background preloader

Sulinet Tudásbázis

Sulinet Tudásbázis

http://tudasbazis.sulinet.hu/hu

Related:  e-materialTanár

Multimédia A Lapoda rendszer egyik alapköve, mely a kisgyermekek játékos tanulását segíti elő. A programok a konstruktivista papert-i pedagógiai elveket alkalmazza. Az írás-olvasás tanítás segítésére az ingyenesen letölthető LapodaMese program használható. Tech - Fakockázás helyett kódoljon a gyerek! Ma már minden gyerek a gép előtt ül, előbb látnak táblagépet, mint a nagyszülőket, hamarabb tudják megnyitni a programokat, mint járnának. Több egyetem és néhány szülő is arra jutott, hogy Ideje ebből előnyt kovácsolni: miért ne tanulhatnának valamit játékosan, amivel később nagyon jól kereshetnek. Az angol sajnos alap, de ez talán hamar áthidalható. Összeszedtük a legjobb, gyerekeknek szóló, programozást tanító programokat. Egyre többen ismerik fel, micsoda kincset adhatnak gyerekeik kezébe, ha már kiskoruktól fogva programozni tanítják őket, hogy ne csak használni tudják a pc-t, mint a húszas-harmincas éveiben járó Y-generáció. A gyerekek szinte táblagéppel a kezükben születnek, és előbb tanulják meg az érintőképernyőket nyomkodni, mint járni.

01. Érettségi feladatsorok - BioTéka Ezen az oldalon a 2003 és 2016 közt megjelent kétszintű írásbeli biológia érettségi feladatok és megoldások találhatók időrend és téma szerinti csoportosításban. Az alábbi linkeken megnyíló táblázatokban letölthetők az eredeti feladatlapok, a teljes témakörök, és az egyes feladatok is külön-külön. A lap tetején "Keresés ezen a webhelyen" mezőbe bírt kulcsszavak alapján az összes feladatlapon belül is kereshetünk. A találati listában megjelenő feladatlapokra kattintva megjelenik az adott feladatlap, ebben pedig CTRL+F kereséssel és az adott kulcsszó beírásával megkereshető az adott kifejezés.

LearningApps - interactive and multimedia learning blocks Informatika tananyag Magyar Nemzeti Bank Mindennapi Pénzügyeink Program (MPP) 2011. májusában indult útjára az a Magyarországon egyedülálló, pénzügyi szemléletformáló és tájékoztató program, amely az állami szféra és csaknem két tucat pénzügyi intézmény példaértékű összefogásával jött létre. A Pénziránytű Alapítvány által életre hívott, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szakmai felügyeletével megvalósuló Mindennapi Pénzügyeink Program (MPP) legfőbb célja a magyar pénzügyi kultúra fejlesztése, az öngondoskodás népszerűsítése, a lakosság tudatos pénzügyi döntéseinek ösztönzése, valamint a pénzügyi termékek és szolgáltatások iránti igény bővülésének megalapozása. Ennek érdekében 15 hónapon keresztül, 22 médiumban közel 700 cikk és önálló szerkesztőségi tartalom jelenik meg, amely a mindennapi élethez szükséges, praktikus pénzügyi ismereteket közvetít havonta változó témakörökben. Kapcsolódó anyagok: Pénziránytű iskolahálózat

Ingyenes informatikai tananyagok kisvállalkozásoknak Nem kétséges, hogy az Internet mindannyiunk életében egyre fontosabb szerepet játszik, függetlenül attól, hogy milyen munkaterületen dolgozunk. Az üzleti információk végtelen forrása a net, de a valóban hasznos adatok felkutatása, rendszerezése, a cég egy új termékének webes megjelenítése, vagy a cég tevékenységének webes bemutatása néhány évvel ezelőtt költséges, informatikai szakembert igénylő feladatot jelentett. Mindez szinte elérhetetlen volt például egy induló kisvállalkozás számára, holott egy új üzlet beindítása webes megjelenés nélkül egyre kevésbé elképzelhető. Kevesen tudják, hogy ma már az Internet ingyenes, egyszerű és könnyen megtanulható szoftverek (web 2.0-ás eszközök) sokaságát kínálja, legyen szó a vállalkozás napi üzleti, menedzsment feladatairól, vagy a termékek, szolgáltatások reklámozásáról, a cég belső vagy külső kommunikációjának lehetőségeiről, hazai, vagy nemzetközi üzleti kapcsolatok kiépítéséről.

Realika Moped - média - demokrácia - oktatás Bemutatkozás A Moped egy gyermekeket célzó médiaértés fejlesztést támogató foglalkozás-sorozat, amely erősen épít a demokratikus értékekre nevelés és a médiaértés fejlesztés összekapcsolásának a német médiapedagógiai gondolkodásban elért eredményeire. A program három korcsoport (nagycsoportos óvodások, alsó tagozat, 3-4 osztályosok, illetve felső tagozat 5-6 osztályosok) számára kínál 6-6 foglalkozásból álló program-csomagot. A csomagok egymásra épülnek, de egységenként önállóan is megvalósíthatóak. Mozaik Digitális Oktatás Mozaik Kiadó Informatika tankönyvcsalád Informatika 10. Számítástechnika, könyvtárhasználat - Tankönyv Szerzők:Rozgonyi-Borus Ferenc, Dr. Online tanulási lehetőségek I. rész A nap beosztása otthon Hogyan tudjuk megszervezni a napot, ha nem az iskolában vannak a diákok? Az online tartott órák több okból is hosszabbak, mint a valós életben: technológiai nehézségek, a tanári jelenlét és kontroll hiánya, a környezet zavarása stb. mind-mind befolyásolja az online oktatást, főleg ha nincs benne (sok) tapasztalatunk. Mérlegelnünk kell azt is, hogy mely esetekben célratörőbb a szinkron vagy aszinkron módszerek használata.

SZTNH SZTNH - Iparjogvédelmi Oktatás A hivatal Szellemitulajdon-védelmi tartalmakat feldolgozó óravázlatok A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala "A dinamótól Harry Potterig" című óravázlatíró pályázat során született anyagok feldolgozásával összeállított egy óravázlat csomagot. Ezek az óravázlatok olyan témákban készültek, amiket az általános- és középiskolai oktatás keretében a kerettanterveknek megfelelő módon oktatnak a pedagógusok, de kiegészültek a témákhoz kapcsolódó szellemitulajdon-védelmi kérdésekkel is.

Related:  OKTATÁSI PORTÁLOK