background preloader

Ohjausmatskua

Facebook Twitter

Erilaisen oppijoiden liitto ry - valtakunnallinen järjestö. 15-vuotiaat Ninja ja Emmi ovat vohveliyrittäjiä – tämän jutun luettuasi sinäkin tiedät, kuinka perustat yrityksen alaikäisenä. Lahden torilla käy jo heti aamusta kuhina, kun lukuisat torimyyjät saapuvat pystyttämään kojujaan.

15-vuotiaat Ninja ja Emmi ovat vohveliyrittäjiä – tämän jutun luettuasi sinäkin tiedät, kuinka perustat yrityksen alaikäisenä

Konkariyrittäjien joukossa ovat myös 15-vuotiaat Ninja Peltola ja Emmi Ketonen. He ovat kesän aikana pyörittäneet omaa yritystään Vohveli Kuningatarta. Peltolan ja Ketosen yritys on yksi kolmestakymmenestä yrityksestä, jotka perustettiin Lahden 4H-yhdistyksen kesäyrittäjyyspilotissa. Pilotin kautta nuoret kokeilevat, miltä oman liikeidean toteuttaminen tuntuu. Opiskelijan siirtymät ja opintopolun sujuvuus koulutuksen nivelvaiheissa - Karvi.fi. Arvioinnin verkkosivut: nivelvaiheet.karvi.fi Koronatilanteen vuoksi Opiskelijan siirtymät ja opintopolun sujuvuus koulutuksen nivelvaiheissa -arvioinnin tälle vuodelle suunniteltuja tiedonkeruita ei toteuteta.

Opiskelijan siirtymät ja opintopolun sujuvuus koulutuksen nivelvaiheissa - Karvi.fi

Tietoa kerätään aikaisintaan ensi vuonna. Karvi seuraa tilanteen etenemistä ja vaikutuksia ja tekee sen perusteella päätöksiä arviointien jatkosta. Tiedotamme järjestäjiä myöhemmin mahdollisista muista muutoksista. Arviointi kohdistuu koulutusjärjestelmän nivelvaiheiden toimivuuteen ja koulutuksen kykyyn turvata nuorille joustavat siirtymät koulutusasteelta toiselle sekä tukea nuorten valintoja ja ennaltaehkäistä syrjäytymisriskejä.

Arvioinnin aihealueita ovat: nivelvaiheissa tapahtuva opiskelijoiden ohjaus,opiskelijaksi hakeutumisen ja ottamisen prosessit,koulutuksen järjestäjien yhteistyö eri tahojen kanssa sekäkoulutuksen kysy tukea nuoria jatko-opintoihin ja ammatilliseen suuntautumiseen liittyvissä valinnoissa.

Etäopiskelu

Yksilöllinen opo. Kouluakaymattomatoppilaat opas. Why 10,000 hours of practice won’t make you an expert. Video CV. Urheilu ja opiskelu. Niko Ojanen Vlog. Väylät auki. Kuinka otan itseäni niskasta kiinni ja saan enemmän aikaan? Psykologi antaa neljä neuvoa, joita voi soveltaa niin treenaamiseen kuin työtehtäviin - Elämä. Tämä elämä – Pelillistetty opinto-ohjaus yläkouluun. Luonteenvahvuuksista valintavalmiuksiin. Tällaisella tekstillä äidinkielen kirjoitustaidon yo-kokeesta sai täydet pisteet. Tutkimus: Syvä uni käynnistää aivoissa ”pesukoneen”, joka ehkäisee aivosairauksien syntyä - Hyvinvointi. Aivosi eivät tarvitse rahaa tai suklaata – hymy on paljon tehokkaampi palkinto. Julkaistu 16.08.2019 - 14:55.

