background preloader

Näkökulmia robotiikkaan

Facebook Twitter

Robotit saattavat syrjäyttää pian lähes kaikki vanhustenhoitajat Japanissa. Toivottavasti japanilaiset seniorit pitävät roboteista, sillä niitä aiotaan suorastaan kylvää hoitohenkilöstön sekaan, kertoo Guardian-sanomalehti.

Robotit saattavat syrjäyttää pian lähes kaikki vanhustenhoitajat Japanissa

Hoitajista on pulaa Japanissakin. Maa tarvitsisi lähivuosina satoja ja taas satoja tuhansia uusia hoitajia. Watch Boston Dynamics’ SpotMini Robot Open a Door. Robots Can Do Lots Of Things Well, But At Least They Can't Ski. How Artificial Intelligence and the robotic revolution will change the workplace of tomorrow. The workplace is going to look drastically different ten years from now.

How Artificial Intelligence and the robotic revolution will change the workplace of tomorrow

The coming of the Second Machine Age is quickly bringing massive changes along with it. Manual jobs, such as lorry driving or house building are being replaced by robotic automation, and accountants, lawyers, doctors and financial advisers are being supplemented and replaced by high level artificial intelligence (AI) systems. So what do we need to learn today about the jobs of tomorrow? Two things are clear.

Sovelto Future CV – Sovelto. Länkkärin koulun arkea ja juhlaa: We "makey" it! Makey makey - projektista kerroin jo edellisessä blogitekstissä: Nyt hommat jatkuivat tällä viikolla niin että teimme omat Makey Makey:t.

Länkkärin koulun arkea ja juhlaa: We "makey" it!

Jenni Turun yliopistolta oli apuna sekä Tiina-, Marita- ja Ari-opet. Pääroolissa olivat tietysti oppilaat! Tässä ensin valokuvia päivästä. Käytimme työhön 5 oppituntia. This Chinese news agency has two new AI anchors. Our Robots - Agriculture. News - Harvest completed at world-first project to farm a crop exclusively with robots. Siivouspäivän EKOVAUVA. Opetetaan tekoälyä yhdessä, kunnes siitä kasvaa eko-opas jolta voi kysyä mitä tahansa ekologisuudesta.

Työ alkoi!

Siivouspäivän EKOVAUVA. Opetetaan tekoälyä yhdessä, kunnes siitä kasvaa eko-opas jolta voi kysyä mitä tahansa ekologisuudesta.

Chatbot-pohja on täällä: Ja dataa kerätään täällä: Tässä välissä on ollut monenlaista ongelmaa, kuten se että Facebook ei ole vieläkään hyväksynyt myöskään Messenger-bottia. Joten päädyimme tekemään sen nettisivulle. Koneen ja ihmisen yhteispeli yleistyy - Chydenius. Robottien ja ihmisten yhteispeli on arkea monilla työpaikoilla.

Koneen ja ihmisen yhteispeli yleistyy - Chydenius

Esimerkiksi autonvalmistuksessa robotit hoitavat ison osan mekaanisista työtehtävistä, mutta silti ihmisiäkin tarvitaan. – Autoja ei valmisteta enää varastoon, vaan jokaiselle asiakkaalle juuri niillä väreillä ja varusteilla kuin he haluavat. Ihmistä tarvitaan valvomaan ja ohjaamaan robottien työtä, sanoo kasvatustieteen professori, aivotutkija Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta.

Robotti voi olla myös esimerkiksi lääkärin apuna tutkimassa magneettikuvia. Kouluttaudu robottien heimopäälliköksi Valmet Automotivelle. Kenelle koulutus sopii?

Kouluttaudu robottien heimopäälliköksi Valmet Automotivelle

Robotiikka on autotehtaan toiminnan ytimessä – robotit hoitavat monet autonrakennuksen vaiheista ja niiden toimintavarmuus on liiketoiminnan elinehto. Rekrykoulutuksemme kautta voit nyt päästä kiinnostavaan työtehtävään: robottien heimopäällikkönä, toiselta titteliltäsi robottiprosessinhoitajana, seuraat robottien toimintaa, puutut tehokkaasti virheisiin ja pyrit jatkuvasti kehittämään prosessia entistä luotettavammaksi. Robottiprosessinhoitajan työtehtäviin kuuluvat: Tuotantoprosessin kokonaisvaltainen valvontaRobottien häiriöiden poisto, kuittaus sekä ennaltaehkäisyRobottien mahdollinen uudelleenohjelmointi, paikkatietojen korjaus sekä laaduntarkistus Toivomme, että työskentelet mielelläsi tiimissä, jaat havaintosi kollegoidesi kanssa ja etsit yhteistyössä aina parempia tapoja työskentelyyn – tätä varten sinulla tulisi olla hyvät kommunikointitaidot.

Tekoäly on hyvä työkalu – siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Sophia antaa koneelle kasvot mutta ihmisenkaltaisuudesta se on vielä kovin kaukana - Maaseudun Tulevaisuus. Haluaisitko olla maanviljelijä?

