background preloader

Ohjausmatskua

Facebook Twitter

Peruskoulun opinto-ohjauksen linkkejä. Suotuisa suunta: Tietopaketti opintojen rahoitusvaihtoehdoista. Työnhakijana sinulla on velvollisuus ilmoittaa kaikista opinnoista TE-toimistolle, jotta niiden mahdollinen vaikutus työttömyysetuuden saamiseen selvitetään.

Suotuisa suunta: Tietopaketti opintojen rahoitusvaihtoehdoista

Mahdollisiin opintojen kurssimaksuihin ei ole erillistä rahoitusmuotoa, vaan ne jäävät lähtökohtaisesti itselle maksettavaksi. Jatko-opinnot pähkinänkuoressa. Sata nuorta, sata polkua aikuisuuteen -kirjan julkistustilaisuus - Nuorisotutkimusseura ry. 4.11.2021 klo 09:00 - 11:00 Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki Syksyllä 2015 käynnistyi Suomessa harvinainen seurantatutkimus Nuoret ajassa.

Sata nuorta, sata polkua aikuisuuteen -kirjan julkistustilaisuus - Nuorisotutkimusseura ry

Tutkimuksessa lähdettiin seuraamaan sadan peruskoulun yhdeksäsluokkalaisen nuoren elämää viidellä erilaisella paikkakunnalla, eri puolilla Suomea. Millaisista asioista heidän arkensa koostuu? Mitä he odottavat tulevaisuudelta? Entä mitä tulevaisuus toisi tullessaan näille nuorille, toteutuisivatko heidän unelmansa? Rauhan ja Hyvinvoinnin järjestö ry. Vetovoimala - Ammattiopisto Luovi. Valtteri, tietomalliasiantuntija » töissä.fi. Tämä elämä -pelikortit – Tämä elämä. Erilaiset kortit ja pelikortit on todettu hyviksi välineiksi monenlaisten teemojen käsittelyyn, koska ne toimivat hyvinä ajatusten virittäjinä.

Tämä elämä -pelikortit – Tämä elämä

Kortteja voi myös hyödyntää muiden harjoitusten täydentäjinä tai vaikkapa palautteen annossa. Alle on koottu erilaisia harjoituksia, joissa voi hyödyntää hankkeessa tehtyjä vahvuus-, ammatti- ja harrastuskortteja nuorten kanssa. Lisäksi kortteja voidaan käyttää asioiden luokitteluun tai vaikka Ammatti-Aliaksen pelaamiseen! Korkeakouluista valmistuneet työelämässä » töissä.fi. Youtube. Odyssey Planning: Re-framing the ‘Five Year Plan’ We’re all familiar with the ‘Five Year Plan’ right?

Odyssey Planning: Re-framing the ‘Five Year Plan’

No, I’m not talking about Stalin’s governance in Soviet Russia but that oft-favoured tool of the earnest, goal-oriented career adviser who wants you to plan out your life . Personally, I’ve always shied away from them…until now. Why? Well, because in ‘Designing Your Life’ by Bill Burnett & Dave Evans (if you haven’t read it already, check out my last blog post on this topic) they re-frame the concept, make it more creative and less formulaic and focus on exploring ideas and potentiality. Oh, and they also call it an “Odyssey Plan”.

So, first and foremost: what is an Odyssey Plan? Suotuisa suunta: Life Design –malli uraohjauksen muutoksessa. Life Design –malli uraohjauksen muutoksessa Savickas (2012) on yksi uraohjauksen tutkijoista, joka tarkastelee työelämän siirtymiä elämän suunnittelun ja narratiivisen ohjauksen lähestymistavasta käsin.

Suotuisa suunta: Life Design –malli uraohjauksen muutoksessa

Elämänsuunnittelun käsityksessä korostetaan, että nykyinen urasuunnittelu on jatkuva prosessi, jossa rohkaistumme kertomaan tarinan itsestä, identiteetistä ja tulevasta ammatillisesta kasvusta kokonaisvaltaisena elämänkuvana. Tiedelukutaidon perusteet. 93ae45f6 b7c4 403f 9dff 643b813972bf.

Työelämä ja työnhaku

Opettajien verkkokurssit 2021-2022. Tutustu oppimisalustan tarjontaan!

Opettajien verkkokurssit 2021-2022

Vanhempien koulutus vaikuttaa lapsiin entistä enemmän: Koulutus toistaa etuoikeuksia, muistuttaa Karvin selvitys. Heikosti osaavien oppilaiden, niin tyttöjen kuin poikien, osaaminen heikkenee edelleen, parhaiten koulussa menestyvät korkeakoulutettujen vanhempien lapset.

Vanhempien koulutus vaikuttaa lapsiin entistä enemmän: Koulutus toistaa etuoikeuksia, muistuttaa Karvin selvitys

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) selvitti, mitkä tekijät liittyvät sukupuolten sisäisiin ja välisiin oppimistuloseroihin. Selvitykseen koottiin ja analysoitiin tutkimuksia, selvityksiä ja raportteja, jotka koskevat kasvatuksen ja koulutuksen tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja sukupuolittuneita ja kulttuurisia käytäntöjä 20 viime vuoden ajalta. Perusopetuksen ajatellaan usein olevan tasa-arvoista ja yhdenvertaista. Sen oletetaan tarjoavan kaikille oppilaille samanlaiset mahdollisuudet toimia, toteuttaa itseään ja jatkaa perusopetuksen jälkeen ammatilliseen tai lukiokoulutukseen.

Hyvinvointi

Stranded - Educational game. Suomessa on työpaikkoja, joissa määrätään millintarkasti, miltä ihminen saa näyttää – Tällaisia ovat suosittujen alojen ulkonäkö­vaatimukset - Hyvinvointi. Tätä artikkelia voit kommentoida vain omalla nimellä.

Suomessa on työpaikkoja, joissa määrätään millintarkasti, miltä ihminen saa näyttää – Tällaisia ovat suosittujen alojen ulkonäkö­vaatimukset - Hyvinvointi

Lue lisää ”Eräs eläkkeellä jo oleva työkaveri hyppäsi auton katolta alas. Hän otti vasemmalla kädellään kiinni katosta heilauttaakseen itsensä alas, ja vihkisormus takertui johonkin koukkuun. Sormi katkesi sormuksen kohdalta.”Isäni hyppäsi 30-luvulla Tampereella olevalla rakennustyömaalla telineiltä alas tukea ottaen telineistä, taitettu naula jäi vihkisormuksen ja sormen väliin. Sormus katkesi ja sormi oli pitkään turvoksissa. "Tatuoinneista väitöskirjan tehneen Jari Ruotsalaisen mukaan ennakkoluulot ovat perua 1800-luvun lääkärin ja kriminologin Cesare Lombroson teeseistä. Opiskelemaan. Ohjausta ja oppivelvollisuutta 5/5: Tehostetun henkilökohtaisen oppilaanohjauksen aamukahvit. Youtube. HALUAMANI TULEVAISUUS. Hakijamäärä amiksiin ja lukioihin kasvoi tuhansilla – katso Ylen yhteishakukoneesta, kuinka moni kilpailee kanssasi samasta opiskelupaikasta. Ammatillisiin opintoihin ja lukioihin hakee tänä keväänä tuhansia nuoria enemmän kuin edellisvuosina.

Hakijamäärä amiksiin ja lukioihin kasvoi tuhansilla – katso Ylen yhteishakukoneesta, kuinka moni kilpailee kanssasi samasta opiskelupaikasta

Yhteishaku toisen asteen oppilaitoksiin päättyi keskiviikkona, ja Opetushallituksen tiedot hakijamääristä valmistuivat torstaina. Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen varsinaiseen hakuun osallistuu 74 454 hakijaa, kun viime vuonna heitä oli yli 3 000 vähemmän. Myös aiempina vuosina määrä on ollut 2 500–3 000 hakijaa pienempi kuin nyt. Katso Ylen yhteishakukoneesta Suomen kaikkien ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden hakija- ja aloituspaikkamäärät: Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla. Valitse ensin, haluatko tarkastella ammatillisia oppilaitoksia vai lukioita. Lähde: Opetushallitus (tiedot päivitetty 8.4.2021 kello 9.10). Näillä aloilla ”duunarille” maksetaan parasta palkkaa – ammattikoulusta valmistuneelle 4822 euroa/kk - Taloussanomat. Tietotekniikan taidoilla pääsee varmimmin hyville ansioille, mutta huipputilit tehdään lopulta muilla aloilla.

Näillä aloilla ”duunarille” maksetaan parasta palkkaa – ammattikoulusta valmistuneelle 4822 euroa/kk - Taloussanomat

Opiskelupaikan haku on tärkeä päätös, jolla on todennäköisesti vaikutusta koko loppuelämän ansiotasoon. Kevään yhteishaku korkeakouluihin on käynnissä keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 15:een asti. Yhteishaku toiselle asteelle perusopetuksen jälkeen on puolestaan käynnissä 7. huhtikuuta kello 15:een asti. Tilastokeskuksen tiedoista selviää, mitkä ovat eri koulutusasteilta valmistuneiden 30 eniten tienaavaa ammattiluokkaa. Omaopo.

Yrittäjyys

Teknologiatiistai 2020. Erilaisen oppijoiden liitto ry - valtakunnallinen järjestö. Opiskelijan siirtymät ja opintopolun sujuvuus koulutuksen nivelvaiheissa - Karvi.fi. Arvioinnin verkkosivut: nivelvaiheet.karvi.fi Koronatilanteen vuoksi Opiskelijan siirtymät ja opintopolun sujuvuus koulutuksen nivelvaiheissa -arvioinnin tälle vuodelle suunniteltuja tiedonkeruita ei toteuteta. Tietoa kerätään aikaisintaan ensi vuonna. Karvi seuraa tilanteen etenemistä ja vaikutuksia ja tekee sen perusteella päätöksiä arviointien jatkosta. Tiedotamme järjestäjiä myöhemmin mahdollisista muista muutoksista. Arviointi kohdistuu koulutusjärjestelmän nivelvaiheiden toimivuuteen ja koulutuksen kykyyn turvata nuorille joustavat siirtymät koulutusasteelta toiselle sekä tukea nuorten valintoja ja ennaltaehkäistä syrjäytymisriskejä.

Etäopiskelu

Yksilöllinen opo. Why 10,000 hours of practice won’t make you an expert. Video CV. Urheilu ja opiskelu. Niko Ojanen Vlog. Väylät auki. Tämä elämä – Pelillistetty opinto-ohjaus yläkouluun. Tällaisella tekstillä äidinkielen kirjoitustaidon yo-kokeesta sai täydet pisteet. Kuinka luoda jotakin, mitä ei ole ennen ollut olemassa. Suunnitteletko hakevasi yliopistoon? Katso, millä aloilla hyödyt matematiikasta ja mihin et pääse ilman sitä. Maskulaisen Frans Salmisen abivuosi Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa alkaa ensi syksynä. Abivuoteen ei kuulu matematiikan pänttäämistä, vaikka matematiikkaa painotetaan yliopistojen opiskelijavalinnoissa nykyistä enemmän.

Ensi vuodesta lähtien yli puolet yliopistojen opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen perusteella. Hakukohteesta riippumatta pitkästä matematiikasta saa todistusvalinnassa eniten pisteitä. Kun Salminen aloitti lukion hän valitsi pitkän matematiikan ja luonnontieteellisiä aineita. Tyttö sanoi olevansa toivoton tapaus, mutta ratkoi pian matematiikan tehtäviä: Tutkijoiden kehittämä menetelmä mullisti nuorten opiskelumotivaation - Elämä.

Tyttö sanoi olevansa toivoton tapaus, mutta ratkoi pian matematiikan tehtäviä: Tutkijoiden kehittämä menetelmä Miten toisen asteen opiskelijat saadaan motivoitua käymään koulu loppuun? Sitä moni on pohtinut kuultuaan hallitusohjelmaan kirjatusta oppivelvollisuusiän nostamisesta. Jyväskylän yliopiston psykologian tutkijatohtori Sami Määtän kysymykseen on vaikea vastata yksiselitteisesti.

Testejä

Hyvän ohjauksen kriteerit. Laaja-alaisten taitojen ansioluettelo. Asiantuntijat uudistaisivat palomiesten valintatestausta – kömpelöt ja päättelykyvyltään heikommat karsiutuisivat alalta. Kun nykyinen palomiesten valintatestaus otettiin käyttöön vuonna 1990, perinteisiä rakennuspaloja ja vakavia liikenneonnettomuuksia tapahtui huomattavasti enemmän kuin nyt. 30 vuotta sitten palomiesten eläkeikä oli 55. Naisia paloasemilla ei ollut töissä kuin konttorihommissa. Fiture Jobs now. Megatrendit. Tulevaisuutta pohtiessa on pystyttävä hahmottamaan kokonaisuuksia. Siksi hitaastikin etenevät, suuret muutoslinjat on pidettävä muistissa. Megatrendit kuvaavat pitkäkestoisia, suuria ja hitaasti muuttuvia ja usein toisiinsa kytkeytyviä ilmiöitä, jotka eivät muutu hetkessä. Sitran megatrendeissä nostetaan esiin näitä ilmiöitä ja niihin liittyviä Suomen kannalta tärkeitä tulevaisuuskeskusteluja ja polkuja. Työn tavoite on luoda pohja ja työkalu ymmärrystä lisäävälle keskustelulle maailman näkyvistä muutoksista, erityisesti Suomen näkökulmasta katsottuna.

Taikuri tarvitsee harjoittelua ja hiljaista tietoa, sanoo taikureista väitellyt tutkija – ja nykypäivänkin ihminen haluaa nähdä ihmeitä silmiensä edessä - Kulttuuri. Taikuri tarvitsee harjoittelua ja hiljaista tietoa, sanoo taikureista väitellyt tutkija – ja nykypäivänkin ihm. Opiskelija kuvasi työhakemukseen kekseliään videon ja sai paikan – niin tekevät myös monet muut, ja nyt Suomeen on avattu video-cv-pankki. ”Mä en osaa!” Moni lapsi pelkää epäonnistumista ja välttää siksi haasteita – Psykologi kertoo, millaista kannustusta itsekriittinen lapsi tarvitsee - Elämä. Suomalaiset osaavat matematiikkaa yhä huonommin, vaikka sitä tarvittaisiin koko ajan enemmän – Professori: Teknologinen kehitys lisää matematiikan merkitystä.

Syyskuussa opettajille aletaan antaa täydennyskoulutusta, jotta koulumatematiikka saataisiin vastaamaan paremmin yhteiskunnan ja työelämän vaatimuksia. – Tulevaisuudessa toimeen tuleminen kansalaisena edellyttää selvästi parempaa matemaattista osaamista kuin mitä ihmisillä tyypillisesti tällä hetkellä on, sanoo professori Erno Lehtinen Turun yliopistosta. Hän on huolissaan, sillä suomalaisten kiinnostus matematiikkaa kohtaan on laskussa.

Lukio

Amiskone – Katso mitkä ovat ammattikoulujen himotuimmat alat, ja minne valittiin vain kymmenen opiskelijaa. Tietotekniikka, kauneudenhoitoala, lähihoitaja, putkiasentaja... kevään yhteishaussa ammatillisiin oppilaitoksiin valittiin yli 30 000 opiskelijaa. How Being A Minimalist At Work Can Make You More Successful. Lifehack. There are two kinds of people in the world: simplifiers, and complicators. Complicators, they seem blind or fearful of simple solutions. Everything they do, they do it in the most difficult and complex manner. From a distance, this looks like they thrive on challenges. Simplifiers, on the other hand, are the opposite. They avoid complications of any kind. The difference between these two kinds of people becomes obvious when they are required to write an essay or report. However, it needs to be asked, does more automatically mean better? More + Complex = Better? Onnistujia yhdistää yksi olennainen piirre, ja psykologi Satu Kaski löysi sen – Nyt hän kertoo, mitä ominaisuuksia kannattaa kehittää, jos haluaa menestyjäksi.

Humanististen alojen suosio laskee, eikä kaikkia opiskelu­paikkoja edes saada täyteen – ”Mielikuvat ovat todella vahvoja ohjaajia” Tavoitteita pelkäävä ihminen ei saavuta mitään, sanoo psykoterapeutti Satu Pihlaja – Tavoitteellisuus ei ole ominaisuus vaan taito, ja nyt Pihlaja kertoo, miten se opitaan. ”Moni ajattelee osaavansa kuunnella, mutta ei aidosti rekisteröi, mitä toisella on sanottavana” – Asiantuntija kertoo 4 yleisintä kuunteluvirhettä ja miten ne voi korjata - Elämä. ”Oikeasti tärkeille asioille löytyy aina aikaa” – Filosofi, psykologi ja mentaali­valmentaja neuvovat, kuinka tehdään onnistunut muutos elämän­tavoissa - Elämä. Vuodenvaihde on ladattu lupauksilla – psykologi kehottaa asettamaan riman korkealle: "Hyvä tavoite on sellainen, että itseäkin pelottaa"

Laihdutan, hankin paremman työpaikan, panostan parisuhteeseen.

Ammatillinen perustutkinto

Kuusi huomiota tulevaisuudesta, joiden ei pitäisi yllättää. Köyhyys periytyy, mutta noidankehän voi särkeä – Tutkijat selvittivät, miten lapsuuden vaikeista oloista voi nousta. Hälyttävä lista julki: Helsingin kaupungilla on vain yksi hyväkuntoinen lukiorakennus – katso lista lukioiden tulevista remonteista - Kaupunki - HS.fi. Ammatinvalinta ja työelämä. Opiskelutekniikka, ajattelun taidot ja motivaatio. Samat matikan taidot: Hyvästä lukiosta arvosanaksi 5, huonommasta 9 – Katso lukiovertailu. Education. 21st Century Learning. Innostaja, opettaja, kouluttaja, puhuja, tutkija... Stadin ammattiopiston ammatilliset perustutkinnot. Itäkeskuksen pk:n oposivut. Lifehack.

Lifehack. Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!