background preloader

Välkommen till Curly Bracket – Curly Bracket

Välkommen till Curly Bracket – Curly Bracket
Related:  LäsaMatematikprogrammering

Hur att förbereda en text i undervisningenön Jag ska visa hur jag förbereder mina textpresentationer, alltså även de jag gör i högläst form. Jag bekantar mig alltid noggrant för att förstå hur jag ska undervisa om texten. Jag gör det i undervisningar kring högläsningtexter som jag läser för elevernautvalda texter för eleverna att läsaför att analysera texterna och dess svårigheter innan jag ger dem till elevernaför att bedöma lärarinsatser – dvs – vad jag måste göra och undersöka av texten för att eleverna ska förstå den och utmanas i dendå jag köper in böcker till mina klasser… jag går igenom faktatexter, matematiktexter på motsvarande sätt.Jag tar en liten del av texten. Den text jag nu presenterar har jag gjort i undervisning med elever men också i undervisning av lärare. Det är utmanande och leder alltid in på nya banor. Låt oss titta på vad jag gör: Detta är inledningen till boken Pusspojken av Ulf Stark, 2010. Vad säger oss namnet Bo- Sture? IDE och tanke kring elevaktiviteter utöver detta samtal om den här texten är ovan:

Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. Microsoft MakeCode for micro:bit LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA | Lär dig programmera Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor lu.se Genvägar Denna sida på svenska This page in English This page in English More Sharing Services Share on facebook Share on twitter Share on print Kom igång direkt Ladda ner Kojo Lös våra uppdrag steg för steg Programmera med Inga Ingenjör - uppdrag för yngre barn Titta i listan: Vad kan du göra med den svenska paddan? På Vattenhallen Science Center har vi kul med programmering för unga och utbildar lärare i hur man kan lära ut programmering för barn. Besök vår sida om kurser för lärare för information om lärarfortbildningar i programmering. Programmering i skolan Utbildningsmaterial, länkar och inspiration. Ladda ner och installera Kojo Aktuellt SVT: Lockar fler kvinnor till att bli programmerare Inga Ingenjör: Programmera med Inga Ingenjör En chans att undersöka vad som driver intresset Fler nyheter

Enkel språklektion med en stor dos kreativitet Du vet väl att du kan skriva ut det här inlägget. Hej, nu är det dags för en liten lektion igen. Mina lektioner handlar i första hand om att eleverna ska få erövra det muntliga utrymmet, att de ska få tänka och att de ska få uppleva språkets kreativitet. Ta en mening ur en bok. Vilken bok som helst. Skriv upp den på tavlan. Vilka ord associerar ni till den här meningen? rakhyvel kam skjorta svart vit Vänta ovårdad frisör fest middag giftermål begravning rakapparat ögonen tvätta ansikte mun skor slott restaurang flygplan flygresa ren parfym raklödder ensam kär Det är kreativt att fundera på vilka ord som kan följa efter berättelsen. Nu kan ni skapa en mening genom det ordförråd ni skapat. ”Han har sin finaste kostym och på hakan har han fullt med skäggstubb.” Låt eleverna formulera meningar och låt den gemensamma berättelsen växa fram och gärna långsamt. Och minns. Nåväl, jag har gjort den här lektionen många, många gånger.

Matte med Mackan Dataspel på skolgården | Sjöstadsskolan 2.0 Årskurs fyra hade programmeringsdag idag. Några elever har redan jobbat med programmering på Elevens val i trean, så jag passade på att be dem om hjälp med att ordna dataspelslek på skolgården. Tanken var att lågstadieeleverna skulle få prova på att leka sig till förståelse för begreppen sekvens och loop. Eleverna jobbade helt på egen hand och klarade strålande av att styra upp två olika slags spel. Zombieschack gick ut på att ta sig runt på spelplanen, enbart på de vita rutorna, och försöka ta de blå prickarna och samtidigt undvika de två zombiesarna som var programmerade att gå i ett visst mönster, på enbart de svarta rutorna. Spel nummer två hette Banana Jump. Fyrorna tyckte det var väldigt roligt och jag var imponerad av deras samarbete och driftighet. Jag vill absolut göra om det här.

Kidsruby.com

Related: