background preloader

ΥΓΕΙΑ

Facebook Twitter

Προγραμματίστε τα ραντεβού σας: Προγραμματισμός ραντεβού μέσω της εφαρμογής emvolio.gov.gr/app. Η Επιμορφωτική Πύλη αποτελεί το κεντρικό σημείο εκπαίδευσης και υποστήριξης των πολιτών στη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης που παρέχονται από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr.

Προγραμματίστε τα ραντεβού σας: Προγραμματισμός ραντεβού μέσω της εφαρμογής emvolio.gov.gr/app

Η υποστήριξη αυτή γίνεται με εύκολο, γρήγορο και φιλικό τρόπο, ούτως ώστε η επιμόρφωση να είναι ταχύρρυθμη και ταυτόχρονα αποτελεσματική. Προστίθενται σε τακτική βάση μαθήματα και λοιπό υποστηρικτικό υλικό (π.χ. βίντεο), ως αναλυτικοί οδηγοί χρήσης, για επιλεγμένες και δημοφιλείς ψηφιακές υπηρεσίες. Στόχο έχει να ενδυναμώσει την ψηφιακή ικανότητα των πολιτών ως προς την ορθή και αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών, η οποία άλλωστε αποτελεί βασικό κριτήριο αξιολόγησης της χώρας στο δείκτη DESI. Η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων από το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχή εκβαση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

9 εναλλακτικές χρήσεις της λεμονόφλουδας. - Με Υγεία. Χρήσεις της λεμονόφλουδας!

9 εναλλακτικές χρήσεις της λεμονόφλουδας. - Με Υγεία

Συνηθίζουμε να πετάμε τις λεμονόφλουδες όταν φτιάχνουμε λεμονάδα ή χρησιμοποιούμε χυμό λεμονιού σε διάφορες συνταγές. Αν και εσείς πετάτε τις λεμονόφλουδες, ίσως ξανασκεφτείτε αυτή τη συνήθεια αφού διαβάσετε το σημερινό άρθρο. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικούς διαφορετικούς τρόπους να χρησιμοποιήσετε και να αξιοποιήσετε τη λεμονόφλουδα. Γενική Ιατρική, Γενικός οικογενειακός Ιατρός σε Αχαρνές Μενίδι.

Σύνδεση Χρήστη. «Σας κοροϊδεύουν, ένας απλός ιός είναι»: Αυτή είναι η ανάρτηση του γιατρού που έκανε έξαλλο τον Τσιόδρα - Instanews.gr. Μια τουλάχιστον αμφιλεγόμενη ανάρτηση έκανε ο καρδιολόγος, Φαίδωνας Βόβολης, για τον κορωνοϊό και τα μέτρα που έχουν παρθεί για την αντιμετώπισή του.

«Σας κοροϊδεύουν, ένας απλός ιός είναι»: Αυτή είναι η ανάρτηση του γιατρού που έκανε έξαλλο τον Τσιόδρα - Instanews.gr

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή της η ανάρτηση κατέβηκε απ’ το facebook, ενώ το περιεχόμενο της προκάλεσε την έντονη ενόχληση τόσο του Σωτήρη Τσιόδρα όσο και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Βόβολης: «ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροιδεύουν τον κόσμο. Στην Ιταλία τα θύματα το 2018 με μια επιδημία γρίπης ήταν περί τα 25000! Οι τεθνηκότες αυτοί είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι με χρόνια νοσήματα.

Coronavirus COVID-19 (2019-nCoV) Lancet Inf Dis Article: Here. Mobile Version: Here. Data sources: Full list. Downloadable database: GitHub, Feature Layer. Αυτές είναι οι ασθένειες που θεραπεύει κάθε βότανο - Δείτε τον πλήρη κατάλογο. Πλήρης κατάλογος βοτάνων και οι θεραπείες τους…

Αυτές είναι οι ασθένειες που θεραπεύει κάθε βότανο - Δείτε τον πλήρη κατάλογο

Μήπως χάνετε την ακοή σας; Κάντε το τεστ και μάθετε άμεσα! (ηχητικό βίντεο) - Onmed.gr. Σημάδια Πως ο Σύντροφός σας έχει ψυχολογικά προβλήματα · BMI healthy weight calculator - Health tools. Διαβήτης: Κάντε ΕΔΩ το online τεστ για πρώιμα συμπτώματα - Μην το αμελείτε! - Iatropedia.gr. Από Μιχάλης Θερμόπουλος11 Σεπτεμβρίου 2018 | 13:00 Ο διαβήτης είναι μια δια βίου πάθηση, που προκαλεί το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα ενός ατόμου να γίνει πάρα πολύ υψηλό.

