background preloader

Programmering

Facebook Twitter

Iis lararhandledning scratch 151022. Tülays IKT-sida: Scratch: Att programmera. KodTipset. Tülays IKT-sida: Robotprogrammering. Riktiga robotar Bee-Bot Här är en robot som är för de allra minsta.

Tülays IKT-sida: Robotprogrammering

Lätt att programmera genom att trycka på knapparna. Blue-Bot. Nyfiken på programmering 22 april 2015. Barn som vill lära sig programmera. Barn som vill lära sig programmera – hur hjälper man dem?

Barn som vill lära sig programmera

Eftersom jag inte är helhaj på att programmera själv, så är det inte så lätt. Men det finns sajter där de kan få hjälp med grunderna. Jag har skrivit om några sådana tidigare och du hittar dem bland annat här och här. I somras fick vi en fråga från Twittervännen @ReneeGoth som jobbar för Roborobo om vi ville testa deras robotkit. Tja, varför inte. Vi satte igång med kitet en sensommarkväll. Koda i låg- och mellanstadiet. Marina Nordin, Lärare, Utsäljeskolan Huddinge ”Eleverna fick titta på verklig kod och hur appar utvecklade sig.

Koda i låg- och mellanstadiet

De trodde ofta att det var lika enkelt att tillverka apparna som att använda dem. Jamals kompisar. Calaméo - Home. Webbstjärnans kursportal. Ska programmering finnas på skolschemat? Med anledning av den pågående debatten om programmeringen i skolans vara eller icke vara ville vi på Webbstjärnan följa upp den tråd vi senast plockade upp i intervjun med Teacherhack.

Ska programmering finnas på skolschemat?

Vi har pratat med Ulrica Elisson Grane, lärare, och Måns Jonasson, webbansvarig på .SE, om programmeringens plats på schemat. I förra veckan skrev Webbstjärnan om det nya initiativet Teacherhack och initiativtagarnas plan att hacka läroplanen för att få in programmering på schemat. Detta visade sig vara ett hett ämne och artikeln fick spridning i sociala medier, varpå vi kände att vi var tvungna att fördjupa oss i frågan kring programmeringens vara eller icke vara i skolan. Skaepiedidh – Framtidens skapande i skolan.

Målet med projektet är att skapa en webbaserad plattform för att sprida tekniska experiment och ta vara på skaparglädjen i skolan genom modern teknik samt utarbeta pedagogik för nyttjande i klassrummet.

Skaepiedidh – Framtidens skapande i skolan

Skaparkultur (Maker Culture) handlar om att ta vara på skaparglädje och kreativitet. Det består av många olika delar men mycket fokus har hamnat på 3Dskrivare och öppen elektronik. Inom ramen för Skaepiedidh ska det skapas en webbaserad platform för hantering av olika experiment och recept för att skapa nya tekniska lösningar i skolan som en del av undervisningen.

Elever och pedagoger kommer att kunna dela med sig av material i form av experiment och till exempel 3D-modeller som stödjer kunskapsbyggandet i skolan. En viktig del av detta är att kunna 'remixa´ dessa experiment och lösningar och sprida dessa förbättringar till andra intresserade. Scratch Day. Nätverk Dataföreningen - För kunskap och kontakter. Kod är framtiden!

Nätverk Dataföreningen - För kunskap och kontakter

Dataföreningen vill öka den digitala kompetensen i skolan, för elever, lärare och föräldrar i Sverige.Därför att vi tagit initativet till projektet Digital kompetens i skolan - en kompetensplattform och mötesplats för kodande lärare, IT-proffs från Dataföreningen, kommun, näringsliv samt engagerade föräldrar. Syftet är att öka det digitala innanförskapet beskrivet av Digitaliseringskommissionen och EU. Vi bjöd in förebilden Karin Nygårds till kickoffen för Digital Kompetens-projektet den 2 september 2014 för att dela med sig av sina framgångsrika exempel på hur mellanstadieelever kan öka sin digitala kompetens. Här berättar Karin Nygårds och Birgitta Edberg, CEO, DF Stockholmskretsen, om hur och varför vi satsar på att utbilda elever i digital kompetens. Digitalverkstan - Molekylverkstan i Stenungsund #1. Interaktiv visualisering i skolan. Programmering för alla på Tunaskolan i Lund. I måndags gav Björn Regnell, professor i datavetenskap på Lunds tekniska högskola, en presentation för den pedagogiska personalen på Tunaskolan (F-9) i Lund om varför det är viktigt att alla lär sig grunderna i programmering.

Programmering för alla på Tunaskolan i Lund

Det här var starten på en satsning som går ut på att efterhand försöka föra in programmering och datalogiskt tänkande i alla ämnen, på alla nivåer. Björn Regnell och hans kollega Sandra Nilsson ägnar sedan tre år tillbaka delar av sin arbetstid åt att undervisa lärare och elever i programmering på Vattenhallen Science Center. Projektet Programmering för alla är en del av universitetets arbete med tredje uppgiften, det vill säga att samverka med resten av samhället och att förmedla aktuell forskning till allmänheten. Education reform for computer science. With schools more eager to welcome coding in the classroom, some advocates now push to make it a public-education priority.

