background preloader

Maritlundevall

Facebook Twitter

Marit Lundevall

En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen! Vad är Bliss? Lärare sökes akut. Du är stresstålig och kan ha många bollar i luften, medan din kommunikativa förmåga gränsar till det övernaturliga.

Lärare sökes akut

Du bör ha en mångårig erfarenhet av konflikthantering, gärna i mellanöstern. Tio topplistor du inte vill vara utan. Att listor är populära på internet rådet det ingen tvekan om.

Tio topplistor du inte vill vara utan

Av någon anledning tilltalas vi av att få information färdigförpackad och gärna rangordnad. Jag har tidigare erkänt att jag gillar katter på internet, nu får jag lov att erkänna att jag gärna tittar på olika listor också. I detta inlägg får ni därför en liten hyllning till alla listor som florerar på internet och här har jag samlat tio listor som en geografilärare och SO-lärare verkligen kan ha nytta och glädje av. 5 superövningar som får dig i bättre form medan du sitter i stolen. För mycket stillasittande är inte bra för kroppen, särskilt inte när man börjar att komma upp i ålder.

5 superövningar som får dig i bättre form medan du sitter i stolen

Jag hör själv till de som har ett jobb där jag tillbringar mycket tid i en kontorsstol, och efter jobbet har jag ibland svårt att hinna till gymmet med alla måsten som ska göras. En kille jag känner har samma problem, och på senaste har han dragit på sig mer bukfett, vilket faktiskt kan vara farligt. När en träningsinstruktör tipsade mig om övningar man kan göra i kontorsstolen var jag först skeptisk, men efter att hållt på med dem ett tag känner jag mig både starkare och slankare i kroppen, därför vill jag dela med mig av dessa enkla övningar. Statistik visar att en genomsnittlig amerikan endast har fyra timmar om dagen att ägna åt valfria aktiviteter.

Att upptäcka sin egen skola. Flera av kommunens skolor är gamla och slitna.

Att upptäcka sin egen skola

Fyrkantiga och trånga. Det planeras för nya skolor, men spaden är inte satt i jorden på grund av politisk oenighet. Satsningar på den befintliga skolmiljön läggs på hyllan av förklarliga skäl. Då är det lätt att personalen hamnar i ett sorts vakuum, ett handlingsförlamat tillstånd. Det är ingen idé att göra något då det ser för jä….t ut i resten av skolan. Anne-Marie Körling skriver i Undervisningen mellan oss (Lärarförlaget, 2015) om den pedagogiska promenaden som ett sätt att undersöka skolans sociala, fysiska och kulturella miljö:

Vet du om att du kan förändra ditt barns liv? Hard Dot To Dots - AZ Coloring Pages. The Big Friend. Jag har under helgen med stor nyfikenhet och intresse följt den diskussion som förts i sociala medier kring huruvida the Big five är ett adekvat verktyg att använda för att synliggöra förmågorna i läroplanen, eller, om det de facto, ställer till med än mer förvirring.

The Big Friend

Här är mitt försök att nyansera diskussionen, vända och vrida på begreppet ”the Big five”, vilka möjligheter jag sett i mitt klassrum tack vare ”förmågetänket”, men även vilka utmaningar jag ser när man onyanserat plockar upp ett verktyg, sätter det i sin egen verktygslåda och börjar hamra och spika, innan man riktigt reflekterat kring om det är en såg eller hammare man egentligen behöver just nu… Låt oss ta det från början. 2011, när den nya läroplanen trädde i kraft, hade jag precis avslutat en fjärde omgång av mammaledighet. Matteguiden. Så virkar du afrikanska blommor. Vi har använt: Garnet Soft Cotton från Järbo Garn och virknål nr 3,5.

Så virkar du afrikanska blommor

Gör såhär: Varv 1. Virka 5 luftmaskor, slut till en ring med en smygmaska i den första luftmaskan. Varv 2. Virka om luftmasksringen: 2 stolpar 1 luftmaska, 6 gånger vilket bildar de 6 grunddelarna. Varv 3. Varv 4. Varv 5. Varv 6. Klart. Katarinas arga lapp till föräldrarna på skolan: ”DU lär ditt barn att mobbas”. Något som många föräldrar har lätt att glömma bort är att våra barn många gånger gör precis som vi gör och inte som vi säger.

Katarinas arga lapp till föräldrarna på skolan: ”DU lär ditt barn att mobbas”.

Med anledning av detta bestämde sig Katarina Magnus, ledare för föräldrarådet på Grålums förskola i norska Sarpsborg, för att skriva ett brev till barnens föräldrar. Mattekollo 2016 by Valentina Chapovalova. Vad är Mattekollo?

Mattekollo 2016 by Valentina Chapovalova

Mattekollo är en mötesplats för barn som annars skulle behöva vänta till universitetstiden för att få träffa likasinnade. Under 10 dagar i augusti 2016 kommer 40 elever i åk 5-8 ges möjlighet att fördjupa sig i matte och programmering under ledning av entusiastiska och erfarna lärare. På Mattekollo får annars uttråkade och understimulerade elever en chans att verkligen utmanas och få uppleva matte på ett roligt och intressant sätt. Fokus ligger på att lära sig ny och annorlunda matematik i grupp, med mycket diskussioner och kreativ problemlösning. Star Size Comparison HD.

Pedagogik

Bedömning. Matte. Matte; filmer. In Print 2 - Symbolbruket. In Print är layoutprogrammet för dig som vill skapa olika slags material för utskrift med bild- och symbolstöd.

In Print 2 - Symbolbruket

Programmet kan användas inom en mängd olika verksamheter där man vill använda material med symboler och bildstöd. I In Print ingår förutom symbolbasen Widgitsymboler med ca 13.000 symboler också en uppsättning med 1500 bilder och fotografier. Du kan också enkelt lägga till och använda dina egna bilder, fotografier och andra bildbaser (ritade tecken, pictogram och bliss). Widgitsymbolerna som ingår kan användas i både färg och svartvitt. Du kan även ändra färg och hudfärg på symbolerna. Programmet innehåller en mängd färdiga exempel och mallar som du kan använda, men du kan också skapa eget material där du lägger in bilder, bildramar, textramar, rutnät, pratbubblor mm.