background preloader

An Interactive Image

An Interactive Image

Prima julkalender Mysteriet med lussekatterna Klockan var bara 5 på morgonen men på Bageriet Bullen var bagarna i full gång med att baka. De hade redan 8 färdiga plåtar med lussekatter som senare skulle skickas till Mys och Jons skola. Klockan 7.30 kom lastbilen till bageriet och 160 lussekatter packades in.

Adventskalender 2013 - Thinglink Eftersom det börjar närma sig jul så börjar tankarna kring den digitala adventskalendern dyka upp, både i mitt huvud och diskussioner i FB-grupper. I år har jag tänkt att använda mig av online-sidan Thinglink I Thinglink kan man skapa interaktiva bilder genom att ladda upp en bild och sen lägga dit olika taggar på den med hänvisningar till olika webbsidor. T ex kan man länka till olika Youtubeklipp, en googlesite med en uppgift, bilder eller musik, så länge det finns en webblänk så fungerar det. Hur gör man då? Man går in på Thinglink.com och skapar där ett gratiskonto. Nu är det dags att välja foto. Har du fixat en bild du gillar? Först väljer du högst upp vad din bild ska heta, det gör du i rutan över bilden. Nu är det dags att lägga till taggar, det gör du genom att klicka på bilden där du vill att taggen ska ligga. Då får du upp en ruta där du lägger länken till det som du vill att den ska visa, t ex Youtubevideor, bilder, texter eller musik. Eller varför inte en exitticket på veckan?

Julkalendrar | LekMiT Fotot kommer från Pixabay, som är en STOR bildbank med fotografier att fritt använda. Kostar inget att använda sig av, men kräver att man registrerar en användare. Så här i juletider frågar en del om digitala julkalendrar. FotojukalenderappenQR-kodsgranen Innehållet i den här kalendern som Ida Söderman och Sofie Centerman på Futuraskolan har gjort gillar jag skarpt – en så kallad värdegrundsjulkalender som känns högaktuell med tanke på vad som händer i världen. Ulrika Kjällberg har gjort en digital julkalender med färdigt innehåll som du hittar här, rekommenderas från förskoleklass och uppåt. På Tülays IKTsida finns en del tips om julkalendrar från i fjol som man kan inspireras av. På sidan Pappas appar, finns en samlad sida med sk. julappar. Vill också tipsa om Martina Lundströms stafettkalender.

Tülays IKT-sida: Bästa digitala adventskalendrarna Bästa digitala adventskalendrarna 2015 Pixelcat Bästa julkalendern på nätetav Gunilla "fotofinnaren.se" Dahlblom "Här kommer jag att berätta, rimma och tipsa varje dag fram till jul! En del lekar, pyssel, tävlingar och sånger blir det, lite knep och knåp - och ibland recept på något gott som du kan laga eller baka!" Prima Julkalender 2014 " Använd Prima julkalender under december månad för att inspirera eleverna till att lösa uppgifter av julig karaktär i både matematik och svenska. Julens kemi-kalender "I just den här kalendern handlar det om jultiden ur ett lite ovanligt perspektiv. Julkalender om mod av Historiepratarna "Vi vill med vår julkalender berätta om kända och okända hjältar som med fara för sig själva tagit ställning för det de ansett viktigt och rätt.Hjältar som kämpat för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter runtom i världen.Hjältar som på olika sätt fått en avgörande roll och gjort världen till en bättre plats" LTHs (Lunds Tekniska Högskolan) julkalender 2014

Arbetsscheman | Min undervisning Jag använder ofta arbetsscheman och fick en ide om att göra några i Canva. Så här blev de och här finns arbetsscheman som pdf för utskrift om så önskas. Varför arbetsscheman? För att det blir tydligare för elever och särskilt om de har diagnos inom NPF. Det är ett sätt att skapa struktur och lugn i klassrummet. Här finns några enklare arbetsscheman en i punktform och ett per lektion. Spana in min pärla om stödinsatser för mer konkreta metoder för att arbeta med extra anpassningar, särskilt stöd och åp. Ann-Sofies Kulkalender! Adventskalenderlänkar Advent Calendars 2016 – WebEnglish.se Welcome to WebEnglish.se all new Advent Calendar 2016, including a link for each day from December 1st until Christmas Eve (except Sundays, in year 1-2 even Saturdays exempted). Saturday links are longer, meant for students to open at home. Like all nice children, you will have to wait for the right date to open each door! Advent Calendar 2016:1-2Advent Calendar 2016:3-4Advent Calendar 2016:5-6Advent Calendar 2016:7-8Advent Calendar 2016:9+ And to all kind teachers: Kindness Calendar 2016 Related

Zentangle Inte visste jag att det jag höll på med när jag pratade i telefon eller när jag satt och lyssnade på föreläsningar hade ett namn - Zentangle. Det som är så häftigt med Zentangle är att det går att göra väldigt enkelt och det går att utveckla i oändlighet. Dessutom är det väldigt avstressande, nästan meditativt (därav namnet ZEN-tangle) De som "skapade" Zentangle. I grunden handlar det dessutom om mönster, något som jag som mattelärare också älskar. Hur börjar man då? 1. 2. 3. 4. Det bästa är att det inte finns några rätt eller fel. Här är några förslag på hur man kan arbeta med Zentangle i barngrupp: I en barngrupp/skolklass hade jag börjat med att prata om mönster. Sedan kan man samla mönster på t ex tavlan- dela upp tavlan och låt barnen få fylla var sin bit med ett mönster - det behöver inte vara komplicerade saker - randigt, prickigt, hjärtan, rutigt, stjärnor... Låt barnen få göra sin egen zentangle - utgå från en form; ett hjärta, en stjärna, en kvadrat, en bokstav.

Prima julkalender Mysteriet med lussekatterna Klockan var bara 5 på morgonen men på Bageriet Bullen var bagarna i full gång med att baka. De hade redan 8 färdiga plåtar med lussekatter som senare skulle skickas till Mys och Jons skola. Idag var det nämligen lucia och efter luciatåget skulle alla eleverna få vars en lussekatt. Klockan 7.30 kom lastbilen till bageriet och 160 lussekatter packades in.

julläsning till spelplan Julkul - Finlands Svenska Idrott r.f. Finlands Svenska Idrott r.f. Anpassad sökning FSI på sociala media: Sidverktyg: Julkul 2016 Dela Julkul FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f. Nokiavägen 2-4 00510 Helsingfors FINLAND telefon: 09-701 0220 (växel) e-post: info(AT)idrott.fi FO-nummer: 0211087-9 Hitta till vårt kansli från järnvägsstationenHitta till vårt kansli från busstationen

Related: