background preloader

uPS4

Facebook Twitter

Ihon ikävä - Elämä. The Marlboro Marine by Luis Sinco. The Marlboro Marine. Seurallisilla on monipuolisemmat suolistobakteerit. Suolistossamme elää arviolta sata biljoonaa mikrobia.

Seurallisilla on monipuolisemmat suolistobakteerit

Ne osallistuvat koko kehon säätelyyn. Mikrobit viestivät ahkerasti aivojemme kanssa ja vaikuttavat puolustusjärjestelmäämme. Viime vuosien tutkimukset ovat osoittaneet, että suolistobakteerit ovat kytköksissä moniin sairauksiin ja häiriöihin: masennukseen, ahdistuneisuuteen, skitsofreniaan, autismiin sekä Parkinsonin ja Alzheimerin tauteihin. Nyt uusi tutkimus kertoo, että mikrobien muodostama kokonaisuus eli mikrobiomi voi ennustaa persoonallisuuspiirteitä. Näin esittää Oxfordin yliopiston tutkijatohtori Katerina Johnson Human Microbiome -lehdessä. Aivot ovat viisaat – ne ajavat itsensä burnoutiin, jos stressi jatkuu liian pitkään. Psykologi Susanna Paarlahti on vastaanotollaan tavannut uupuneita, eri toipumisen vaiheissa.

Aivot ovat viisaat – ne ajavat itsensä burnoutiin, jos stressi jatkuu liian pitkään

Palautumisen alkuvaiheessa ihminen tuntee olevansa umpikujassa. – Ensitapaamisilla liskoaivoista tulee itkua ja kaikkea, jota uupunut ei itse ehkä edes muista jälkeenpäin. Horisontti on ihan nenän edessä, eikä hän pysty näkemään kunniakasta mahdollista ulospääsyä tilanteestaan. Burnoutin purkaminen aloitetaan hengittelemällä, sillä ensin on rauhoitettava panikoiva elimistö. Susanna Paarlahti opastaa asiakkaitaan: – Olet nyt kuin kaarnalaivalla myrskyssä. Tylsisty, niin muutut luovemmaksi ja älykkäämmäksi. Julkaistu 04.08.2019 - 08:55.

Tylsisty, niin muutut luovemmaksi ja älykkäämmäksi

Päivitetty 04.08.2019 - 08:55 Tylsistyminen on tutkimusten mukaan avain luovuuteen, älykkyyteen ja innovatiivisuuteen. Joutilaisuus on tietoinen päätös olla tekemättä mitään ja sen harjoittaminen saattaa muuttaa elämäsi. Tylsistymisen taito on kuitenkin älylaitteiden aikakaudella jäänyt pahasti retuperälle. ”Voisimme rakastua vaikka kuinka moneen muuhunkin kuin siihen, johon rakastumme”— Aivotutkija Lauri Nummenmaa kertoo, miksi emme hyppää sänkyyn kenen tahansa... Miksi juuri tietyt ihmiset rakastuvat toisiinsa?

”Voisimme rakastua vaikka kuinka moneen muuhunkin kuin siihen, johon rakastumme”— Aivotutkija Lauri Nummenmaa kertoo, miksi emme hyppää sänkyyn kenen tahansa...

Vaikka ihmisten käyttäytymistä ymmärretään nykyään paljon paremmin kuin vielä joitakin vuosia sitten, rakkauden koodi on edelleen murtamatta. Etenkin äkkirakastuminen näyttäytyy tutkijoille suurena mysteerinä, sanoo aivotutkija Lauri Nummenmaa. Etusivu - Empathy Movement. Ilmastonmuutos nakertaa nuorten aikuisten uskoa tulevaisuuteen: "Ahdistus on lähes jatkuvaa" – lue psykologin viisi neuvoa. Monet suomalaiset näkevät posttraumaattisia painajaisunia, mutta niistä voi olla myös hyötyä - Sunnuntai. Monet suomalaiset näkevät posttraumaattisia painajaisunia, mutta niistä voi olla myös hyötyä Kohta juhlitaan kevään uusia ylioppilaita.

