background preloader

Oktober 2020

Facebook Twitter

Frontex Complicit in Greek Refugee Pushback Campaign - DER SPIEGEL. Tracking: To improve and finance our website, we work together with third-party providers (this link will take you to an overview of providers in the Privacy Center).

Frontex Complicit in Greek Refugee Pushback Campaign - DER SPIEGEL

Together with these third-party providers, we collect and process personal data on our platforms. Using cookies stored on your device, personal identifiers such as device IDs or IP addresses, and based on your individual usage patterns, together with these third-party providers, we can ... Store and/or retrieve information on a device: Cookies, device IDs or other information may be stored or retrieved on your device for the processing purposes that you have been informed of.

Personalized ads and content, the measurement of ads and content, insights into target groups and product developments: Ads and content can be personalized based on a profile. Additional data can be added to improve personalized ads and content. Baqer Mosawis pass beslagtaget av polis. Framtiden är fortfarande oviss för Sveriges yngste fäbodbrukare Baqer Mosawi.

Baqer Mosawis pass beslagtaget av polis

Gränspolisen uppger för ATL att Migrationsverket har hans pass i beslag. I flera artiklar under hösten har ATL berättat om Sveriges yngste fäbodbrukare, Baqer Mosawi i Dalarna, som hotas av utvisning. Ännu ingen lösning för utvisningshotad fäbodbrukare. Fäbodbrukaren Baqer Mosawi, som ATL tidigare rapporterat om, är fortfarande hotad av utvisning.

Ännu ingen lösning för utvisningshotad fäbodbrukare

Nu har han börjat slakta och sälja av sina djur för att förbereda sig för det värsta. – Jag mår inte alls bra, säger han. ATL:s artiklar om fäbodbrukaren Baqer Mosawi i Dalarna väckte upp en storm av protester och det var många som ville hjälpa. En namninsamling startades och det har pågått en hel del arbete för att försöka påverka politiker och myndigheter att ändra reglerna kring egna företagare som försörjer sig själva. Artikel. Kerstin köpte tågbiljetter åt flyktingar – dömdes för människosmuggling. Detta på grund av att Aftonbladet är en del av Schibsted.

Kerstin köpte tågbiljetter åt flyktingar – dömdes för människosmuggling

Vi jobbar för att du ska få trygga och positiva upplevelser. Därför använder vi dina personuppgifter för att säkra våra tjänster och inloggningslösningen Schibsted-konto personanpassa Schibsteds tjänster, produkter och kommunikation för och mellan olika varumärken och webbplatser förbättra, utveckla och förstå hur Schibsteds tjänster används visa, anpassa och mäta effekten av reklam på Schibsteds webbplatser Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter, se dina sekretessinställningar och läsa om hur tredje parter använder personuppgifter till reklam och reklaminnehåll?

Ja, läs mer om personuppgifter och sekretess. Kinesisk spion utvisas från Sverige. Detta på grund av att Aftonbladet är en del av Schibsted.

Kinesisk spion utvisas från Sverige

Vi jobbar för att du ska få trygga och positiva upplevelser. Därför använder vi dina personuppgifter för att säkra våra tjänster och inloggningslösningen Schibsted-konto personanpassa Schibsteds tjänster, produkter och kommunikation för och mellan olika varumärken och webbplatser förbättra, utveckla och förstå hur Schibsteds tjänster används visa, anpassa och mäta effekten av reklam på Schibsteds webbplatser Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter, se dina sekretessinställningar och läsa om hur tredje parter använder personuppgifter till reklam och reklaminnehåll? Ja, läs mer om personuppgifter och sekretess. Mahmoud, 58, skulle ha utvisats för 22 år sedan. Dalabygden – Dalabygden. Amir Ali, 5, måste packa väskan och fly Sverige. HANASKOG.

Amir Ali, 5, måste packa väskan och fly Sverige

Amir Ali, 5, är född i Sverige och har hela sitt liv här. Men om några dagar ska hans familj fly vidare. Nu måste han bestämma vad han ska packa i sin Spiderman-väska. Det står en orangefärgad leksaksbil på vardagsrumsgolvet i lägenheten i skånska Hanaskog. Den har strålkastare, säkerhetsbälten och batterier som gör att den kan rulla av sig själv.

Snart femårige Amir Ali Hosseini skiner upp varje gång han sätter sig bakom ratten. Zarah, 12, får övertala sin familj att inte fly Sverige. Publicerad: 25 oktober Uppdaterad: I går 11.52.

Zarah, 12, får övertala sin familj att inte fly Sverige

M vill ha plikt att informera om papperslösa. Många asylsökande kvar – trots avslag. ”De vet att polisen inte kan göra nånting” M: Pröva elfotboja för dem som ska utvisas. Moderaterna vill införa en plikt för myndigheter och kommuner att anmäla personer som vistas illegalt i Sverige till polisen.

M: Pröva elfotboja för dem som ska utvisas

Partiet vill också göra det möjligt med elektronisk fotboja på personer med utvisningsbeslut. Moderaterna presenterade ett åtgärdspaket för att fler asylsökande med avslag ska kunna utvisas. – En förutsättning för den reglerade invandringen är att beslut faktiskt följs, säger M:s migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard. M föreslår även att det ska vara möjligt att använda elektronisk fotboja på personer med utvisningsbeslut. – Att sätta fotboja på människor som inte har begått brott skulle vara mycket långtgående, det är jag inte beredd att göra, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) om M-förslaget. ”De vet att polisen inte kan göra nånting”

Brist på förvarsplatser, personer som försvinner eller som vägrar att återvända självmant.

”De vet att polisen inte kan göra nånting”

Utmaningarna för Migrationsverket att få asylsökande med avslag att återvända är många. — För att vi ska kunna verkställa en utvisning krävs att vi har en person framför oss som medverkar, säger Hanna Hansdotter, chef inom återvändandet på Migrationsverket. Hon framhåller att det ofta handlar om personer som lämnat allt de har för att satsa på en framtid i Sverige. — Sedan får man ett avslag, man överklagar och överklagar igen, och till slut vinner det laga kraft – och då ska man börja tänka i andra banor, säger hon. Det är först efter att beslutet vunnit laga kraft som Migrationsverket kan agera, betonar Hanna Hansdotter. — Det är då vårt återvändandearbete påbörjas på riktigt och i det finns många utmaningar. Många asylsökande kvar – trots avslag. Flera tusen av de flyktingar som kom till Sverige 2015 och som fått avslag har ändå inte lämnat landet.

Många asylsökande kvar – trots avslag

En stor grupp har avvikit och eftersöks av polis. Trots politikernas ambitioner att fler ska utvisas har möjligheterna för asylsökande att gå under jord inte minskat – och polisens förmåga har inte stärkts, enligt gränspolischef Patrik Engström. Redan prenumerant? Logga in Läs Sydsvenskan Premium i två månader utan kostnad. Professor: Nordenrelationerna har försvagats av gränsrestriktionerna. De nordiska länderna har haft passfrihet sedan 1952, långt före den fria rörigheten inom EU. Men år 2015 blev en brytpunkt i den fria rörligheten inom Norden. Afghaner flyr från Sverige – lever i tältläger i Frankrike. Hösten har kommit till Paris. Temperaturerna kryper ned till ensiffriga tal om natten. – Det regnar i alla fall inte i natt, säger Benoît Ferrer från kollektivet Solidarité Migrants Wilson (SMW) som delar ut mat till uteliggande migranter. Under en motorvägsbro vid nationalarenan Stade de France tecknar sig skuggorna av drygt 600 tält. – Det är i snitt två personer i varje tält, säger Benoît Ferrer Saint Denis är Parisregionens mest utsatta departement.

. – De kan knappt åka in till Paris för alla poliskontroller. Sjörapporten nr 4, 2020 by Sjöfartsverket. Moderaterna levererar ett räddningspaket mot kommunalt rättshaveri. OPINION. I Malmö stad uppmuntras illegala migranter att stanna kvar i Sverige trots att Migrationsverket och migrationsdomstolar rättssäkert prövat deras fall – av Malmö stad. Bistånd i akutform delas ut både till individer och till barnfamiljer som håller sig undan lagens inte tillräckligt långa arm, trots att Högsta förvaltningsdomstolen slagit fast att det inte är nödvändigt enligt lagen. Många asylsökande kvar – trots avslag. Trots politikernas ambitioner att fler ska utvisas har möjligheterna för asylsökande att gå under jord inte minskat – och polisens förmåga har inte stärkts, enligt gränspolischef Patrik Engström.

