background preloader

MinecraftEdu

MinecraftEdu

http://minecraftedu.com/

Related:  GamesApparminecraft

Nya vägar till lärande med Minecraft Elever byggde hus för olika ordklasser i Minecraft Minecraft är ett datorspel utan något direkt slutmål, där spelarna kan bygga virtuella hus och samhällen. Spelaren rör sig fritt i ett landskap och samlar in ved och annat material som man sedan kan bygga saker med. Man kan spela ensam men de flesta spelar tillsammans med andra via internet. Minecraft har idag över 40 miljoner registrerade användare världen över. Canva och årshjul Har nu testat Canva ett par gånger och är helt såld! Har tittat på Canva tidigare men inte hunnit med att kika vidare utan den blev liggande i min "testa-sen"-mapp. Men för några veckor sen tipsade Niclas Vestlund i fbgruppen "IKT-verktyg", som jag har startat, om Canva och jag kikade på hans instruktionsvideo och kände genast att jag fick flytta upp denna på prioritetslistan =D Canva.com är grymt! Man kan göra posters, inbjudningar, facebookcovers osv, det finns färdiga mått att välja mellan, men man kan också välja egna mått på bilden.

Spela Glosor från Minecraft 23 sekunder sedan: Någon fick alla rätt på nivå 5. Minecraft Level 5 (Ores and Liquids) som tog 1 minut. 34 sekunder sedan: Någon fick alla rätt på nivå 5. Minecraft Level 5 (Ores and Liquids) som tog 1 minut. LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor

Hur Minecraft lärde min 9-åriga son med Aspergers att skriva och läsa Jag är medveten om att rubriken på detta blogginlägg är aningen provokativ. Bra, det är meningen. Jag vill verkligen att du som jobbar inom skolan eller du som är förälder och (liksom jag) varit orolig för att barnet hellre vill spela spel än göra läxor och “lära” sig något ska läsa det här inlägget. Alla har olika lärstilar Vi har alla olika sätt för att ta in och bearbeta information och kunskap. Eurokampus Finanzity är ett fartfyllt och spännande webbspel som ska stödja inlärningen av ekonomi. Målet är att öka spelarens centralbankskunskap, förmåga att sköta sin ekonomi och andra ekonomiska kunskaper. Handlingen i spelet kretsar kring ekonomiska fakta som oväntat dyker upp under spelets gång i form av problem eller gåtor. Spelet riktar sig framför allt till elever i nian, i gymnasier och i yrkesinstitut.

Öppna läromedel – Läromedelsprojektet för alla av alla Nu är projektet “Öppna läromedel” igång för alla som vill vara med och skapa fria läromedel för grundskolan och gymnasiet. Dessa läromedel ska inte ses som färdigställda och förpaketerade på det sätt vi är vana att se traditionella läromedel. Vem som helst (lärare, elever, forskare, lärarstudenter) kan vara med och skapa dessa läromedel och vi tänkte ta möjligheten här att berätta mer om vad det hela handlar om. Detta har hänt Minecraft En app jag använder emellanåt i undervisningen är Minecraft. På vår skola arbetar vi med tema och vi har bland annat byggt upp små samhällen, både en nutida stad och en forntidsby med hjälp av Minecraft. Men fokus i denna blogg ligger kanske ändå på mina ämnen, matematik och No. Programmera mera – lär elever programmera Vi pratar om det, att barn, unga behöver få kunskaper i att programmera. Att barn ska få tillgång och kunskaper till det språk som bygger upp de verktyg som vi använder på webben. Jag tror att kunskaper om hur koden är uppbygd och hur webbplatser, webben är uppbygd tror jag är viktig kunskap. Det är viktigt att förstå hur de verktyg som vi använder för att vi ska kunna bli mer medvetna och inte uppleva det som vi tar del av som magi, eller något som sker utanför vår kontroll, som vi inte förstår eller kan påverka. Idag träffade jag Terese Raymond och Karin Nygårds som vill skapa ett upprop för att ge fler elever och lärare att arbeta med programmering i skolan. De har tänkt sig driva ett initiativ kring frågan inom ramen för Teacherhack allt i ett demokratisk anda och med syftet att fler ska få kunskaper om programmering inom ramen för sin skolgång.

91 appar för förskolan Sammanställer appar för förskolan inför kvällens uppdrag. Läser i Lpfö98: Förskolans uppdrag: Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar.

Related:  CODING