Διαβήτης: Κάντε ΕΔΩ το online τεστ για πρώιμα συμπτώματα - Μην το αμελείτε! - Iatropedia.gr

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι διαβήτη: Τύπου-1 και Τύπου-2. Ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται όταν το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη για να λειτουργήσει σωστά, ή όταν τα κύτταρα του σώματος δεν αντιδρούν σωστά στην ινσουλίνη που παράγει ο οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι η γλυκόζη παραμένει στο αίμα και δεν χρησιμοποιείται ως “καύσιμο” για ενέργεια. Σε γενικές γραμμές το υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας κάνει να: διψάτεουρείτε πάνω από το συνηθισμένο, ιδιαίτερα τη νύχτααισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα Διαβάστε επίσης: Σάκχαρο αίματος: Αυτά είναι τα φυσιολογικά όρια για τους ενήλικες Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Βιογραφικό - Δρ. Ελένη Μουσάτοβα. Βιογραφικό Γεννήθηκα στην Ρωσία σε οικογένεια ιατρών.

Βιογραφικό - Δρ. Ελένη Μουσάτοβα

Το 1984 τελείωσα την Ιατρική Ακαδημία του Νταγκεστάν , μια από τις κορυφαίες Σχολές της ΕΣΣΔ, με βαθμό 9,9 (‘Αριστα). Απέκτησα τον τίτλο της ειδικότητας Παθολόγου για πρώτη φορά στην Ρωσία το 1985 και για άλλη μια φορά στην Ελλάδα το 2003. Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκίνησε από το Τμήμα Λοιμωδών Παθήσεων όπου εργάστηκα ως νοσηλεύτρια παράλληλα με τς σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή. Μετά την απόκτηση πτυχίου ιατρικής έχω δουλέψει πρακτικά σε όλες τις βαθμίδες της ιατρικής πρακτικής: Έχω ασχοληθεί και με ερευνητικό έργο. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση είναι βασική αρχή της ζωής μου. Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών. Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών

Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι. Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Συμβουλή. How Your Sleeping Position Affects Your Health. On average, we spend 25 years of our life sleeping.

How Your Sleeping Position Affects Your Health

This is necessary because getting proper rest is vital to our overall well-being. Sleeping well has many benefits — it not only revitalizes the body but also makes the brain work optimally. Παιδική διατροφή και ανάπτυξη. World map of The average erected penis size worldwide - in centimeters by Country - TargetMap. ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ - Metropolitan Connect - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Γίνε μέλος της κοινότητας METROPOLITAN CONNECT Στην Κοινότητα μας πιστεύουμε ότι ο ενημερωμένος και υπεύθυνα εκπαιδευμένος πολίτης μπορεί να διαχειριστεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τόσο ζητήματα πρόληψης υγείας όσο και υπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ - Metropolitan Connect - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Αποστολή της κοινότητας Metropolitan Connect είναι η συνεχής ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με τα ζητήματα που άπτονται της βελτίωσης της υγείας μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια δυναμική διαδικτυακή κοινότητα που θα διευκολύνει όχι μόνο στην άμεση επικοινωνία ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα και στους πολίτες αλλά και ανάμεσα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα υγείας ή έχουν τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς για την υγεία τους. Ελληνική Εταιρεία νόσου Alzheimer. Πετάτε το τσόφλι του αυγού; Μεγάλο ΛΑΘΟΣ! Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτό... - Fanpage. Όλοι μας πετάμε τα τσόφλια των αυγών, μόλις όμως ανακαλύψαμε κάτι το οποίο έπρεπε να μοιραστούμε μαζί σας!

Πετάτε το τσόφλι του αυγού; Μεγάλο ΛΑΘΟΣ! Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτό... - Fanpage

Τόσο καιρό κάναμε ένα μεγάλο λάθος! Γνωρίζατε ότι το τσόφλι των αυγών αποτελείται από 90% καθαρό ασβέστιο, το οποίο -χημικά- είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το ασβέστιο που σχηματίζει τα δόντια και τα οστά μας; Επίσης είναι πλούσια πηγή σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, φθορίου, χαλκού, μολυβδαινίου και χρωμίου! Ως αποτέλεσμα ενδυναμώνει τα οστά, βοηθάει τον νωτιαίο μυελό να παράγει περισσότερα και πιο υγιή αιμοπετάλια, αποτρέπει την εμφάνιση οστεοπόρωσης ενώ καταπολεμά τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και κατεβάζει την πίεση. Απλά πάρτε 5 τσόφλια αυγών και θρυμματίστε τα ώστε να δημιουργήσετε σκόνη. Στη συνέχεια προσθέστε 3 λίτρα νερό και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα, προκειμένου η σκόνη να διαλυθεί στο νερό. Πλήρης κατάλογος βοτάνων και οι θεραπείες τους - μάθε τις ασθένειες που θεραπεύει κάθε βότανο.

