background preloader

UE3

Facebook Twitter

Sipilä-gate: Maassa maan tavalla? — AntroBlogi. Äänitoistin Teksti: Miia Halme-Tuomisaari, VTT, dosentti.

Sipilä-gate: Maassa maan tavalla? — AntroBlogi

Podcast-lukija: Bea Bergholm. Sipilä-gate nousi nopeasti pik­ku­jou­lu­kau­den kuu­mim­mak­si puhee­nai­heek­si. Ei huonosti ajatellen, että vain pari viikkoa sitten tuntui vaikealta ajatella mitään Trumpin vaa­li­voit­toa pöy­ris­tyt­tä­väm­pää small talkin aihetta. Asiasta on kuo­riu­tu­nut päi­vit­täin uusia kerroksia – ja onneksi sen tiimoilta on esitetty runsaasti erin­omai­sia ana­lyy­se­jä. Politiikan peli­sään­nöt puo­les­taan ottavat taas kerran rutkasti turpiin. Haluan lisätä kes­kus­te­luun muutaman näkö­kul­man ja pohtia tapah­tu­nut­ta eri­näis­ten aikamme ilmiöiden kautta. Maassa maan tavalla — versio 2016? Ironista Sipilä-gatessa on, että se on mal­lie­si­merk­ki siitä, miksi YKn ihmi­soi­keu­val­von­nas­sa valtio-omis­tei­sia tie­do­tus­vä­li­nei­tä pidetään ongel­mal­li­si­na: tie­don­vä­li­tyk­sen puo­lu­eet­to­muu­den katsotaan vaa­ran­tu­van nime­no­maan poliit­ti­ses­ta painostuksesta. ”Mielivaltaista peliä” ja ”suorastaan rikollista toimintaa” – professorivalinnat vaikuttavat pienen piirin suhmuroinnilta, syyttää yliopistoväki.

Inhimillinen tekijä. Abortti ja omantunnon vapaus. Trump vie rahat "aborttijärjestöiltä" – Senegalissa tuhannet naiset jäämässä ilman apua. – Mitä pitää muistaa tehdä ennen seksiä?

Trump vie rahat "aborttijärjestöiltä" – Senegalissa tuhannet naiset jäämässä ilman apua

Sinipaitainen Coumba Diang nostaa pienestä korista pakkauksessaan olevan kondomin. Hän näyttää sitä naisvaltaiselle yleisölle, joka on asettunut rinkiin katoksen alle, suojaan keskipäivän helteeltä. – Pitää muistaa hyväillä, pitää nauraa yhdessä, hän sanoo. Synnytä – tai itke ja synnytä - Ulkomaat - Helsingin Sanomat. Lääkäri ei saa kieltäytyä abortista – valiokunta esittää raskauden keskeytystä koskevan kansalaisaloitteen hylkäämistä - Politiikka - Helsingin Sanomat. 4-vuotias Vilma tietää jo, että on saanut alkunsa lahjoitetusta vauvansiemenestä – näin homoparit saavat lapsia. Kotkalaisen Veeran elämä on ihan tavallista lapsiperhearkea.

4-vuotias Vilma tietää jo, että on saanut alkunsa lahjoitetusta vauvansiemenestä – näin homoparit saavat lapsia

Se on kiireistä, työntäyteistä ja hauskaa. Perheeseen kuuluu Veeran lisäksi puoliso Minna ja heidän 4- ja 2-vuotiaat tyttärensä Vilma ja Martta. Veera on lasten biologinen äiti, mutta molempia vanhempia kutsutaan äideiksi. Se on vaihdellut iän myötä. Yhteen aikaan oli äiti ja toinen äiti. – Kun tytöt ovat olleet pieniä, äiti olen ollut nimenomaan minä. Tytöille on itsestäänselvää, että perheessä on kaksi äitiä.

Intia uhkaa kieltää kaupalliset sijaissynnytykset. Värikkäisiin, peittäviin asuihin pukeutuneita naisia loikoilee suurehkon sairaalasalin potilasvuoteilla.

