background preloader

December 2019

Facebook Twitter

Polisen: Oklar effekt av ny lag för att leta papperslösa på jobbet. Det är grovjobb.

Polisen: Oklar effekt av ny lag för att leta papperslösa på jobbet

Bilverkstäder, restauranger, transporter och byggen. Oftast män. Ibland frisörer, skönhetssalonger och någon kemtvätt. Insats mot illegala boenden i Botkyrka. Sex illegala boenden upptäckets vid en gemensam insats av Gränspolisen och lokalpolisområde Botkyrka på tisdagsmorgonen.

Insats mot illegala boenden i Botkyrka

Insatsen ägde rum den 3 december då sex illegala boenden upptäcktes varav fyra låg i industrifastigheter. Ett boende upptäcktes i en bilverkstad medan ett annat illegalt boende påträffades i samband med en husrannsakan i en bostad. På några av objekten deltog också Räddningstjänsten. Fem anmälningar upprättades gällande brott mot lagen om hotell- och pensionatrörelse. Detta då antalet uthyrda rum och sängar som påträffades var i ett sådant antal att det bedömdes utgöra brott enligt denna lag. Insändare: ”Samordningsnummer ett sällan skådat haveri” Samordningsnummer infördes år 2000.

Insändare: ”Samordningsnummer ett sällan skådat haveri”

Bestämmelsen finns i paragraf 18a i folkbokföringslagen. Detta nummer var tänkt att användas av svenska myndigheter som identitet på personer som inte är folkbokförda i Sverige, till exempel de som saknar uppehållstillstånd i väntan på asyl. Numret tilldelas av Skatteverket på begäran av exempelvis Transportstyrelsen, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen eller Migrationsverket. Hundratals registrerade på samma adress – systemet utnyttjas av kriminella. Migrationsverket: ”Hans skäl är inte tillräckliga” AvStaffan Lindberg Publicerad: lör 14 dec 2019Uppdaterad: mån 16 dec 2019 Ali Safdaris funktionshinder och psykiska ohälsa räcker inte för att få stanna i Sverige, anser Migrationsverket. – Vi har inte bedömt att hans skäl är tillräckliga, säger presschefen Per Ek.

Migrationsverket: ”Hans skäl är inte tillräckliga”

Volume 0% Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts. Dömdes till utvisning för dubbelvåldtäkten i Strängnäs – kvar i Sverige. Dubbelvåldtäkten som skedde i Strängnäs sommaren 2015 har blivit aktuell på nytt, då en tredje person häktats som misstänkt i fallet.

Dömdes till utvisning för dubbelvåldtäkten i Strängnäs – kvar i Sverige

En av de män som 2015 dömdes för våldtäkten till 2,5 års fängelse och utvisning har avtjänat sitt fängelsestraff och skickats tillbaka till sitt hemland Algeriet. Är på fri fot Men den andre mannen som dömdes för grov våldtäkt och fick fem års fängelse och utvisning är kvar i Sverige. Är en av Sveriges hetaste MMA-talanger - nu ska han utvisas - MMAnytt.se. Abdurakhman Nasrutdinov är en av de mest spännande talangerna på den svenska MMA-scenen. 18-åringen, som tävlar för Västerås Fight Club, har gått från klarhet till klarhet under året, och stått för flera imponerande segrar där han visat på bländande tekniker.

Är en av Sveriges hetaste MMA-talanger - nu ska han utvisas - MMAnytt.se

Nu står det klart att Nasrutdinov utvisas. Redan nästa vecka är det bestämt att den ryske medborgaren från regionen Dagestan ska lämna landet. Sex illegala boenden upptäckta i Botkyrka. Ansiktsverifiering vid gränskontroll kräver lagändring - Nyhetsmagasinet Syre. Den statliga myndigheten Datainspektionen säger nej till polisens testverksamhet med ansiktsigenkänning på Skavsta flygplats.

Ansiktsverifiering vid gränskontroll kräver lagändring - Nyhetsmagasinet Syre

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT Radar– Integritet Polisen vill påbörja en pilotverksamhet med ansiktsverifiering vid gränskontrollen på Skavsta flygplats i Nyköpings kommun. – Vi anser att behovet finns, men då måste lagen ändras, säger Elena Mazzotti Pallard, jurist på Datainspektionen. Insändare: ”Julen 2019 har Sverige en utvisningsminister” Vid den tiden utfärdade kejsar Stefan en förordning om att alla som inte var skattskrivna skulle utvisas.

Insändare: ”Julen 2019 har Sverige en utvisningsminister”

Detta var den första utvisningen, och den skedde när Morgan var utvisningsminister i Sverige. Alla fördes då till Migrationsverkets förvar i avvaktan på att utvisas, var och en till sitt land. Och Yusuf, som genom sin härkomst hörde till hazarernas folk, fördes till förvaret i Märsta, och utvisades därifrån med charterflyg till Kabul, tillsammans med några av sina vänner. De trodde att de var barn, men Migrationsverket visste bättre och bestämde att de precis hade blivit vuxna. När tiden var inne och de hade landat i Kabul, fick de bo på ett härbärge, där det faktiskt fanns plats för dem, men bara i två veckor. Sveriges hantering av ensamkommande ungdomar är en total kontrast till julens kärleksbudskap.

Detta är en insändare.

Sveriges hantering av ensamkommande ungdomar är en total kontrast till julens kärleksbudskap

Åsikterna är skribentens egna. Jag har firat julen som så många andra; med familj, god mat, gran och tända ljus. Detta år firar jag med syster, svåger och vuxna barn. Stoppa utvisningarna till Afghanistan. Liberalerna Kronoberg har vid flera tillfällen uttalat att utvisningarna från Sverige till Afghanistan ska stoppas.

Stoppa utvisningarna till Afghanistan

Det är ett ställningstagande som är lika aktuellt idag, som det varit tidigare. Foto: Henrik Montgomery/TT. Barnkonventionen ny lag − men ingen ny regel för uppehållstillstånd - Migrationsverket. Redan idag vägs barnets bästa in enligt barnkonventionen när Migrationsverket prövar barns ärenden. Skillnaden när konventionen blir lag är inte nya villkor för att få uppehållstillstånd. – Men vi ska tydligare identifiera, motivera och dokumentera de avvägningar vi gör för det enskilda barnet, något vi också har sett behov av genom våra egna uppföljningar, säger Carl Bexelius. En annan skillnad blir att Migrationsverkets beslut kan överklagas till en domstol med hänvisning just till barnkonventionens bestämmelser.

Funktionshindrade Ali har släppts från förvaret. Svarthandel med adresser - SVT Nyheter. Svarthandel med adresser 100 personer registrerade i en lägenhet – en är dömd styckmördare Här, i stadsdelen söder om Stockholm, finns en lägenhet där över 100 personer med samordningsnummer är registrerade. Polischefen: 700 personer hade minst tio fordon var. Över 870 000 samordningsnummer har tilldelats personer som inte är folkbokförda i Sverige sedan systemet infördes för 20 år sedan. När Skatteverket granskade personer med samordningsnummer 2017 bedömde man att runt 45 procent inte hade styrkt identitet. Av dem som kom från länder utanför EU saknade 75 procent rätt att arbeta i Sverige. Växande skuggsamhälle Det har, enligt polisen, bidragit till ett växande skuggsamhälle.

Sverigesradio. Lista över ”säkra länder” ska skynda på asylbeslut. Nytt! Spara artiklar Inte tid att läsa just nu? Spara artikeln till senare! Du hittar din läslista på profilsidan under ”Sparade artiklar”. Ansiktsverifiering vid gränskontroll kräver lagändring - Nyhetsmagasinet Syre. VeriScan biometrics surpass 1M air passengers processed as Japan, Jamaica, Sweden add checks. Metropolitan Washington Airports Authority’s Office of Technology has announced its in-house developed veriScan biometric identity verification software has surpassed 1 million outbound international passengers processed, just over a year after its launch. VeriScan is used at Washington Dulles International Airport to streamline passenger verification and enables paperless boarding, while meeting the requirements of U.S.

Customs and Border Protection’s (CBP’s) Biometric Exit, according to the authority. “When we set out to meet the congressional safety and security mandate, we took it as an opportunity not only to meet the biometric compliance standards, but to use it as a springboard to help create a better airport experience for our passengers,” comments Goutam Kundu, chief information officer for the Metropolitan Washington Airports Authority. Airports in Japan expand facial recognition to boarding Jamaica adds kiosks to ease tourism experiences. Polisen vill testa biometri på flygplats. Både EU-lagstiftning och nationell lagstiftning ger polisen rätt att använda biometri vid gränskontroller och dessutom är ny EU-lagstiftning på väg som ger polisen en utökad skyldighet att utföra sådana kontroller.

Därför planerar nu polisen att utföra ett pilottest med att kontrollera biometriska kännetecken på resenärer vid Skavsta flygplats. Därför är det svårt att utvisa unga brottslingar. Polisens nya teknik blir fråga för regeringen. Polisens nya teknik blir fråga för regeringen. Datainspektionen säger nej till polisens testverksamhet med ansiktsigenkänning på Skavsta flygplats. Nu blir ärendet en fråga för regeringen. Polisen vill testa ansiktsigenkänning – får nej. Internationell stöldliga sprängd i Stockholm. 2019 års redogörelse för tillämpningen av lagen om särskild utlänningskontroll. Tusentals med utvisningsbeslut blir kvar i Sverige. Migrationsverket: ”Hans skäl är inte tillräckliga” De oönskade i Sverige – en artikelserie om ensamkommande - De oönskade. Hjälparbetare: Sverige har förstört de unga afghanernas chanser till asyl i EU - Dagen – dagstidning på kristen grund.

Den som redan sökt asyl i ett EU- land och får avslag får inte söka igen i ett annat EU-land. KD: Varför vill regeringen underlätta för skuggsamhället? DEBATT. Fängelse för liga som stal av frukostgäster – greps i Sollentuna – mitti.se. Abbas från Kabul: "Värre än jag trodde" Razzia mot 120 arbetsplatser – flera i förvar. Farliga maskiner upptäckta vid krograzzior. Skatteverket: Nya regler behövs för samordningsnummer. Ett nytt regelverk för Schengens informationssystem (SIS) Kalla fakta del 10 - ID-fabriken, säsong 2019. Korrespondenterna - Ur askan i elden. Så blir livet efter utvisning till Afghanistan. Arian tvångsutvisades till Afghanistan. Joanna Ågren öppnar hemmet för flyktingar. Mynewsdesk. Samordningsnummer: Svårt att säkerhetspröva anställda.

Hjälparbetare i Paris: Får samtal från oroliga svenska familjer - P4 Halland. Barn utnyttjades på halländsk arbetsplats - P4 Halland. Fler efterlysta i väntan på utvisning: Rassoul valde själv att lämna - P4 Halland. Sha Mohammadi utvisades till Afghanistan. Migrationsverket om försenat stöd till återvändare: Beklagar.