background preloader

Mrs_tokaji

Facebook Twitter

Ildikó Tokaji

Play&Learn

Global Citizenship. CHANCE. Gamification. KA1_2018. Tools. Education. Student works. READ. Personal. Y.E.S. for Future link collection. Blogs. Reboot: 5 Resources for Teacher Inspiration. Is the school year winding down?

Reboot: 5 Resources for Teacher Inspiration

Do you need a reboot to help get through a challenging month? Inspiration can come from many places. From the smile on a student's face, to a great conversation with parents, to an episode of a favorite television show that provides an idea for the next day's lesson, small moments can be game changers when we need to reboot and recharge. When I was a classroom teacher, those days after a long break or in the midst of a period without a moment to catch my breath could make it hard to find inspiration in everyday moments. In this list of resources for teacher inspiration, you'll find a handful of different websites and apps to energize your lesson, lighten your mood, and inspire you to persevere through a challenging part of the school year. Mood Scanner.

MOOD METER APP. Brain. The "Brain Dictionary": Beautiful 3D Map Shows How Different Brain Areas Respond to Hearing Different Words. We’ve all had those moments of struggle to come up with le mot juste, in our native language or a foreign one.

The "Brain Dictionary": Beautiful 3D Map Shows How Different Brain Areas Respond to Hearing Different Words

But when we look for a particular word, where exactly do we go to find it? 90 stunning photographs marking the Queen's 90th birthday. She’s our longest reigning monarch, the iconic face of the nation and the most prestigious elder Stateswoman in the world.

90 stunning photographs marking the Queen's 90th birthday

But, as these 90 beautiful pictures show, the Queen has always risen to the occasion with grace, dignity and often a touch of humour. ELTE Reader. Öt kirándulás, amit a gyerkőcök is imádni fognak. (Fotó: Somogyvári D.

Öt kirándulás, amit a gyerkőcök is imádni fognak

György) Hangya Dani birodalma - Gyadai tanösvény A Naszály lábánál, a Lósi-patak völgyében található az Ipoly Erdő Zrt. A tanári pálya márpedig menő - Andrea Joós - TEDxDanubia - TEDxDanubia. Ha ez így megy tovább, összeomlik a közoktatás. Egy elég előremutató projektbe kezdett a Magyar Tudományos Akadémia közgazgazdasági intézete.

Ha ez így megy tovább, összeomlik a közoktatás

Megpróbálják kideríteni, hogy milyen állapotban van a közoktatás. Mindezt nem hangzatos politikai szempontok szerint, hanem lehetőségeik szerint a tényekre alapozva. A kutatók rengeteg adatot gyűjtöttek össze az iskolarendszer 2001 és 2013 közötti állapotáról, ezeket értelmezve kikevertek 100 mutatót, amik szerintük eléggé pontosan jellemzik a helyzetet.

Ildiko Tokaji's Classroom. Élet Úton Program - Bejelentkezés. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása - a közúti közlekedés biztonságát szolgáló köznevelési intézményi nevelési tevékenység - 1. forduló címmel pályázatot hirdet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, mint fenntartó, a 2014. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram és Intézkedési Terv keretében, melynek célja az általános iskolák támogatása olyan közlekedésbiztonsági program megvalósításában, melyek alkalmasak a tanulók és a szülők együttes megszólítására, a legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretek széles körben történő terjesztésére a pályázat időszakában, a 2014/2015-ös tanév II. felében.

Élet Úton Program - Bejelentkezés

Bejelentkezés Regisztráció Fontos! Amennyiben Ön nem a KILK fenntartása alá tartozó, de általános iskolai tevékenységet ellátó oktatási intézmény, úgy kérjük, a pályázati lehetőségekkel kapcsolatosan keresse meg e-mailben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolattartóját. EU Gateway - Homepage. Helyesiras.mta.hu.

Napi használatú segédeszköz, végtelenül hasznos. Emellett felhasználóbarát és szép is. Ami a számológép a matematika órán, annak kellene lennie ennek a nyelvtanórán. – mrs_tokaji

Projects

A nő, ha negyven – Verslavina - Litera. Kezdődött azzal, hogy január első napjaiban Szabó T.

A nő, ha negyven – Verslavina - Litera

Anna közölte saját Facebook-oldalán a pár évvel ezelőtt, Lackfi János 40. születésnapjára írt versét. Lackfi verssel reagált a megjelenésre, melyre Szabó T. újabb verssel válaszolt. A játékos verscsatához tucatnyi költő csatlakozott, Kiss Judit Ágnes, Mesterházi Mónika, Jónás Tamás, Demény Péter, Hartay Csaba és Molnár Krisztina Rita és sokan mások. A Literán megmutatjuk olvasóinknak a csaknem teljes verspárbajt, elején a kezdőverssel és a válasszal, végén Szabó T. Anna és Lackfi János záróversével. A férfi, ha negyven, még győzi erővel,a férfi, ha negyven, a csúcsra kiáll,a férfi, ha negyven, még jól bír a nővel, még fess, ha nem alszik, és friss, ha piál. A férfi, ha negyven, még állja a harcot,és tiszta az inge, a homloka fény,és ránca a sármja, ha nézik az arcot,és lámpa van hű szive legközepén. A nőci, ha negyven, a ráncai szépek,és lányos a lába, hisz fitneszezik,ügyel vonalak, szinek egyvelegére,és ötletes öltözetek övezik.

Animated GIF

InstantClassroom Seating Chart Maker. TeamUP - arany11b. Shaping Learning Together. Főoldal Shaping Learning Together.

Shaping Learning Together

Individualized Technology Goals (ITGs) for Teachers: A Fable of the Staff Development with No Clothes. In a public school kingdom, the school year started typically for the instructional technology department, with a daylong meeting about school year requirements.

Individualized Technology Goals (ITGs) for Teachers: A Fable of the Staff Development with No Clothes

This included a list of trainings the campus technology instructional specialists (TIS) were obligated to offer. What are the correct rules of English grammar? Who says we can’t split infinitives?

What are the correct rules of English grammar?

Michael Rundell, Editor-in-Chief of the Macmillan Dictionary, argues that we should expect linguistic rules to be bent and broken over time. He will be presenting on this topic at a British Council seminar, live-streamed from Cardiff on Tuesday, 3 June. Hungarian in Europe - hungarianineurope.com. Sérültekért Alapítvány - Százhalombatta / Felhőjárók Drámacsoport.

A Sérültekért Alapítvány Felhőjárók drámacsoportja 2003-ban alakult. Tagjai olyan 18-54 év közötti felnőttek, akik értelmileg illetve mozgásukban akadályozottak. Mivel többségük verbálisan nehezen nyilvánul meg, ezért létrehoztunk egy mozdulatszínházat, ahol a gesztusoké és a testbeszédé a főszerep. Olyan alapvető emberi érzéseket közvetítünk, melyekre mindannyiunknak szüksége van. A sérült emberben is benne van a vágy, hogy nyisson, és utat törjön az egészséges emberek világa felé.

My communities

Methodology. Research. Kriszti. Readings. Eszközök a 21. századi készségekhez.