Residential

Facebook Twitter

Green Master Plan for Huizhou,China. « urbanflora green design. Dom Aquitectura made this green master plan for the Chinese city of Huizhou.

Green Master Plan for Huizhou,China. « urbanflora green design

Vertical gardens create a better environment and fresh air. The use of vertical gardens is really optimized in this plan and so are the plans for the big parks . The park creates a natural flow of pedestrians and clean air. The parks are also used for rainwater harvesting.source Related. Iskoristite popuste u Termama Tuhelj! - Erste Card Club d.o.o. Hotel well by MVA architecture. Dec 05, 2012 hotel well by MVA architecture hotel well by MVA architectureall images © ivan dorotić the addition to an existing congress/wellness hotel is located in the thermal complex ‘terme tuhelj’ in croatia, next to the protected historical park and baroque curia ‘mihanović’. by connecting all the existing and new facilities and integrating them into a new and meaningful ensemble, the concept of a ‘detached’ hotel is conceived, providing the users a connection with nature from all the inside spaces. designed by marin mikelić and tomislav vreš of MVA architecture, the program of the new part of a hotel is clearly vertically separated (public + accommodation). 126 rooms are divided into three smaller pavilions (along to the three old ones) and the public facilities are organized into elongated ground base.

hotel well by MVA architecture

Tuinstede / SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/ Architects: SNITKER/BORST/ARCHITECTS Location: Amsterdam, The Netherlands Client: De Principaal, Amvest Design Team: Leen Borst, Mark Snitker, Brigitte Kwa, Milos Dimitrijevic, Antony van der Oever, Sal Witzenhausen, Pieter van der Pot, Rudy Davi, Ivonne Schmidt Landscape Architect: Buro Sant en Co landschapsarchitectuur Contractor: BAM Woningbouw Amsterdam Structural Engineer: Bouwadviesbureau Strackee, Amsterdam Project Years: 2007-2011 Photographs: Roos Aldershoff Tuinstede is the last of three new blocks that have been built in the Noordstrook, north of Delflandplein in the Amsterdam district New West.

Tuinstede / SNITKER/BORST/ARCHITECTEN/

The urban design for the Noordstrook is made by Snitker/Borst Architects. Spliced Towers / AQSO Arquitectos. The project by AQSO Arquitectos, a high density residential complex in Guangyuan, China, is conceived as a strong element in consonance with the surrounding hilly scene.

Spliced Towers / AQSO Arquitectos

The buildings rise over the landscape becoming a milestone, a sober and expressive landmark. This massing makes it possible to archive the desired plot ratio and increases the green areas on the ground, minimizing the building footprint. More images and architects’ description after the break. In order to optimize the ventilation and natural illumination of the units, the block width has been fixed to 12.5m, improving the quality of the space and establishing a comprehensive structural system for the buildings and the parking located in the basement. In Progress: Red Apple Apartment Building / Aedes Studio. The surrounding neighborhood consists mostly of apartment blocks that date back from the 70’s.

In Progress: Red Apple Apartment Building / Aedes Studio

The buildings are large with enough space in-between and plenty of greenery. Because the whole area is built in relatively short period of time and not very long ago, it lacks the typical historic layers of the city center. Here the connection to nature is direct enough, the access to all city-conveniences – fast enough and easy, what makes the area nice to dwell. In spite of that it still lacks history, (memories of) the past and atmosphere.

Social Housing for Mine Workers / Zon-e Arquitectos. Architects: Zon-e Arquitectos / Nacho Ruiz Allén, José Antonio Ruiz Esquiroz Location: Asturias, Spain Project Area: 2,385 sqm Photographs: Ignacio Martinez and Jose Antonio Ruiz The purpose of the project was to design and build state subsidized housing in Cerredo (Asturias), a mining town located in the very heart of the Cantabrian Mountains, where no residential construction had been made for over 25 years.