Aivosi eivät tarvitse rahaa tai suklaata – hymy on paljon tehokkaampi palkinto

Päivitetty 16.08.2019 - 14:55 Tutkimusten mukaan yksi vaivainen ilme voi saada meidät voimaan paremmin, elämään pidempään ja tuottamaan aivoissamme mielihyvää 2000 suklaapatukan tai 17 500 euron arvosta. Syksy saapuu ja jurotuksen määrä kasvaa. Kuinka luoda jotakin, mitä ei ole ennen ollut olemassa. Kirjojen lukemisesta on hyötyä muistille ja empatiakyvylle – ”Se, että kykenee lukemaan kirjan kannesta kanteen, on ihmiselle valtava etu”, sanoo aivotutkija - Kulttuuri. Kirjojen lukemisesta on hyötyä muistille ja empatiakyvylle – ”Se, että kykenee lukemaan kirjan kannesta kantee Niin aikuisten kuin lasten kirjojen parissa viettämä aika on vähentynyt.

Kirjojen lukemisesta on hyötyä muistille ja empatiakyvylle – ”Se, että kykenee lukemaan kirjan kannesta kanteen, on ihmiselle valtava etu”, sanoo aivotutkija - Kulttuuri

Älypuhelimet vievät ajasta koko ajan enemmän: Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa todettiin että jo suomalaiset kuusivuotiaat käyttävät mobiililaitteita yhtä paljon kuin kirjoja. Suomalaiset lapset saavat oman puhelimenkin poikkeuksellisen varhain. Mainos (Teksti jatkuu alla) Myös aikuisten lukeminen on muuttunut. Suunnitteletko hakevasi yliopistoon? Katso, millä aloilla hyödyt matematiikasta ja mihin et pääse ilman sitä. Maskulaisen Frans Salmisen abivuosi Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa alkaa ensi syksynä.

Suunnitteletko hakevasi yliopistoon? Katso, millä aloilla hyödyt matematiikasta ja mihin et pääse ilman sitä

Abivuoteen ei kuulu matematiikan pänttäämistä, vaikka matematiikkaa painotetaan yliopistojen opiskelijavalinnoissa nykyistä enemmän. Ensi vuodesta lähtien yli puolet yliopistojen opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen perusteella. Hakukohteesta riippumatta pitkästä matematiikasta saa todistusvalinnassa eniten pisteitä. Kun Salminen aloitti lukion hän valitsi pitkän matematiikan ja luonnontieteellisiä aineita. Liikunta muuttaa aivoja, mutta kaikki lajit eivät tehoa samalla tavalla: Aivo­tutkija antaa neljä erilaista liikunta­reseptiä - Hyvinvointi.

Tyttö sanoi olevansa toivoton tapaus, mutta ratkoi pian matematiikan tehtäviä: Tutkijoiden kehittämä menetelmä mullisti nuorten opiskelumotivaation - Elämä. Tyttö sanoi olevansa toivoton tapaus, mutta ratkoi pian matematiikan tehtäviä: Tutkijoiden kehittämä menetelmä Miten toisen asteen opiskelijat saadaan motivoitua käymään koulu loppuun?

Tyttö sanoi olevansa toivoton tapaus, mutta ratkoi pian matematiikan tehtäviä: Tutkijoiden kehittämä menetelmä mullisti nuorten opiskelumotivaation - Elämä

Sitä moni on pohtinut kuultuaan hallitusohjelmaan kirjatusta oppivelvollisuusiän nostamisesta. Jyväskylän yliopiston psykologian tutkijatohtori Sami Määtän kysymykseen on vaikea vastata yksiselitteisesti. Joutuvatko teini-ikäiset heräämään kouluun liian aikaisin? Tarkista univelkalaskurilla, nukutko tarpeeksi. “Aikaiset kouluaamut on mulle pahoja välillä, kun mä oon semmonen iltaihminen”, sanoo yksi Yle Uutisluokan jututtamista nuorista.

Joutuvatko teini-ikäiset heräämään kouluun liian aikaisin? Tarkista univelkalaskurilla, nukutko tarpeeksi

Hups, jokin meni pieleen! Yritä myöhemmin uudelleen.

Testejä

Hyvän ohjauksen kriteerit. Liikunta synnyttää uusia aivosoluja, mutta ne tarvitsevat tekemistä jäädäkseen eloon - Tiede. Suomalaiset nukkuvat aiempaa vähemmän ja huonommin – kaksi syytä uni­vajeelle nousee ylitse muiden, ja ennen pitkää liika valvominen koituu kohtaloksi - Tiede. Liikaa vaihtoehtoja - Elämä. Laaja-alaisten taitojen ansioluettelo.

Asiantuntijat uudistaisivat palomiesten valintatestausta – kömpelöt ja päättelykyvyltään heikommat karsiutuisivat alalta. Kun nykyinen palomiesten valintatestaus otettiin käyttöön vuonna 1990, perinteisiä rakennuspaloja ja vakavia liikenneonnettomuuksia tapahtui huomattavasti enemmän kuin nyt.

Asiantuntijat uudistaisivat palomiesten valintatestausta – kömpelöt ja päättelykyvyltään heikommat karsiutuisivat alalta

Fiture Jobs now

Megatrendit. Tulevaisuutta pohtiessa on pystyttävä hahmottamaan kokonaisuuksia.

Megatrendit

Siksi hitaastikin etenevät, suuret muutoslinjat on pidettävä muistissa. Megatrendit kuvaavat pitkäkestoisia, suuria ja hitaasti muuttuvia ja usein toisiinsa kytkeytyviä ilmiöitä, jotka eivät muutu hetkessä. Sitran megatrendeissä nostetaan esiin näitä ilmiöitä ja niihin liittyviä Suomen kannalta tärkeitä tulevaisuuskeskusteluja ja polkuja. Työn tavoite on luoda pohja ja työkalu ymmärrystä lisäävälle keskustelulle maailman näkyvistä muutoksista, erityisesti Suomen näkökulmasta katsottuna. Megatrendit 2017 Vuonna 2017 haluamme nostaa esiin satavuotiaan Suomen juhlavuoden kunniaksi pohjoismaisen mallin kannalta merkityksellisiä megatrendejä, jotka käsittelevät työtä ja toimeentuloa, demokratiaa ja osallisuutta sekä kasvua ja edistystä. Taikuri tarvitsee harjoittelua ja hiljaista tietoa, sanoo taikureista väitellyt tutkija – ja nykypäivänkin ihminen haluaa nähdä ihmeitä silmiensä edessä - Kulttuuri.

Taikuri tarvitsee harjoittelua ja hiljaista tietoa, sanoo taikureista väitellyt tutkija – ja nykypäivänkin ihm Olli ”Opa” Rissanen sai kahdeksanvuotiaana joululahjaksi Solmu Mäkelä taikakirjan.

Taikuri tarvitsee harjoittelua ja hiljaista tietoa, sanoo taikureista väitellyt tutkija – ja nykypäivänkin ihminen haluaa nähdä ihmeitä silmiensä edessä - Kulttuuri

Miten kiehtova maailma, Rissanen ajatteli. Taikuriharrastus ei kuitenkaan jatkunut yläasteen jälkeen. Rissaselta puuttui mentori. Tuli muita kiinnostuksen kohteita ja uudet unelma-ammatit. Opiskelija kuvasi työhakemukseen kekseliään videon ja sai paikan – niin tekevät myös monet muut, ja nyt Suomeen on avattu video-cv-pankki. Puolitoista vuotta sitten jyväskyläläinen Maria Mäkitalo tarvitsi harjoittelupaikan. Kansainvälisyydestä kiinnostunut liiketalouden opiskelija halusi hakea töitä matkailumarkkinoinnin parista. Sopivaa avointa paikkaa ei vaan löytynyt. Eipä hätää, Mäkitalo tuumasi ja päätti rustata avoimen hakemuksen.