Intia uhkaa kieltää kaupalliset sijaissynnytykset

Muutamalla raskausmaha pömpöttää jo selvänä kankaan alta. 32-vuotiaan Pujan kohtuun istutettiin alkio vasta muutama päivä sitten. Nyt hän odottaa jännityksellä uutisia mahdollisesta raskaudesta. Jos onni potkaisee, Puja jää asumaan seuraavaksi yhdeksäksi kuukaudeksi Akanksha sairaala- ja tutkimuskeskukseen, joka vuodesta 2004 on niittänyt kuuluisuutta sijaissynnytysten esimerkkiklinikkana Anandissa, Intian länsiosissa. Puja synnytti vuosi sitten samassa paikassa tyttären australialaiselle pariskunnalle. Hän etsii kännykästään kuvan tytöstä ja ylpeänä, ehkä pieni haikeus silmäkulmassaan, kertoo kuinka vanhemmat antoivat tälle nimeksi Asha Khwaab.

"Kohdunvuokraus on raakaa bisnestä" Raskaana olevia tyttöjä kahlehditaan sänkyihin, ja naisten hiuksia ryöstetään kaduilla.

"Kohdunvuokraus on raakaa bisnestä"

Näistä Sofi Oksanen kirjoittaa romaanissaan, mutta valitettavasti ne eivät ole keksittyä vaan kovaa todellisuutta. – Sijaissynnytyksestä on tullut isoa liiketoimintaa. Joissakin maissa on suorastaan tuotantolaitoksia, ja esimerkiksi Thaimaassa on ratsattu niitä. Nigeriassa on jopa vauvafarmeja, sanoo Oksanen. Hänen mielestään tarvitaan enemmän lainsäätäjien kansainvälistä yhteistyötä. Sofi Oksasen kirja Norma kertoo kantaaottavasti myös hiuskaupasta, joka on räjähtänyt huikeasti tuottavaksi kaupankäynniksi. Suomalaisnainen tuli äidiksi sijaissynnytyksen avulla Yhdysvalloissa - Elämä - Helsingin Sanomat. Sijaissynnytys0313. Piispainkokous säilyttäisi kirkon vihkioikeuden - Kotimaa - Helsingin Sanomat. Piispainkokous katsoo, että kirkon on syytä säilyttää vihkioikeutensa.

Piispainkokous säilyttäisi kirkon vihkioikeuden - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Helsingissä keskiviikkona pidetty kokous antoi näin evästyksensä kirkolliskokoukselle, joka pidetään marraskuun alussa. Piispainkokouksen mukaan vihkioikeuden säilyttäminen tukee kirkon identiteettiä evankeliumia julistavana, jäseniään palvelevana ja kulttuuriperinnettä ylläpitävänä kirkkona. Talous ja moraali – hyvinvointivaltio on markkinatalouden eettinen perusta. Otsikkoon viitaten voi ensinnäkin kysyä: vaikuttaako moraali talouteen?

Talous ja moraali – hyvinvointivaltio on markkinatalouden eettinen perusta

Onko moraalilla väliä? Milton on kuuluisasti lausunut, että ”the business of business is business”, millä hän tarkoitti, että yritysjohtajan tehtävänä on voiton maksimointi; arvoista viis, niistä keskustelu kuuluu papeille ja poliitikoille. Syventymättä teemaan voi todeta, että näin kevyesti ei yritysjohto voi välttää moraalikysymyksiä. Ja yleisemmin: totta kai on tärkeää että ihmiset ovat luotettavia, rehellisiä, vastuuntuntoisia. Tällöin talous toimii tehokkaammin, tällöin ihmisillä on luottamusta toisiinsa ja instituutioihin, tällöin koko yhteiskunta toimii paremmin. Ihmisoikeudet tarvitsevat itseään suurempaa etiikkaa - Kirkko ja kaupunki.

Filippiinien katolisen kirkon piispa Broderick Pabille johtaa rukousta messussa, jossa muistettiin presidentti Duterten huumeiden vastaisen sodan uhreja.

Ihmisoikeudet tarvitsevat itseään suurempaa etiikkaa - Kirkko ja kaupunki

Poliisi ja palkkatappajat ovat tappaneet tuhansia ihmisiä. Amnesty Internationalin toiminnanjohtajan Frank Johanssonin mukaan kristillinen etiikka menee ihmisoikeuksia pidemmälle. 16.03.2017 13:30 Pauli Juusela Ted Aljibe, Jesse Pasanen. Slavery Footprint - Made In A Free World. Hyvään elämään kuuluu työ – mutta työ on kohta koko elämä. Talvinen päivä on märkä ja harmaa.

