background preloader

Scratch - Imagine, Program, Share

https://scratch.mit.edu/

Related:  linbybProgrammering och Makerspace i skola och förskolaProgrammering och kodning i skolanprogrammeringScratch

Svenska dialekter Med svenska dialekter åsyftas de lokala språkliga varianter som inte blivit starkt påverkade av förändringar i standardspråket och vars ursprung kan spåras ända tillbaka till fornnordiskan. De kallas ofta bygdemål eller sockenmål. En svensk dialekt är en variant av svenska som huvudsakligen talas i Sverige eller av finlandssvenskar. Även i områden som länge varit en del av Sverige, men som tidigare tillhört Norge eller Danmark, brukar man säga att befolkningen talar svenska dialekter. PER CODEX AD ASTRA: Scratch Jr är här! Om en vecka befinner jag mig på MIT på Scratchkonferens. Pirr i magen redan nu av förväntan. Så lämpligt då att ScratchJr har släppts för iPad, så att jag kan roa mig lite innan jag åker. Jag har bara lekt lite tillsammans med min fyraåriga dotter, men gillar vad jag ser. Det här blir ett verktyg jag kan rekommendera till yngre barn, helt klart.

Spela Minecraftmatte 35 sekunder sedan: En elev hade problem på nivå 1. Level 1 som tog 2 minuter. 13 minuter sedan: Någon hade problem på nivå 1. Level 1 som tog 55 sekunder. 1 timme sedan: Någon hade problem på nivå 1. Anders Lindahl 2014 Du får kopiera, sprida och ändra det här dokumentet enligt CC BY-SA 4.0. Så här ser Scratch-fönstret ut: I övre vänstra hörnet finns "scenen", där du kommer se resultatet av dina spel. Om du klickar på den blåa fyrkanten i övre vänstra hörnet så fyller scenen hela skärmen.

Gilla Hata horan - Lärarhandledning Gilla Hata horan är en ungdomsroman om nätmobbning som har kommit till genom ett samarbete mellan Johanna Nilsson, Friends och Pocketförlaget. Det är en stark bok som väcker många känslor och tankar kring en angelägen fråga som berör unga. Den passar därför bra att använda i undervisningen. Till detta ändamål har Friends tagit fram en lärarhandledning som stöd för klassdiskussioner i årskurs 8-9 och gymnasiet. Här kan du ladda ner materialet gratis! Funkisprojektet HBTQ är en förkortning av flera ord. H står för Homosexuell, B för Bisexuell, T för Transpersoner och Q för Queer. Hbtq är sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck. Ord på hemsidan Här kan du läsa om de ord och förkortningar som finns i texterna på funkisprojekte.wpengine.com

#25 – Sanna Nilsson och Lovisa Levin, grundare Codarica Lovisa Levin och Sanna Nilsson är två av grundarna av Codarica. Codarica fick tidigt uppmärksamhet, till och med innan bolaget fanns som bolag. Sanna Nilsson och Lovisa Levin, som vi möter i Startuppodden 25, gjorde tillsammans med techstrategen Rosalyn Knapp en barnboksapp som studentprojekt på Hyper Island och fick världspressens uppmärksamhet direkt. ”Vi har en bra pitch. Ett bra pressmeddelande med några bra citat om barn och programmering från till exempel Bill Gates och Mark Zuckerberg,” berättar vd Sanna Nilsson. Efter det var vägen utstakad för Sanna, Lovisa och deras medgrundare Rosalyn Knapp och Marcus Lindström, även om de som personer verkligen inte var övertygade om att det var entreprenörer de skulle bli.

Gå en kurs och bli en barnhacksambassadör för IIS I skolan ser vi att det är hetare än någonsin att arbeta med programmering tillsammans med eleverna. Bland Webbstjärnans lärare är det många som arbetar med Scratch och vi på IIS (Internetstiftelsen i Sverige) har två webbkurser kring Scratch och IIS har tillsammans med Christina Löfving tagit fram en lärarhandledning för de som vill arbeta med Scratch i grundskolan. Nu gör IIS ytterligare en insats för att ge än fler barn möjlighet att lära sig programmering. Vi vill stimulera alla som har fått kunskaper i Scratch eller som vill få kunskaper i Scratch att förmedla dem vidare till barn eller elever i skolan. Vi erbjuder alla som går eller har gått en av våra webbkurser i programmering möjligheten att kunna dela ut diplom och knappar till de barn som deltagarna sprider sina kunskaper i Scratch till.

8 april, 2015 av Karin Forsgren Anderung Under läsåret 2013-2014 drev Litteraturhuset tillsammans med Kulturutveckling/Landstinget Gävleborg ett projekt med stöd av Högskolan i Gävle (HiG) och Region Gävleborg. Syftet var att tillsammans med barn utforska programmering som verktyg för berättande och projektet döptes till Young Story Architects, YSA.

Related:  ScratchnackasentreprenörerProgrammeringteknikprogrammering