background preloader

Hälsa

Facebook Twitter

Harald Lund vill ta reda på vilken roll immunförsvaret har vid kronisk smärta. Namn: Harald LundUniversitet: Karolinska InstitutetForskningsområde: Makrofager i det perifera nervsystemet Berätta om ditt forskningsområde – vad vill du undersöka?

Harald Lund vill ta reda på vilken roll immunförsvaret har vid kronisk smärta

Makrofager är en celltyp som tillhör kroppens immunförsvar. 9 livsmedel för friska tänder. Tänderna är något av det första andra lägger märke till när vi ler, pratar och äter.

9 livsmedel för friska tänder

Dr. Sanna Ehdin: Grönkål är supernyttigt! Grönkål är supernyttig och billig svenskodlad mat som är enkelt att tillaga.

Dr. Sanna Ehdin: Grönkål är supernyttigt!

Det ligger högst på skalan över näringstäthet (ANDI). Grönkål innehåller 45 olika flavonoider, och bland annat indoler vilka reglerar östrogenomsättningen och kan skydda mot bröst- och livmodercancer. Läs om nyttigheten och få två goda recept! Grönkål är ett riktigt näringsrikt superlivsmedel som bland annat innehåller mängder av kalcium, C-vitamin, A-vitamin och E-vitamin. Grönkål innehåller även svavel. Coronaviruset - Covid-19 - Aktuell information - Capio Sverige. Migrän eller snuva? – så kan ett fotbad hjälpa. En behandlingsform inom den antroposofiska medicinen är fotbadet, som används för att ta hand om besvär i bland annat huvudet.

Migrän eller snuva? – så kan ett fotbad hjälpa

Med olika tillsatser kan man bli av med migrän, huvudvärk, bihåleinflammation, allergisk snuva och förkylning. Andra tillsatser lugnar, sätter fart på blodcirkulationen eller hjälper vid restless legs. Den antroposofiska medicinen använder naturliga medel för att hjälpa kroppen till självläkning. Fotbadet är en avledande behandling som flyttar fokus från andra delar av kroppen till underbenen och fötterna. Det hjälper att komma åt obalanser i nerv-sinnessystemet, enligt boken Syster Märtas husapotek. Med nerv-sinnessystemet menar man hjärnan, huden och sinnesorganen. Olika tillsatser till fotbadet har olika verkan på oss. Olika tillsatser i badet Citron hjälper vid stress, huvudvärk eller snuva. Vid snuva är ämnesomsättningen för stark i huvudet. Kinesisk läkekonst: För att vinna över coronaviruset måste du ta hand om kroppen – del 3. Med råd från den traditionella kinesiska läkekonsten kan vi hjälpa kroppen genom att stärka immunförsvaret och flytta vårt fokus från virus till att lära känna vår kropp och vad den behöver.

Kinesisk läkekonst: För att vinna över coronaviruset måste du ta hand om kroppen – del 3

Även känslor påverkar hälsan eftersom kroppen fungerar som en helhet. Här ger Lei Wang tips på hur vi kan ge oss själva den bästa individuella behandlingen, utan biverkningar. Pandemin påverkar oss alla på olika sätt och det kan vara många som får covid-19, som orsakas av coronaviruset som spreds från Kina till övriga världen. Experten: Då kan coronautbrottet vara över.

Dr. Sanna Ehdin: 6 råd mot virusinfektion. Kroppen bekämpar hela tiden virusinfektioner genom att identifiera och eliminera virusinfekterade celler.

Dr. Sanna Ehdin: 6 råd mot virusinfektion

Nyckeln till bra virusförsvar är därför att hålla sitt immunförsvar starkt och högt! Här får du 6 enkla råd för ett gott första immunförsvar vid vanlig förkylning – att basa kroppen med bikarbonat, näsandas, göra nässköljning, tvätta händerna ofta, åtgärda förstoppning och vara glad och lättsam i humöret! Förtydligande 19 mars 2020: Denna blogg skrev jag i förkylningstider i början av januari, som mina hälsotips för att stärka kroppen, dvs immunbarriärens första försvar mot förkylningsvirus. Till exempel nämner jag inget om vitaminer, mineraler eller antioxidanter eller kosten – dock är exempel zink och E-vitamin nödvändigt för immunförsvarets förmåga att bekämpa virus. Denna blogg handlar om att undvika att vanliga förkylningsvirus får fäste. 7 läckra smoothies – uppiggande och mättande. Att börja dagen med en smoothie ger en bra start, och drycken kan förstås varieras för att passa var och ens smak och behov.

7 läckra smoothies – uppiggande och mättande

Med naturliga ingredienser är det enkelt att göra ett energigivande och mättande mål eller gott till myset, utan tillsatt socker. Här bjuder hälsopedagogen Susanna Almström på recept på goda smoothies. Det finns många tillfällen när det passar med en smoothie, särskilt med tanke på att det går snabbt att göra. En näringsrik och fräsch smoothie efter träningen kan gärna ersätta energidrycken. Det är också ett bra mellanmål som barn och unga kan göra själva, efter sin egen smak och sitt behov. Uppvärmningsövningar - Värm upp rätt med 10 övningar - Actic Sverige. Behöver man verkligen värma upp?

