background preloader

SO

Facebook Twitter

Flipp om Islam. Flipp judendom. Religionskunskap. Synagogan Synagogan är en judisk samlingslokal där man håller gudstjänst, studerar och träffar bekanta.

Religionskunskap

Det viktigaste i synagogan är arken som är skåpet där Torarullarna förvaras. Det står mot den vägg som vetter mot Jerusalem. Innan männen går in i en synagoga måste de ta på sig små mössor som kallas kippa. Lektion se 25582 Judiska hogtider. Hos Marcus. Varför firar vi påsk. Bedömningsmatris So åk 1-3 Gu och Hg. PULS 1 - 3 SO-boken. Det var en gång...Tidernas Äventyr 1-24. Upload Svenskt Galleri Loading...

Det var en gång...Tidernas Äventyr 1-24

Working... ► Play all Det var en gång...Tidernas Äventyr ►1-24◄ by Svenskt Galleri25 videos47,365 viewsLast updated on Jun 29, 2014 Play all Sign in to YouTube Sign in History Sign in to add this to Watch Later. Religion, läsförståelse+prov. SLI.SE - Religionskunskap för barn. HAMARK PRODUKTION, 2009, Från 7 år, 11 + bonus min.

SLI.SE - Religionskunskap för barn

V1566- 1 Vi träffar prästen Anders som tar oss runt i kyrkan. Han visar och förklarar vad kyrkorummet innehåller; vapenhus, altare, prästens kläder, psalmtavla, orgelläktare, dopfunt, ljusbärare med mera. SLI.SE - Rättens riddare : Religion. Kunskapsmedia AB, 2013, Från 7 år, 11 min.

SLI.SE - Rättens riddare : Religion

V1788- 1 Vad är religion? Vem är Allah? Hur ser det ut i kyrkan? Vad är en davidsstjärna? Ida tar reda på mer om tre stora religioner: kristendom, islam och judendom! 97891Teng444. 97891Teng443. Bibeln för barn. Sverige en Introduktion (Geografi) Mellanstadiet. So Geografi kartkunskap. Efter skolan i Kenya. Enade för mänskliga rättigheter, Undervisningsmaterial Human Rights Svenska.

Barnaministeriet Dokumentär: Barnslav. Yrken åk1. I årskurs ett arbetar vi just nu med arbetsområdet yrken.

Yrken åk1

Stort intresse och det blir många spännande diskussioner. Med en majoritet av elever med svenska som andraspråk behöver jag arbeta mycket med begrepp, strategier och samtal. För att begreppen ska bli begripliga och elevnära, så behöver eleverna få möta dem ofta och i konkreta situationer. Eleverna får möjlighet att gå på yrkesspaning i sitt närområde. Vi har använt oss av yrkescharader och brutit ner yrken i arbetsuppgifter, arbetsredskap och arbetsplats. Jag försöker att koppla arbetsområdet till TheBig5 och det är spännande att se vad som sker när jag lämnar över uppgifter till eleverna som medvetet fokuserar på analys och kommunikation. Eleverna får skriva topplista över sina favorityrken. Klassikern ”sagan om det röda äpplet” blir perfekt att högläsa i detta arbetsområde. Här hittar ni arbetshäftet: Yrken_häfte(Bilderna är köpa på shutterstock.com) Möt medeltiden - innehållsförteckning.

Med Ahmed i medeltiden: Brott. Europas flaggor. Spel för lärande: Geografi Europa och Sverige. Geografens testamente norden. Jesus berättar om kristendomen. Historisk källkritik. Samhälle. Normer på nätet: Normer på nätet. Lararhandledning_Nosa_pa_natet.pdf. Superundersokarna_2011.pdf. Webbtips och övningar i källkritik. Vill du ha idéer och inspiration till källkritiska diskussioner i skolan?

Webbtips och övningar i källkritik

På den här sidan har Kolla källan samlat övningar, kurser, filmer, källkritiska exempel och annat material som du kan prova tillsammans med eleverna. Lärartips för källkritiskt arbete Många lärare och skolbibliotekarier vill dela med sig av sitt arbete med källkritik i klassrummet. Här är deras viktigaste råd till kollegor ute i landet. Lärartips för källkritiskt arbete Checklista för källkritik Hjälp elever att vara källkritiska. Beställ checklistan för källkritik Beställ affischen om källkritik Checklista för sociala medier Hjälp dina elever att vara kritiska när de använder sociala medier.

Beställ checklistan för sociala medier Beställ affischen om sociala medier Källkritik med reflexionsfrågor och lektionstips Statens medieråd har skapat Lär om medier (f d MIK-rummet) som är en interaktiv utbildning för lärare, elever och bibliotekarier. Lathund i källkällkritik på internet. Internet - en guldgruva eller soptipp?

Lathund i källkällkritik på internet

Det finns gott om information att hämta från internet men allt är inte guld som glimmar. En del webbplatser är rena guldgruvor medan andra ger oseriös information eller rent av falska fakta. Det finns webbplatser som samlar och granskar länkar för att du lätt ska hitta pålitlig information, men när du söker själv på internet, granskar du också själv informationen. Rymdresan. Rymdsång för att lära sig placering av planeterna. Tecken och Symboler, Religion. Ideologiska tecken inom religion En ideologi är en samling idéer som visar människor hur de bör leva sina liv.

Tecken och Symboler, Religion

Politiska partier har sina ideologier. Religion är också ett exempel på ideologier. Alla ideologier använder sig av olika symboler. Religioner har många och gamla symboler. Genomgång 1: Jorden och livets skapelse. Big Bang kortfattad. Lättläst om Historia. Rena rama forntiden: Runor. Pyssel - Historiska. Historiska museet har gjort enkla pyssel för pysselglada barn i åldrarna 5–11 år.

Pyssel - Historiska

Våra pyssel har kopplingar till föremål eller utställningar i museet och är i formatet PDF och ska skrivas ut på skrivare. Räkna lejon Leta efter örnar, gripar och lejon i en gammal bonad från medeltiden. Gör ett stenåldershalsband Gör ett trovärdigt stenåldershalsband med cernitlera och lädertråd. Kunskapsbanken, Livets utveckling. Download 1409826948013. Download 1409826795350. Lektion se 25348 Religion varen 2014 2. Abrahams Barn Slakttradet 500kb. Mitt Vatten. Inspiration och kunskap för SO-intresserade. Lättläst om Historia. Forsta-hjalpen-for-kallkritik-pa-internet.pdf. Lathunduppsatsarbete. Metis Informationssökning. ALLA MÄNNISKOR! åk 4-6.

Min mapp "Barn i världen" på Pinterest. UNHCR - Mot alla odds - Välj språk. SMART MED MAT – En pedagogisk webbplats om mat och matavfall från Va Syd. Media Smart - Utbildar morgondagens smartaste konsumenter! Livets lotteri - för lärare, kopieringsunderlag. Välkommen att arbeta med Rädda Barnens material som berör en av våra mest existentiella frågor nämligen: Om jag hade fötts på någon annan plats - hur hade mitt liv sett ut då?

Livets lotteri - för lärare, kopieringsunderlag

Tillsammans kan du och dina elever uppleva världens alla länder och få insikter om de förutsättningar och risker som landets invånare brottas med. Ni får möjlighet att diskutera och fördjupa er i aktuella världsfrågor. Globalis.se. EU – en överblick.