Monet suomalaiset näkevät posttraumaattisia painajaisunia, mutta niistä voi olla myös hyötyä - Sunnuntai

Nuoret kuvittelevat ehkä, että kokeiden piina on nyt lopullisesti ohi. Mutta painajaiset voivat jatkua lopun elämää. Unissa ollaan yhä uudelleen yo-kirjoitusten matematiikan kokeessa. Tai myöhässä kirjoituksista. Anton Vanha-Majamaan kolumni: Ahdistus on aikamme sitkein trendi, ja nyt sillä mainostetaan kaikkea sihijuomista pakastepihveihin. Pt 3 2018 talvitie. Take Exams (Shake It Off parody) Lääkärilehti - Taiteellinen luovuus altistaa psykiatrisille häiriöille. Jo pitkään on otaksuttu, että taiteellinen luovuus on yhteydessä vakaviin psykiatrisiin sairauksiin.

Lääkärilehti - Taiteellinen luovuus altistaa psykiatrisille häiriöille

Aiemmissa tutkimuksissa syy-seuraussuhteet ovat kuitenkin jääneet hämäriksi: altistaako taiteilijana työskentely ja siihen usein yhdistetty boheemi elämäntapa psykiatrisille sairauksille, ryhtyvätkö psykiatriseen häiriöön sairastuneet tavallista useammin taiteilijoiksi vai onko luovuus itsessään yhteydessä psykiatrisiin sairauksiin? Ruotsalais-brittiläinen tutkimusryhmä selvitti aiheesta tähän saakka laajimmassa väestötutkimuksessa, onko luovien alojen opiskelu lukiossa tai korkeakoulussa yhteydessä myöhempiin psykiatrisiin sairauksiin.

Opiskelijat valittiin kohderyhmäksi, koska psykiatriset sairaudet alkavat useimmiten vasta opiskeluajan jälkeen. Selvitti: Osa lukiolaisista on niin stressaantuneita, että heitä ahdistaa ja itkettää joka päivä - Kotimaa. Poliiseille on alettu opettaa mielenhallintaa, koska stressi voi aiheuttaa pahaa jälkeä – ”Teet laukaisupäätöksen ja ammut ihmisen, jota ei saa ampua” - Kotimaa. "Mitä pelättävää on enää, kun pahin pelkosi toteutuu ja selviät siitä” – Nuorena molemmat vanhempansa menettäneelle Sofianni Apajalle raskaat kokemukset ovat myös voimavara. Koulussa valmistauduttiin lähestyvään äitienpäivään perinteisellä korttiaskartelulla. 9-vuotias Sofianni Apaja leikkasi vaaleanpunaiselle korttipohjalle violetista paperista sydämen ja sen sisälle vielä toisesta paperista toisen sydämen.

"Mitä pelättävää on enää, kun pahin pelkosi toteutuu ja selviät siitä” – Nuorena molemmat vanhempansa menettäneelle Sofianni Apajalle raskaat kokemukset ovat myös voimavara

Kanteen hän kirjoitti ”mummalle”. Opettaja kysyi, että tekeekö hän kortin äidille haudalle vai isoäidille. – Muistan ajatelleeni, että turhaa sitä on viedä haudalle sateeseen pilaantumaan ja tein mummalle. Ps4 esitelma aivotutkimusmenetelmia. Kukaan meistä ei pärjää yksin – Apua ja tukea hankaluuksien äärellä – Maaret Kallio – Lujasti lempeä. Saan viikottain kymmeniä avunpyyntöjä erilaisiin hankaliin elämäntilanteisiin ja mielen haasteisiin liittyen.

Kukaan meistä ei pärjää yksin – Apua ja tukea hankaluuksien äärellä – Maaret Kallio – Lujasti lempeä

Avunhakemisen taito on valtavan hienoa. Kukaan meistä ei elämässään pärjää vain oman itsensä varassa. Hyvienkin läheisten ympäröimänä saattaa kaivata lisää apua ammattilaisen antamana. Alle olen listannut eri aihealueiden tiimoilta paikkoja, joista voit löytää itsellesi tai läheisellesi tukea mielen ongelmissa, psykoterapiaa etsiessä, parisuhteen vaikeuksissa tai lähisuhdeväkivallan kysymyksissä ja itsemurhayrityksen äärellä.

Mielenterveyden pulmia Valtaosa meistä kohtaa elämänsä aikana pulmia mielenterveyden kanssa. Tukea ja turvallisuutta psykoterapiasta Psykoterapiassa käyvät, tai ovat käyneet, lukemattomat suomalaiset. Moniin mielen hankaluuksiin voi saada hyvää ammattiapua. Psykoterapian tuloksellisuuden kannalta on keskeistä kiinnittää huomiota potilaan ja psykoterapeutin suhteeseen, jonka on tärkeää olla luottamuksellinen ja riittävän sujuva. Kaipaatko hyviä elämänohjeita? Kuvittele olevasi Freud! Julkaistu 03.12.2015 - 17:51.

