paperia. Onnistunut kokeilu siis! Latasin @leikkileikkina Instagramiin videoita tästä puuhasta, joka kyllä saattaa hirvittää sotkukammoisia!

Saippuavaahdolla maalaus toteutettiin niin, että laitoin käytettyihin (vaahdottaviin) käsisaippuapulloihin hieman saippuaa, vettä ja nestemäistä vesiväriä. Olin säästellyt vanhoja käsisaippuapullojamme, jotka tekevät pumpullaan saippuasta vaahtoa. Neuvokas perhe. Nämä ikivihreät kesätouhut kannattaa opettaa nykylapsillekin. Hidasta elämää -kirjoittajat muistelivat omia lapsuuden kesätouhujaan.

Nämä ikivihreät kesätouhut kannattaa opettaa nykylapsillekin

Nämä kesätouhut olivat niin hauskoja, että mielestämme ne ansaitsevat elinkaaren myös pädisukupolven tietoisuuteen. 1. Kukkaseppeleen tekeminen Kaupunkilaislapset joutuvat kysymään kukista: ”Saako tän ottaa?” Vie lapsi niitylle ja sano: ”Kaikkea saa ottaa!” 26 vinkkiä tyttöjen äideille. Äidin ja tyttären välinen side on erityislaatuinen.

26 vinkkiä tyttöjen äideille

Lue vinkit siitä, miten tätä sidettä voi vaalia parhaalla mahdollisella tavalla. 1. Pikkulasten sandaalit -valkoinen- Primigi - PikkuJalat. Bloggari järkyttyi lasten turvaistuimiin liittyvistä harhaluuloista – oikoo nyt myyttejä turvallisesta matkustamisesta. Reilu vuosi sitten espoolainen Taru Öster ryhtyi pitämään turvaistuinaiheista blogia, jonka tärkeimpänä tavoitteena oli oikoa pienten lasten turvalliseen automatkustamiseen liittyviä myyttejä. – Olin suorastaan järkyttynyt, miten paljon Suomessa keskusteluissa liikkui jopa ihan väärää tietoa ja käsityksiä, muistelee Öster.

Bloggari järkyttyi lasten turvaistuimiin liittyvistä harhaluuloista – oikoo nyt myyttejä turvallisesta matkustamisesta

10 lastenpelibrändiä, jotka jokaisen vanhemman kannattaa tietää. Lastenkirjan valitseminen on vanhemmalle helppo nakki.

10 lastenpelibrändiä, jotka jokaisen vanhemman kannattaa tietää

Vaikka uusista kirjoista ei tietäisi mitään, toimivat omasta lapsuudesta tutut Liisat, Pepit ja Pekka Töpöhännät iltalukemisena myös nykyään. Lisäksi hyvistä uutuuksista löytyy tietoa kirjastojen ja kirjakauppojen avulla. Pelien kanssa on hankalampaa, sillä omassa lapsuudessamme ei ollut pädejä ja sovelluksia. Ne olemassa olleetkin pelit oli isoille lapsille suunnattu, eivätkä tiedot Pac Manistä tai Super Mariosta kanna pitkälle nykynatiaisten kanssa.

Pelien tarkka valitseminen alle kouluikäiselle lapselle on kuitenkin tärkeää. Jos lapsi käyttää älylaitteita, ei ole yhdentekevää, mitä hän sillä tekee. Miten lapsen saisi nukkumaan paremmin? Vastaus on iloisempi kuin uskot. Nauru vapauttaa stressistä, mikä voi auttaa nukkumaan paremmin.

Miten lapsen saisi nukkumaan paremmin? Vastaus on iloisempi kuin uskot

MOST PHOTOS Iltavilli on tuttu ilmiö monessa perheessä. Jostain syystä monet lapset saavat juuri ennen nukkumaanmenoaikaa päivän viimeisen virtapiikin, joka riehaannuttaa ja kikatuttaa. Juuri kun vanhempi haluaisi, että lapsi alkaisi hiljentyä ja rauhoittua yöpuulle menoa ajatellen, hän alkaakin juosta ympäri taloa nauraen ja kiljuen. Uniekspertit suosittelevatkin usein rauhoittamaan uniajan himmentämällä valaistusta ja hiljentämällä äänenlähteitä. Hän esittää, että osa lasten nukahtamisvaikeuksista saattaa olla seurausta yksinkertaisesti siitä, että vanhemmat eivät ymmärrä lapsen tunne-elämän toimintaperiaatteita ja sitä, miten se vaikuttaa uneen.

Yksi maailman tunnetuimmista ”lapsikokeista” olikin ehkä väärässä – uusi vaahtokarkkitesti antaa eri tulokset - Perhe. Yksi maailman tunnetuimmista ”lapsikokeista” olikin ehkä väärässä – uusi vaahtokarkkitesti antaa eri tulokset Vaahtokarkkitesti on eräs maailman kuuluisimmista sosiaalipsykologisista kokeista. Sen alkuasetelma on helppo: laitetaan vaahtokarkki lapsen eteen ja kerrotaan lapselle, että hän saa kaksi vaahtokarkkia, jos jaksaa odottaa vartin.

Sitten joko lapsi odottaa ja saa palkinnon tai käy kärsimättömäksi ja ahmaisee herkun suihinsa. Amerikkalaispsykologi Walter Mischel syötätytti 4-vuotiailla lapsilla vaahtokarkkeja Yhdysvaltain Stanfordin yliopistossa jo 1960-luvulla. Kun lasten kasvua seurattiin, tulokset yllättivät tutkijat. Ne lapset, jotka olivat hillinneet itsensä vaahtokarkin edessä, pärjäsivät paremmin elämässä – niin töissä kuin koulussa – kuin malttamattomat verrokkinsa. Tee itse limaa – turvallinen ohje. Turvaistuintestissä neljälle heikko arvosana – ”ei ole syytä hankkia” - Autot. Autoliiton julkaisemassa turvaistuintestissä arvioitiin 29 istuinta tai istuimen ja telakan yhdistelmää. Mukana oli muun muassa ensi kerran integroiduilla turvatyynyillä varustettu lastenistuin. Uusimman turvaistuintestin olivat pääasiassa varsin positiiviset, sillä peräti 21 istuinta sai hyvän kokonaisarvosanan.

Kolme istuinta jäi tyydyttävään arvosanaan, yksi arvioitiin välttäväksi ja neljä sai heikon kokonaisarvosanan. Kemikaaleja, naftaliineja... Laki takaa erityislapsiperheen arkeen tukea – oikeus valittaa päätöksistä jää usein käyttämättä. "Koululla on aina se pallo viime kädessä, joten sitä yrittää luovia mahdollisimman hyväntahtoisesti. Pelkään, että jos koulu kokee vanhemmat liian vaikeiksi, se näkyy lapsen kohtelussa. Malttiaan ei saa menettää, eikä sanoa asioita suoraan, koska kohta on lastensuojelut ja muut mukana. " Näin kertoo perheensä tilanteestaan eräs erityislapsen äiti somen vertaistukiryhmässä. "Sitä on niin väsynyt oman lapsen tukemiseen, ettei enää barrikadeille jaksa nousta, kun onnellisuuden taso on se, että aamulla löytää lapsen hengissä, niin sitä on onnellinen.

" Tällä tavoin kokee toinen äiti samassa keskusteluryhmässä. Why Timeouts Make Tantrums And Power Struggles Worse (And What To Do Instead) Lempi - Accueil. Hyviä pikkulasten pelejä on vaikea löytää, siksi kysyimme asiantuntijoilta: Nämä 15 turvallista, hauskaa ja opettavaista mobiilipeliä sopivat päiväkoti-ikäisille lapsille - Teknologia. Hyviä pikkulasten pelejä on vaikea löytää, siksi kysyimme asiantuntijoilta: Nämä 15 turvallista, hauskaa ja op Millainen on hyvä mobiilipeli alle kouluikäiselle lapselle? Ja mitä Google Playn ja App Storen tuhansien pelien ja sovellusten valikoimasta kannattaa ladata, kun haluaa tarjota lapsille turvallista, hauskaa ja opettavaista tekemistä? HS kysyi asiaa kolmelta asiantuntijalta: Viihdevintiö ylläpitävältä Jenni joka on testannut satoja alle kouluikäisille suunnattuja pelejä, sekä Terapiapsi. perustaneilta Riikka ja Heidi Å jotka ovat toimintaterapeutteja.

Heidän Terapiapsi-sivustollaan on esitelty runsaasti pelejä ja sovelluksia, joita voi käyttää kuntoutuksen ja oppimisen tukena kotona, koulussa ja terapioissa. Mifold Grab-and-Go turvavyöistuin - Ipanainen. Varastossa. Pehmoinen kirja. Puolitoista vuotta sitten, Murun syntymän jälkeen olisin halunnut ommella hänelle tällaisen pehmeän kirjan.

