background preloader

Psykologia 4

Facebook Twitter

Fehler: Warum clevere Menschen öfter scheitern. Future - The ‘untranslatable’ emotions you never knew you had. Have you ever felt a little mbuki-mvuki – the irresistible urge to “shuck off your clothes as you dance”?

Future - The ‘untranslatable’ emotions you never knew you had

Perhaps a little kilig – the jittery fluttering feeling as you talk to someone you fancy? How about uitwaaien – which encapsulates the revitalising effects of taking a walk in the wind? Jeena Rancken tutki yliluonnollisia kokemuksia: ”Järjellä selittämättömät kummallisuudet ovat kansanperinnettä, joka periytyy usein jo äidinmaidossa” - Kulttuuri. Sweet Jeena & Her Sweethearts -rockabillybändin laulajana tunnettu tamperelainen Jeena Rancken viime vuosikymmenen puolivälissä sattumaan, joka muutti hänen ammatillisen elämänsä suunnan.

Jeena Rancken tutki yliluonnollisia kokemuksia: ”Järjellä selittämättömät kummallisuudet ovat kansanperinnettä, joka periytyy usein jo äidinmaidossa” - Kulttuuri

Tällä sattumalla ei ollut kuitenkaan mitään tekemistä musiikin kanssa. Rancken oli aloittanut Tampereen yliopistossa sosiaalipsykologian opinnot, kun hän hetken mielijohteesta päätti mennä opiskelukaverinsa kanssa Tampereen UFO ry:n kokoukseen. ”Toista puolta minua nauratti, toinen puoli hoksasi, että yliluonnollisesta aihepiiristä on olemassa hyvin vähän valmiita tieteellisiä malleja tai teorioita.”

Ranckenin mukaan yliluonnollinen aihepiiri on rationaalisen maailman viimeinen kapinallinen, jota on vaikea ottaa haltuun tai määritellä. Silti se on hämmentävän monille ihmisille tärkeä elämän sisältö. Rajankäyntiä – Tietoisuuden vaikea ongelma ja muita mielettömiä meemejä. Niin tietämätön, että luulee tietävänsä - Tervettä skeptisyyttä. Ajattele asiaa, missä olet todella hyvä tai josta satut tietämään poikkeuksellisen paljon.

Niin tietämätön, että luulee tietävänsä - Tervettä skeptisyyttä

Se voi liittyä työhösi, harrastuksiin tai johonkin muuhun, mihin olet perehtynyt. Ehkä olet lähestulkoon Michelin-luokan kokki tai olet opiskellut Skotlannin historian läpikotaisin. Jokaisella on joku erityisosaamisalue. Melko varmasti olet myös kohdannut elämässäsi hetkiä, jolloin juuri oma osaamisalueesi tulee vastaan mielestäsi hirvittävällä tavalla väärin kuvattuna. Jos olet ollut kokkaamassa vuosien kokemuksella bravuuriruokaasi, ehkä joku einesruoalla elävä aloittelija on tullut kertomaan että teet sen väärin.

Mieti kokemaasi turhautumisen määrää. Ja sitten muista, että sinä itse voit olla jollekin toiselle samanlaisen turhautumisen lähde. Voiko luovuutta mitata? Luovuus” ja ”mittaaminen” eivät käsitteinä osu luontevasti yhteen.

Voiko luovuutta mitata?

Monelle mittaaminen, analyysi ja rationaalisuus ovat mahdollisimman kaukana luovuudesta. Tuntuu, että on olemassa jotakin sellaista kuin ”luovuuden sietämätön vapaus”, joka katoaa, jos luovaa toimintaa yritetään mitata, punnita ja paketoida. Psycon Oy:n luovuustutkimuksessa päätettiin kuitenkin ottaa luovuutta sarvista määrittelemällä ja mittaamalla se. Helpotusta yksinäisyyteen ja lisää luovuutta – näin musiikilla voi vaikuttaa mielialaan - Hyvinvointi. Tiedämme kaikki kokemuksesta, miten musiikki nostaa tunteet pintaan – mutta ei samoja tunteita kaikille.

Helpotusta yksinäisyyteen ja lisää luovuutta – näin musiikilla voi vaikuttaa mielialaan - Hyvinvointi

Kun kauppakeskuksen kaiuttimista kajahtaa tuttu hitti, toinen alkaa hyräillä, mutta toisen tekee mieli kiihdyttää aske­liaan kohti ulko-ovea. Viime vuosina eri alojen tutkijat ovat alkaneet huomata, miten syvällinen vaikutus ihmisten päivittäiseen hyvinvointiin musiikilla ja kuvilla on. Suomalainen mies elää kosketuksen puutteessa, sanoo Eino Saari – ”Vain urheilu­hurmoksessa mies saa koskettaa toista” Eino Saari Vuonna 1979 syntynyt teatteriohjaaja.

Suomalainen mies elää kosketuksen puutteessa, sanoo Eino Saari – ”Vain urheilu­hurmoksessa mies saa koskettaa toista”

Saari asuu vaimonsa, 6-vuotiaan tyttärensä ja 3-vuotiaiden kaksostyttöjensä kanssa Kajaanissa. Harrastaa aikidoa, kalastusta, mahjongia ja lukemista. Mistä tunnetaan? Tutkimus: Köyhyydellä ja älyllisten suoritusten heikkenemisellä on vahva yhteys. Tutkimus: Köyhyydellä ja älyllisten suoritusten heikkenemisellä on vahva yhteys Köyhyys käy tutkitusti ihmisen terveydelle, eikä siinä kaikki.

Tutkimus: Köyhyydellä ja älyllisten suoritusten heikkenemisellä on vahva yhteys

Älykkäin ongelmanratkaisu on jaettua – Medium. Kun kaikki mitä voidaan automatisoida, automatisoidaan, korostuu ihmisen työssä se, mihin kone ei pysty.

Älykkäin ongelmanratkaisu on jaettua – Medium

Yksi kestävimmistä ihmisen tehtävistä työssä on vuorovaikutus toisten kanssa, ja yksi tärkeimmistä työtaidoista näin ollen empatiakyky. Mitä jos työorganisaatiot hyödyntäisivät saatavilla olevaa tietoa siitä, mitä empatia on, mitä kollektiivinen älykkyys on, ja mitä laadukas vuorovaikutus edellyttää työtoimintaa ohjaavilta rakenteilta? Työtä syntyy siitä, että toisilla ihmisillä on ongelmia, joihin tarvitaan ratkaisuja. Hyvä työnteko on tällöin älykästä ongelmanratkaisua. Hs. Olet paha ja tekopyhä.

hs

Toivon, että läheisesi pahoinpideltäisiin ja raiskattaisiin, jotta oppisit. Sellainen viesti saapui Hannu Lauerman sähköpostiin hiljattain erään lehtihaastattelun jälkeen. Lauerma on Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri, ja häntä haastatellaan tämän tästä, kun kaivataan asiantuntijan näkemystä rikollisuudesta ja mielisairauksista.

Vesa-Matti Väärä Psykiatri Hannu Lauerma siteeraa ranskalaista kirjailijaa Voltairea. "' Sillä kertaa haastattelu sivusi maahanmuuttajia. Hs. Pelko on kekseliäs tunne.

hs

Tajunta on tieteen suurimpia arvoituk - Suomen Akatemia. Tajunta on edelleen yksi tieteen suurimmista arvoituksista. Professori Antti Revonsuo on jo pitkään pohtinut tajunnantutkimuksen keskeisiä kysymyksiä muun muassa unitutkimuksen avulla. Nyt Revonsuon tutkimusryhmä myös mittaa näkötajuntaan liittyviä sähköisiä ilmiöitä Turun yliopiston monitieteisessä kognitiivisen neurotieteen tutkimuskeskuksessa. Alun perin Antti Revonsuo kiinnostui filosofiaa, psykologiaa ja neurotieteitä yhdistävästä tajunnantutkimuksesta oman unimaailmansa herättämien kysymysten takia.

Teini-ikäisenä nähdyt unet saivat miehen pohtimaan unimaailman luonnetta tajunnantilana. Turun ylioppilaslehti. Vallilassa asuu mies, joka rakentelee legoista baareja ja pelaa palikkaukoilla jääkiekkoa. Legotouhujen välissä hän lukee Plotinosta ja Schellingiä tai tekee musiikkia kuolleiden presidenttien muistolle. Ensimmäiseksi katse kiinnittyy jäänajokoneeseen, zamboniin.