Perinteisen tekstimuotoisen hakemuksen liitteeksi Mäkitalo rakensi videon, jolla hän puhuu suomen lisäksi englantia, saksaa ja ruotsia samalla kun esittelee Keski-Suomen matkailuvaltteja. Videolla vilahtaa saunalautta, pitkospuut, megabileet ja monenmoiset liikuntamahdollisuudet. Onko lapsesi pessimisti? – Nämä vinkit kannattaa huomioida kasvatuksessa, jotta lapsesta ei tule negatiivista aikuista - Elämä. Kuinka monta tuntia nukut tavallisesti? Näin eri määrät unta vaikuttavat terveyteesi - MTVuutiset.fi. Tavallinen aikuinen tarvitsee keskimäärin kahdeksan ja puoli tuntia unta yössä – eikä unentarve vähene vanhemmiten. Lue, miten unen määrä voi ihmiseen vaikuttaa. 0 tuntia unta: Erityisesti silloin, jos ajat autoa heti aamulla, voi koko yön nukkumattomuus olla vaarallista. Murray vertaa tilaa humalatilaan. Kun ihminen ei nuku, hän menettää keskittymiskykynsä.

Suolistobakteerit ovat yhteydessä aivojen hyvinvointiin – Asiantuntijat: "Näin tuunaat mikrobistoasi aivoille suotuisaksi" “Suolisto on ihmisen toiset aivot” -sanonta on täyttä totta. Suolistomikrobistolla on todettu olevan iso vaikutus terveyteemme ja sairauksien kuten masennuksen puhkeamiseen. Omaa suolistomikrobistoaan voi tuunata kolmella helpolla keinolla. Ihmisen suolistossa asustaa noin tuhat bakteerilajia. Niiden muodostamalla mikrobistolla on iso rooli ihmisen terveydelle. ”Mä en osaa!” Moni lapsi pelkää epäonnistumista ja välttää siksi haasteita – Psykologi kertoo, millaista kannustusta itsekriittinen lapsi tarvitsee - Elämä. Suomalaiset osaavat matematiikkaa yhä huonommin, vaikka sitä tarvittaisiin koko ajan enemmän – Professori: Teknologinen kehitys lisää matematiikan merkitystä.

Syyskuussa opettajille aletaan antaa täydennyskoulutusta, jotta koulumatematiikka saataisiin vastaamaan paremmin yhteiskunnan ja työelämän vaatimuksia. – Tulevaisuudessa toimeen tuleminen kansalaisena edellyttää selvästi parempaa matemaattista osaamista kuin mitä ihmisillä tyypillisesti tällä hetkellä on, sanoo professori Erno Lehtinen Turun yliopistosta. Hän on huolissaan, sillä suomalaisten kiinnostus matematiikkaa kohtaan on laskussa.

Lukio

Amiskone – Katso mitkä ovat ammattikoulujen himotuimmat alat, ja minne valittiin vain kymmenen opiskelijaa. Tietotekniikka, kauneudenhoitoala, lähihoitaja, putkiasentaja... kevään yhteishaussa ammatillisiin oppilaitoksiin valittiin yli 30 000 opiskelijaa. Katso mille aloille oli tiukin seula, minne valittiin tuhansia. Ammatillisesta koulutuksesta sai tänä kevään yhteishaussa opiskelupaikan 34 100 hakijaa, kertoo Opetushallitus (siirryt toiseen palveluun). Vaikeinta on päästä opiskelemaan hammatekniikkaa, liikunnanohjaajaksi, lääkealalle, lentokoneasentajaksi tai sirkustaiteilijaksi, ainakin kun verrataan kaikkien näihin koulutusohjelmiin hakeneiden määrää tarjolla oleviin opiskelupaikkoihin. How Being A Minimalist At Work Can Make You More Successful. Have you bought into the ethos that to be productive you must work all the hours under the sun? If yes, then your day probably looks like this… You get up at the crack of dawn, get to your office super-early and begin working.

