background preloader

E-material

Facebook Twitter

Memory experiments. Memory Experiments Here are some experiments and games to test your memory.

memory experiments

Also, don't forget that there are some memory tricks and techniques at the end of this section! On-line Short Term Memory Games Grades K-12 Think you have a good memory? Escape. Your Life the Role Playing Game. The optimal road trip across the U.S. according to machine learning. Pindex.

E-nglish

Images. Readers. Literacy. Videos. Humanities. Sci-e-nce. Internet safety. One, Two, Buckle My Shoe. "One, Two, Buckle My Shoe" is a popular English language nursery rhyme and counting-out rhyme.

One, Two, Buckle My Shoe

It has a Roud Folk Song Index number of 11284. Lyrics[edit] A common version[1][edit] One, two, Buckle my shoe; Three, four, Open the door; Five, six, Pick up sticks; Seven, eight, Lay them straight: Nine, ten, A big, fat hen; Eleven, twelve, Dig and delve; Thirteen, fourteen, Maids a-courting; Fifteen, sixteen, Maids in the kitchen; Seventeen, eighteen, Maids a-waiting Nineteen, twenty, My plate's empty. Other versions[edit] Some sources give differing lyrics.[2] Origins and meaning[edit] The rhyme is one of many counting-out rhymes. Thirteen, fourteen, draw the curtain, CsibÉSZtúra. Nursery Rhymes. On-This-Day.com - Daily history, famous birthdays and music history. Ezen a napon. Summer review websites for kids - a year of many firsts. SZTNH SZTNH - Iparjogvédelmi Oktatás. A hivatal Szellemitulajdon-védelmi tartalmakat feldolgozó óravázlatok A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala "A dinamótól Harry Potterig" című óravázlatíró pályázat során született anyagok feldolgozásával összeállított egy óravázlat csomagot.

SZTNH SZTNH - Iparjogvédelmi Oktatás

Ezek az óravázlatok olyan témákban készültek, amiket az általános- és középiskolai oktatás keretében a kerettanterveknek megfelelő módon oktatnak a pedagógusok, de kiegészültek a témákhoz kapcsolódó szellemitulajdon-védelmi kérdésekkel is. Az óravázlatok készítői a pályázaton részt vevő gyakorló pedagógusok voltak, akik saját tapasztalatukat és kreativitásukat építették be az anyagokba. Ezen vázlatok rendelkezésre bocsátását ezúton is ismételten köszönjük a készítőknek. Az óravázlatok és a hozzájuk kapcsolódó segédanyagok szabadon felhasználhatóak, másolhatóak, átalakíthatóak, használatukhoz semmilyen további engedélyre nincs szükség.

Az óravázlatok és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő anyagok a témakörökre kattintva érhetőek el. Ez kész! Pénz! The Competencies - 4 Phases. WALS - The World Atlas of Language Structures. Uralic. Family Uralic Komi-Permyak Komi-Zyrian Udmurt Enets Kamass Nenets Nenets (Tundra) Nganasan Selkup Mordvin (Erzya)

Uralic

ICBL: Investigative Case Based Learning. Multimédia. A Lapoda rendszer egyik alapköve, mely a kisgyermekek játékos tanulását segíti elő.

Multimédia

A programok a konstruktivista papert-i pedagógiai elveket alkalmazza. Az írás-olvasás tanítás segítésére az ingyenesen letölthető LapodaMese program használható. A program egy egyszerű rajzoló programhoz hasonlítható, azzal a különbséggel, hogy nem várja el a gyermektől, hogy képes legyen az egér segítségével rajzolni. A grafikai elemeket (állatok, emberek tárgyak) kész elemgyűjteményből kell neki kiválasztani a régi jól ismert nyomdázáshoz hasonlóan. Azzal az "apró" különbséggel, hogy itt a képet annak nevét beírva lehet kiválasztani, így a gyermek rákényszerül az írásra, olvasásra.

Az ábrák gyűjteményekbe csoportosítva kerültek elhelyezésre. SMART TananyagPiac. Penziskola.hu. Magyar Nemzeti Bank. Mindennapi Pénzügyeink Program (MPP) 2011. májusában indult útjára az a Magyarországon egyedülálló, pénzügyi szemléletformáló és tájékoztató program, amely az állami szféra és csaknem két tucat pénzügyi intézmény példaértékű összefogásával jött létre.

Magyar Nemzeti Bank

A Pénziránytű Alapítvány által életre hívott, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szakmai felügyeletével megvalósuló Mindennapi Pénzügyeink Program (MPP) legfőbb célja a magyar pénzügyi kultúra fejlesztése, az öngondoskodás népszerűsítése, a lakosság tudatos pénzügyi döntéseinek ösztönzése, valamint a pénzügyi termékek és szolgáltatások iránti igény bővülésének megalapozása. Ennek érdekében 15 hónapon keresztül, 22 médiumban közel 700 cikk és önálló szerkesztőségi tartalom jelenik meg, amely a mindennapi élethez szükséges, praktikus pénzügyi ismereteket közvetít havonta változó témakörökben.

Moped - média - demokrácia - oktatás. Bemutatkozás A Moped egy gyermekeket célzó médiaértés fejlesztést támogató foglalkozás-sorozat, amely erősen épít a demokratikus értékekre nevelés és a médiaértés fejlesztés összekapcsolásának a német médiapedagógiai gondolkodásban elért eredményeire.

Moped - média - demokrácia - oktatás

A program három korcsoport (nagycsoportos óvodások, alsó tagozat, 3-4 osztályosok, illetve felső tagozat 5-6 osztályosok) számára kínál 6-6 foglalkozásból álló program-csomagot. A csomagok egymásra épülnek, de egységenként önállóan is megvalósíthatóak. A program célja, hogy lehetőséget biztosítson elsősorban nem szaktanár pedagógusok, óvónők számára a média – tág értelmezéssel a televízió, internet, számítógépes játékok, közösségi hálók világa – mindent körülvevő, alakító szerepével való foglalkozásra. Célkitűzések A médiaértés és a demokratikus értékekre nevelés összekap-csolásával nem pusztán az értő, hanem a médiát aktív módon, tudatosan használó attitűd kialakítása a cél. Módszerek Tájékozódás az oldalon. Médiatudor. Sulinet Tudásbázis. Welcome to itilt.eu.