Hyvään elämään kuuluu työ – mutta työ on kohta koko elämä

Opiskelijat eivät siitä välitä. Viitisentoista eräoppaaksi kurssittautuvaa aikuisopiskelijaa ähkii innoissaan maanrajassa takapuoli pystyssä ja sovittaa lumikenkiä jalkaansa. Tänään harjoitellaan lumikenkävaelluksen järjestämistä. The Red Cross. Bella Forsgrenia käsketään usein palaamaan Afrikkaan – "En tiedä, minne he olisivat mua lähettämässä" Homo sapiensin aika käy vähiin. Historioitsija Yuval Noah Hararin mukaan ihminen on geeniteknologian ja tekoälyn myötä astumassa uuteen evoluution vaiheeseen.

Homo sapiensin aika käy vähiin

Samalla kun ihminen lähestyy kuolemattomuutta, on edistyksen tarkoitusta etsittävä historiasta uusin keinoin, sanoo Suomessa vieraillut Harari. Jerusalemin heprealaisen yliopiston professori Yuval Noah Harari on kerännyt innostuneen seuraajakunnan populaarihistoriaa lähestyvällä otteellaan. Hänen verkkoluentonsa ihmislajin historiasta ovat keränneet valtavia yleisöjä sekä hänen kotimaassaan Israelíssa että ympäri maailmaa. Oxfordin yliopistossa väitellyt Harari huomasi tarpeen laajalle maailmanhistorialliselle näkemykselle opettaessaan maailmanhistorian peruskurssia Jerusalemissa. Monet tieteen juhlituimmista saavutuksista tehtiin ponnisteluissa eurooppalaiselle maailmanvalloitukselle― Y.N. Garderobi-testi. To millennials caught in the rent trap, the Panama Papers matter.

March Australia - March Australia a ajouté une photo. Human Rights Watch. Matching Game etiikka: harjoittelua. Values education. Anne La... Valokuvateos Pullopostia lapsuudesta. Aapo Huhdan valokuvateos Pullopostia lapsuudesta kertoo siitä, kun alkoholismiin liittyvä häpeä on syyttömän ihmisen - alkoholistin lapsen - harteilla. Vanhempien alkoholinkäyttö koskettaa kymmeniä tuhansia suomalaisia lapsia päivittäin. Lapsen elämää päihdeongelmaisen vanhemman kanssa leimaa ahdistus ja häpeä. Häpeä muokkaa lapsen minäkuvaa ja itsetuntoa kasvun kannalta kriittisessä iässä: kun lapsen tulisi kasvaa upeaksi ja pärjääväksi nuoreksi aikuiseksi, mieleen iskostuukin ajatus omasta huonommuudesta. Häpeä estää lasta ja nuorta hakemasta apua.

Citizenfour (Citizen 4) 2014 - Doku USA/Germany/UK - Deutsch. Oppimateriaalit. Etusivu - Ihmisoikeudet.net – tietoa ihmisoikeuksista. Hs. Ihmislajista tuli maailman valtias, koska uskomme asioihin jotka eivät ole totta, sanoo tutkija Yuval Harari Homo sapiens oli satojentuhansien vuosien ajan vähäpätöinen laji.

Ihmiskunta eli erillisinä, pieninä ja toisistaan tietämättöminä ryhminä metsästäen, keräillen ja suurpetoja peläten. Sitten saavutimme erityiskyvyn, joka nosti meidät maailman valtiaiksi. He eivät halua istua miehen vieressä hänen ihonvärinsä takia. Vähän sen jälkeen he saavat tosiaankin opetuksen. Dalai-lama, myötätunnon lähettiläs. Professori vastaa: Mikä saa yrityksen venyttämään moraalin rajoja voitontavoittelun takia? - Nokian renkaat. Miljoonahuijauksissa moni yritysjohtaja käyttäytyy kuin videopelejä pelaava pikkulapsi – tuloksella ei ole muuta merkitystä kuin se, että päihittää edellisen ennätyksen.

