background preloader

Bloggar

Facebook Twitter

Skola 365. Bo Hejlskov Elvéns blogg. BLOGG. I slutet av terminen utför jag alltid oförberedda tester på tyskan för att se hur långt mina elever har nått i sin språkutveckling.

BLOGG

Vi testar läsförståelse, hörförståelse och skriva, ibland i de senare årskurserna även tala. Oförberedda innebär i det här fallet att man inte kan plugga specifikt inför testerna men däremot är eleverna självfallet förberedda på att testerna ska ske. ”Hej! Här kommer en överraskning… idag är det prooov!” Näpp, så jobbar inte jag. Bloggen Läsambassaden - Läsambassadören. 1438154760Publicerad 29.07.2015 kl. 10:26 Vi står inför ett nytt läsår och du som är pedagog har än en gång den fantastiska möjligheten att fungera som läsinspiratör för de barn eller unga du möter i din vardag.

Bloggen Läsambassaden - Läsambassadören

Hur ska du se till att läsåret 2015-2016 blir just ett LÄSår på ditt dagis / i din förskola / i ditt klassrum? Senast nu är det dags att börja fundera på den saken! Grundskoletidningen nr 3. Hög elevaktivitet är ju som bekant en av grundförutsättningarna för att arbeta formativt.

Grundskoletidningen nr 3

I senaste numret av Grundskoletidningen ger jag förslag på hur digitala kanaler kan användas för att öka elevaktiviteten. Specialpedagogen Maja. Elevhälsoarbete FörhållningssättPosted by Maja Lindqvist Mon, May 25, 2015 10:51:21 Elevhälsoarbetet är skolans gemensamma uppdrag och ansvar, oavsett profession.

Specialpedagogen Maja

Skrivlyft. Tülays IKT-sida. Bedömning och undervisning i digital kompetens och multimodala texter – hur gör jag? I den här texten kommer jag ge stöd från Lgr11 till ämnena svenska och engelska till varför vi måste arbeta med digital kompetens och hur man kan göra det.

Bedömning och undervisning i digital kompetens och multimodala texter – hur gör jag?

Dessa förmågor och/eller kunskapskrav återfinns även i samtliga no och so ämnen så kanske kan du dra nytta av upplägget. För exakt ett år sedan postade jag tanken om att vi Alla är IKT-pedagoger enligt Lgr11 och jag inser att jag fortfarande brottas med tekniken när jag ser bilden på datorvagnen. Min upplevelse är att det finns för lite material och beprövad erfarenhet kring hur vi ska arbeta med förmågorna för att vi inte hänger med i den digitala utvecklingen lika fort som tekniken utvecklas. Blogg. Flexenheter och SU-grupper Publicerat av Admin, 6 december, 2015.

Blogg

I mitt klassrum: Att förutspå med sekvensbilder. Sekvensbilder används flitigt i elevernas språkutveckling.

I mitt klassrum: Att förutspå med sekvensbilder

Det jag gillar med sekvensbilder är att alla elever kan jobba med bilderna utifrån sin nivå. Sekvensbilderna kan även användas i modersmålsundervisningen, kartläggning och undervisning i moderna språk. Sekvensbilder tränar elevernas logiska tänkande, att uttrycka sig muntligt och skriftligt och dessutom tränas grammatik och ordförråd. Här kommer ett exempel på arbetsgång hur vi har arbetat med lässtrategin spågumman med sekvensbilder i en grupp med elever som har varierad skolbakgrund. Eleverna är inskrivna i årskurs 1-3 och har varit i svenska skolan från en vecka till ca åtta veckor. Enligt kunskapskraven för godtagbara kunskaper i slutet av årskurs tre i LGR 11 ska eleven läsa bekanta och elevnära texter genom att använda lässtrategier på ett huvudsak fungerande sätt.

Med världen i handen – #SETT2015. Välkomna till min blogg!

Med världen i handen – #SETT2015

Här hittar ni min presentation från #SETT2015 samt relevanta länkar. En skrift från Skolverket om språkliga strategier finns att hämta hem här. Lite om Google Translate hittar du i ett inlägg här. Om du är nyfiken på tillägg till webbläsaren Google Chrome – titta här. Bedömningsstöd i digital läsförståelse finns i Skolverkets bedömningsportal: Ett "fruktfat" av tips och idéer från skolans värld grundat i Pedagogiska Planeringar!

Efter att ha läst Dylan Wiliams bok nu det sista så blev jag sugen på att bläddra tillbaka i min gamla litteratur och märker att det finns många tankar som hänger ihop med de tankar som jag reflekterade kring när jag läst Att följa lärande. Säkert självklarheter för många men för mig är det viktigt att få sätta egna ord på mina tankar. Samla det jag läst, sett och hört och sammanfatta mina tankar. Startsidan - Pedagog Stockholm. Här bor UR:s pedagoger.

Logopeden i skolan. IKT-tips. Omvärldsbloggen. Det inkluderande klassrummet. Här skriver Aggie om barn & unga, skola, annorlunda barn & unga, skolrätt, diagnoser, särbegåvade, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (npf), unika funktionsuppsättnngar, pojkkrisen, särskilda behov, rätt till anpassningar, åtgär. Kvalitet och Utveckling i Svedala.

Den 7:e januari möts vi på Malmö Live för en gemensam uppstart av det nya året.

Kvalitet och Utveckling i Svedala

Dagen börjar 8.30 och avslutas 17.00. Under dagen kommer det att serveras lunch och fika. Anmäl eventuell specialkost senast den 18/12. Fortsätt läsa En bra början Alla inlägg på Förstelärare bloggar är tänkta att kunna användas i kollegiala samtal och kan också användas som ”mini-lärmoduler”. Kollegialt arbete utifrån ett inlägg på Förstelärare bloggar: Välj ett blogginlägg som intresserar er eller som tar upp något som ni behöver förändra i undervisningen.Moment A: Samtliga lärare i lärlaget läser blogginläggetMoment B: Ni träffas i lärlaget och börjar med att diskutera frågorna längst ner.

Fortsätt läsa Förstelärare bloggar som stöd för det kollegiala lärandet. Skolporten -Skolporten. För skolan för framtiden. Edward och Skolutvecklingen. Rektor Elsemaries funderingar. SaraBruun. Skolutvecklingihoor.moobis. Startsida - Pedagog Skåne Nordväst. Mitt Flippade Klassrum.

Mitt språkutvecklande klassrum. Kilskrift. En blogg som nästa bara tar upp det som inte fungerar i skolan, eller det som jag är kritisk till. Sällan eller aldrig tar jag upp alla fantastiska lärare och underbara elever. OBS: Detta är en blogg, alltså en digitaliserad dagbok – I. Itmamman.se. Webben i undervisningen – varför och hur? Så blev det då dags att summera året som gått.

Webben i undervisningen – varför och hur?

Måste ju hålla traditionen vid liv, har ju även sammanfattat tidigare år i den här bloggen – här finns 2011, 2012, 2013 och 2014. Flippad undervisning. Anne-Marie Körling. Specialpedagogen spekulerar.