background preloader

Januari 2020

Facebook Twitter

Insändare: Utvisningar av ensamkommande är Sveriges största skam. Har du barn?

Insändare: Utvisningar av ensamkommande är Sveriges största skam

De kanske är vuxna nu? Du kanske har barnbarn? Nåja, det spelar egentligen ingen roll. Inap frontex sv. Pengar drivkraft bakom livsfarliga arbetsplatser. Uppenbart ogrundade ansökningar och fastställande av säkra ursprungsländer. Riktade insatser i Göteborgs hamn - Trailer.se. Polisen rapporterar på sin hemsida om kontroller av yrkestrafiken som utförs i slutet av januari av polisen i Göteborgs Hamn.

Riktade insatser i Göteborgs hamn - Trailer.se

Trafikpoliser och gränspoliser stannar lastbilstransporterna för kontroller av förarbevis och andra handlingar, i samband med att de ska byta trailer. Med finns dokumenttekniker som kan granska olika typer av handlingar. – Idéen kom för ungefär ett år sedan, när vi stötte på fler och fler förare från tredje land som saknade förartillstånd, berättar Kjell Andersson, gruppchef på trafiksektionen. Ett förartillstånd är likvärdigt med ett arbetstillstånd. Trafiksektionen tog en kontakt med gränspolissektionen och man startade med gemensamt planerade och genomförda insatser. – Vi genomför kontroller parallellt och kopplar in varandra när det behövs. Enligt trafikpolisen har yrkestrafiken förändrats under de senaste åren. Ökad kroppssmuggling efter gränskontrollerna - P4 Malmöhus. Sverige får FN-kritik för utvisningsbeslut av ateist. Det finns en bild på Mohammed – som egentligen heter något annat – från ett besöksrum på Märsta förvar, när han tröstas av en vän.

Sverige får FN-kritik för utvisningsbeslut av ateist

Artikel. – Över 5 000 migranter har sedan 2017 evakuerats från Libyen och andra har skickats hem från Europa och det betyder svårigheter för oss.

artikel

Om migranter skickas tillbaka hit så måste de också erbjudas utbildning, annars får vi stora problem, säger Gambias ungdomsminister Hadrammeh Sidibeh och talar om en annars okontrollerbar situation. Gambia är det västafrikanska land, som tagit tillbaka flest migranter i förhållande till sin befolkning på 2 miljoner. Ordfront Magasin. Ska vi tvingas tillbaka in i garderoben? 18-åring slipper utvisning – hänvisar till ”klanintyg” Det var 2016 som attentatet mot den aktuella frisersalongen i Ronneby inträffade.

18-åring slipper utvisning – hänvisar till ”klanintyg”

Den unga pojken hade året innan kommit som ensamkommande flykting från Irak till Sverige. Här fick han uppehållstillstånd och sa sig se en framtid. Men han gjorde senare det fatala misstaget att angripa en frisersalong i Ronneby. Vid attacken deltog ytterligare en ung man. Sverigesradio. 22-åriga Majid flydde till Sverige från Afghanistan för fem år sedan.

sverigesradio

P4 Göteborg träffade honom första gången 2017 då han precis fått asylavslag och bestämt sig för att gå under jorden. Två år senare håller han sig fortfarande gömd utanför Göteborg och vi träffade honom igen för att höra hur livet ser ut idag och om han fortfarande drömmer om att bli en stor operasångare. Lars Skoglund är poliskommissarie och säger att det är mellan 15-20 poliser som ständigt är ute och letar efter papperslösa. År 2017 försvann och efterlystes omkring 2000 personer i polisområde Väst efter att de fått asylavslag. Och fastän hundratals av dem greps och utvisades 2018 – är det lika många efterlysta idag. Premiär för EU-uniform när yttre gränser ska bevakas. EU är på väg att få sin första uniformerade tjänst när Frontex inleder sitt arbete med att rekrytera och utbilda 10 000 kust- och gränsvakter.

Premiär för EU-uniform när yttre gränser ska bevakas

Strax innan jul började det nya mandat som EU:s gränsbyrå Frontex fått av medlemsländerna och EU-parlamentet. I en första insats ska 700 nya kust- och gränsvakter rekryteras för att utbildas. – För första gången ska Frontex-anställda sätta på sig en EU-uniform, för att inte representera sina hemländer utanför att representera hela unionen. Gränserna står öppna för lönedumpare och kriminella. Jämfört med antalet polacker, balter och ukrainare finns det inte särskilt många uzbekiska arbetare i Sverige.