En silloin kuitenkaan saanut sitä lopullista inspiraatiota toteuttaa sitä. Tiistaiaamuna inspis sitten iski ja heti Murun mentyä päikkäreille kävin penkomaan kangasjemmojani. Tähän sai kivasti käytettyä kaikkia hempeitä jämäkankaita ja suloisia nauhoja. Vauvan keho kasvaa, Vanhempainnetti. Täysiaikaisen vastasyntyneen pituus on keskimäärin 48 – 53 cm ja paino 2 700 – 4 000 g. Päänympärys on keskimäärin 35 cm. Aurinkovoide (SK45) - Ipanainen. Historismi.Net - Vanhat etunimet. 25 kotimaisen kohteen lista - näihin pääsee kesällä ilmaiseksi! Kotileipomo Taina Vuorio, kahvila Kuppi ja Tassi - À propos. Facebook. 10 taikalausetta, joilla rauhoitat vihaisen lapsen - Perhe - Ilta-Sanomat.

Oli lapsellasi sitten hyvä tai huono itsehillintä, voi jokainen hyötyä vihanhallinnan harjoittamisesta. Koska lapset seuraavat aikuisten tekemisiä, on vanhempien hyvä miettiä, miten he itse käsittelevät vihan tunteitaan. Lasten levottomuus lisääntyy – ja siitä saa syyttää vanhempia. Yhä useampi lapsi on levoton. Tästäkin kuvasta on jo 7 vuotta. Otin tämän kuvan lokauussa 2008. Esikoiseni Helga on kuvan ottamishetkellö 3kk ikäinen ja elämä on vastasyntyneen kanssa ihanaa. Nyt yli 7 vuoden jälkeen perhe on kasvanut ja elämä on edelleen ihanaa, monella tapaa vieläkin parempaa kuin tuolloin. Minä aina jauhan samasta aiheesta, mutta lasten kasvaminen on jotenkin myös ahdistavaa.

Samalla kun iloitsee siitä ettei tarvitse enää vaihtaa vaippoja, sitä kokoajan suurin piirtein kuulee, miten nopeasti kello tikittää eteenpäin, eikä sitä vain meinaa kestää. Rakastan tätä hetkeä nyt, rakastan varmasti sitä tulevaa hetkeä viidenkin vuoden kuluttua, mutta silti, on pakko myöntää että elämästä on lasten myötä tullut kaihoisampaa. Facebook. Kvinoa-porkkanalaatikko - Chocochili. Otin jo varaslähdön jouluun! Porkkanasesonki tosin on nyt kuumimmillaan, joten laatikkoa voi hyvin väsätä jo hyvissä ajoin ennen joulua. Opeta lapsi siivoamaan. 1. Järjestystä täytyy opettaa Lapsi oppii pitämään huolta tavaroistaan, kun se opetetaan hänelle.

Mitä pienempi, sitä enemmän toistoja tarvitaan. Ruokailu - Vauvan ja lapsen ruokailuvälineet - Vauvan ruokailu. Jari Sinkkonen: "Anna poikien painia" Lapsi jää lohduttomasti itkien päiväkotiin – päiväkodinjohtaja neuvoo: Itke itse vasta ulkona - Perhe. Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen: ”Lasten kasvatuksesta selviää hengissä, mutta ei ilman negatiivisia tunteita”

Suomen parhaat lapsiystävälliset kylpylät. Hs. Vauva unten maille minuuteissa – helsinkiläisäidin keksintö ensimmäinen laatuaan maailmassa - Lifestyle. Lasten ulkoiluvaatteet. Banaani-mansikkapehmis - Reseptit - Yhteishyvä. Vauvan vadelmamuffinsit — Simppeli sormiruokakeittiö. Aaltoillen arjessa: Apinaeväs eli myslipatukka sormiruokailijalle. 25 pientä tekoa, jotka ilahduttavat lasta. Esite6 12kk. Lasten hätätilanteet ja elvytys. Näin paljon lapsesi tarvitsee unta - Terveys. Ideoita h%C3%B6yryk%C3%A4%C3%A4reess%C3%A4 kypsennett%C3%A4v%C3%A4ksi. Viisi lausetta, joilla lapsen pyyntöihin kannattaa oikeasti vastata. Emma's & Mama's shop - Lifestyle- ja sisustusverkkokauppa. Pienikamari - Tuotehaku. Tuutilulla - Lapsellisen ihanat sisustustuotteet. Leluja, lastenvaatteita ja pelejä - Lelukauppa netissä - Lekmer.fi.