Δείτε πως θα σώσετε ένα μωρό που πνίγεται σε μόλις 45 δευτερόλεπτα. Ένα τέχνασμα που σώζει ζωές... - Fanpage. Οι Βρετανοί ηθοποιοί David Walliams, David Mitchell, Johnny Vegas και Sir John Hurt δάνεισαν τις φωνές τους σε μια καμπάνια που δείχνει πώς να βοηθήσετε ένα μωρό που πνίγεται. Η ομάδα του St John Ambulance στο Ηνωμένο Βασίλειο που ονομάστηκε Τhe Chokeables, δείχνει τους ηθοποιούς να υποδύονται τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πνιγμό σε ένα μωρό, όπως ένα καπάκι από στυλό, ένα φιστίκι και ζελές.

Αφορμή για την καμπάνια αποτέλεσε μία έρευνα που αποκάλυψε ότι το 79% των γονέων δεν γνωρίζουν την σωστή τεχνική για να σώσουν ένα μωρό από πνιγμό παρά το γεγονός ότι σχεδόν το 58% φοβούνται μη τυχόν και συμβεί στο παιδί τους ενώ το 40% παραδέχονται ότι το έχουν ζήσει. Γνωρίζοντας τι μπορεί κανείς να πράξει σε μια περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου ειδικά σε μια περίπτωση όπως είναι ο πνιγμός. Αφιερώνοντας μόλις 40 δευτερόλεπτα του χρόνου σας για να μάθετε την τεχνική, μπορείτε να σώσετε τη ζωή του παιδιού σας. Προσοχή: Σπιτικό σιρόπι για να απαλλαγείτε από τη βλέννα στους πνεύμονες.

Αυτό το σπιτικό σιρόπι θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε με φυσικό τρόπο τη βλέννα από τους πνεύμονές σας. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ασφαλές και για τα παιδιά σας! Χρησιμοποιήστε το άφοβα! Συστατικά: 1 κουταλιά της σούπας ρίζα μαρσμέλοου / marshmallow (σ.σ. pentapostagma.gr – Althaea officinalis) 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος 1 κουταλιά της σούπας […] 8 Εκπληκτικές Χρήσεις με το Ελαιόλαδο που θα σας Διευκολύνουν τη Ζωή - Spiros Soulis - the home issue. Το ελαιόλαδο που βγάζει η χώρα είναι από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, στον κόσμο, και υπάρχει σε κάθε κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της. Το ξέρατε, όμως, ότι είναι εξίσου χρήσιμο και εκτός κουζίνας; Δείτε πού μπορεί να σας βοηθήσει! Βγάζει την μπογιά από τα χέρια Τρίψτε λάδι πάνω στα χέρια μαζί με λίγο αλάτι ή ζάχαρη. Η μπογιά θα φύγει και το δέρμα σας θα μείνει καθαρό και μαλακό! Πολύ καλό ντεμακιγιάζ! Βάλτε ελαιόλαδο πάνω σε ένα βαμβάκι και χρησιμοποιήστε το ως ντεμακιγιάζ ματιών και βλεφαρίδων, ακόμα και με τα αδιάβροχα προϊόντα!

Γυαλίζει τα έπιπλα Αν προσθέσετε 1 κ.σ. λάδι σ’ ένα 1/4 φλ. χυμό λεμονιού έχετε ένα πολύ καλό γυαλιστικό επίπλων! Γυαλίζει τα παπούτσια Πάρτε ένα πανάκι ξεσκονίσματος ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε τα δερμάτινα παπούτσια σας. Το καλύτερο ενυδατικό Αν προσθέσουμε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο έχουμε ένα ωραίο ενυδατικό έλαιο για το μπάνιο μας.

Med24 - Ολα για την Υγεια. 10 «αθώα» συμπτώματα, που πρέπει να σας οδηγήσουν εγκαίρως στον γιατρό σας.