Gränserna står öppna för lönedumpare och kriminella

Ännu. Men fler är på väg: män och kvinnor som utför direkt livsfarliga arbeten utan skyddsutrustning och för de lägsta lönerna. Två gripna på Arlanda misstänkta för våldtäkt i Göteborg. Två män gripna på Arlanda – misstänks för grov våldtäkt. Hon bygger ett hus i Kabul – åt ungdomar som utvisats från Sverige. Migrationsverkets expert: Ingen jobbar med att förbereda de utvisade på att återvända. Skåne13 januari 2020 12:00 – I Sverige ser vi återvändandet som att vi knuffar ut folk från stupet och sen går vi.Orden kommer från Migrationsverkets expert Kjell-Terje Torvik.

Migrationsverkets expert: Ingen jobbar med att förbereda de utvisade på att återvända

Han är bestört över att inget görs för att förbereda ungdomar på ett nytt liv när de tvångsutvisas till Afghanistan. Säpo vill kunna ta fler säkerhetshot i förvar. Foto: Henrik Montgomery/TT Säpo-chef Klas Friberg anser att lagen om särskild utlänningskontroll (LSU) borde skärpas.

Säpo vill kunna ta fler säkerhetshot i förvar

Regeringen presenterar förändringar i systemet med samordningsnummer. EU-medborgare fick fängelse efter inbrottsturné – kan inte utvisas - Nyheterna - tv4.se. Flygplansaktivist får ny rättegång. Polisen om falska identiteter: ”En ny identitet för varje land” – Det är deras modus: att komma undan lagföring genom att bygga olika identiteter och inte gärna bli fotograferade, säger Christian Frödén, gruppchef för gränspolisens ensamkommandegrupp, till SVT Nyheter.

Han har jobbat mycket med ensamkommande unga i Stockholm, ofta från Marocko, och enligt honom är det inom vissa brottsaktiva grupperingar vanligt att uppge flera olika identiteter i kontakt med myndigheter. – Det är mer regel än undantag att man har en ny identitet för varje land man kommer till, säger Christian Frödén. ”Finns de som är oerhört brottsaktiva” Han känner till fallet som SVT Nyheter har rapporterat om, där en man som har uppgett sammanlagt minst sju olika identiteter nu har dömts för fem rån och fyra grova stölder. Tre personer – 38 identiteter: ”Ett stort samhällsproblem” Kvinnan i 50-årsåldern riktade in sig på äldre personer i butiker och stal deras värdesaker. Förra året dömdes hon till fängelse för flera grova stölder, offren var över 80 år. Man med sju identiteter döms för tio brott. Övervakningsbilder visar hur mannen vid en rad tillfällen har stulit från människor i anslutning till kollektivtrafiken i Stockholm.

I flera fall har det förekommit våld. I förra veckan föll domen mot den 18-årige mannen vid Stockholms tingsrätt. Totalt handlar det om fem rån och fyra grova stölder, han döms dessutom för ringa narkotikabrott. Hamid utvisades till Afghanistan – nu är han på flykt igen. Åsa och Torbjörn Ram i Kävlinge öppnade sitt hem för Hamid Shahidzada – en av många ensamkommande afghaner som sökt asyl i Sverige och gömt sig i Europa. För en mor som har fått en ny son är utvisningen något outhärdligt. Några råd till dig som deporteras till Afghanistan - Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!

Migrationsverket planerar ytterligare en massdeportation till Kabul den 21 januari. Frontex blasted for boasting of decline of migrants into Europe as rescuers witness refugees pushed back to war-torn Libya. AN NGO migrant rescue organisation said today that it has witnessed refugees in distress at sea being pushed back to Libya, a day after the European Union border agency boasted about a drop in the numbers of irregular migrant crossings into Europe. Refugee rescue ship Sea Watch 3 tweeted this afternoon that it had rescued around 60 people in international waters off the coast of Libya in the morning.

The German charity that operates the ship said it found the refugees in a rubber dinghy. Moderaterna: Återkalla alla samordningsnummer. Färre otillåtna gränspasseringar under 2019. Securitas och ID06: Dörren till fusk har lämnats vidöppen.