Näin analysoi Turun yliopiston käytännöllisen filosofian professori Juha Räikkä Nokian Renkaiden paljastunutta rengasvilppiä. Jos julkinen keskustelu ei pysy faktoissa, seuraa väkivaltaa - Henkka Hyppösen kolumnit - Kulttuuri. Jos julkinen keskustelu ei pysy faktoissa, seuraa väkivaltaa Amerikkalaiskirjailija Kathryn Schultz väittää kirjassaan Being Wrong, että väärässä oleminen ei tunnu miltään. Sisuskaluja alkaa Schultzin mukaan vääntää vasta, kun meille selviää, että olemme väärässä. Schultz tarkentaa väitettään edelleen: väärässä oleminen tuntuu sittenkin joltain. Se tuntuu siltä kuin olisimme oikeassa.

What Is Privilege? Making a Murderer on samaa soopaa kuin netin valeuutissivustot - Mitä ajattelin tänään. Haluatko tietää, mitä tapahtuu Suomen kouluissa, kodeissa ja kasarmeilla juuri nyt? Avaa Periscope ja ala katsoa. Periscope on Twitterin omistama sovellus, jolla on helppo tehdä suoraa videolähetystä. Siihen ei tarvita kuin kännykkä. Eating people is wrong, but is it against the law? Tänk till - Tänk Till står upp för: Fatta man. Hs. Miksi suvakki ja mokuttaja ovat vaarallisia nimityksiä? Kaikkien ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta kiinnostuneiden pitäisi välttää kutsumasta itseään suvakiksi, mokuttajaksi tai kukkahattutädiksi muuten kuin vahvasti lainausmerkeissä. Näiden sanojen myötä hyväksytään samalla niihin sisältyvät virheelliset, äärioikeiston muotoilemat oletukset oman ajattelun taustoista.

Ne ovat niin kutsuttuja olkinukkeja, vastustajan muotoilemia väärille oletuksille perustuvia viholliskuvia. Yleistyessään ne levittävät harhaista kuvaa siitä, mitä syrjinnän vastustajat oikeastaan haluavat. Ne myös kiinnittävät huomiota liiaksi ihmisten identiteetteihin, kun pitäisi pohtia valtarakenteita. Ihmisoikeuskeskustelun suo. Ihmisoikeuksiin vedotaan usein kuin Jumalan tahtoon. Vieraan vuoro: Epätasa-arvo parisuhteissa synnyttää tyytymättömyyttä. Keskiviikon 13.1.2016 HS:ssa Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen otti painokkaasti kantaa miesten ja naisten välisiin parisuhteisiin sekä naisten välisiin ystävyyssuhteisiin. Vaarasen mukaan parisuhteissa mies tulee usein väheksytyksi, ja kohdelluksi naispuolisia ystäviä vähemmän tärkeänä. Parisuhteiden ongelmien taustalla vaikuttavat kuitenkin sukupuolittuneet valtasuhteet ja ratkaisut niiden aiheuttamiin ongelmiin ovat vaativampia kuin Vaarasen esittämä ajatus siitä, että naisten pitäisi kollektiivisesti hellittää täydellisyyden tavoittelustaan.

Parisuhde ei ole vain kahden ihmisen välinen suhde. Siihen liittyy paljon kulttuurisesti jaettuja käsityksiä ja uskomuksia esimerkiksi siitä, millaisia naiset ja miehet ovat. Hs. Sparrooabbán (Minä ja pikkusiskoni) - DocPoint. Saman sukupuolen rakastaminen ei sovi saamelaisyhteisöön. Sparrooabbán kuvaa sitä, millaista on kuulua vähemmistöön vähemmistön sisällä. Making a Murderer on samaa soopaa kuin netin valeuutissivustot - Mitä ajattelin tänään. Nerokas video selventää seksuaalisen suostumuksen merkitystä, mutta todella arvaamattomalla tavalla!

Mikä on syntiä? – ”Tämä vie väistämättä ihmiskunnan tuhoon” Kuvat Ari Heinonen Claes Andersson, 78. Psykiatri, kirjailija, jazzmuusikko, entinen kansanedustaja. 221115 EMN Maahanmuutto Fin %283%29. Kiina kiristää sananvapauden rajoja – myös Ylen toimintaa häiritään. 60 Powerful Social Issue Ads That'll Make You Stop And Think. The flow towards Europe - Lucify. Ostaisitko lihaa, jos se olisi tällaisissa paketeissa? Katso kuvat!