background preloader

Vet du om att du kan förändra ditt barns liv?

Vet du om att du kan förändra ditt barns liv?

http://www.youtube.com/watch?v=X1nzc9P5MSA

Related:  svenskaFöräldramöte

Från A till Ö – färglägg hela alfabetet! Målarbilder för barn som håller på att lära sig läsa ABC Från A till Ö – färglägg hela alfabetet och lär dig läsa ABC medan du fyller i målarbilderna. Klicka på bilderna för att komma till versioner du kan skriva ut och färglägga. (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker och pyssel vi själva har valt ut från Adlibris, Bokus och Lekmer och som vi tycker matchar artikelns tema.) Bilder: © Bättre hälsa / battrehalsa.nu. Samspelet - Hem och Skola - redskapet för kommunikation på föräldramöten Förbundet Hem och Skola lanserar ett diskussionsunderlag för föräldrar och lärare. ”Samspelet” är ett spel som innehåller olika påståenden om vad som är viktigt i samarbete mellan hemmen och skolan. Samspelet innehåller fyra uppsättningar med påståendekort som man tar ställning till i mindre grupper. - Är påståendet som finns på kortet viktigt, mindre viktigt eller inte alls viktigt för samarbetet mellan hemmet och skolan? Diskussionen kring de påståenden som finns på korten väcker en diskussion som utmynnar i att sålla fram de allra viktigast frågorna för samarbetet mellan hem och skola just i vår klass. ”Ett bra sätt att få igång en diskussion, ”Lockar mer tystlåtna föräldrar att delta i diskussionen” var kommentarer som fälldes i samband med testningen av Samspelet.

Tänkvärt - Varför läsa litteratur? filosofi/svenska Serien "Tänkvärt" tar upp välkänd idéhistoria genom tiderna. Ämnet idéhistoria omfattar i princip alla idéer i historien. Där samsas bland annat filosofins historia, de politiska idéernas historia och vetenskapshistoria. Att läsa sparar tid och ger tillgång till händelser och känslor som det skulle ta decennier att uppleva själv.

Dra streck mellan siffror och färglägg! 11 mattepyssel för dig som vill lära dig räkna till 100 Dra streck mellan siffrorna och numren och se vilka figurer som gömmer sig i bilderna. Sedan kan du färglägga bilderna precis som du vill. Klicka på såväl länkarna som bilderna för att komma till nedladdnings- och utskrivningsbara versioner av mattepysslen. (Observera att artikeln innehåller reklam för och annonslänkar till böcker vi själva har valt ut från Adlibris, Bokus och CDON och som vi tycker matchar artikelns tema.) 1. Lär dig räkna till 5!

föräldramöte Kooperativt föräldramöte Vi har nog alla hållit i de där föräldramötena med oändligt mycket information som ska förmedlas till en passiv föräldragrupp som förväntas ta emot det som sägs. Ikväll var det dags att genomföra ett annorlunda föräldramöte på högstadiet. Inbjudan till föräldramötet lät såhär: Vårt föräldramöte kommer att fyllas av samtal på samma sätt som jag fyller lektionerna med samtal mellan eleverna. Tänk er att formen kommer att vara som att ha lektion i 8A men med ett innehåll som berör er vuxna. Jag hoppas på många givande samtal under kvällen.

SE FILMEN: Mobbningsfilmen som gör succé på Youtube NyheterPublicerad 21:30, 27 aug 2015 I våras skrev Vallentuna Nyheter om en filminspelning på Bällstabergsskolan. Nu har filmen släppts – och blivit en succé. – Det är häftigt att vibidragit till att det pratas så mycket mobbning. Läsning suger! – Jag har aldrig läst något som betytt något för mig, sa en högstadieelev då vi talade läsning. Läsning suger! De här orden kan väcka min lovsång över vad böcker kan ge och betyda men jag håller den impulsen tillbaka. Bilda ord med Blue-Bot – eliseklassrum Vad: Programmera Blue-Boten till att bilda olika ord. Varför/Mål: • Vi tränar på att resonera med en kompis för att lösa problem. Stötta en stjärnläsare Hjälp, mitt barn vill inte läsa! Hur kan jag som vuxen stötta läsinlärningen?Vad finns det för stöd att ta till vid läsläxan? Vilka böcker ska jag välja? Föräldramöte – hur kan jag lyfta vikten av läsning? Det märks att skolstarten kommit igång och runt om i vårt land finns många funderingar på barns läsande.

Ge ditt barn läskondis! - Artikel - Akademibokhandeln Martin Widmark är Sveriges mest utlånade och lästa barnboks-författare och högt älskad av nybörjarläsarna. Få barn passerar lågstadiet utan att läsa böckerna om Lasse-Maja, Nelly Rapp och Rakel.* För att bli kompetenta läsare måste barn läsa kilometervis med text. Trist och jobbigt, tycker många. Hur får man barn att älska resan? Vi växer så det knakar - 16 sagokort med klassiskt sagotema *Inlägget är ett samarbete med Bokus. Jag är utbildad i kreativt skrivande och har hållit i skrivkurser under åtta års tid. Just nu har jag pausat med kursledandet, men det hindrar mig inte från att fortsätta ta fram eget material med fokus på barns berättande. För ett tag sedan lade jag upp 16 sagokort med klassiskt sagotema på min andra sajt Bättre hälsa. Min tanke var då att jag skulle designa och publicera ännu fler sagokort där. Nu har jag flyttat över en del av verksamheten hit, till Vi växer så det knakar.

Möt föräldrarna från helvetet Psykologen: Klassmötena är sällan konstruktiva Foto: Illustrationer: PATRIK LINDVALL VI HAR ALLA MÖTT DEM: Förstagångsmamman, gnällspiken, aktivisten, läraren, martyren, forskarfarsan och den ständigt ointresserade som glider in sent, längst bak.

Related: