background preloader

Musik

Facebook Twitter

KonserthusetPlay. Kungliga Filharmonikerna presenterar orkesterns instrument är en serie lekfulla filmer om hur instrumenten som används i en symfoniorkester fungerar och klingar.

KonserthusetPlay

I varje film visar och berättar musikerna om sina instrument samt spelar ett eller flera musikstycken tillsammans. I Kungliga Filharmonikerna finns flera av landets och världens allra främsta orkestermusiker, som också var och en personligen brinner för att dela med sig och berätta om sina instrument och sin musik för nya generationer.

Lucia

Free Music Archive. Malberts melodier. Musikhistoria - fakta om klassisk musik. Critique and feedback - the story of austin's butterfly - Ron Berger. Barnmusik med ett syfte’s stream.

Låtoteket - Skolmusik - Musik för grundskolan. Hummelstaskolans musikblogg. På väggen i musiksalen har vi en plansch med de musikord man ska kunna använda när man går ut sexan.

Hummelstaskolans musikblogg

Vi pratar om dem då och då under hela skolgången, ungefär i den ordning jag skriver dem här (jag visar då förstås praktiskt, men här försöker jag förklara i skrift): F-1Puls-”klappa takten”, en följd av slag med samma mellanrumTempo-hur fort det går. Våra instrument - Mjolby.se. Lär dig mer – Stockholms Konserthus.

Nalles Instrumentskola - MSO. Sång om partikelverb. Sång om hjälpverb. Grammatiksånger. Sång om hjälpverb. Pluralsången. Sång om plural. Sång om konjugationer. Musikum. Philharmonia Online Sequencer. Music - Subjects. Virtual Musical Instruments: play the guitar, piano, drums and flute. Orchestra. VPiano3.swf (objeto application/x-shockwave-flash)

Musikverket. Lyssna på olika instrument. Färglägg instrument.