Mitä eläimiä sinä pelkäät? Osallistu tutkimukseen! Käärmeitä? Hiiriä? Lintuja? Hämähäkkejä? Eläinpelot ovat yksi yleisimmistä peloistamme. Mutta miksi juuri eläimet? - Eläimet ovat ennakoimattomia ja yllättäviä. Mitä suurempi pelko, sitä suuremmalta hämähäkki näyttää. Puhutko perhearvoista, mutta tosiasiassa hamuat valtaa? Näin tunnistat motivaatiosi. Mitkä asiat ovat elämässäsi tärkeitä? Perhe, ystävät, työ ja terveys. Tällainen lista toistuu ihmisten vastauksissa. Kun motiiveja ja tarpeita tutkitaan tarkemmin, moni yllättyy. Perinteisten persoonallisuustestien rinnalla mitataan nyt motivaatiota – tulos voi yllättää. Kuopio Psykologiset persoonallisuustestit ovat olleet pitkään apuna esimerkiksi rekrytoinneissa. Nykyään apuna käytetään myös motivaatiotestejä, joilla pystytään kartoittamaan, millaiset asiat eri ihmisiä motivoivat, ja kuinka hyvin esimerkiksi tietyt työtehtävät palvelevat näitä tarpeita. Psykanope: luovuus.

LUOVUUS - leikkimielinen luo uutta ja omaperäistä Luovuudella tarkoitetaan kykyä keksiä uusia ja toimivia ratkaisuja. Vanhan sanonnan mukaan älykäs selviää tilanteesta, johon viisas ei edes joudu hyvän harkintakykynsä vuoksi. Älykäs ihminen osaa sopeutua ympäristöönsä mutta luova ihminen haluaa muuttaa ympäristöään. Luovuus ei vaadi superälykkyyttä - älykkyys saattaa jopa estää uteliaisuutta ja kykyä kyseenalaistaa. Positiivinen ilmapiiri ja leikkimielinen asenne saa aikaan mielikuvitusta ja kyvyn luoda uutta ja omaperäistä. Miesten rakkauskoulu. Päättelyvirheitä joita teemme päivittäin.

The Surprising Connection Between Intelligence and Happiness. Valkoinen raivo – psykologin haaste - Suomen Psykologiliitto ry. Viivyttelin, koska pelkäsin epäonnistuvani. Die zwei Seiten der guten Eigenschaften. Evoluutiobiologian dosentti: "Rakkaus ei ole tunne" Hs. Hs. Joulukuussa sain poikkeuksellisen vihaviestin. Peilisolut auttavat ymmärtämään muita. Pimeän seminaarisalin valkokankaalla pyörii vanha James Bond -elokuva, itse asiassa kaikkien aikojen ensimmäinen, Tohtori No. Sean Connery loikoilee silkkilakanoissa. Hs. Tammikuun 1. päivänä Teri Niitti lensi Helsingistä New Yorkiin.

Vuoden 2016 ensimmäinen päivä oli perjantai. Lennon AY005 lähtöaika oli iltapäivällä kello 14.10. Vaimo lähti, tilalle tuli neuvottomuus – ”Miesten tunnetaidot eivät enää riitä naisille” Psykologi: "Kulttuurimme tuottaa traumatisoituneita miehiä" – Mieshäpeä vaikeuttaa vastoinkäymisten kohtaamista. How Vocabulary Influences Emotion. Hs. 2 Ways to Beat Your Fear of Rejection, Backed by Research. 20 Ways to Supercharge Your Ability to Learn. Fear of Rejection: 2 Ways to Beat It, Backed By Research. Hs. A Feeling of Control: How America Can Finally Learn to Deal With Its Impulses. CQhb1zOVAAAc3tC. Psykologit rakentavat pelikoukkuja. These 60-And-Older Seniors Will Destroy Your Age Stereotypes.

Tämä kuva näyttää, missä kohdin kehoa eri tunnetilat tuntuvat. My Brilliant Brain. Saksalaisen supermarket-ketjun mainos iskee tunteisiin: Vanhus lavastaa kuolemansa, ettei olisi yksin jouluna. Hs. How to Be Emotionally Intelligent. Hs.