Uppvärmningsövningar - Värm upp rätt med 10 övningar - Actic Sverige

Dr. Sanna Ehdin: Våra vanliga tankefällor. Tankarna är – tillsammans med känslorna och andningen – en av de starkast reglerande faktorerna för vårt välbefinnande.

Dr. Sanna Ehdin: Våra vanliga tankefällor

Beroende på vad vi tänker på, påverkas vår andning och energinivån höjs eller sänks. Därmed kan vi styra vårt välmående. Stretcha säkert för bättre hälsa och ökad rörlighet. Känner du att det börjar bli svårare att röra dig smidigt, och att göra sådant som du gjorde förr med lätthet, eller är det kanske till och med svårt med enkla vardagliga saker som att stiga ur sängen eller gå till köket?

Stretcha säkert för bättre hälsa och ökad rörlighet

Om så är fallet behöver du kanske börja stretcha. Stela muskler kan leda till en stel nacke, ryggvärk, onda knän, och en minskad rörlighet och livskvalitet. Sanningen är att när man rör sig lättare är det också lättare att komma ut och göra saker som gör att man mår bra. Om du vill bli smidigare och förbättra rörligheten, så börja stretcha. Amelia. GUIDE: Så får du bort pigmentfläckar – tips på behandlingar, metoder och krämer som fungerar Solen gör oss vackert gyllenbruna men kan också ge solskador. Då klumpar hudens melanin ihop sig och bildar mörka pigmentfläckar. Värst utsatt är områdena i ansiktet, på kinderna, överläppen och i pannan. Kan du upptacka den cancer-artade leverflacken? - Hudläkare på nätet. 25% av alla maligna melanom uppstår från en befintlig leverfläck.

Det innebär att majoriteten av melanom är nya leverfläckar – så de borde vara lätta att upptäcka, eller hur? Dessvärre förbises ofta nya leverfläckar och de som du haft hela livet kan förändras utan att du märker det. Och förändring är ett starkt tecken på hudcancer. Probiotika: Vad du bör veta om goda bakterier. När jag växte upp såg man på alla bakterier som dåliga. Det var mikroskopiska organismer som orsakade sjukdom och symptom och därför borde undvikas. Men tiderna har förändrats allteftersom experter har upptäckt mer om världen med nyttiga och skadliga bakterier, vår tarmflora och vilken roll de spelar för vår allmänna hälsa. 10 sätt att lindra kronisk värk utan medicin. Att ha kronisk värk är hemskt.

Det påverkar alla aspekter av livet. Sömnen försämras, det är tufft för familjen och det finns så många saker som man känner att man inte klarar av. Att ständigt ha värk leder med tiden till att man känner sig både frustrerad och utmattad. Finns det något man kan göra för att må bättre utan att behöva ta smärtstillande läkemedel varje dag? Husmorstipset: Så kan kål hjälpa mot ledvärk. Kål kan göra underverk. Husmorstipset: Så kan vitlök hjälpa mot ryggvärk. Havre – en riktig hälsobomb. Ingefärsshot – Shot med ingefära! Ca 5 dl 200 g färsk ingefära5 dl vatten2 citroner2 tsk honung Skala ingefäran och finriv den.Lägg ingefära och vatten i en kastrull och värm upp det på låg värme, det får inte gå upp över 60 grader.Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt pressad citron och honung. Därför ska du äta MSM. Fakta Astma och allergi MSM sägs kunna dämpa astma och allergier till exempel mot pälsdjur, födoämnen, pollen och damm.

MSM motverkar även eksem, torr hud med självsprickor och psoriasis. Malin levde med värk i 15 år – nu är den borta. Fakta Grönläppad mussla Glyc innehåller grönläppad mussla samt kollagen, vitamin C och zink. 4 värstingar i din hudkräm. 1. 4 värstingar i din hudkräm. Sömnbrist kan allvarligt skada din halsa. Tillbaka. Hon lägger en handduk under knät och kniper ihop benen – detta kan lindra din... 7 enkla saker du kan göra i ditt sovrum för du ska sova bättre. Utforska Sinnet - Informativ och underhållande blogg om ämnen som rör psykolo...

Varningslistan: 15 vanliga kroppsbesvär vid stress. Köp TanCan Bronze hos Svensk Hälsokost. Krymp 15 cm runt magen på bara 14 dagar – övningen tar bara fyra minuter! Hon tar en tennisboll och trycker mot skulderbladen. 6 minuter senare är smär... Utmaningen - en film om den sjuka jobbstressen. 5 goda skäl till varför du bör (låta någon) massera dina fötter varje kväll! ... Varför du bör äta kokosolja varje dag. Knepet som kan hjälpa dig att somna på 60 sekunder - Vardagspuls. Vad dina fötter kan säga om din hälsa - Steg för Hälsa. 20minLifeFlow-10.mp3. Guldmjölk - SAPIENTI. Har du migrän? Gör det här och på 3 minuter är smärtan borta!