background preloader

Välkommen till Curly Bracket – Curly Bracket

Välkommen till Curly Bracket – Curly Bracket
Related:  LäsaMatematikprogrammering

Hur att förbereda en text i undervisningenön Jag ska visa hur jag förbereder mina textpresentationer, alltså även de jag gör i högläst form. Jag bekantar mig alltid noggrant för att förstå hur jag ska undervisa om texten. Jag gör det i undervisningar kring högläsningtexter som jag läser för elevernautvalda texter för eleverna att läsaför att analysera texterna och dess svårigheter innan jag ger dem till elevernaför att bedöma lärarinsatser – dvs – vad jag måste göra och undersöka av texten för att eleverna ska förstå den och utmanas i dendå jag köper in böcker till mina klasser… jag går igenom faktatexter, matematiktexter på motsvarande sätt.Jag tar en liten del av texten. Den text jag nu presenterar har jag gjort i undervisning med elever men också i undervisning av lärare. Det är utmanande och leder alltid in på nya banor. Låt oss titta på vad jag gör: Detta är inledningen till boken Pusspojken av Ulf Stark, 2010. Vad säger oss namnet Bo- Sture? IDE och tanke kring elevaktiviteter utöver detta samtal om den här texten är ovan:

Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. Microsoft MakeCode for micro:bit Enkel språklektion med en stor dos kreativitet Du vet väl att du kan skriva ut det här inlägget. Hej, nu är det dags för en liten lektion igen. Mina lektioner handlar i första hand om att eleverna ska få erövra det muntliga utrymmet, att de ska få tänka och att de ska få uppleva språkets kreativitet. Ta en mening ur en bok. Vilken bok som helst. Skriv upp den på tavlan. Vilka ord associerar ni till den här meningen? rakhyvel kam skjorta svart vit Vänta ovårdad frisör fest middag giftermål begravning rakapparat ögonen tvätta ansikte mun skor slott restaurang flygplan flygresa ren parfym raklödder ensam kär Det är kreativt att fundera på vilka ord som kan följa efter berättelsen. Nu kan ni skapa en mening genom det ordförråd ni skapat. ”Han har sin finaste kostym och på hakan har han fullt med skäggstubb.” Låt eleverna formulera meningar och låt den gemensamma berättelsen växa fram och gärna långsamt. Och minns. Nåväl, jag har gjort den här lektionen många, många gånger.

Matte med Mackan Lär dig programmera | LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor lu.se Genvägar Denna sida på svenska This page in English This page in English More Sharing Services Share on facebook Share on twitter Share on print Kom igång direkt Ladda ner Kojo Lös våra uppdrag steg för steg Programmera med Inga Ingenjör - uppdrag för yngre barn Titta i listan: Vad kan du göra med den svenska paddan? På Vattenhallen Science Center har vi kul med programmering för unga och utbildar lärare i hur man kan lära ut programmering för barn. Besök vår sida om kurser för lärare för information om lärarfortbildningar i programmering. Programmering i skolan Utbildningsmaterial, länkar och inspiration. Ladda ner och installera Kojo Aktuellt SVT: Lockar fler kvinnor till att bli programmerare Inga Ingenjör: Programmera med Inga Ingenjör En chans att undersöka vad som driver intresset Fler nyheter

Rum 213 av Ingelin Angeborn är en spännande bok, som eleverna i åk 6 älskar. Vi kämpar på nu för att hinna läsa ut den innan sommarlovet, men vi rushar oss ändå inte igenom läsningen, utan tar oss tid att reflektera. Vi använder oss till exempel av modellen Citat och Tanke. Citat: ”Spökrundan började med att vi delade in oss i par, för att vi skulle gå två och två.” Citat: ”- Är du inte klok? Citat: ”Bea hade sänglampan tänd.” Citat: ”Jag tycker du är söt också, viskade han. Citat: ”Bea fick låna min mp3 när jag gick.” En annan stödstruktur är Fundera över texten. Fundera över Rum 213 Jag undrar om Bea samarbetar med spöket? Fundera över texten Jag undrar varför Bea kom inte till spökrundan. De reflexioner som eleverna skriver, läser de upp i gruppen och får både frågor och tankar av kompisarna och av mig. Det är också viktigt att få vara kreativ och kunna leka lite med språket. Som stöttning i läsningen använder jag mig bland annat av Expertordlista.

Begåvade matematikelever Inom skolan glöms det ofta bort att det inte bara är elever med svårigheter som behöver extra stöd, utan även de som är väldigt starka. De flesta lärare vet helt enkelt inte vad de ska göra med en elev vars matematiska färdigheter och kunskaper ligger långt före resten av sin klass. Efter några inlägg i Facebookgruppen Matematikundervisning från lärare som undrat vad de ska göra med en elev som räknat ut sin mattebok "för tidigt" bestämde jag mig för att skriva lite om mina egna tankar kring matematiktalanger. Hur bemöts begåvade elever? Under de senaste åren har jag haft turen att träffat många av landets bästa matematikelever i olika åldrar (högstadie-gymnasie) på olika sätt, som deltagare i olika tävlingar (t.ex. Nästan alla som jag träffat kände att de fick otillräckligt eller inget stöd från skolan för att utveckla sina färdigheter. utmaningar (och istället inte göra något på lektionerna eller mest hjälpa andra), eller att bli utskälld om eleven rättar läraren under en genomgång.

Related: