background preloader

Ohjausmatskua

Facebook Twitter

Näillä aloilla ”duunarille” maksetaan parasta palkkaa – ammattikoulusta valmistuneelle 4822 euroa/kk - Taloussanomat. Tietotekniikan taidoilla pääsee varmimmin hyville ansioille, mutta huipputilit tehdään lopulta muilla aloilla.

Näillä aloilla ”duunarille” maksetaan parasta palkkaa – ammattikoulusta valmistuneelle 4822 euroa/kk - Taloussanomat

Opiskelupaikan haku on tärkeä päätös, jolla on todennäköisesti vaikutusta koko loppuelämän ansiotasoon. Kevään yhteishaku korkeakouluihin on käynnissä keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 15:een asti. Yhteishaku toiselle asteelle perusopetuksen jälkeen on puolestaan käynnissä 7. huhtikuuta kello 15:een asti. Tilastokeskuksen tiedoista selviää, mitkä ovat eri koulutusasteilta valmistuneiden 30 eniten tienaavaa ammattiluokkaa. Tilastoissa listatut kokonaisansiot sisältävät säännölliseltä työajalta maksettavan ansion lisäksi yli- ja lisätyöajalta maksettavat palkanosat, työaikalisät, sijainti- ja olosuhdelisät, tehtävän, ammattitaidon ja palvelusvuosien perusteella maksettavat lisät, suoritusperusteiset palkanosat, varallaolo- ja päivystyskorvaukset ja luontoisedut, mutta eivät kertaluonteisesti maksettavia palkkaeriä, kuten tulospalkkioita. Juttua korjattu 31.3. kello 11.16. Youtube. Omaopo.

Yrittäjyys

Opiskelukyky - ideoita opiskelukyvyn ja opiskeluinnon tukemiseen. Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani - Kotimaa. Teknologiatiistai 2020. Erilaisen oppijoiden liitto ry - valtakunnallinen järjestö. 15-vuotiaat Ninja ja Emmi ovat vohveliyrittäjiä – tämän jutun luettuasi sinäkin tiedät, kuinka perustat yrityksen alaikäisenä. Lahden torilla käy jo heti aamusta kuhina, kun lukuisat torimyyjät saapuvat pystyttämään kojujaan.

15-vuotiaat Ninja ja Emmi ovat vohveliyrittäjiä – tämän jutun luettuasi sinäkin tiedät, kuinka perustat yrityksen alaikäisenä

Konkariyrittäjien joukossa ovat myös 15-vuotiaat Ninja Peltola ja Emmi Ketonen. He ovat kesän aikana pyörittäneet omaa yritystään Vohveli Kuningatarta. Peltolan ja Ketosen yritys on yksi kolmestakymmenestä yrityksestä, jotka perustettiin Lahden 4H-yhdistyksen kesäyrittäjyyspilotissa. Pilotin kautta nuoret kokeilevat, miltä oman liikeidean toteuttaminen tuntuu. Opiskelijan siirtymät ja opintopolun sujuvuus koulutuksen nivelvaiheissa - Karvi.fi. Arvioinnin verkkosivut: nivelvaiheet.karvi.fi Koronatilanteen vuoksi Opiskelijan siirtymät ja opintopolun sujuvuus koulutuksen nivelvaiheissa -arvioinnin tälle vuodelle suunniteltuja tiedonkeruita ei toteuteta.

Opiskelijan siirtymät ja opintopolun sujuvuus koulutuksen nivelvaiheissa - Karvi.fi

Tietoa kerätään aikaisintaan ensi vuonna.

Etäopiskelu

Yksilöllinen opo. Kouluakaymattomatoppilaat opas. Why 10,000 hours of practice won’t make you an expert. Video CV. Urheilu ja opiskelu. Niko Ojanen Vlog. Väylät auki. Kuinka otan itseäni niskasta kiinni ja saan enemmän aikaan? Psykologi antaa neljä neuvoa, joita voi soveltaa niin treenaamiseen kuin työtehtäviin - Elämä. Tämä elämä – Pelillistetty opinto-ohjaus yläkouluun. Luonteenvahvuuksista valintavalmiuksiin. Tällaisella tekstillä äidinkielen kirjoitustaidon yo-kokeesta sai täydet pisteet. Tutkimus: Syvä uni käynnistää aivoissa ”pesukoneen”, joka ehkäisee aivosairauksien syntyä - Hyvinvointi. Aivosi eivät tarvitse rahaa tai suklaata – hymy on paljon tehokkaampi palkinto. Julkaistu 16.08.2019 - 14:55.

Aivosi eivät tarvitse rahaa tai suklaata – hymy on paljon tehokkaampi palkinto

Päivitetty 16.08.2019 - 14:55 Tutkimusten mukaan yksi vaivainen ilme voi saada meidät voimaan paremmin, elämään pidempään ja tuottamaan aivoissamme mielihyvää 2000 suklaapatukan tai 17 500 euron arvosta. Syksy saapuu ja jurotuksen määrä kasvaa. Kuinka luoda jotakin, mitä ei ole ennen ollut olemassa. Kirjojen lukemisesta on hyötyä muistille ja empatiakyvylle – ”Se, että kykenee lukemaan kirjan kannesta kanteen, on ihmiselle valtava etu”, sanoo aivotutkija - Kulttuuri. Kirjojen lukemisesta on hyötyä muistille ja empatiakyvylle – ”Se, että kykenee lukemaan kirjan kannesta kantee Niin aikuisten kuin lasten kirjojen parissa viettämä aika on vähentynyt.

Kirjojen lukemisesta on hyötyä muistille ja empatiakyvylle – ”Se, että kykenee lukemaan kirjan kannesta kanteen, on ihmiselle valtava etu”, sanoo aivotutkija - Kulttuuri

Älypuhelimet vievät ajasta koko ajan enemmän: Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa todettiin että jo suomalaiset kuusivuotiaat käyttävät mobiililaitteita yhtä paljon kuin kirjoja. Suomalaiset lapset saavat oman puhelimenkin poikkeuksellisen varhain. Mainos (Teksti jatkuu alla) Myös aikuisten lukeminen on muuttunut. Suunnitteletko hakevasi yliopistoon? Katso, millä aloilla hyödyt matematiikasta ja mihin et pääse ilman sitä. Maskulaisen Frans Salmisen abivuosi Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa alkaa ensi syksynä.

Suunnitteletko hakevasi yliopistoon? Katso, millä aloilla hyödyt matematiikasta ja mihin et pääse ilman sitä

Abivuoteen ei kuulu matematiikan pänttäämistä, vaikka matematiikkaa painotetaan yliopistojen opiskelijavalinnoissa nykyistä enemmän. Ensi vuodesta lähtien yli puolet yliopistojen opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen perusteella. Hakukohteesta riippumatta pitkästä matematiikasta saa todistusvalinnassa eniten pisteitä. Kun Salminen aloitti lukion hän valitsi pitkän matematiikan ja luonnontieteellisiä aineita. Liikunta muuttaa aivoja, mutta kaikki lajit eivät tehoa samalla tavalla: Aivo­tutkija antaa neljä erilaista liikunta­reseptiä - Hyvinvointi.

Tyttö sanoi olevansa toivoton tapaus, mutta ratkoi pian matematiikan tehtäviä: Tutkijoiden kehittämä menetelmä mullisti nuorten opiskelumotivaation - Elämä. Tyttö sanoi olevansa toivoton tapaus, mutta ratkoi pian matematiikan tehtäviä: Tutkijoiden kehittämä menetelmä Miten toisen asteen opiskelijat saadaan motivoitua käymään koulu loppuun?

Tyttö sanoi olevansa toivoton tapaus, mutta ratkoi pian matematiikan tehtäviä: Tutkijoiden kehittämä menetelmä mullisti nuorten opiskelumotivaation - Elämä

Sitä moni on pohtinut kuultuaan hallitusohjelmaan kirjatusta oppivelvollisuusiän nostamisesta. Jyväskylän yliopiston psykologian tutkijatohtori Sami Määtän kysymykseen on vaikea vastata yksiselitteisesti. Mainos (Teksti jatkuu alla) Joutuvatko teini-ikäiset heräämään kouluun liian aikaisin? Tarkista univelkalaskurilla, nukutko tarpeeksi. “Aikaiset kouluaamut on mulle pahoja välillä, kun mä oon semmonen iltaihminen”, sanoo yksi Yle Uutisluokan jututtamista nuorista.

Joutuvatko teini-ikäiset heräämään kouluun liian aikaisin? Tarkista univelkalaskurilla, nukutko tarpeeksi

Hups, jokin meni pieleen! Yritä myöhemmin uudelleen.

Testejä

Hyvän ohjauksen kriteerit. Liikunta synnyttää uusia aivosoluja, mutta ne tarvitsevat tekemistä jäädäkseen eloon - Tiede. Suomalaiset nukkuvat aiempaa vähemmän ja huonommin – kaksi syytä uni­vajeelle nousee ylitse muiden, ja ennen pitkää liika valvominen koituu kohtaloksi - Tiede. Liikaa vaihtoehtoja - Elämä. Laaja-alaisten taitojen ansioluettelo. Asiantuntijat uudistaisivat palomiesten valintatestausta – kömpelöt ja päättelykyvyltään heikommat karsiutuisivat alalta. Kun nykyinen palomiesten valintatestaus otettiin käyttöön vuonna 1990, perinteisiä rakennuspaloja ja vakavia liikenneonnettomuuksia tapahtui huomattavasti enemmän kuin nyt.

Asiantuntijat uudistaisivat palomiesten valintatestausta – kömpelöt ja päättelykyvyltään heikommat karsiutuisivat alalta

Fiture Jobs now

Megatrendit. Tulevaisuutta pohtiessa on pystyttävä hahmottamaan kokonaisuuksia.

Megatrendit

Siksi hitaastikin etenevät, suuret muutoslinjat on pidettävä muistissa. Megatrendit kuvaavat pitkäkestoisia, suuria ja hitaasti muuttuvia ja usein toisiinsa kytkeytyviä ilmiöitä, jotka eivät muutu hetkessä. Sitran megatrendeissä nostetaan esiin näitä ilmiöitä ja niihin liittyviä Suomen kannalta tärkeitä tulevaisuuskeskusteluja ja polkuja.

Työn tavoite on luoda pohja ja työkalu ymmärrystä lisäävälle keskustelulle maailman näkyvistä muutoksista, erityisesti Suomen näkökulmasta katsottuna. Taikuri tarvitsee harjoittelua ja hiljaista tietoa, sanoo taikureista väitellyt tutkija – ja nykypäivänkin ihminen haluaa nähdä ihmeitä silmiensä edessä - Kulttuuri. Taikuri tarvitsee harjoittelua ja hiljaista tietoa, sanoo taikureista väitellyt tutkija – ja nykypäivänkin ihm Olli ”Opa” Rissanen sai kahdeksanvuotiaana joululahjaksi Solmu Mäkelä taikakirjan. Miten kiehtova maailma, Rissanen ajatteli. Opiskelija kuvasi työhakemukseen kekseliään videon ja sai paikan – niin tekevät myös monet muut, ja nyt Suomeen on avattu video-cv-pankki.

