background preloader

Mrs_tokaji

Facebook Twitter

Ildikó Tokaji

Csalad

Tools. Education. Student works. READ. Personal. Y.E.S. for Future link collection. Reboot: 5 Resources for Teacher Inspiration. Is the school year winding down?

Reboot: 5 Resources for Teacher Inspiration

Do you need a reboot to help get through a challenging month? Inspiration can come from many places. From the smile on a student's face, to a great conversation with parents, to an episode of a favorite television show that provides an idea for the next day's lesson, small moments can be game changers when we need to reboot and recharge. When I was a classroom teacher, those days after a long break or in the midst of a period without a moment to catch my breath could make it hard to find inspiration in everyday moments. In this list of resources for teacher inspiration, you'll find a handful of different websites and apps to energize your lesson, lighten your mood, and inspire you to persevere through a challenging part of the school year. Mood Scanner. MOOD METER APP.

Brain. The "Brain Dictionary": Beautiful 3D Map Shows How Different Brain Areas Respond to Hearing Different Words. 90 stunning photographs marking the Queen's 90th birthday. ELTE Reader. Mi ez?

ELTE Reader

AZ ELTE Reader olyan ingyenes digitális folyóiratok, könyvek, újságok és jegyzetek gyűjteménye, melyek elsősorban tabletekre készültek. Terveink szerint az ELTE minden diákja és tanára megtalálja könyvespolcainkon azokat az olvasmányokat, melyek felkelthetik kíváncsiságát más tudományterületek iránt. Kiadványaink természetesen hagyományos számítógépeken és okostelefonon is olvashatók, ám a maximális élményért mindenképp az erre kitalált táblagépeket javasoljuk. Öt kirándulás, amit a gyerkőcök is imádni fognak. (Fotó: Somogyvári D.

Öt kirándulás, amit a gyerkőcök is imádni fognak

György) Hangya Dani birodalma - Gyadai tanösvény A Naszály lábánál, a Lósi-patak völgyében található az Ipoly Erdő Zrt. Katalinpusztai Kirándulóközpontja. A tanári pálya márpedig menő - Andrea Joós - TEDxDanubia - TEDxDanubia. Ha ez így megy tovább, összeomlik a közoktatás. Egy elég előremutató projektbe kezdett a Magyar Tudományos Akadémia közgazgazdasági intézete.

Ha ez így megy tovább, összeomlik a közoktatás

Megpróbálják kideríteni, hogy milyen állapotban van a közoktatás. Mindezt nem hangzatos politikai szempontok szerint, hanem lehetőségeik szerint a tényekre alapozva. A kutatók rengeteg adatot gyűjtöttek össze az iskolarendszer 2001 és 2013 közötti állapotáról, ezeket értelmezve kikevertek 100 mutatót, amik szerintük eléggé pontosan jellemzik a helyzetet. Ezeket egy kötetbe gyűjtötték, ma bemutatták a nyilvánosságnak, mi meg a könyvből kiválasztottunk tíz fontos ábrát, ezeket most alaposabban is megmutatjuk. Ildiko Tokaji's Classroom. Élet Úton Program - Bejelentkezés. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása - a közúti közlekedés biztonságát szolgáló köznevelési intézményi nevelési tevékenység - 1. forduló címmel pályázatot hirdet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, mint fenntartó, a 2014. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és Intézkedési Terv keretében, melynek célja az általános iskolák támogatása olyan közlekedésbiztonsági program megvalósításában, melyek alkalmasak a tanulók és a szülők együttes megszólítására, a legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretek széles körben történő terjesztésére a pályázat időszakában, a 2014/2015-ös tanév II. felében.

Élet Úton Program - Bejelentkezés

Bejelentkezés Regisztráció Fontos! Amennyiben Ön nem a KILK fenntartása alá tartozó, de általános iskolai tevékenységet ellátó oktatási intézmény, úgy kérjük, a pályázati lehetőségekkel kapcsolatosan keresse meg e-mailben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolattartóját. EU Gateway - Homepage. Helyesiras.mta.hu.

