background preloader

För iPhone, iPod touch och iPad i iTunes App Store

För iPhone, iPod touch och iPad i iTunes App Store
Beskrivning Med Glosboken blir det kul att lära sig nya glosor!Glosboken är anpassad att fungera för alla - Oavsett språk, ålder eller speciella behov (t.ex. läs- och skrivsvårigheter eller dyslexi). Glosboken är utvecklad i samarbete med lärare, specialpedagoger och elever - Allt för att få till ett så bra och effektivt verktyg som möjligt. Appen är tätt kopplad till hemsidan www.glosboken.se och synkas automatiskt mellan mobil/platta/hemsida i bakgrunden medan du jobbar med den. Självklart går appen att köra med både iPhone och iPad. ...Mer Nyheter i version 3.3.1 Nytt övningsläge: Förhör - Gör det möjligt att få guldstjärnor även i appen. Buggfix för spelet "Banka glosor". Dessutom ett par extra nya funktioner och inte minst förbättrad prestanda.

https://itunes.apple.com/se/app/glosboken.se/id554947710?mt=8

Related:  APPAR, IPAD, YOU TUBE OCH LÄNKARengelska

Mattesmedjan Multix är spelet för dig som vill lära dig multiplikationstabellen på ett enkelt och rofyllt sätt. Varför vänta? Spela Multix nu! Varför ska jag använda Multix? Att kunna multiplikationstabellen är både kul och nödvändigt, men det kan ofta vara svårt och krångligt att lära sig den ordentligt. Formativa arbetssätt för engelskundervisningen Jag samlar länkar för att utmana mig själv i det formativa arbetssättet och för att variera undervisningen och hitta rätt inlärningsstil för eleverna. Jag såg att vi är fler som vill utmana oss i det på blogghubben. Här kommer ett litet bidrag med de länkar eller arbetssätt jag just för tillfället kan bidra med. Den absolut bästa länksamlingen är gjor av IT-mamman, men även den på IKT-skafferiet är väldigt bra. Sen finns detta tydliga ark för att hitta verktygen som passar för att ställa frågor och få snabb återkoppling på lärandet.

Hjälpmedel för elever som har olika typer av funktionsnedsättning Elever som har någon sorts funktionsnedsättning kan använda appen Legimus för att ladda ner talböcker (skönlitteratur och fakta) på sina Iphone och Ipads. Bibliotekarier kan registrera elever om de får föräldrarnas godkännande. Välj det språk du vill läsa och lyssna på. SpeakIt! byter ut text till tal så du inte längre behöver läsa. SpeakIt! 22 Appar för att öva engelska! Jag får ofta frågan om appar för att öva engelska. Det har varit ganska magert utbud på dessa men nu när jag grävde lite mer har det faktiskt kommit flera bra appar att testa. Här kommer 22 appar i olika svårighetsgrader. Kollaborativt skrivande med TitanPad Det finns många bra verktyg för kollaborativt skrivande där det mest kända kanske är att dela dokument via Google Docs/Drive. Med kollaborativt skrivande menar jag att man redigerar samma dokument tillsammans med andra i realtid. Utöver Google Docs/Drive (vad gjorde jag egentligen innan GD?) finns en hel del andra bra alternativ.

Att googla – är det så enkelt? Mina 7or har fått varsin dator. Är det bra så? Sätt igång och jobba? Nej, vi måste faktiskt lära dem använda den också. Vad ska de lära sig? Lärplattformen? Appar för berättande Jag har några appar på iPaden som jag använder till många olika saker när vi jobbar med berättande på olika sätt med eleverna i åk 1-3. Det har varit till presentationer av olika slag i alla ämnen. Bara fantasin som sätter stopp. I matten har vi använt dem till att berätta räknesagor, presentera hur man löser olika problem, berättat om olika räknesätt m.m. E-böcker - bibliotek.huddinge.se För att kunna låna e-böcker och e- ljudböcker från biblioteket behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod. Du hittar bibliotekets e-böcker genom att söka på den titel eller författare du är intresserad av i sökrutan eller genom att titta på våra tipslistor för e-böcker. Skaffa bibliotekskort

Läsa Bible stories är en hel serie med bibelhistorier för barn. Man får Noah och påskberättelserna gratis men det kostar bara 15 kr att köpa alla; Skapelsen, Babels torn, Abraham, Josef, Moses, Joshua, Ruth, Jesus födelse, Jesus mirakel, Peter och Jerusalem. I appen är det i princis som en bok med blad som man vänder. Kunskapsbanken, Övningar på engelska Övningar på engelska Material Vi har fått många förfrågningar av lärare om Unga Fakta kan producera material på engelska och vi har därför satt ihop några roliga övningar på för användning i skolan.

Related: