background preloader

Ympäristö

Facebook Twitter

Mitä on kestävä kehitys? Kestävän kehityksen perusteet. Untitled. Untitled. Maailmanpelastuspeli on kaikille Suomen 5.

untitled

-luokkalaisille jaettava korttipeli, joka opettaa resurssiviisautta, kun pelaajat pohtivat maapallolle riittävien resurssien takaamista. Ilmastonmuutosta ei ratkaista ilman luonnontieteiden ja matematiikan osaajia. Maailmanpelastuspelin tavoitteena on innostaa matemaattis-luonnontieteellisten oppiaineiden pariin ja kiinnostumaan vastuullisuusasioista. Kuinka Paljon Maailman Merissä On Muovia? Öljyntorjuntaa yhteistyössä Itämerellä. (5) Watch - Tutki. Makea Moka -karkkipussi vähentää ruokahävikkiä: Jokainen karkkipussi on täynnä sattumia ja erilainen - Fazer. Makea Moka -hävikkikarkkipussista saattaa löytyä karkki, joka on normaalia pienempi, sokerisempi tai toiseen karkkiin kiinni tarttunut.

Makea Moka -karkkipussi vähentää ruokahävikkiä: Jokainen karkkipussi on täynnä sattumia ja erilainen - Fazer

Fazer etsii rohkeasti keinoja ruuantuotannon ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Lappeenrannan makeistehtaalla pienennetään ruokahävikkiä pakkaamalla ulkonäöltään viallisia, mutta muutoin moitteettomia karkkeja uniikkeihin Makea Moka -pusseihin. Pilottituote tulee myyntiin Prismoihin lokakuussa. Oletko ikinä miettinyt mitä tapahtuu karkeille, jotka eivät ole täydellisiä muodoltaan tai väriltään? Tai niille, jotka ovat kiinni toisissaan? - Makeiset, jotka eivät täytä korkeita laatuvaatimuksiamme, päätyvät joko uusiokäyttöön tai hävikiksi, kertoo Fazerin vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa. Aiju Salmisen sarjakuvakolumni: Mikseivät kaikki osta vaatteitaan käytettyinä? Facebook. Suomalaiset ovat kuluttaneet tämän vuoden osansa maapallon luonnonvaroista tänään. Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat kuten suomalaiset, tarvitsisimme 3,8 maapalloa.

Suomalaiset ovat kuluttaneet tämän vuoden osansa maapallon luonnonvaroista tänään

Laskennallisesti suomalaiset ovat kuluttaneet osansa luonnonvaroista tänään perjantaina 5. huhtikuuta, kertoo WWF Suomi. Koko maailman ylikulutuspäivä on viime vuosina osunut elokuulle, eli suomalaiset saavuttavat päivän neljä kuukautta aikaisemmin. Ylikulutuspäivänä luonnonvarojen kulutus ylittää laskennallisesti maapallon kyvyn tuottaa uusiutuvia luonnonvaroja ja käsitellä fossiilisista polttoaineista aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. – Nykyinen ylikulutuksemme on luonnon kannalta täysin kestämätöntä, sillä suomalaiset elävät koko loppuvuoden velaksi luonnolta, toteaa WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder tiedotteessa.

Suurimmat syyt ylikulutukseen ovat energiantuotanto, liikenne ja ruuantuotanto. WWF:n uusi ruokasuositus: Korkeintaan kuusi kananmunaa kuukaudessa, punaista lihaa kerran viikossa ja lasi maitoa päivässä. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi olisi WWF:n mukaan ruokalautasella oltava pääsiassa kasviksia, kotimaista kalaa ja broileria.

WWF:n uusi ruokasuositus: Korkeintaan kuusi kananmunaa kuukaudessa, punaista lihaa kerran viikossa ja lasi maitoa päivässä

Maailman Luonnon Säätiö WWF on julkaissut kuuden kohdan ruokasuosituksen. Tiistaina julkaistua ruokasuositustaan WWF kuvaa terveelliseksi maapallon kasvalle väestölle, ilmastonmuutosta hillitseväksi sekä luonnon monimuotoisuutta turvaavaksi. Suosituksen taustalla on havainto, että ruuantuotanto on yksi suurimmista kasvihuonekaasujen aiheuttajista ja muodostaa viidenneksen ihmisen hiilijalanjäljestä. Lisäksi WWF huomauttaa, että metsien ja muiden luonnontilaisten alueiden raivaaminen eläinperäisen ruuan tuotantoon on suurimpia syitä maailman villieläinten määrän romahtamiseen.

Onko jogurttipurkin kansi muovia vai metallia? Tee rypistystesti! – 10 helppoa vinkkiä muovin lajitteluun. Kiertotaloustesti - miten sinä pelastaisit maapallon? Meillä on paljon mahdollisuuksia valita ympäristön kannalta fiksusti arjessa, koulussa ja töissä.

Kiertotaloustesti - miten sinä pelastaisit maapallon?

Testaa, millainen on sinun tyylisi kuluttaa luonnonvaroja kestävästi ja kiertotalouden mukaisesti. Ekologinen jalanjälki. ”Pakasteet pieniin pusseihin” on kohta historiaa – tiedätkö, kauan maatuu hernekeittopurkki tai muovikassi? - Kotimaa. Uusi ratkaisu maailmaa piinaavaan muoviroskaongelmaan? Neste haluaa tehdä kodin muovijätteistä polttoaineita autojen tankkeihin. The world’s first mall for recycled goods – Make Wealth History. Last week I wrote about the Edinburgh Remakery, and how they are trying to foster a culture of repair.

The world’s first mall for recycled goods – Make Wealth History

It’s one of the most shared posts I’ve ever written, and there’s clearly a real interest in this whole idea. Lots of you have been in touch to share similar projects, including this one from Sweden. ReTuna Återbruksgalleria is a mall dedicated entirely to repaired and upcycled goods. It combines a traditional municipal recycling centre with a shopping centre, so that people can drop off goods that they no longer need, and then browse for something new – perhaps stopping off at the cafe in between.

It’s the first mall of its kind in Sweden, and as far as they know, the first in the world. Staff at the recycling depot intercept and sort incoming goods as they are dropped off, putting aside those that can be repaired or refurbished. There are so many good things about this project. Like this: Suomalaistutkijan pysäyttävä video ilmastonmuutoksesta leviää maailmalla – Australiasta erikoinen pyyntö. Kuopiolaistutkija halusi esittää ilmastonmuutoksen ymmärrettävästi.

Suomalaistutkijan pysäyttävä video ilmastonmuutoksesta leviää maailmalla – Australiasta erikoinen pyyntö

Videota on katsottu vuorokauden aikana jo toistasataa tuhatta kertaa. Kuopiolainen Ilmatieteen laitoksen erikoistutkija Antti Lipponen jakoi tiistaina omalle yksityiselle Twitter-tililleen itse tekemänsä videon (siirryt toiseen palveluun). Siinä esitetään ilmaston lämpeneminen 117 vuoden ajalta. 35 sekuntia kestävä video näyttää sen, miten ilmasto on lämmennyt vuodesta 1900 tähän päivään asti 191 eri maailman maassa.

Ja onhan se lämmennyt. Harrison Ford is The Ocean - Conservation International. Sitra Elämäntapatesti. Kinkkutemppu: Paistinrasvat polttoaineeksi!

Kasvisruoka

Erkki Vähävirtanen pelastaa maailmaa Äläkoulussa. Uusi tapa merkitä kasvikset vähentää muovia K-kaupoissa - Pirkka. Kesko Oyj Postiosoite: PL 1, 00016 Kesko Puh. 0105311 Käyntiosoite: Mannerheimintie 117, 00280 Helsinki Harri Utoslahti Puh. 010 53 22616 Pirkka.fi-käyttäjärekisteri Rekisteriä käytetään Keskon ja K-ryhmään kuuluvien kauppojen asiakassuhteiden hoitamiseen, asiakasyhteydenottojen hoitamiseen, markkinointitarkoituksiin sekä muihin verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin.

Uusi tapa merkitä kasvikset vähentää muovia K-kaupoissa - Pirkka

Käyttäjien tekemiä arviointeja ja kommentteja käytetään asiakaspalvelun ja asiakaskokemuksen parantamiseen. Arvioiden ja kommenttien yhteydessä voidaan julkaista käyttäjän ilmoittama etunimitieto. Entä jos lentämisen sijasta matkustaisi Málagaan, Berliiniin tai New Yorkiin maitse ja meritse? Laskimme päästöt, hinnat ja matka-ajat - Sunnuntai. Entä jos lentämisen sijasta matkustaisi Málagaan, Berliiniin tai New Yorkiin maitse ja meritse?

Entä jos lentämisen sijasta matkustaisi Málagaan, Berliiniin tai New Yorkiin maitse ja meritse? Laskimme päästöt, hinnat ja matka-ajat - Sunnuntai

Laskimme pääst Minne sitä matkustaisi tänä vuonna? Jos vaikka ei minnekään. Se tulee mieleen, kun tutkii eri matkustustapojen hiili­jalanjälkeä. Kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n väliraportti syksyllä herätti monet huomaamaan myös lentoliikenteen suuret kasvihuonekaasupäästöt. Syytä onkin. Lentelyn puolustajat muistuttavat mielellään, että ilmailu aiheuttaa vain kolme prosenttia EU:n kasvihuonekaasupäästöistä. Lomalennon jättäminen väliin on yksi tehokkaimmista ympäristötoimista, joita yksittäinen ihminen voi tehdä. Sitra on arvioinut, että suomalainen voi vähentää hiilijalanjälkeään 37 prosenttia Suomalainen tuuttaa vuodessa ilmaan keskimäärin 11,5 tonnia hiilidioksidia.

Yle Uutiset - Maailman suurin kaatopaikka. Rauma sai oman meriroskiksen. G. - BLACK FRIDAY ! Salamasesonki on edessä – Ilmatieteen laitos paljastaa, kuinka ukkosen etäisyyttä mittaava laskukikka tehdään oikein. Tiesitkö nämä asiat salamaniskuista? 15 vastausta kesämyrskyjen keskelle. Tavallisina ukkosvuosina Suomessa iskee noin 130 000 salamaa.

Tiesitkö nämä asiat salamaniskuista? 15 vastausta kesämyrskyjen keskelle

Ennätysvuosina 1972 ja 1988 salamaniskuja on paukkunut maahan peräti yli 300 000. IS keräsi vastaukset 15 kysymykseen salamaniskuista. Artikkelin videolla vastataan tiivistetysti salamaniskuihin liittyviin kysymyksiin. Kuinka paljon salamaniskussa vapautuu energiaa? Ilmatieteen laitoksen mukaan yhden maasalaman sähköenergia on keskimäärin 140 kilowattituntia. Ilmatieteen laitoksen ukkostutkija Terhi täsmentää, että salaman kokonaisenergiasta vain pieni osa päätyy maahan saakka. Lasse Nordlund ei kuluta rahaa eikä sähköä – HS tutustui ”positiivisen Linkolan” elämäntapaan, jossa vessapaperina on rahkasammal ja kaikki tehdään itse - Kotimaa. Uusi ratkaisu maailmaa piinaavaan muoviroskaongelmaan? Neste haluaa tehdä kodin muovijätteistä polttoaineita autojen tankkeihin.

Hollantilainen teini keksi kenties kunnian­himoisimman tavan puhdistaa valta­merten roska­pyörteet – suur­siivous alkaa tänä kesänä - Tiede. Hollantilainen teini keksi kenties kunnian­himoisimman tavan puhdistaa valta­merten roska­pyörteet – suur­siiv Kuvat merten ja rantojen muovirojusta tekevät niin pahaa, että moni on käärinyt hihat. On syntynyt suuria suunnitelmia ja pieniä tempauksia. Hollantilainen Boyan on pannut alulle kenties kaikkein kunnianhimoisimman hankkeen. Hän keksi vuonna 2013, vain 17-vuotiaana, miten voi siivota suuria määriä muoviroskaa valtamerten roskapyörteistä. Amsterdamissa avattiin supermarketin ruokaosasto, jossa on 700 tuotetta ilman muovia – Kesko ja SOK: ”Ei mahdollista”

Ekoplaza-kaupan muovittomalta osastolta saa muun muassa lihaa, riisiä, maitoa ja jugurttia sekä hedelmiä ja kasviksia, jotka on pakattu muovin sijasta lasisiin, metallisiin, pahvisiin tai biohajoaviin pakkauksiin. Amsterdamilaisessa supermarketissa avattiin keskiviikkona ruokaosasto, jossa on yli 700 tuotetta ilman muovia. Asiasta kirjoittavat muun muassa The Washington Post (siirryt toiseen palveluun) ja The Telegraph (siirryt toiseen palveluun). Ekoplaza-kaupan muovittomalta osastolta saa muun muassa lihaa, riisiä, maitoa ja jugurttia sekä hedelmiä ja kasviksia – aivan tavallisia ruokakauppatuotteita. Ne on muovin sijasta pakattu lasisiin, metallisiin, pahvisiin tai biohajoaviin pakkauksiin. Maailmassa ostetaan miljoona muovipulloa joka minuutti – 3+1 syytä miksi sinunkin kannattaa ryhtyä muovittomaan maaliskuuhun!

Muovi on hieno keksintö. Se on mahdollistanut huikean kehityksen mm. ruuan säilyttämisessä ja terveydenhuollossa. Mutta nyt me hukumme muoviin! Puoli seitsemän kutsuu nyt kaikki mukaan viettämään muovitonta maaliskuuta, koska: 1. Kinkkutemppu: Rasvasta tehdyllä dieselillä ajaisi 14 kertaa maapallon ympäri - Autot. Joulukinkkujen paistinrasvojen keräys onnistui viime jouluna yli odotusten.

Yli 145 000 kotitaloutta keräsi rasvat talteen ja kierrätykseen. Kerätyn rasvan määrä miltei nelinkertaistui edellisestä joulusta. Talteen saatiin 44 tonnia rasvaa uusiutuvan dieselin valmistukseen, kertoo kampanjan käynnistänyt Kemianteollisuus. Neste valmistaa rasvasta uusiutuvaa dieseliä. Kerätystä kinkunrasvasta valmistetulla polttoaineella ajaisi arviolta 14 kertaa maapallon ympäri. – Osasimme odottaa innokasta osallistumista, mutta 145 000 kotitaloutta voidaan kutsua jo melkeinpä kansanliikkeeksi.

Keräyspisteitä oli 150 eri puolilla maata.