Education reform for computer science

In her 2014 book Connected Code: Why Children Need to Learn Programming, Yasmin Kafai, Ed.D. ’93, of the University of Pennsylvania, urges schools add on to the traditional “3 Rs” of reading, writing, and arithmetic: the aRts and pRogramming. That the public perceives computers as both essential, and essentially opaque, is a form of illiteracy. Jane Margolis, Ed.D. ’90, senior researcher at UCLA’s Graduate School of Education and Information Studies, argues that this “learned helplessness” has larger implications for equality. Koda i låg- och mellanstadiet. Code Monster from Crunchzilla. <h2>Code Monster gets kids excited about programming.

Code Monster from Crunchzilla

It is a combination of a game and tutorial where kids experiment with learning to code. <p> Code Monster use Javascript. Please enable Javascript if you want the play with the Code Monster. Otherwise, Code Monster will not be able to play with you. Matteklubben - Mattebloggen. Matteklubben är ett samarbete mellan Uppsala kommun och Matematiska institutionen (UU) som är till för barn som är bra på matte, men vill ha mer och svårare matte än den som finns i skolan.

Matteklubben - Mattebloggen

Den matten som tas upp på träffarna ligger oftast utanför skolprogrammet och vi fokuserar snarare på att utveckla problemlösnings- och resonemangsförmågan. Observera att ditt barn kan gå på Matteklubben endast om ni går i en skola i Uppsala kommun (oavsett om det är en kommunal- eller friskola). Vårterminen 2016 Matteklubben fortsätter under vårterminen 2016, med 6 st. ordinarie träffar under våren och 13 st. träffar för intensivgrupperna. Elever som köar i åk 2-9 kommer att bjudas in i början av januari i mån av plats.

Hopscotch - Coding for kids. Hour of Code Edition. Digitala barn. MASTER TIME på iPhone Våran Master Time app finns nu tillgänglig för Iphone/Ipod. Vi har gjort om den till att stödja alla iOS enheter alltså behövs den inte köpas igen till Iphone. KOPPLA SAGA is here! Nu har vi släppt ännu en app! Katten-spel%20lathund.pdf. Untitled. Är programmering rätt som skolämne – diskussion i avsnitt 9 av Ping! PER CODEX AD ASTRA: augusti 2013. Fascinerande att läsa en bok som började skrivas på 1970-talet och som ännu är pinsamt högaktuell. Papert är professor (på MIT) i matematik, som även jobbat tillsammans med Jean Piaget i Schweiz under flera år. Inspirerad av Piaget intresserade sig Papert för hur det kommer sig att många tappar sugen för matematik och rent av får "mathophobia" (något som jag verkligen känner att jag lider av).

Genom att ta fram programmeringsspråket LOGO som verkar likna Kojo väldigt mycket i det att man flyttar en sköldpadda genom kommandon. Vad jag förstår så är dock LOGO ett påhittat språk, mendan Kojo bygger på Scala som är ett programmeringsspråk som används. Papert har många intressanta tankar, men boken är dåligt tryckt och blir därför extra svårläst. Madlibs. Untitled. Teaching Kids to Code. Every era demands--and rewards--different skills. In different times and different places, we have taught our children to grow vegetables, build a house, forge a sword or blow a delicate glass, bake bread, create a soufflé, write a story or shoot hoops. Now we are teaching them to code. We are teaching them to code, however, not so much as an end in itself but because our world has morphed: so many of the things we once did with elements such as fire and iron, or tools such as pencil and paper, are now wrought in code.

We are teaching coding to help our kids craft their future. In this collection we share many different perspectives on coding, from a university professor's vantage point (MIT's Mitch Resnick describes why learning to code is like learning to learn) to an entrepreneur's reflections from his cross-country roadtrip to bring coding--and his stuffed dog--to classrooms across the U.S. We should always teach children to bake bread, feed the goats and wield a hammer. Sploder - Make your own Games, Play Free Games. Terese Raymond (@Terejs) My Kid Can Code (@mykidcancode) Buy Direct (Official Site)

Wikispaces. Padda.pdf. De lär sig koden till den nya världen. Sploder - Make your own Games, Play Free Games. Scratch-programmering på svenska. Computer Science Unplugged. Happy Nerds - Programming Links for Kids. Dansa fram kod! Uppdrag.pdf. De hittar koden till tekniken. Krav på att elever lär sig programmera. Människor styr datorerna. Vi använder oss allt mer av digital teknik, men få av oss vet hur tekniken fungerar. Nu väcks krav på att programmering bör bli ett ämne i grundskolan. – Funktion är också ett programmeringsord som man använder, säger läraren Karin Nygårds. Hon har precis börjat dagens undervisning med en klass femmor på Sjöstadsskolan i Stockholm. Framtidenssprk-xib.  Lär dig programmera - för lärare.

Padda.pdf. Ett matteprojekt i år 5. Buy Direct (Official Site) Spelprogrammering.nu. LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA. Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor lu.se. European Code Week på Sjöstadsskolan. Barnhack: Kom igång med Scratch (del 1/7) Scratch-programmering på svenska. Titta - Instruktionsfilmer. Bee-Bot uppladdningsbar. Scratchkort. Kidsruby.com. === Koda spel i Ruby === Hej och välkommen! Kodable: Programming Curriculum for Kids.

Sjöstadsskolan 2.0. Programmering med barn. Tips och tankar om programmering för barn och andra nybörjare. I Geek Girl Mini lär tjejerna sig koda - Lilla gumman. Jag kan väl inte programmera heller... Digitalkunskap. Vad säger läroplanen? Programmering hjälper att träna matte. Webbstjärnan. DATORN i UTBILDNINGEN. Code.org.