When lunch time comes around, you decide to skip it, choosing instead to eat at your desk so you can continue working. As your colleagues begin leaving at the end of the day, you stay late while you try in vain to finish all of your tasks and projects. For a few months, you’re excited by what you believe you are achieving. Lifehack. There are two kinds of people in the world: simplifiers, and complicators. Complicators, they seem blind or fearful of simple solutions. Everything they do, they do it in the most difficult and complex manner. From a distance, this looks like they thrive on challenges. Onnistujia yhdistää yksi olennainen piirre, ja psykologi Satu Kaski löysi sen – Nyt hän kertoo, mitä ominaisuuksia kannattaa kehittää, jos haluaa menestyjäksi. Humanististen alojen suosio laskee, eikä kaikkia opiskelu­paikkoja edes saada täyteen – ”Mielikuvat ovat todella vahvoja ohjaajia”

Tavoitteita pelkäävä ihminen ei saavuta mitään, sanoo psykoterapeutti Satu Pihlaja – Tavoitteellisuus ei ole ominaisuus vaan taito, ja nyt Pihlaja kertoo, miten se opitaan. ”Moni ajattelee osaavansa kuunnella, mutta ei aidosti rekisteröi, mitä toisella on sanottavana” – Asiantuntija kertoo 4 yleisintä kuunteluvirhettä ja miten ne voi korjata - Elämä. ”Oikeasti tärkeille asioille löytyy aina aikaa” – Filosofi, psykologi ja mentaali­valmentaja neuvovat, kuinka tehdään onnistunut muutos elämän­tavoissa - Elämä. Vuodenvaihde on ladattu lupauksilla – psykologi kehottaa asettamaan riman korkealle: "Hyvä tavoite on sellainen, että itseäkin pelottaa" Laihdutan, hankin paremman työpaikan, panostan parisuhteeseen. Vuodenvaihde on ladattu lupauksilla. On haaste tehdä toiveista ja tavoitteista totta, etteivät ne jäisi vain katteettomaksi sanahelinäksi.

Ammatillinen perustutkinto

Teemme koko ajan huonoja päätöksiä, emmekä edes huomaa sitä – Nokialla työskennellyt psykologi kertoo, miten päätöksenteossa voi kehittyä - Ura. Kuusi huomiota tulevaisuudesta, joiden ei pitäisi yllättää. "Juuri nyt, enemmän kuin koskaan ennen, on tärkeää nähdä horisontin taakse, ennakoida teknologian kehitystä ja ohjata sitä oikeaan suuntaan", kirjoittaa biotekniikan tohtori ja Prisma Studion asiantuntija Lauri Reuter blogissaan. Köyhyys periytyy, mutta noidankehän voi särkeä – Tutkijat selvittivät, miten lapsuuden vaikeista oloista voi nousta. Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Hälyttävä lista julki: Helsingin kaupungilla on vain yksi hyväkuntoinen lukiorakennus – katso lista lukioiden tulevista remonteista - Kaupunki - HS.fi. Helsingissä on yksi ainoa hyväkuntoinen kaupungin ylläpitämä suomenkielinen lukio.

Ammatinvalinta ja työelämä

Opiskelutekniikka, ajattelun taidot ja motivaatio. Samat matikan taidot: Hyvästä lukiosta arvosanaksi 5, huonommasta 9 – Katso lukiovertailu. Education. 21st Century Learning. Innostaja, opettaja, kouluttaja, puhuja, tutkija... Stadin ammattiopiston ammatilliset perustutkinnot. Itäkeskuksen pk:n oposivut. Lifehack. Crossroads. That is one of the few words I regularly used (too much) in my early twenties. Why? I was at a stage when I was presented with multiple directions to choose, yet not wise or experienced enough to make the decision without fear of failing or regrets.

Often I felt the energy and drive to charge forward, but I was afraid that I might choose the wrong path or if I’d miss the opportunity to build on my expertise if I hopped around too much. Need versus desire Advises were all around but they’re just that, opinions of others, perspectives on what mattered to them rather than yourself. It was hard. Lifehack. Mihin sinä uskot? Testaa itsesi! Student engagement.