background preloader

UE3

Facebook Twitter

Talous ja moraali – hyvinvointivaltio on markkinatalouden eettinen perusta. Otsikkoon viitaten voi ensinnäkin kysyä: vaikuttaako moraali talouteen?

Talous ja moraali – hyvinvointivaltio on markkinatalouden eettinen perusta

Onko moraalilla väliä? Milton on kuuluisasti lausunut, että ”the business of business is business”, millä hän tarkoitti, että yritysjohtajan tehtävänä on voiton maksimointi; arvoista viis, niistä keskustelu kuuluu papeille ja poliitikoille. Syventymättä teemaan voi todeta, että näin kevyesti ei yritysjohto voi välttää moraalikysymyksiä. Ja yleisemmin: totta kai on tärkeää että ihmiset ovat luotettavia, rehellisiä, vastuuntuntoisia. Tällöin talous toimii tehokkaammin, tällöin ihmisillä on luottamusta toisiinsa ja instituutioihin, tällöin koko yhteiskunta toimii paremmin. Ihmisoikeudet tarvitsevat itseään suurempaa etiikkaa - Kirkko ja kaupunki. Filippiinien katolisen kirkon piispa Broderick Pabille johtaa rukousta messussa, jossa muistettiin presidentti Duterten huumeiden vastaisen sodan uhreja.

Ihmisoikeudet tarvitsevat itseään suurempaa etiikkaa - Kirkko ja kaupunki

Poliisi ja palkkatappajat ovat tappaneet tuhansia ihmisiä. Amnesty Internationalin toiminnanjohtajan Frank Johanssonin mukaan kristillinen etiikka menee ihmisoikeuksia pidemmälle. 16.03.2017 13:30 Pauli Juusela Ted Aljibe, Jesse Pasanen. Slavery Footprint - Made In A Free World. Hyvään elämään kuuluu työ – mutta työ on kohta koko elämä. Talvinen päivä on märkä ja harmaa.

Hyvään elämään kuuluu työ – mutta työ on kohta koko elämä

Opiskelijat eivät siitä välitä. Viitisentoista eräoppaaksi kurssittautuvaa aikuisopiskelijaa ähkii innoissaan maanrajassa takapuoli pystyssä ja sovittaa lumikenkiä jalkaansa. Tänään harjoitellaan lumikenkävaelluksen järjestämistä. Kolme oppilaista on vetovastuussa. Loppujoukko heittäytyy asiakkaiden rooliin. The Red Cross. Bella Forsgrenia käsketään usein palaamaan Afrikkaan – "En tiedä, minne he olisivat mua lähettämässä" Homo sapiensin aika käy vähiin.

Historioitsija Yuval Noah Hararin mukaan ihminen on geeniteknologian ja tekoälyn myötä astumassa uuteen evoluution vaiheeseen.

Homo sapiensin aika käy vähiin

Samalla kun ihminen lähestyy kuolemattomuutta, on edistyksen tarkoitusta etsittävä historiasta uusin keinoin, sanoo Suomessa vieraillut Harari. Garderobi-testi. To millennials caught in the rent trap, the Panama Papers matter. It is the largest leak in journalistic history, has led to a prime minister’s resignation in Iceland and calls for the reform of tax havens and has exposed the potentially shady dealings of many other world leaders.

To millennials caught in the rent trap, the Panama Papers matter

And yet, I found it hard to be shocked by some of the revelations of the Panama Papers. March Australia - March Australia a ajouté une photo. Human Rights Watch. Matching Game etiikka: harjoittelua. Values education. Anne La... Valokuvateos Pullopostia lapsuudesta. Aapo Huhdan valokuvateos Pullopostia lapsuudesta kertoo siitä, kun alkoholismiin liittyvä häpeä on syyttömän ihmisen - alkoholistin lapsen - harteilla.

Valokuvateos Pullopostia lapsuudesta

Vanhempien alkoholinkäyttö koskettaa kymmeniä tuhansia suomalaisia lapsia päivittäin. Lapsen elämää päihdeongelmaisen vanhemman kanssa leimaa ahdistus ja häpeä. Häpeä muokkaa lapsen minäkuvaa ja itsetuntoa kasvun kannalta kriittisessä iässä: kun lapsen tulisi kasvaa upeaksi ja pärjääväksi nuoreksi aikuiseksi, mieleen iskostuukin ajatus omasta huonommuudesta. Häpeä estää lasta ja nuorta hakemasta apua.

Citizenfour (Citizen 4) 2014 - Doku USA/Germany/UK - Deutsch. Oppimateriaalit. Etusivu - Ihmisoikeudet.net – tietoa ihmisoikeuksista. Hs. Ihmislajista tuli maailman valtias, koska uskomme asioihin jotka eivät ole totta, sanoo tutkija Yuval Harari Homo sapiens oli satojentuhansien vuosien ajan vähäpätöinen laji.

hs

Ihmiskunta eli erillisinä, pieninä ja toisistaan tietämättöminä ryhminä metsästäen, keräillen ja suurpetoja peläten. He eivät halua istua miehen vieressä hänen ihonvärinsä takia. Vähän sen jälkeen he saavat tosiaankin opetuksen. Dalai-lama, myötätunnon lähettiläs. Professori vastaa: Mikä saa yrityksen venyttämään moraalin rajoja voitontavoittelun takia? - Nokian renkaat. Miljoonahuijauksissa moni yritysjohtaja käyttäytyy kuin videopelejä pelaava pikkulapsi – tuloksella ei ole muuta merkitystä kuin se, että päihittää edellisen ennätyksen.

Professori vastaa: Mikä saa yrityksen venyttämään moraalin rajoja voitontavoittelun takia? - Nokian renkaat

Näin analysoi Turun yliopiston käytännöllisen filosofian professori Juha Räikkä Nokian Renkaiden paljastunutta rengasvilppiä. Jos julkinen keskustelu ei pysy faktoissa, seuraa väkivaltaa - Henkka Hyppösen kolumnit - Kulttuuri. Jos julkinen keskustelu ei pysy faktoissa, seuraa väkivaltaa Amerikkalaiskirjailija Kathryn Schultz väittää kirjassaan Being Wrong, että väärässä oleminen ei tunnu miltään.

Jos julkinen keskustelu ei pysy faktoissa, seuraa väkivaltaa - Henkka Hyppösen kolumnit - Kulttuuri

Sisuskaluja alkaa Schultzin mukaan vääntää vasta, kun meille selviää, että olemme väärässä. Schultz tarkentaa väitettään edelleen: väärässä oleminen tuntuu sittenkin joltain. Se tuntuu siltä kuin olisimme oikeassa. What Is Privilege? What is privilege?

What Is Privilege?

10 people take a step forward or back based on 35 questions. Making a Murderer on samaa soopaa kuin netin valeuutissivustot - Mitä ajattelin tänään. Haluatko tietää, mitä tapahtuu Suomen kouluissa, kodeissa ja kasarmeilla juuri nyt? Avaa Periscope ja ala katsoa. Periscope on Twitterin omistama sovellus, jolla on helppo tehdä suoraa videolähetystä. Siihen ei tarvita kuin kännykkä. Painat nappia ja olet suorassa lähetyksessä, jota kuka tahansa voi katsoa mistä päin maailmaa tahansa. Eating people is wrong, but is it against the law? Has José Salvador Alvarenga been reaching for the fava beans and chianti? Tänk till - Tänk Till står upp för: Fatta man. Hs. Britannia antoi tutkijoille luvan muunnella ihmisalkioita geneettisesti – arvostelijat pelkäävät ”design-vauvojen” syntyä Britannia on ensimmäistä kertaa antanut tutkijoille luvan muunnella ihmisalkion geenejä tutkimustarkoituksessa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Miksi suvakki ja mokuttaja ovat vaarallisia nimityksiä? Kaikkien ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta kiinnostuneiden pitäisi välttää kutsumasta itseään suvakiksi, mokuttajaksi tai kukkahattutädiksi muuten kuin vahvasti lainausmerkeissä. Näiden sanojen myötä hyväksytään samalla niihin sisältyvät virheelliset, äärioikeiston muotoilemat oletukset oman ajattelun taustoista. Ne ovat niin kutsuttuja olkinukkeja, vastustajan muotoilemia väärille oletuksille perustuvia viholliskuvia. Yleistyessään ne levittävät harhaista kuvaa siitä, mitä syrjinnän vastustajat oikeastaan haluavat. Ne myös kiinnittävät huomiota liiaksi ihmisten identiteetteihin, kun pitäisi pohtia valtarakenteita. Minä en kaipaa tuollaisia identiteettejä. Ihmisoikeuskeskustelun suo. Ihmisoikeuksiin vedotaan usein kuin Jumalan tahtoon. Niiden avulla saatetaan sekä vastustaa että puolustaa esimerkiksi samaa sukupuolta olevien avioliittoja tai Jehovan todistajien karttamiskäytäntöä.

Viime joulun alla pöyristyttiin ja huvituttiin perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren ihmisoikeuksia koskevista lausunnoista. Ilmeisesti oli uutisoitu virheellisesti, että Huhtasaaren mielestä ihmisoikeudet eivät kuuluisi kaikille. Sosiaalisessa mediassa ilkuttiin, että ”meinasi sitten Huhtasaari määritellä ihmisoikeudet uudelleen” ja järkytyttiin siitä, miten ”tällaisia typeryksiä on kansanedustajina”. Vieraan vuoro: Epätasa-arvo parisuhteissa synnyttää tyytymättömyyttä. Keskiviikon 13.1.2016 HS:ssa Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen otti painokkaasti kantaa miesten ja naisten välisiin parisuhteisiin sekä naisten välisiin ystävyyssuhteisiin.

Vaarasen mukaan parisuhteissa mies tulee usein väheksytyksi, ja kohdelluksi naispuolisia ystäviä vähemmän tärkeänä. Parisuhteiden ongelmien taustalla vaikuttavat kuitenkin sukupuolittuneet valtasuhteet ja ratkaisut niiden aiheuttamiin ongelmiin ovat vaativampia kuin Vaarasen esittämä ajatus siitä, että naisten pitäisi kollektiivisesti hellittää täydellisyyden tavoittelustaan. Parisuhde ei ole vain kahden ihmisen välinen suhde. Siihen liittyy paljon kulttuurisesti jaettuja käsityksiä ja uskomuksia esimerkiksi siitä, millaisia naiset ja miehet ovat.

Luonnollisiksi väitettyjen sukupuolten välisten erojen avulla on helppo perustella epätasa-arvoa heteroseksuaalisten parisuhteiden käytännöissä. Vieraan vuoro: Epätasa-arvo parisuhteissa synnyttää tyytymättömyyttä. Hs. Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas” Naisesta kuoriutuu parisuhteessa kaiken päättävä kenraali, ja miehestä tulee hänen uskollinen apurinsa. ”Naiset puhuvat miehistään kuin nämä olisivat vähän vähemmän älykkäitä ihmisiä tai vallattomia lapsia, joita ei saada kuriin”, sanoo Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen. Miehet eivät Vaarasen mukaan puhu naisista vastaavalla tavalla juuri koskaan. Sparrooabbán (Minä ja pikkusiskoni) - DocPoint. Saman sukupuolen rakastaminen ei sovi saamelaisyhteisöön. Sparrooabbán kuvaa sitä, millaista on kuulua vähemmistöön vähemmistön sisällä. Suvi kertoo, kuinka hänen pikkusiskonsa Kaisa haluaa tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on.

Kaisa on siskonsa tavoin saamelainen, mutta lisäksi parisuhteessa naisen kanssa ja ammatiltaan diakoni. Rajoittavia yhteisöjä on elokuvassa siis useampi kuin yksi. Kaisa ei halua lähteä pois. Making a Murderer on samaa soopaa kuin netin valeuutissivustot - Mitä ajattelin tänään. Nerokas video selventää seksuaalisen suostumuksen merkitystä, mutta todella arvaamattomalla tavalla! Mikä on syntiä? – ”Tämä vie väistämättä ihmiskunnan tuhoon” Kuvat Ari Heinonen Claes Andersson, 78. 221115 EMN Maahanmuutto Fin %283%29. Kiina kiristää sananvapauden rajoja – myös Ylen toimintaa häiritään. Peking Kun vuosi vaihtui, yksi oli joukostamme poissa. Ranskalainen toimittaja, L’Obs-lehden kirjeenvaihtaja Ursula Gauthier karkotettiin Kiinasta. 60 Powerful Social Issue Ads That'll Make You Stop And Think. Eating people is wrong, but is it against the law? The flow towards Europe - Lucify.

Ostaisitko lihaa, jos se olisi tällaisissa paketeissa? Katso kuvat! Cure kävi viimeksi melkein 20 vuotta sitten Suomessa. Antti Hietamäki, keikkakonkari, ennusta, millainen Helsingin-keikka on!