background preloader

IKT appok programok

Facebook Twitter

Interaktív feladatok diasorokból – egyszerűen. Személyre szabható diasorok (reggeli) értekezletre A Slidesmania sablonsora 100%-ban személyre szabható, 6 különböző elrendezéssel.

Interaktív feladatok diasorokból – egyszerűen

Használhatjuk letöltve Powerpoint sablonként vagy Google Diákban is. Nyomozzunk! Az alábbi sablon segítségével könnyen egy bűntett helyszínévé tudjuk alakítani a (virtuális) osztálytermet különböző tantárgyak szerint. Az egyes elemek a diákok korosztályához illeszkedve törölhetőek. Utazzunk! Sajnálatos módon a jelenlegi helyzet nem teszi ezt lehetővé, azonban az alábbi sablonban virtuális útleveleket tudunk készíteni a diákoknak, amelybe pecséteket, kitűzőket vagy digitális matricákat tudnak összegyűjteni. Tanév értékelése/lezárása digitálisan. A lezárás fontossága A visszacsatolás, a reflexió valamennyi folyamat végén szükséges a lezáráshoz, valamint ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, fejlődni.

Tanév értékelése/lezárása digitálisan

Minden ilyen jellegű feladatnál lehetőséget kell biztosítanunk arra, hogy a diákok több szempontból is meg tudják vizsgálni saját gondolataikat, az eseményeket, a tapasztaltakat. Ha így teszünk, akkor alkalmat adhatunk arra, hogy más szemszögből vizsgálják meg a történteket, ezzel nyithatjuk meg számukra a fejlődés kapuját, alakíthatjuk ki bennük a változtatás igényét. Jó, ha odafigyelünk arra, hogy a tanulók merjék kimondani, leírni a bennük felmerülő kérdéseket, érzéseket, természetesen ennek nem kell bonyolultnak lennie, és időigényesnek sem.

Ügyeljünk arra, hogy ez sem megy mindenkinek egyszerre! Kérdések lehetnek például: Linkgyűjtemények digitális oktatás idején (is) Miért?

Linkgyűjtemények digitális oktatás idején (is)

Nem csak a saját munkánkat könnyítjük meg azáltal, hogy egy helyre összegyűjtjük azokat az alkalmazásokat, amelyek tetszenek, de most nincs időnk/lehetőségünk/energiánk kipróbálni, és lehet hamarosan el is feledkeznénk róluk. Diákjaink számára is inspirálóan hathat, hogyan is lehet igazán 21. századi módon elköteleződni az élethosszig tartó tanulásnak: gyűjtsünk, kategorizáljunk, taggeljünk, osszuk meg az általunk használt vagy kedvelt eszközöket. A könyvjelző nagy segítség az anyagok vizualizálásban is, hiszen a linkek a szemünk előtt válnak a személyre szabott tanulás részévé. Book Creator - bring creativity to your classroom. Get.plickers. Your Bookmarks and favorites in the cloud. Details?id=com. Hashtag.school. Engagedmediasolutions.

BYOD és egyéb IKT ötletek tanórákra « BYOD és egyéb IKT ötletek tanórákra. Online Diagram Software. Ikt muhely 2014. Digigogy. TÉR / IDŐ blog – Hat betű az Univerzum. BYOD Technical guide full v7. DQ Institute. DQ World. Web2.0 eszközlista_2017ősz. Tanári együttműködés eszközei az online térben!

Az országban már több tantestületben tartottam különböző digitális témákban képzéseket.

Tanári együttműködés eszközei az online térben!

A kollégák mindig nagyon lelkesek és fáradhatatlanok voltak a tanulásban. Érdekes volt megtapasztalnom azt, hogy ami a számomra, vagy a kutatócsoportunk tagjainak a számára természetes, az más pedagógusoknak újdonság lehet. Így van ez például a tanári együttműködéssel is. Sokszor elmondják a kollégák, hogy nincs arra idejük, hogy megbeszéljenek fontos dolgokat egy-egy feladat, projekt, pályázat vagy csak egy kirándulás kapcsán. Szerintük e-mailt írni, minden címzettet megtalálni, képet, fájlokat csatolni macerás. Csapatmunka Pedig a csapatmunka talán még soha nem volt olyan könnyű, mint a digitális korszakban.

Unalmas értekezlet A Digitális Témahét közeledtével éppen ezért a mai bejegyzésemben a pedagógus kollégáimnak készítettem egy webes eszközlistát az online tanári együttműködéshez. I. fájlok tárolására és megosztására szolgáló eszközök II. projektmenedzsment és csapat kommunikációs eszközök I. II. Educational Technology and Mobile Learning. Hangeffektek: BBC Sound Effects - Research & Education Space. QQCSKA - Blogger.hu. Szövegértés és kötelező olvasmányok 21. századi feldolgozása - Hírek - Tempus Közalapítvány. Hír | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Ifjúság, Civil szervezet Készüljön velünk a Digitális Témahétre!

Szövegértés és kötelező olvasmányok 21. századi feldolgozása - Hírek - Tempus Közalapítvány

Nézzen bele a kifejezetten magyartanárok számára összeállított gyűjteményünkbe a Digitális Módszertár ötleteiből. A Digitális Módszertár hazánk egyik legnagyobb digitális pedagógiai ötleteket tartalmazó módszertára. Most egy olyan gyűjteményt adunk közre a módszertár ötleteiből, amelyet kifejezetten magyartanárok számára készítettünk. A gyűjteményben általános iskolától érettségiig találhatnak ötleteket a tanóráik gazdagítására: adaptálhatnak rövid órarészleteket vagy akár komplett projektterveket is. Olyan módszerekről és kreatív megoldásokról olvashatnak a linkekre kattintva, amelyeket szakértőink Digitális pedagógus díjjal vagy oklevéllel illették. Bízunk benne, hogy gyűjteményünk inspiráló lehet az IKT eszközök tanórai használatában. A Digitális Módszertárban kereshet ötleteket egyebek közt témakör, életkor és szükséges eszközök szerint. Mi nem volt a 2018-as BETT Show-n? Elmondjuk: mLearning. Vezércikk - 2018. január 29.

Mi nem volt a 2018-as BETT Show-n? Elmondjuk: mLearning

Minden évben vannak jól tapintható trendek a londoni BETT Show-n . Pár éve az interaktív táblák voltak divatosak, aztán a tartalomfejlesztés, vagy a VR tört előre látványosan. Idén a kódolás, a maker szemlélet volt kétségtelenül az előtérben. A közel 850 kiállító standját végigböngészve azonban egy dolog teljesen világos volt: szinte senki, semmilyen szinten nem számol az mLearning-gel, azaz a mobiltelefonos tanulással. Magyarországon valamiért még mindig sokakban erősen tartja magát az a hit, hogy a mobiltelefonok órai alkalmazása lesz a jövő útja (ami persze nem kizárt), de ezt az IKT eszközök és rendszerek tervezői, gyártói jelenleg egyáltalán nem jelzik vissza. Jön az új Classmate PC. Tippek, trükkök - 2018. január 29.

Jön az új Classmate PC

Az iskolák digitális transzformációja - úgy tűnik - egy idő után elkerülhetetlen lesz, és erre mintha kormányzati szintű elköteleződés is lenne. A 2018 januárjában tartott londoni BETT Show-n, a magyar pavilonban erről az oktatás és a digitális jólét program prominens képviselői erről tettek hitet és tanúbizonyságot. Az is elég jól látszik, azonban, hogy arról, hogy ennek melyek is lehetnének a pontos lépései, még keveseknek van fogalma. Log in. iMindMap Mind Mapping. Here’s why our customers love iMindMap.

Email Marketing, Content Marketing and Content Curation Tool. Bloom taxonómiája. Trello. Egy hét Digitáliában. HundrED. Want to help vulnerable communities with life-saving information? Ideas Box Ideas Box is a portable media toolkit that contains books, games, entertainment devices, and tablets designed to spark learning and imagination.

The Box runs on a low-... Developing Economy, Dropout Prevention, Learning Environment, Refugees, Self Directed Learning, Technology. BYOD ötletek tanórákra « BYOD és egyéb IKT ötletek tanórákra.