background preloader

Svenska

Facebook Twitter

Mumin lararhandledning. Lista på aktiviteter till barnbocksveckan. Skolmagi.nu – Skolan – där magi sker. Bedömning/matriser / kamratrespons. Lärarhandledningar. Lärarenellybonner. Your browser isn't supported. Terminsplanering c3a5k 3 svenskaboken. Karinsklassrumsblogg.blogg.se - Mitt namn är Karin Alfredsson och jag är utbi... Under höstterminen började vi samtala om små djur vi kunde se i naturen.

karinsklassrumsblogg.blogg.se - Mitt namn är Karin Alfredsson och jag är utbi...

Ett av dessa var snäckan, eller då "snigeln", som många kallar den. Jag berättade för eleverna att namnet på detta djur inte alls är snigel, utan att sniglarna var de som inte har något skal. De med skal kallas för snäckor. Detta tyckte eleverna var konsigt, men efter det så har de flesta benämt snäckan på korrekt sätt.

En dag tog vi oss ut i skogen och samlade tallkottar. Eleverna blev ombedda att ta med sig en skokartong hemifrån. En annan dag gick vi och samlade löv på skolgården. Som slutdel så fick eleverna skriva en text till sitt snäckbo. Läsutmaning. Barnens bibliotek Hem. SKRIVOVNINGAR. Det sötaste monstret i världen – en skrivaktivitet efter läsningen. Undervisningen i svenska som andraspråk ska ”bidra till att stärka elevernas medvetenhet om och tilltro till den egna språkliga och kommunikativa förmågan.”

Det sötaste monstret i världen – en skrivaktivitet efter läsningen

(Lgr 11 s.259) Att eleverna har en tilltro till sin förmåga är så oerhört viktigt och därför är det blir den anpassade stöttningen väsentlig. I inlägget ges ett exempel på en gemensam läsning som avslutas med en kort skrivuppgift. Jag brukar ofta modella uppgifterna (I do – we do – you do) men den här gången ville jag prova något annat. Boken Bara för dig på lågstadiet innehåller 12 berättelser, varav en text som heter Det sötaste monstret i världen skriven av Janina Kastevik med illustrationer av Amanda Hellberg. Huvudpersonen är en flicka som ska gå på cirkus med sina föräldrar. Tertsnom, mark. Jag har arbetat med den här berättelsen om det söta monstret tillsammans med mina grupper i åk 3. Har de skickat vykort? Vi tittade på ett brev tillsammans.

Skrivuppgift Monstret Skriv ett svar till monstret. Lärarhandledningar - Kävlinge kommun. En annorlunda uppgift - första, andra tredje! Grammatik är inte alltid elevernas favoritsysselsättning även om det är frökens!

En annorlunda uppgift - första, andra tredje!

Jag står nästan aldrig framme vid tavlan och har traditionella grammatikgenomgångar. Jag har under åren konstaterat att det inte har så stor effekt och att det tar mycket tid. Jag försöker därför att variera och framförallt lägga in moment som eleverna tycker är roligt. Ett sätt jag ibland använder är grammatikauktion! Upplägget tar cirka en halvtimme att förbereda och en timme att genomföra.

Nedanstående upplägg går att använda i många olika ämnen och för olika åldrar. Blogg - Estrids bokklubb. Hej Sanna!

Blogg - Estrids bokklubb

Hur du fick idén till "Ägget"? - Jag har goda vänner som har blivit familj på olika fina sätt. Jag tänkte att det inte finns så mycket böcker om det så jag skrev en. Det viktigaste var att det blev en berättelse, inte en undervisning i nånting. Och dessutom gillar jag snälla deckare. Karaktärerna i "Ägget" har roliga namn, varifrån kommer de? - En del anspelar på det latinska namnet på djuret typen representerar, Brie är en ost (möss äter ost, det namnet kom faktiskt Linda som illustrerat boken på!) Läsförståelsestrategier i praktiken. En läsande klass.

8 Sidor - Lättlästa nyheter. Skrivprocessen bedömning. Skrivprocessen. LegiLexi. Läsläxa. Om Ebban - Ebban. Hur fungerar Ebban?

Om Ebban - Ebban

Ebban är ett skolbibliotek på nätet med tusentals böcker som kan läsas på en dator, surfplatta eller telefon. Varje användare får en egen inloggning som fungerar dygnet runt. Det enda som behövs är en uppkoppling till nätet och en stund för läsning! För vem är Ebban? Ebban är för elever i åldern 6-19 år, lärare och övrig skolpersonal i förskolor, grundskolor och andra stadiets utbildningar i Finland. Varför Ebban? Ebban kompletterar skolbiblioteket med e-böcker och ljudböcker, vilket betyder fler titlar i obegränsat antal.

Vad kostar Ebban? Ebban är prenumerationsbaserad med årliga licensavgifter, antingen per kalenderår eller läsår. Vill du veta mera? LÄXHJÄLP, STUDIETEKNIK, LÄSNING, SKRIVANDE, IKT. ”En av årets bästa böcker”.

LÄXHJÄLP, STUDIETEKNIK, LÄSNING, SKRIVANDE, IKT

Andreas Palmaer, Dagens Nyheter En äventyrssaga som med fördel kan läsas högt och som ger lika mycket till dig oavsett ifall du är vuxen eller barn eller småsyskon.” Sara Ullberg, TT Nominerad till Augustpriset för bästa barn och ungdomsbok ”Med ”Ishavspirater” har Frida Nilsson skapat en episk berättelse om systerskap, mod och vikten av att bevara sin mänsklighet i en iskall vuxenvärld.” ”Vithuvud har tagit min syster!

Den fruktade piraten Vithuvud rövar bort barn och tvingar dem att hacka fram diamanter i en mörk och farlig gruva. En fantastisk äventyrshistoria om systerskap, vänskap, rädsla och mod, rikt illustrerad i svartvitt av Alexander Jansson. Frida Nilsson (född 1979) är författare och översättare. Hennes böcker är översatta till flera språk och hon har tilldelats flera priser och utmärkelser. Att skriva sig till läsning. Create Word Art - WordArt.com. Words Size Color Angle Font Repeat Link Shapes Fonts RegularRegularMediumRegularRegularRegularRegularMediumRegularRegularRegularRegularRegularRegularRegularRegularBoldRegularRegularRegularRegularBoldRegularRegularRegularRegularRegularRegularRegularRegularMediumBoldRegularRegularRegularRegularRegularRegularRegularBoldBoldRegularThinRegular Layout Words amount.

Dina sagor och ljudböcker på nätet! Små sagor för stora och små barn. Om läs- och skrivinlärning. Skolburken.