Napi használatú segédeszköz, végtelenül hasznos. Emellett felhasználóbarát és szép is. Ami a számológép a matematika órán, annak kellene lennie ennek a nyelvtanórán. – mrs_tokaji

Projects

A nő, ha negyven – Verslavina - Litera. Kezdődött azzal, hogy január első napjaiban Szabó T.

A nő, ha negyven – Verslavina - Litera

Anna közölte saját Facebook-oldalán a pár évvel ezelőtt, Lackfi János 40. születésnapjára írt versét. Lackfi verssel reagált a megjelenésre, melyre Szabó T. újabb verssel válaszolt. A játékos verscsatához tucatnyi költő csatlakozott, Kiss Judit Ágnes, Mesterházi Mónika, Jónás Tamás, Demény Péter, Hartay Csaba és Molnár Krisztina Rita és sokan mások. A Literán megmutatjuk olvasóinknak a csaknem teljes verspárbajt, elején a kezdőverssel és a válasszal, végén Szabó T. Anna és Lackfi János záróversével. Animated GIF. InstantClassroom Seating Chart Maker. TeamUP - arany11b. Shaping Learning Together. Tudnivalók, Ismertető - A Világ Legnagyobb Tanórája - PontVelem Okos Program. A Világ Legnagyobb Tanórája Az ENSZ 2015 szeptemberében indítja útjára a „Project Everyone” kampányát, amiben 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a Föld lakóival.

Tudnivalók, Ismertető - A Világ Legnagyobb Tanórája - PontVelem Okos Program

A célok iránymutatásként szolgálnak, hogy 15 éven belül jelentős és mélyreható változások következzenek be, így biztosítva a jelen generációk szükségleteit anélkül, hogy veszélyeztetnénk a jövő gyermekeinek szükségleteinek kielégítését. A Globális Célok a fenntartható fejlődést szolgálják és a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani többek között az extrém szegénység felszámolásával, az esélyegyenlőség megteremtésével, minőségi oktatás biztosításával és környezetünk védelmével. A célkitűzésekhez kapcsolódóan szeptember végén kerül világszerte megrendezésre A Világ Legnagyobb Tanórája, egy globális oktatási projekt, melyhez számos ország csatlakozott, köztük Magyarország is.

Individualized Technology Goals (ITGs) for Teachers: A Fable of the Staff Development with No Clothes. In a public school kingdom, the school year started typically for the instructional technology department, with a daylong meeting about school year requirements.

Individualized Technology Goals (ITGs) for Teachers: A Fable of the Staff Development with No Clothes

What are the correct rules of English grammar? Who says we can’t split infinitives?

What are the correct rules of English grammar?

Michael Rundell, Editor-in-Chief of the Macmillan Dictionary, argues that we should expect linguistic rules to be bent and broken over time. Hungarian in Europe - hungarianineurope.com.

Gamification

Sérültekért Alapítvány - Százhalombatta / Felhőjárók Drámacsoport. A Sérültekért Alapítvány Felhőjárók drámacsoportja 2003-ban alakult.

Sérültekért Alapítvány - Százhalombatta / Felhőjárók Drámacsoport

Tagjai olyan 18-54 év közötti felnőttek, akik értelmileg illetve mozgásukban akadályozottak. Mivel többségük verbálisan nehezen nyilvánul meg, ezért létrehoztunk egy mozdulatszínházat, ahol a gesztusoké és a testbeszédé a főszerep. Olyan alapvető emberi érzéseket közvetítünk, melyekre mindannyiunknak szüksége van. A sérült emberben is benne van a vágy, hogy nyisson, és utat törjön az egészséges emberek világa felé. Vágynak arra, hogy megnyilatkozhassanak, megmutathassák magukat, értékeiket. A fellépések alkalmával valódi interakció jön létre ép és a sérült ember között. A drámapedagógiának nagy szerepe van abban, hogy ez a művészi hatás létrejöhessen.

Blogs

My communities. Methodology. Etwinninghungary. Research. Kriszti. Readings. Eszközök a 21. századi készségekhez.