background preloader

Augusti 2020

Facebook Twitter

Migranter överges på havet av kustbevakningen. – Här är vi, titta på oss.

Migranter överges på havet av kustbevakningen

De har satt oss i den här båten, säger mannen som filmar. Framför honom trängs ett tjugotal människor under livflottens orangea tygtak. Flera små barn i flytvästar trycker sig mot sina mammor. Utanför skvalpar vågorna. Drömmen om en vardag lever hos landets papperslösa. Kärleken har inga restriktioner. Danska Rasmus Paludan får två års inreseförbud – avvisad vid svenska gränsen – News Øresund Sverige. Det danska högerextrema partiet Stram Kurs islamfientliga ledare Rasmus Paludan har fått två års inreseförbud i Sverige.

Danska Rasmus Paludan får två års inreseförbud – avvisad vid svenska gränsen – News Øresund Sverige

Han stoppades vid den svenska gränsen under fredagen, då han försökte ta sig till Malmö trots polisens förbud mot hans planerade demonstration. Enligt polisen utgör Rasmus Paludan ett hot mot allmän ordning och säkerhet i Sverige. Det uppger Sydsvenskan. Rasmus Paludan och den svenske gatukonstnären Dan Park planerade att genomföra en demonstration mot islam i Malmö genom att bland annat bränna en koran utanför moskén i Rosengård under fredagen. Flera gripna efter att ha sparkat på Koranen på Stortorget i Malmö. En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-31 14:44 Artikelns ursprungsadress: MALMÖ.

Flera gripna efter att ha sparkat på Koranen på Stortorget i Malmö

Utvisning men sänkta fängelsestraff för grova fordonsstölder. Aktuella rättsfall Publicerad: 2020-08-25 11:16.

Utvisning men sänkta fängelsestraff för grova fordonsstölder

Partikelfilter på väg ut ur landet stoppades - Trailer.se. Två män, 21 år respektive 16 år stoppades tidigare i år av gränspolisen i Trelleborg i en svenskregistrerad bil.

Partikelfilter på väg ut ur landet stoppades - Trailer.se

Båda var från Rumänien och ägaren till bilen förekom i flera tidigare utredningar om stölder och hälerier, berättar smp.se. I bilen hittades 57 partikelfilter för tunga lastbilar, huvudsakligen Renault, men ägaren var inte i bilen och de två männen sade sig int ha något med partikelfiltren att göra. Internationellt efterlyst engelsman gripen på Arlanda. Rasmus Paludan avvisad vid gränsen – har fått ett tvåårigt inreseförbud. Den danske högerextremisten Rasmus Paludan avvisades på fredagseftermiddagen från Sverige.

Rasmus Paludan avvisad vid gränsen – har fått ett tvåårigt inreseförbud

När han kom med bil till Lernacken möttes han av ett tiotal poliser och ett avvisningsbeslut från Malmöpolisen. Han nekas nu inresa under två år.Samtidigt greps tre av danskens sympatisörer på Stortorget misstänkta för hets mot folkgrupp. ”Han utgör ett allvarligt hot” – polisen om inreseförbudet mot Paludan. Polisen har under veckan gjort en samlad bedömning med tanke på vad som har hänt under veckan och ansåg att det var rätt beslut att avvisa honom helt från Sverige. – Vi har nekat två ansökningar från honom men anser att det inte varit tillräckligt för att hindra att evenemanget skulle genomföras, säger Sigfridsson.

”Han utgör ett allvarligt hot” – polisen om inreseförbudet mot Paludan

Går inte det här emot yttrandefriheten istället? – Vi ser det som tvärt om. Vi gör vårt yttersta för att skydda de demokratiska värden som finns. Sju kriminalvårdare i internutredning: Festade på sexklubb i Georgien vid utvisning. En katastrof för Sveriges statslösa. De partners vi arbetar med finns nedan.

En katastrof för Sveriges statslösa

Expandera var och en för att se hur de behandlar dina data. Du kan invända mot databehandling med berättigat intresse per leverantör. Privacy policy: Artikel. Johansson: ”Vi försöker – men länder stretar emot” Opinion Coronaviruset tas upp ur lite olika perspektiv på dagens ledarsidor.

Johansson: ”Vi försöker – men länder stretar emot”

SvD:s ledarskribent Tove Lifvendahl framhåller frågan om ett svenskt krav på munskydd – och menar att det är dags för Sverige att testa en mellanväg. Kanske kan munskydd användas i situationer där social distansering inte är möjlig, sa professor Oskar Nordström Skans vilket Lifvendahl håller med om. ”Den svenska gyllene medelvägen som vi brukar berömma oss för, är det inte läge att testa den nu?” Att de 200 miljarder kronor av statsbudgeten som veks för olika insatser under coronapandemin inte tycks ha utnyttjats som tänkt visar att stöden inte kunnat nyttjas av dem som behövt dem bäst, skriver Sydsvenskan i en ledare.

Det innebär att annars livskraftiga företag nu riskerar att gå omkull. Många utvisningsdömda blir kvar i Sverige - Nyhetsmagasinet Syre. Patrik Engström, chef för nationella gränspolisen.

Många utvisningsdömda blir kvar i Sverige - Nyhetsmagasinet Syre

Utvisningsdömda lämnar inte landet – M och V i debatt - P1-morgon. Folkbladet. Redaktionen för programmet "I lagens namn" har djupdykt i den svenska rättsstatens utvisningsproblem. Programmet är ingen lisa för själen för den som vill och tror att Sverige är ett land som håller stenhård koll på dömda och grova brottslingar.

Knappt 700 personer per år döms till utvisning ur Sverige. Redaktionens granskning visar att mellan 11-15 procent av de utvisningsdömda väljer att stanna kvar i Sverige. Se till att fler kriminella som utvisats lämnar - KB. Mördare och våldtäktsmän döms till utvisning men blir ändå kvar i Sverige. Problemet har uppmärksammats i åratal, ändå har frågan nyss landat i en utredning. Regeringens saktfärdighet är anmärkningsvärd. Var tionde utvisning verkställs inte. Det är inte alltid Polisen kan genomföra utvisningen av en brottsling som dömts till utvisning. Enligt Sveriges Radio har elva procent av de fall där en person dömts till utvisning inte kunnat verkställas de senaste åtta åren.

Enligt radioprogrammet har statistiken viss eftersläpning och dessutom tillkommer öppna ärenden. Ingen ansvarig myndighet håller räkning på hur många av de här personerna som är i frihet. ”Vi har alltså ett jättedåligt system för att följa upp ärenden och ta fram statistik”, säger chefen för den nationella gränspolisen Patrik Engström till radion. Det kan finnas olika hinder för att utvisa en person, trots att det beslutats i en dom. ”Till många av de här länderna så kan man återvända om man gör det frivilligt. 'Why can't I be legal anywhere?': exploited and left stateless by Sweden. Rahman was out buying food when Spanish police handed him a €500 fine for breaking coronavirus restrictions.

“I’ll pay this as soon as I get a residence permit,” he told them. He laughs as he recalls the incident. “Look how thin I’ve become, I weigh only 57 kilos,” he says. The 21-year-old Palestinian shows his skinny 5ft 7in frame over the webcam. He speaks in Swedish mixed with Norwegian expressions – his capacity in both languages is testament to the nearly five years spent between the countries as an adolescent. It was a time when no matter what Rahman suffered, the legal right to remain in Europe eluded him. Nyheterna på TV4 Play - Morgan Johansson, (S): Vi är ganska bra på utvisningar. Var tionde utvisning kan inte genomföras. Artikel. Det är personer som inte är svenska medborgare som kan dömas till utvisning. Hundratals utvisningsdömda kvar i Sverige – Brottsoffret Maria: ”Är rädd”

Var tionde utvisning kan inte genomföras. Utvisningsdömda brottslingar blir kvar i landet 16 augusti kl 12.00 - I lagens namn. Det står även i åklagarnas vägledning för utvisningar att praxis är att reducera fängelsetiden med 10-20 procent för utländska medborgare som har anknytning till Sverige vid utvisningsdom – oavsett misstanke om att utvisningen aldrig kommer att verkställas. Mellan åren 2012-2019 är det minst tio procent, eller över 600 utvisningsdömda vars ärende inte slutat med utvisning. Men ingen ansvarig myndighet har räknat hur många av dessa som är avskrivna, pågående, inlåsta eller ute på gatan. Moderaterna vill minska antalet asylsökande. KD vill se till att fler med utvisningsbeslut lämnar landet. KD vill se till att fler återvänder. Utvisa fler kriminella – för barnens skull.

Mannen började ge sig på flickan när hon bara var tio år gammal. Under närmare tre års tid våldtog han henne långt över 100 gånger – oftast i hennes eget hem. Tingsrätten dömde mannen till 13 års fängelse samt livstids utvisning. Hovrätten upphävde dock utvisningsbeslutet. Artikel. EU sänder tillbaka flyktingar till svåra förhållanden - Nyhetsmagasinet Syre. Flyktingar får erbjudande från EU om att återvända till sina ursprungsländer. Foto: Emrah Gurel//TT Publicerad 22 timmar sedan. Artikel. Barn som har rätt till uppehållstillstånd försätts i omänsklig limbo. Greps på Arlanda misstänkt för Ingelstamord – begärs häktad.