background preloader

QR KOD

Facebook Twitter

Boktips med QR-koder. Eleverna i 6:an fick i uppgift att göra ett boktips om sin senast lästa bok.

Boktips med QR-koder

Boktipsen skulle göras antingen i Shadow Puppet eller Tellagami, två appar som jag tror att vi kommer att jobba en hel del med på svensk- och engelsklektionerna, och sedan skulle de bädda in sina boktips på sina skolbloggar. Därefter tog de en bild på sin bok och skickade till mig eftersom de inte kan skriva ut på sina iPads. Jag lade sedan till en QR-kod till bilden. Qrjulkalendern [licensed for non-commercial use only] / FrontPage. I den här julkalendern finns inga luckor.

qrjulkalendern [licensed for non-commercial use only] / FrontPage

Däremot finns det utmaningar, teknik och ett annorlunda sätt att uppmärksamma adventstiden. Jag har använt QR-kod för att skapa frågor/utmaningar som eleverna kan klura på. Använd den som du vill, men här är ett förslag: 1. Skriv ut varje kod för sig (Att de är olika stora beror på att de innehåller olika mycket information). 2. 3. Om man har en SmartPhone (iPhone, Android) kan man använda en app, t.ex. QR-julkalendern Deluxe! Om du vill använda en QR-kalender där koderna döljer ett YouTubeklipp med glad julmusik så finns det här >> Lycka till...och GOD QR-JUL! Hälsningar Sandra Wissting, då lärare på Myrsjöskolan och e-utvecklare i Nacka kommun (HT 2010). QR-julkalendern by Sandra Wissting is licensed under a Creative Commons Erkännande-DelaLika 2.5 Sverige License. "Santas - from the Animal's mery christmas book" By pipnstuff @ Flickr. Fröken IT. QR-koder: Tusen och en användningsområden från förskolan upp till gymnasiet Vad är en Qr-kod?

Fröken IT

Så här ser de ut, QR-koderna, och du har säkert sett dem i samband med t ex annonser i tidningar som fungerar som länkar vidare till olika webbsidor. QR-koden innehåller alltså en webbadress och när man skannar av koden med en mobiltelefon eller surfplatta öppnas sidan i dess webbläsare. QR-koderna är oftast länkar till en webbsida, ett textmeddelande eller ett digitalt visitkort. QR-koden ovan är en länk till min blogg. Skapa QR-kod enkelt här! Manual: Skapa egen QR-kod. Fyra förskollärare: Så jobbar vi med QR-koder. Johanna Ljungberg, förskolan Fyrtornet, Västerås Hur använder ni QR-koder på din förskola?

Fyra förskollärare: Så jobbar vi med QR-koder

Barngruppen, 4-5 åringar, jobbar just nu med mönster och då såg jag det som ett ypperligt tillfälle att få in QR-koder, eftersom det är ett slags mönster. Att arbeta med dessa koder har varit väldigt spännande, både för barnen och mig själv. Vad gömmer sig bakom denna kod? Att få vara en medupptäckare med barnen är alltid lika roligt. Barnen hittar koder överallt och har haft med sig koder hemifrån. På avdelningen med barn 1-3 år har de använt QR-koder i den individuella dokumentationen i deras spökprojekt. ”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära.”

Vad tillför QR-koder till verksamheten? Delaktigheten, från både barn och föräldrar. Att jobba med QR-koder är också ett sätt att väcka barnens nyfikenhet, för man vet aldrig vad som finns ”bakom” koden. Hanna Karlsson, Östergårds förskola, Skurup Hur använder ni QR i verksamheten? Prinskorvar, häxor, chiffer och qr-koder…allt är matematik! Visst är det ljuvligt med inspiration!?

Prinskorvar, häxor, chiffer och qr-koder…allt är matematik!

Kors och tvärs får jag inspiration av härliga pedagoger på twitter, facebook etc…och det gör att jag orkar lite till…och ändå lite till…fast detta inlägg kommer inte bara vara en lovsång till det utvidgade kollegiet utan kanske inspiration till någon av er som läser detta inlägg. Under veckan som gått har min etta haft elevens val i ämnet matematik. Valen eleverna kunde välja mellan var: Utematte – Räkna med barr! Väg, mät och smaka på matematiken – bla bakning Klurigt och lurigt med matte (min grupp) Så här såg det ut idag: In rusar jag i klassrummet och barnen undrar vad som står på! På det första kuvertet stod det ”först” och på det andra kuvertet stod det ”sedan”…jag öppnade det första kuvertet. Den första qr-koden hette: Matteäventyret: Uppdraget….vi scannade och VIPS! När jag tittade ner igen i kuvertet låg det fyra bilder….på fyra prinsar: Prins Addition, Prins Subtraktion, Prins Multiplikation och Prins Division.

Hokus pokus Expecto Patronum. Recension av Qrafter Pro - Arbeta med QR-koder i undervisningen. Användningsområden och funktioner QR-koder.

Recension av Qrafter Pro - Arbeta med QR-koder i undervisningen

Du har säkert sett dem lite överallt. I tidningen, på reklamblad, på bussen.