background preloader

Tips

Facebook Twitter

Hur man viker en ask. Startsida - UR Barn. Tips. Här kan du hitta tips för att somna, somna om eller vakna. Läs mer om de olika tipsen längre ner. För att optimera förutsättningarna för god sömn skall rummet vara mörkt och svalt, mellan 13 och 18 grader är lagom temperatur. Låt hjärnan varva ner ett par timmar innan sänggåendet genom att t ex undvika dator, mobil och surfplatta. Dessa stimulerar hjärnan och håller den aktiv vilket gör det svårare att somna. Man behöver ge 100 procent för att få till en förändring. Sömndagbok Att fylla i en sömndagbok under en vecka eller två ger en bra bild av hur man faktiskt sover. Att somna Ibland kan det vara svårt att somna. Lyssna på avslappningsövningar Här hittar du fyra olika avslappningsövningar som du kan lyssna på när du ska sova.

Lugnets trappa en skön avslappning för hela nervsystemet där man visualiserar, ser saker framför sig. Variant på Lugnets trappa bygger på att man spänner och slappnar av i muskler för att komma ner i avslappning istället för att visualisera. Sov gott! Att somna om. Miniature calendar. Arbetsscheman. Jag använder ofta arbetsscheman och fick en ide om att göra några i Canva.

Så här blev de och här finns arbetsscheman som pdf för utskrift om så önskas. Varför arbetsscheman? För att det blir tydligare för elever och särskilt om de har diagnos inom NPF. Det är ett sätt att skapa struktur och lugn i klassrummet. Här finns några enklare arbetsscheman en i punktform och ett per lektion. Spana in min pärla om stödinsatser för mer konkreta metoder för att arbeta med extra anpassningar, särskilt stöd och åp.

An Interactive Image. How to Make Folded Paper Bracelets picklebums.com. ♡ Skoltips | Tanjas mammablogg. Skoltips Våren 2015 1. Temafåglar Klicka på bilden för att komma till förklaring. Finns inte på alla. Fågel av barnens fot. Fågelbo av papperstallrik. Här kommer den sista delen för min inspirationsinlägg till julen =) om det ska vara juldisco eller etc, här är en rolig idé att sätta på klubbor. Julgranskula, ett lock från en burk, en teckning som man ritat och klistrat in i locket.

Till bilden när man ska använda olika verktyg, så brukar man ju bland annat introducera potatisstämpel. så här kan man göra superfina julkulor på teckning. En favorit som jag hittade för ett tag sedan. Ytterligare en julgransornament av tops. För de äldre barnen kan man använda sig sockerbitar, då kan man få in tekniken väldigt bra lagom till jul också. HÄR finns en sida med ytterligare 25 stycken julpyssel till barn. Juleljus av fingeravtryck. Här finns ännu fler pyssel man kan göra med hjälp av fingeravtryck Söta bokmärken med jultema hittar ni nedanför Här hittar ni lite worksheets.

Fina skrivramar hittar ni HÄR. Skolresurser, läromedel, kurser, seminarier, böcker, hemsidor, för lärare, rektor, skolor i Sverige. Utvärderingslappar till eleverna. Plocka 1-2 lappar och utvärdera din dag. Bra komma-igång-träning tänker jag. Klassrumsregler. Jag blev så inspirerad av Malin Larssons klassrumsregler, så jag gjorde egna till mitt klassrum. Det blev en enorm spridning på sociala medier då många fick inspiration av detta precis som jag. Upprinnelsen till bilderna kommer från Tommy Lucassi som var med i ett radioprogram.

Här hittar du hans regler som är riktade till pedagoger samt de han har i sitt klassrum. Hej då ”lydnadskultur” och välkommen ”eget ansvar” för att eleverna ska utveckla sitt bästa jag. Vill du skriva ut dem eller dela? Kom ihåg att dela genom att ange att jag gjort dem, precis som jag anger att Malin har gjort de jag har insirerats av. Längre ner hittar ni ljudkort att ha i klassrummet. Klassrumsregler från Phoster Ljudkort från Canva De finns här som pdf – Ljudnivåer – om du vill skriva ut dem! Skapa digitala badges.

Lärarens hyllade brev sprids på Facebook. Föräldrar, förvänta er inte att vi ska uppfostra era barn. Mejla inte hela tiden. Ifrågasätt inte allt vi gör. Lita på oss. Vi vet vad vi gör. Budskapet från läraren Margareta Liljequist har delats nästan 6 000 gånger på Facebook. – Om vi vill höja skolans status måste vi tänka över vad vi vill att lärarna ska göra. En lärare är ingen dålig förebild för att hon lyssnar på Kartellen. Så skriver Margareta Liljequist i det inlägg som nu sprids snabbt i lärar- och föräldrakretsar.

Margareta Liljequist. Mejlen stjäl lärarnas tid Liljequist vill ha mer tid till lärarjobbet. Uppfostra era barn hemma. Tappar föräldrarnas ansvar Redan när Margareta Liljequist skrev statusen i vintras blev den omtalad på Facebook. . – Det är sådant otroligt fokus på skolan och lärarna. Nu har statusen nått 6 000 delningar på Facebook, något hon absolut inte hade väntat sig. . – De säger "men Gud, sådär har jag gjort själv".

Finns det någon enkel lösning? – Föräldrar borde försöka inte stressa upp sig för mycket. Primary resources for teachers | Free teaching resources | classroom resources | Printables for the classroom. Skolburken. Skolresurser, läromedel, kurser, seminarier, böcker, hemsidor, för lärare, rektor, skolor i Sverige. Minnesarmband. På en amerikansk skolsida såg jag hur en lärare gjort pappersarmband med multiplikationstabellerna. Jag tänkte att den idén kunde man ju använda till mycket, så jag gjorde några armband på datorn och som jag sedan skrev ut. Här finns breda armband att skriva ut.Här finns smala armband att skriva ut. Ytan i mitten är tom, så att man kan skriva i vad man vill. Om man vill göra många likadana armband, kan man skriva i det man vill och sedan kopiera upp.

Fäst ihop banden med en tejpbit, eller sätt en liten bit dubbelhäftande tejp i änden, så kan man bara dra av skyddspappret när man behöver ett armband. Tips på vad man kan använda armbanden till: * Påminnelse om något man ska göra (gå till tandläkaren, gå till spellektion, packa ner läxa... * Som stöd vid arbete (tiokamrater, multiplikationstabeller, formler, begrepp... * Som stöd för arbetsgång (1. Här finns armband med multiplikationstabellerna att skriva ut Har du någon annan idé på hur man kan använda armbanden?