Sophia antaa koneelle kasvot mutta ihmisenkaltaisuudesta se on vielä kovin kaukana - Maaseudun Tulevaisuus

Miksi? Asuisitko mieluummin maalla vai kaupungissa? Jo päiväkotilapsi osaa muodostaa näihin kysymyksiin vastauksen. Sophialle, maailman ensimmäiselle maan kansalaisuuden saaneelle robotille, ne ovat sen sijaan liian vaikeita. Sophia on sosiaalinen humanoidirobotti. Ajankohtaista - Veikkaus. Näissä neljässä ammatissa ei robotti pärjää – Tapasimme ihmisiä, jotka tekevät tulevaisuuden töitä jo nyt. 1.

Näissä neljässä ammatissa ei robotti pärjää – Tapasimme ihmisiä, jotka tekevät tulevaisuuden töitä jo nyt

Asiakaskokemuksen suunnittelija Vilma Sirainen Kun klikkaat uudet kevätkengät ostoskoriin saksalaisyhtiö Zalandon verkkokaupassa, Vilma Sirainen on tehnyt aika tavalla töitä sen eteen, että shoppailusi olisi vaivatonta. Siraisen titteli on Senior Product Designer eli asiakaskokemuksen suunnittelija. Hän työskentelee Zalandon teknologiayksikössä Helsingin Kampissa. Käytännössä työ on asiakastutkimusta sekä verkkokaupan ja sen mobiilisovellusten testaamista. – Asiakkaat ovat erilaisia.

Hän puhuu mieluiten Zalando Tech Hubin työkieltä englantia, koska on asunut pitkään Yhdysvalloissa ja käynyt siellä myös koulunsa. Tölkit talteen nurmesta kuvauskopterin avulla - Maaseudun Tulevaisuus. Pelloille heitetyistä juomatölkeistä on tullut iso ongelma.

Tölkit talteen nurmesta kuvauskopterin avulla - Maaseudun Tulevaisuus

Säilörehun korjuun yhteydessä ne silppuuntuvat rehun sekaan teräviksi suikaleiksi, jotka lehmän mahoihin jouduttuaan tekevät pahaa jälkeä. Kuvauskopterista voi löytyä ongelmaan osaratkaisu. Kuvauskopterin ja multispektrikameran yhdistelmä valittiin voittajaksi Mtech Digital Solutionsin Oy:n (Mtech) vuoden 2018 Biotalouden innovaatiopalkintokilpailussa. Kilpailussa etsittiin ideoita, joilla voidaan vähentää vierasesineiden joutumista nautojen rehuun. Voittajaehdotuksen laati maatalous- ja metsätieteiden ylioppilas Juho Kotala. Kotalan mukaan tölkkejä voidaan havaita pellolta, kunhan kuvauslennot kuvauskopterilla ja multispektrikameralla tehdään matalalla, 5-15 metrin korkeudella, ja tölkit ovat kasvuston pinnalla.

Kotala käytti kuvauskopteria kerätessään graduaineistoaan. Kilpailua varten hän teki koekuvauslentoja Viikin pelloilla. Harvinaiset humanoidirobotit opettavat maahanmuuttajille suomea: "Jos sinä puhut väärin, robotti sanoo täh" Kajaani"Kuka sinä olet?

Harvinaiset humanoidirobotit opettavat maahanmuuttajille suomea: "Jos sinä puhut väärin, robotti sanoo täh"

" Mikä on ammattisi? Mitä sinä arvostat"? Humanoidirobotti Nono seisoo opiskelijoiden keskellä ja kysyy kysymyksiä. Samalla se vastaa opiskelijoiden esittämiin kysymyksiin. Robotti nosti maitomäärää hollantilaistilalla: "Lehmäkohtaisesti lähes kaksi litraa lisää vuorokaudessa – Emme tehneet mitään muutosta rehustukseen" - Maaseudun Tulevaisuus. Tilan 80 peltohehtaarista on maissilla vain parisenkymmentä hehtaaria, rehuyksiköistä noin puolet saadaan maissista. Laakasiiloon säilötty maissisäilörehu ja nurmisäilörehu muodostavat appeen perusosan, jota terästetään markkinoilta saatavilla elintarviketeollisuuden jakeilla sekä väki- ja valkuaisrehuilla.

Erikoisena lisänä appeessa on lähes puutikkuja muistuttava rapsiolkisilppu, jota ostetaan murskattuna ja paalattuna pienehköissä muovitetuissa paaleissa. Isännän mukaan kuiva kuitu tekee hyvää lehmien ruuansulatukselle ja ruokahalulle. Drones predicted to give British economy a £42bn lift by 2030. Satelliittikuvat kertovat taimikoiden vesakoitumisesta. Satelliittikuvien tarkkuus on parantunut merkittävästi viime vuosina. Metsäkeskus on testannut metsänarvioinnissa Sentinel 2 -kuvia, jotka yltävät 10 metrin tarkkuuteen. VTT on kehittänyt satellittikuvien tulkintaan laskentamallin, joka kertoo vesakon määrästä taimikoissa.

Suomen metsäkeskuksen rahoitus- ja tarkastuspäällikkö Aki Hostikka on kiertänyt kevään aikana maastossa ja arvioinut tulkinnan onnistumista.