Puolitoista vuotta sitten jyväskyläläinen Maria Mäkitalo tarvitsi harjoittelupaikan. Kansainvälisyydestä kiinnostunut liiketalouden opiskelija halusi hakea töitä matkailumarkkinoinnin parista. Sopivaa avointa paikkaa ei vaan löytynyt. Eipä hätää, Mäkitalo tuumasi ja päätti rustata avoimen hakemuksen. Perinteisen tekstimuotoisen hakemuksen liitteeksi Mäkitalo rakensi videon, jolla hän puhuu suomen lisäksi englantia, saksaa ja ruotsia samalla kun esittelee Keski-Suomen matkailuvaltteja. Videolla vilahtaa saunalautta, pitkospuut, megabileet ja monenmoiset liikuntamahdollisuudet. Onko lapsesi pessimisti? – Nämä vinkit kannattaa huomioida kasvatuksessa, jotta lapsesta ei tule negatiivista aikuista - Elämä.

Kuinka monta tuntia nukut tavallisesti? Näin eri määrät unta vaikuttavat terveyteesi - MTVuutiset.fi. Tavallinen aikuinen tarvitsee keskimäärin kahdeksan ja puoli tuntia unta yössä – eikä unentarve vähene vanhemmiten. Lue, miten unen määrä voi ihmiseen vaikuttaa. 0 tuntia unta: Erityisesti silloin, jos ajat autoa heti aamulla, voi koko yön nukkumattomuus olla vaarallista. Murray vertaa tilaa humalatilaan. Kun ihminen ei nuku, hän menettää keskittymiskykynsä. Suolistobakteerit ovat yhteydessä aivojen hyvinvointiin – Asiantuntijat: "Näin tuunaat mikrobistoasi aivoille suotuisaksi" “Suolisto on ihmisen toiset aivot” -sanonta on täyttä totta. Suolistomikrobistolla on todettu olevan iso vaikutus terveyteemme ja sairauksien kuten masennuksen puhkeamiseen. Omaa suolistomikrobistoaan voi tuunata kolmella helpolla keinolla.

Ihmisen suolistossa asustaa noin tuhat bakteerilajia. Niiden muodostamalla mikrobistolla on iso rooli ihmisen terveydelle. Viime vuosien aikana muutokset suolistomikrobistossa on yhdistetty moniin sairauksiin, kuten esimerkiksi tulehduksellisiin suolistosairauksiin, diabetekseen sekä Parkinsonin ja Alzheimerin tauteihin. Bakteerit sinällään eivät aiheuta sairauksia, vaan nimenomaan niiden aiheuttama tulehdus.

”Mä en osaa!” Moni lapsi pelkää epäonnistumista ja välttää siksi haasteita – Psykologi kertoo, millaista kannustusta itsekriittinen lapsi tarvitsee - Elämä. Suomalaiset osaavat matematiikkaa yhä huonommin, vaikka sitä tarvittaisiin koko ajan enemmän – Professori: Teknologinen kehitys lisää matematiikan merkitystä. Syyskuussa opettajille aletaan antaa täydennyskoulutusta, jotta koulumatematiikka saataisiin vastaamaan paremmin yhteiskunnan ja työelämän vaatimuksia. – Tulevaisuudessa toimeen tuleminen kansalaisena edellyttää selvästi parempaa matemaattista osaamista kuin mitä ihmisillä tyypillisesti tällä hetkellä on, sanoo professori Erno Lehtinen Turun yliopistosta.

Hän on huolissaan, sillä suomalaisten kiinnostus matematiikkaa kohtaan on laskussa. Samoin ovat myös matemaattiset taidot, jotka tietysti kulkevat usein käsi kädessä kiinnostuksen kanssa.

Lukio

Amiskone – Katso mitkä ovat ammattikoulujen himotuimmat alat, ja minne valittiin vain kymmenen opiskelijaa. How Being A Minimalist At Work Can Make You More Successful. Have you bought into the ethos that to be productive you must work all the hours under the sun? If yes, then your day probably looks like this… Lifehack. There are two kinds of people in the world: simplifiers, and complicators. Onnistujia yhdistää yksi olennainen piirre, ja psykologi Satu Kaski löysi sen – Nyt hän kertoo, mitä ominaisuuksia kannattaa kehittää, jos haluaa menestyjäksi. Humanististen alojen suosio laskee, eikä kaikkia opiskelu­paikkoja edes saada täyteen – ”Mielikuvat ovat todella vahvoja ohjaajia” Tavoitteita pelkäävä ihminen ei saavuta mitään, sanoo psykoterapeutti Satu Pihlaja – Tavoitteellisuus ei ole ominaisuus vaan taito, ja nyt Pihlaja kertoo, miten se opitaan.

”Moni ajattelee osaavansa kuunnella, mutta ei aidosti rekisteröi, mitä toisella on sanottavana” – Asiantuntija kertoo 4 yleisintä kuunteluvirhettä ja miten ne voi korjata - Elämä. ”Oikeasti tärkeille asioille löytyy aina aikaa” – Filosofi, psykologi ja mentaali­valmentaja neuvovat, kuinka tehdään onnistunut muutos elämän­tavoissa - Elämä. Vuodenvaihde on ladattu lupauksilla – psykologi kehottaa asettamaan riman korkealle: "Hyvä tavoite on sellainen, että itseäkin pelottaa"

Ammatillinen perustutkinto

Teemme koko ajan huonoja päätöksiä, emmekä edes huomaa sitä – Nokialla työskennellyt psykologi kertoo, miten päätöksenteossa voi kehittyä - Ura. Teemme koko ajan huonoja päätöksiä, emmekä edes huomaa sitä – Nokialla työskennellyt psykologi kertoo, miten p Pieni neuvotteluhuone on täynnä ihmisiä. Nurkkapöydälle on nostettu termoskannu. Projektinvetäjä avaa kannettavan tietokoneensa ja alkaa kertoa uudesta hankkeesta. Usein moni asia työprojekteissa alkaa mennä jo tässä vaiheessa pieleen, eikä kukaan huomaa sitä. Kuusi huomiota tulevaisuudesta, joiden ei pitäisi yllättää. "Juuri nyt, enemmän kuin koskaan ennen, on tärkeää nähdä horisontin taakse, ennakoida teknologian kehitystä ja ohjata sitä oikeaan suuntaan", kirjoittaa biotekniikan tohtori ja Prisma Studion asiantuntija Lauri Reuter blogissaan. Köyhyys periytyy, mutta noidankehän voi särkeä – Tutkijat selvittivät, miten lapsuuden vaikeista oloista voi nousta.

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Hälyttävä lista julki: Helsingin kaupungilla on vain yksi hyväkuntoinen lukiorakennus – katso lista lukioiden tulevista remonteista - Kaupunki - HS.fi. Helsingissä on yksi ainoa hyväkuntoinen kaupungin ylläpitämä suomenkielinen lukio.

Ammatinvalinta ja työelämä

Opiskelutekniikka, ajattelun taidot ja motivaatio. Samat matikan taidot: Hyvästä lukiosta arvosanaksi 5, huonommasta 9 – Katso lukiovertailu. Korkeakouluhaussa huonommasta lukiosta kirjoittanut voi saada perusteetonta etua liian hyvästä matematiikan numerostaan. Lukion päättötodistuksen matematiikan arvosanat eivät ole keskenään vertailukelpoisia, ilmenee tiistaina julkaistusta raportista. Samoilla matematiikan taidoilla voi saada vaativassa lukiossa päättötodistukseen arvosanan viisi ja vähemmän vaativassa arvosanan yhdeksän, arvioi Kansallisen koulutuksen arviointikeskus Karvi. Erityisen suuria erot ovat lyhyen matematiikan lukijoilla. Education. 21st Century Learning. Innostaja, opettaja, kouluttaja, puhuja, tutkija... Stadin ammattiopiston ammatilliset perustutkinnot. Itäkeskuksen pk:n oposivut. Lifehack. Lifehack. Mihin sinä uskot? Testaa itsesi! Student engagement.