Social Housing for Mine Workers / Zon-e Arquitectos

The project had two stages that materialized in two perpendicular buildings forming an L shape. In the first stage we undertook the biggest building, which faces the road that crosses the town. The volumetric we propose has an angular shape. It is a geometry crystallized from some elementary laws that are given by the town-planning regulations. Residential Complex Le Lorrain / MDW Architecture. Architects: MDW Architecture Location: Brussels, Belgium Client: Commune de Molenbeek-St-Jean (public) Project Team: Waterman TCA (Structural Engineer), MK Engineering (M&E Engineer) Project Year: 2011 Project Area: 835 sqm Photographs: Courtesy of MDW Architecture This project is the renovation of the former Brumétal dealer of old iron into a social housing complex composed of a 4-flat building connected by a large common open space to 3 maisonettes at the rear of the site.

Residential Complex Le Lorrain / MDW Architecture

Urban Scale This residential beacon project for the district contract « Maritime » consists in clearing and opening up the interior of the plot that was entirely built and making this portion of the street “breathe” thanks to a wide opening. It aims at giving the neighborhood a new spring through a both strong and suitable contemporary architectural and urban intervention that benefits the community, while keeping a trace of the industrial past of the neighborhood.

Architectural Design. 40 Housing Units / LAN Architecture. Paris-based LAN Architecture won the competition organized by ICF Novedis to design the block 4.2 of the new Cardinet-Chalabre urban development zone in Paris, France.

40 Housing Units / LAN Architecture

More images and architect’s description after the break. The major urban interest of Ilot 4.2 lies in its position: it will act as a fulcrum between Boulevard Pereire and the new ZAC (Urban Development Zone), creating a kind of transition between ‘black and white photograph’ Paris and the more extensive, three-dimensional city beyond. Ensuring this transition was the core concern underlying our strategy, which involved trying to understand the fundaments of the Haussmanian typology. We regard our proposal as a tribute to Paris, to an architecture defined by the city’s specificity and logic, but with the additional demand of having to provide solutions to current and emerging problems. P10 Mixed Use Building / Studio Up.

Architects: Studio Up / Lea Pelivan + Toma Plejic Location: Split, Croatia Project Team: Lea Pelivan, Toma Plejic, Sasa Relic, Marina Zajec, Mojca Smode, Antun Sevsek, Marko Rukavina, Ida Krizaj Client: Oramont d.o.o., Split Project Year: 2009 Project Area: 21,600 sqm Photographs: Robert Leš The P10 mixed-use building houses offices, commercial showrooms, apartments, a public garage and a small archaeological museum devoted to Diocletian Aqueduct that runs through the site.

P10 Mixed Use Building / Studio Up

This area was part of an ambitious and romantic postwar study by Berislav Kalodjera that proposed a connective sequence of open public spaces from south to the north of the Split peninsula. The site has since then been regarded as a void operating as a narthex to the sport campus on the north. 11 . OMA. The slabs are connected by a ‘mat’ of stairs and platforms that criss-cross between the buildings, acting as a circulation space for the campus and following the natural slope of the site towards the sea.

11 . OMA

Campus life is concentrated on the mat, which facilitates encounters between staff and students from different departments and offers views of the sea, the surrounding hills, and also, thanks to the aerated facades of the slabs, into the inner life of the college itself. Beneath the mat, the ‘plinth’ runs between the two slabs, beginning at ground level and rising to the fourth floor.

David Chipperfield Architects — Ninetree Village — Stampa. A small valley, bordered by a dense bamboo forest, forms the site for this luxury housing development, situated near the Qiang Tang River in Hangzhou, south-eastern China. The particular charm and beauty of the place are the determining factors.

Twelve individual volumes are arranged in a chessboard pattern to create the maximum amount of open space for each building. Ninetree Village by David Chipperfield Architects. Here's a second project in China by David Chipperfield Architects: Ninetree Village is a recently completed residential development in Hangzhou. The project is situated next to a bamboo forest and consists of twelve residential buildings, each containing five apartments.

Each building is clad in a wooden grid, which varies in density according to the level of privacy required in different areas of the home. See our earlier story on Chipperfield's Liangzhu Culture Museum in China. The following is from the architects: Ninetree Village Hangzhou, China 2004 – 2008.