Rekordåret 2015 sökte 163 000 personer asyl i Sverige. Av dessa har 47 000 fått avslag. Hur många av dessa som lämnat landet kan Migrationsverket inte svara på. Däremot vet man att 9 000 fortfarande är inskrivna hos Migrationsverket, bland annat efter att ha sökt asyl på nytt. 13 000 är bosatta i kommuner runt om i landet utan att ha uppehållstillstånd. Och ytterligare 14 000 är avvikna, de har alltså gått under jord och försvunnit. Ekuriren. I onsdagens Uppdrag Granskning får vi träffa Mahmoud Reza Beirani. Han kom till Sverige från Iran 1987 och fick kort tid därefter permanent uppehållstillstånd. Men efter att han 1993 erkänt till att ha brukat och sålt rökheroin döms han till sju och ett halvt års fängelse och utvisning på livstid. 1998 släpps han och flygs tillsammans med personal från Kriminalvården till Iran. Göteborg: Polisinsats i nordöstra delarna – polisen sökte efter vapen.

Insatsen genomfördes på onsdagskvällen där trafikpolis, bilinspektörer, gränspolis och dokumenttekniker medverkade, skriver polisen på sin hemsida. Moderaterna: Fängelsestraff ska räcka för utvisning. Det tillfälliga inreseförbudet till Sverige förlängs till och med den 22 december 2020. Regeringen vill upphäva inreseförbudet för elitidrottare. Kan hävt inreseförbud bidra till ökad smitta? Moderaterna: De som ska utvisas bör bära fotboja. Förutom förslaget om elektronisk fotboja vill Moderaterna även införa en så kallad boendeskyldighet, vilket innebär att asylsökande måste anmäla sig till Migrationsverkets personal eller vara på sitt boende inom vissa klockslag. Om någon exempelvis skulle resa bort utan att meddela om detta skulle de förlora sitt bidrag. Ministerns budskap till Beirani: ”Han ska åka hem” Smittskyddsläkaren om intyg före resultat: ”Det förvånar mig” Polisen glömde bort utvisningsdömde Beirani – i elva år.

1998. Uppdrag granskning - Mannen som blev kvar. Regeringen föreslår undantag från inreseförbudet för elitidrottare. Morgonstudion - Han utvisades 1998 – är fortfarande i Sverige. Ändring i det tillfälliga inreseförbudet till Sverige. Corona: Undantag från inreseförbud ska rädda tävlingar. Vännerna om Beiranis liv i Sverige: ”Bara jag som ser hur illa ställt det är” Irans ambassad om utvisningarna från Sverige: Måste återvända frivilligt. Utvisningen har pågått i 22 år – Mahmoud Reza Beirani är fortfarande kvar i Sverige.

Den 12 september 2006 ställer sig Mahmoud Reza Beirani på Norrbro i Stockholm. I handen håller han en yxa och runt hans hals hänger en snara. 81 utvisade har returnerats till Sverige senaste fyra åren. Massrymningar från förvaret för utvisade. Mördare rymde från förvaret – skulle utvisas från Sverige. Artikel. Svenska myndigheter i ny Frontexinsats. Svårare för papperslösa barn i Sverige sedan 2015. Människo­handel av­slöja­des vid till­slag mot före­tag – Tidningen Elektrikern. Artikel. Tre utvisades efter myndighetsöverskridande kontroll i Göteborg – Tidningen Proffs – En RIKTIG Lastbilstidning. Massrymningar från förvaret för utvisade. Tioåriga Buket mötte Migrationsverket. Ashkan Ekman Ekhtiari döms av hovrätten till livstids fängelse. Lisa Magnusson: Det är alldeles för lätt för de kriminella att rymma i Sverige.

Insändare: ”Skärp gränskontroller för att stoppa knarket” Kustbevakningen. Ensamkommande Tariq: ”De leker med våra liv” Samiaullah lever utan tillstånd i Västerås – tränar bort oron. Sverigesradio.