Kaipaatko hyviä elämänohjeita? Kuvittele olevasi Freud!

Päivitetty 03.12.2015 - 17:51. Tutkijat kartoittivat ihmisen kokemusmaailman rakenteen. Erilaisten kokemusten virta täyttää tajuntamme.

Tutkijat kartoittivat ihmisen kokemusmaailman rakenteen

Näiden kokemustemme taustalla voivat olla ulkomaailmasta saadut aistihavainnot, mieleen nousseet ajatukset tai vaikkapa omasta kehosta ja sen toiminnoista peräisin olevat tuntemukset. Mutta onko tällä kokemusmaailmallamme jokin rakenne? Peilisolut ja empatia - Mielen Ihmeet. Peilisolujen ymmärtäminen - Mielen Ihmeet. Peilisolut auttavat ymmärtämään muita.

Pimeän seminaarisalin valkokankaalla pyörii vanha James Bond -elokuva, itse asiassa kaikkien aikojen ensimmäinen, Tohtori No. Tutkijat kartoittivat ihmisen kokemusmaailman rakenteen. Mielenterveyden hoidon historia on täynnä karmivia keinoja – ”houreisia” hoidettiin Suomessa elohopeavoiteella ja tahdonvastaisella lobotomialla - Kotimaa. Lue miten sinä puolustat itseäsi todellisuudelta. Yksi itsetutkiskelun hauskimpia puolia on se, että toisinaan todellisuus tuntuu kiepahtavan kokonaiset 180 astetta takavasempaan. Se mikä vielä eilen oli totta, saattaa tänään osoittautua hassuksi ajatukseksi. Asia johon törmäämme tutkiskelun ja kehittymisen lomassa, yhtälailla kun arjen haasteita selättäessämme, ovat defenssit, eli psyykkiset puolustusmekanismimme. Erich Fromm ja humanistinen psykoanalyysi.

10 Reasons Why Today's Teenagers Are So Anxious. Lisa Feldman Barrett: You aren't at the mercy of your emotions. Scientists just identified the physical source of anxiety in the brain. Raastava, tuskallinen, lamaannuttava häpeä - Jorma Myllärniemi luennoi häpeästä psykoanalyysin yössä. Mene nurkkaan häpeämään, luunappi otsaan, tukkapöllöä, selkäsauna, istuttaminen pimeässä komerossa, jälki-istunto koulussa. Tällaisilla keinoilla Suomessa on kasvatettu kuriin ja nuhteseen vielä 1960- ja 70-luvulla. Lapsi on saatu nöyräksi ja häpeämään tekoaan ja samalla myös itseään. Empatiaa voi oppia – Monenlaisiin ihmisiin tutustuminen ja romaanien lukeminen tekevät maailmasta vähemmän pelottavan. Empatiaa voi oppia – Monenlaisiin ihmisiin tutustuminen ja romaanien lukeminen tekevät maailmasta vähemmän pel Empatia. Myötäelämisen tiede. Hyyppa 4 17. Terapiakirjat villitsevät nyt suomalaisia – self helpistä tuli valtavirtaa ja ammattilaisen mielestä se on hyvä asia.

Mistä asioista olisit valmis päästämään elämässäsi irti? Mistä olet kiitollinen? Entä mitä tavoittelet? Millaiset arvot ovat sinulle tärkeitä? Kirjakaupan hyllystä poimittu keltakantinen terapiakirja on perimmäisten kysymysten äärellä. Tutkimus: Syy masennukseen voi löytyä suolistosta - Hyvinvointi. Mielikuvitus saa ihmiset auttamaan. Sanasto. Tietoisuustaitojen vaikutusta nuorten ja lasten mielenterveyteen aletaan tutkia - Kotimaa - Helsingin Sanomat. Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani. Nainen masentui muiden odotuksista, kunnes löysi metsästä rauhan – kohtaaminen lammella muutti koko elämän. Näin autat ystävää kriisitilanteessa – Lue psykoterapeutin ohjeet.

Oppimisvaikeus on hidaste muttei este.