background preloader

Tips

Facebook Twitter

Så lyckas Livrustkammaren med sin unika tonalitet i sociala medier - Digitalsnack Social mediebyrå. Hem » Blogg » Inspiration » Så lyckas Livrustkammaren med sin unika tonalitet i sociala medier Digitalsnack podcast | Inspiration I veckans avsnitt av Digitalsnack podcast gästas vi av en stor favorit nämligen Livrustkammaren!

Så lyckas Livrustkammaren med sin unika tonalitet i sociala medier - Digitalsnack Social mediebyrå

Cecilia träffade Magdalena Westin Petrovska intendent på Livrustkammaren i Kungliga slottets källare. Hon är en av flera personer som står bakom Livrustkammarens succé i sociala medier. Livrustkammaren är ett statligt museum som återberättar Sveriges monarkiska historia från Gustav Vasa till nutid. Här har vi listat våra största favorit från Livrustkammarens Instagram och Facebook. Bildspel: alla. Här har jag samlat alla bildspel som jag använder i mitt jobb som pedagog och skolutvecklare och i min undervisning.

Bildspel: alla

Majoriteten är gjorda med Google presentation och de som är gjorda med Microsofts Power Point är markerade med (PP). De flesta är färdiga och går att använda medan vissa är under konstruktion. Det finns en pedagogisk poäng med att ha öppna bildspel eftersom då kan kollegor, skolledare och elever använda dem i sitt lärande. PC/MAC: för att hitta något du söker efter på en sajt kan du trycka ner Ctrl och F (på Win) eller CMD ("kanelbulle") och F (på MAC) för att söka. Pekplatta/Mobiltelefon: för att hitta något du söker efter på en sajt kan du trycka på de tre prickarna högst upp till höger i webbläsaren (Chrome) och välja: "Hitta på sidan... " eller skriv sökordet i sökfältet i webbläsaren (Safari) och välj "På den här sidan" längre ner i "rullgardinen".I anknytning till bildspel eller föreläsningar använder jag ofta sk Exit ticket. Betygssamtal utifrån checklistan i ESP · Mia Smith.

Hur lägger man då upp samtalen?

Betygssamtal utifrån checklistan i ESP · Mia Smith

Jag har valt att utgå från de checklistor som finns som en del iden europeiska språkportfolion . Eleverna fick fylla i checklistan vid terminsstarten i augusti och fick sedan fylla i den igen vid terminsstarten i januari. När jag träffar eleven börjar vi med att titta på hur eleven fyllt i checklistan och samtalar om det vi ser. Här finns det flera olika saker att notera. »Lyckas man för bra med sin integration blir man lite rotlös« Arash Sanari, specialist i allmänmedicin, berättar i sin debutbok »Sverigevänner« om sin uppväxt och hur han, enligt sin far, lyckades bli svensk åtminstone till 90 procent.

»Lyckas man för bra med sin integration blir man lite rotlös«

Du växte upp i Sverige efter att din familj flytt krigets Iran i slutet av 80-talet. Vad fick dig att skriva boken? Annons – Jag hittade mina egna och min pappas gamla dagboksanteckningar i samband med att pappa skulle flytta från sitt hus. WordGame. Tomas Sjödin: Rör vid mig medan jag lever. Som vanligt markerades hans högtidsdag med besök på kyrkogården.

Tomas Sjödin: Rör vid mig medan jag lever

Glada minnen blandades med en känsla av overklighet, något som skulle ta ett helt liv att försöka förklara. De som varit om det, vet. Solen sken över Hisingen när vi lade blommor vid gravstenen och viskade till honom att ännu ett år gått och att vi fortfarande saknar honom lika mycket. Sorgen är tidsbegränsad. Saknaden är livslång. Det är ingen som vill ha stök- och flumskolan. Revolutionära allmänna råd – Nicklas Mörk. Vi vill se en förflyttning av fokus i skolsverige till att lita på lärarnas professionella yrkeskunnande om bedömning och betygssättning.

Revolutionära allmänna råd – Nicklas Mörk

Så tweetade Skolverket i samband med att de igår publicerade nya allmänna råd om betyg och betygssättning. En viktig markering om den riktning man vill att skolan ska ta framöver. Men varför skulle den här texten vara viktigare än andra texter om kursplanerna som tidigare publicerats? Här kommer jag presentera ett urval av innehållet som tydligt visar att Skolverket går i bräschen för en skola där vi åter har tillit till lärarnas yrkeskunskaper. En skola där lärares autonomi värnas och där tiden åter kan läggas på att konstruera och efterarbeta bra lektioner. Kunskapskraven är inte mål för undervisningen utan medel för att sätta betyg (s. 8). Ämnets syfte och centrala innehåll tillsammans med lärarens didaktiska kunskaper ska ligga till grund för planeringen av undervisningen (s. 9). Www.larare.at. Shared Google Resources.

Templates - Mr. V's  Tech depot. 10 tips för personlig produktivitet – Westander. 12 Ways to Upgrade Your Classroom Design. Förstå kunskapskraven: Att utveckla ett resonemang i svenska. Dags att reflektera över reflektionen på engelska! Bedömningsaspekter kopplade till att föra resonemang. Bokcirkelguide - Akademibokhandeln. Är du nyfiken på att starta en bokcirkel?

Bokcirkelguide - Akademibokhandeln

I Akademibokhandelns bokcirkelsguide får du tips, inspiration och smarta förslag på hur du startar och driver din egen cirkel. Följ med och dela läsglädjen! Var hittar jag andra som vill vara med? Hur sätter jag samman en riktigt bra grupp? Det vanligaste sättet att hitta deltagare är att fråga runt bland sina vänner och bland deras bekanta. Hur många? Grundregler Enas gärna om några grundregler för cirkeln innan ni börjar. Var hittar jag inspiration och lästips? Att skapa rutin som lärare inför första arbetsveckan. Jag ska börja nytt jobb efter semestern och då det var ett par år sedan jag bytte skola; tre för att vara exakt när min gamla skola slogs ihop med min nuvarande men hela 12 år sedan jag började i den kommun jag jobbar i nu, så känns det lite som att börja om på ny kula då jag nu går vidare till grannkommunen.

Att skapa rutin som lärare inför första arbetsveckan

Jag är lite av en strukturmänniska och vill vara mentalt förberedd på bästa sätt så jag har gjort en checklista inför första veckan. Kanske är du också på väg mot nya äventyr och vill ta del av min checklista, eller så är du helt ny i yrket som lärare och inte har gått igenom denna första tiden som faktiskt är väldigt mycket mer än den praktik du kanske har mött. Under denna första tid ska man hinna göra en massa saker man kanske inte har sett under sin praktik och som är en del av läraryrket men som inte är lika synligt då det sker i början av terminen.