background preloader

Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä

Facebook Twitter

Olen koonnut tähän eri lähteistä tasa-arvoa koskevia kirjoituksia.

Timo Parvela: Kirja. - Hyvä olo - Yhteishyvä. Kirja.

Timo Parvela: Kirja. - Hyvä olo - Yhteishyvä

Haluatko tehdä lapsestasi miljonäärin? Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan paljon lukevissa perheissä lapset ovat kuulleet kolmivuotiaana jo miljoonia sanoja enemmän kuin perheissä, joissa ei lueta. Kirja. Sininen zeppeliini: Meidän kaikkien pitäisi olla turkulaisia. Jokainen yhdeksäsluokkalainen saa maaliskuun alussa kirjan Meidän kaikkien pitäisi olla turkulaisia.

Sininen zeppeliini: Meidän kaikkien pitäisi olla turkulaisia

Teoksen tavoitteena on synnyttää monimuotoista keskustelua Turusta sekä turkulaisen oikeudesta olla oma itsensä. Kirjan toivotaan hälventävän ennakkoluuloja Turkua kohtaan ja tekevän näkyväksi Turkuun ja turkulaisuuteen kohdistuvaa moninaista ja usein piiloteltua sortoa. Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä. Pitäisikö meidän kaikkien olla feministejä? Miesten asevelvollisuus ei ole yleinen, vaan syrjivä – se kasvattaa miehiä hyväksymään epätasa-arvon osana luonnollista järjestystä. Kun naisille tuli vuonna 1995 mahdolliseksi käydä vapaaehtoisesti armeija, se tuntui vallankumouksellisen hienolta, vaikka oma aikomukseni käydä aseisiin oli varsin vähäinen.

Miesten asevelvollisuus ei ole yleinen, vaan syrjivä – se kasvattaa miehiä hyväksymään epätasa-arvon osana luonnollista järjestystä

Enhän ollut päässyt edes pioneereihin, koska se oli liian militaristinen järjestö. Lukioikäisenä kyllä pohdin paljonkin ääneen sitä, miten rauhanturvaajan työ voisi olla kiehtovaa. Eniten huoletti se, voisiko minusta olla oikeasti jotain hyötyä. 90-luvun alkupuolella käytyä keskustelua kun leimasi huoli siitä, voivatko naiset pärjätä armeijassa. Kaikki miehet eivät pidä autoista - Mielipide. Jokainen kuuluu johonkin vähemmistöön – tämä vavahduttava video todistaa sen - Elämä. Kaiken tasa-arvopolitiikan edellytys on se, että ihminen tunnistaa etuoikeutensa.

Jokainen kuuluu johonkin vähemmistöön – tämä vavahduttava video todistaa sen - Elämä

Niitä on joskus vaikea myöntää, sillä meillä kaikilla on ominaisuuksia, joiden vuoksi koemme joutuneemme koville. Sama ihminen voi nimittäin olla samaan aikaan etuoikeutettu ja syrjitty. Oma vika, jos et ole vähintään maisteri - Kaupunki. Minullapas onkin akateeminen tutkinto, lällällää.

Oma vika, jos et ole vähintään maisteri - Kaupunki

Ajattelin siksi avata teille, miten koulutukseni on seurausta vain älykkyydestä ja ahkeruudesta. Oma valinta. Minulla oli turvallinen lapsuus, opettajavanhemmat, talo täynnä kirjoja.