background preloader

Hälsa

Facebook Twitter

4 värstingar i din hudkräm. 4 värstingar i din hudkräm. Sömnbrist kan allvarligt skada din halsa. Tillbaka Att lägga sig sent en kväll är ingen fara men undvik att göra det till en vana.

Sömnbrist kan allvarligt skada din halsa

Den som sover för lite riskerar nämligen att drabbas av allvarlig, och i värsta fall obotlig, sjukdom. Hon lägger en handduk under knät och kniper ihop benen – detta kan lindra din... 7 enkla saker du kan göra i ditt sovrum för du ska sova bättre. Skippa mattan Visst är det mysigt att kunna ställa sina sömndruckna fötter på en fluffig matta på morgonen?

7 enkla saker du kan göra i ditt sovrum för du ska sova bättre

Men en matta vid sängen är av många anledningar inte någon särdeles god idé. En matta är en koncentration av damm och mögel som till och med den mest reguljära damssugaranvändaren har svårt att helt bli kvitt Ju mindre damm och mögel du andas in när du sover, när du är som mest sårbar, desto bättre! Vädra Det allra bästa är att hålla ett fönster öppet hela natten. 5 växter som hjälper dig att sova Satsa på växter Det finns många växter som är riktigt bra för luften i ditt sovrum. Bildkälla Håll det plotterfritt. Utforska Sinnet - Informativ och underhållande blogg om ämnen som rör psykolo... Varningslistan: 15 vanliga kroppsbesvär vid stress.

Det går inte att göra en uppdelning mellan kroppsligt och själsligt, visar modern neurologisk forskning. – Hormonella substanser, nervsignaler, tankar och känslor – alla samverkar och sänder i sin tur ut signaler som påverkar alla andra system i kroppen, menar läkaren och neurobiologen Sandra af Winklerfelt Hammarberg i sin läsvärda bok Hej ångest!

Varningslistan: 15 vanliga kroppsbesvär vid stress

Körskola till livet, som hon skrivit tillsammans med John Leander. Vad händer då när vi är stressade? Jo, vi drabbas av en mängd fysiska reaktioner som ska skydda oss från faror – vare sig de är verkliga eller bara finns i våra tankar. Hjärnan ser helt enkelt till att kroppen kraftsamlar för att vi ska kunna fly eller försvara oss, enligt stenåldersmanér.

Köp TanCan Bronze hos Svensk Hälsokost. Krymp 15 cm runt magen på bara 14 dagar – övningen tar bara fyra minuter! Hon tar en tennisboll och trycker mot skulderbladen. 6 minuter senare är smär... De flesta får ont i nacken och axlarna någon gång då & då.

Hon tar en tennisboll och trycker mot skulderbladen. 6 minuter senare är smär...

Smärtan behöver inte vara ett tecken på sjukdom, men spänningar i nacken kan ändå vara rätt besvärande. Som de flesta säkert vet kan det problemen också vara lite svåra att komma åt. En riktigt bra massage brukar kunna göra susen, men det kostar ju tyvärr en hel del pengar att få professionell behandling stup i kvarten. Så vad kan man göra i stället?

Tja, här är ett tips som många har haft glädje av. Ett tips är att lägga tennisbollen i någon mjukt, en strumpa till exempel. Utmaningen - en film om den sjuka jobbstressen. 5 goda skäl till varför du bör (låta någon) massera dina fötter varje kväll! ... Vem kommer att hjälpa dig i kväll?

5 goda skäl till varför du bör (låta någon) massera dina fötter varje kväll! ...

Det råder ingen tvekan om att massage är avslappnande, det ökar blodflödet och förbränningen och det hjälper musklerna och i allmänhet ger det känslan av välbefinnande. När samtalet kommer till zonterapi, akupressur och liknande, alternativa terapier kan det bli delade meningar; vissa tror på det, andra inte. Men oavsett om man tror på de metoderna som innebär att när man masserar ett ställe på kroppen löser man ett problem någon annanstans, eller inte, så skadar lite massage naturligtvis inte – och definitivt inte om du kan få en partner att massera fötterna.Frekvent massage av fötterna är till exempel bra för: 1) Du har svullna ben Många speciellt gravida kämpar med vätska i benen och fotmassage hjälper mot vätskeansamling .

Varför du bör äta kokosolja varje dag. Knepet som kan hjälpa dig att somna på 60 sekunder - Vardagspuls. Blev det ännu en natt när du låg och vände och vred dig utan att lyckas somna?

Knepet som kan hjälpa dig att somna på 60 sekunder - Vardagspuls

Ta hjälp av ett knep som sömnexperten hävdar både ger bättre sömn och ett lugnare sinnelag. Bästsäljande amerikanske författaren och professorn Andrew Weil har skapat en andningsteknik som ska få dig att somna på 60 sekunder. Den kräver viss övning (Weil hävdar att den får bäst effekt när den utövas två gånger om dagen i två månaders tid) men den kan utföras precis var som helst. 4-7-8-tekniken, som den kallas, har rönt internationell uppmärksamhet och ska även hjälpa utövaren att kontrollera ilska. När du gör 4-7-8-tekniken är det bäst om du sitter rak i ryggen, enligt Andrew Weil. 1.

Vad dina fötter kan säga om din hälsa - Steg för Hälsa. Enligt zonterapi finns det ett direkt samband mellan kroppens olika organ och särskilda punkter på fötterna.

Vad dina fötter kan säga om din hälsa - Steg för Hälsa

Våra fötter bär upp vår fulla kroppsvikt hela dagen lång, vilket är anledningen till att de kräver extra omsorg. Tyvärr får de ofta inte den uppmärksamhet de förtjänar. Visste du att du kan identifiera många olika typer av hälsoproblem, både fysiska och känslomässiga, bara genom att undersöka dina fötter? 20minLifeFlow-10.mp3. Guldmjölk - SAPIENTI. Denna enkla dryck kan förändra ditt liv Guldmjölk är en underbar dryck som med fördel intas på kvällen och dess nyttigheter är utöver det vanliga.

Guldmjölk - SAPIENTI

Har du migrän? Gör det här och på 3 minuter är smärtan borta! Varför förgifta dig med olika smärtstillande och onödigt slöseri med pengar, om du kan göra en dryck under 5 minuter med hjälp av salt och citron, som är mycket effektiv mot huvudvärk och migrän?

Har du migrän? Gör det här och på 3 minuter är smärtan borta!

Människor som lider av migrän vet hur otäck den smärtan är. Migrän kan göra ditt liv ganska bittert , och ibland är den till och med motståndskraftig mot smärtstillande medel. Emellertid finns det en metod för att hjälpa nästan alla människor.