background preloader

ROBOTIIKKA

Facebook Twitter

Robotiikka hoivapalveluissa: Tiekartta Suomelle. Kun robotit tulevat työkavereiksemme - Työpiste. Työterveys Helsinki käynnisti vuoden 2016 alussa tutkimuksen kivunhallintaryhmistä työterveyshuollossa.

Kun robotit tulevat työkavereiksemme - Työpiste

Tutkimuksen aikana toteutettiin kuusi ryhmää, joiden osallistujat saivat tietoa, vertaistukea, vinkkejä ja ratkaisuja oman kipunsa hallintaan. Osallistujat vastasivat kyselyyn ennen ryhmän alkamista ja kuuden ryhmätapaamisen jälkeen. Alustavat tulokset näyttävät erittäin myönteisiltä: Kipuoireet vähenivät kaikilla tutkituilla osa-alueilla. Sairauspoissaolot vähenivät, unen laatu parani ja siten myös vireys ja energisyys lisääntyivät. How worried should we be about artificial intelligence? I asked 17 experts. Oppimaan robottien kanssa! Robotit tulevat kaikille elämän ja elinkeinon osa-alueille.

Oppimaan robottien kanssa!

Se on varmaa. Varmaa on myös, että ihminen tulee pärjäämään loistavasti maailmassa ja yhteiskunnassa, jossa suuri osa töistä ja tehtävistä hoituu roboteilla. Loistavuus ei tietenkään ole itsestäänselvyys. Tulevaisuuteen varautuminen on tulevaisuuden aktiivista rakentamista ja huomion suuntaamista asioihin, joiden haluamme kehittyvän. Roboschool. Robotit vievät tylsiä tehtäviä - eivät itse työpaikkoja. Prosessiautomaatio ja robotit eivät kahmikaan ihmisten kaikkia töitä itselleen.

Robotit vievät tylsiä tehtäviä - eivät itse työpaikkoja

Sen sijaan ne luovat henkilöstölle uusia, mielenkiintoisia ja korkeamman lisäarvon työpaikkoja. Tuoreen tutkimuksen mukaan yritys- ja it-toimintojen automatisaatio ottaa haltuunsa yksittäisiä tehtäviä eikä suinkaan kokonaisia työpaikkoja. AI, Robotics, and Cognitive Computing Are Changing Business Faster Than You Thought – Josh Bersin. Robotit tuovat työpaikkoja. Robotit vievät ihmisiltä rutiinityötä, mutta tuovat samalla uudenlaisia tehtäviä.

Robotit tuovat työpaikkoja

Uutta löytää se, joka oppii ja etsii uutta jatkuvasti. Kauhuskenaariot robottien synnyttämästä työpaikkojen tuhosta kilpailevat keskenään. Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla arvioi muutama vuosi sitten, että Suomesta voi hävitä jopa kolmannes työpaikoista tietotekniikan kehittymisen takia. Sosiaaliset robotit tulevat lähivuosina osaksi arkea – "Karvahattu" kävi Helsingissä vastaamassa kysymyksiin ja esittelemässä ilmeitään. Sosiaalisille roboteille povataan isoja markkinoita erityisesti asiakaspalvelutehtävissä ja hoivatyössä.

Sosiaaliset robotit tulevat lähivuosina osaksi arkea – "Karvahattu" kävi Helsingissä vastaamassa kysymyksiin ja esittelemässä ilmeitään

Siinä se on, Furhat eli suomeksi Karvahattu, yksi tämän hetken kehittyneimmistä sosiaalisista roboteista. Käydään siis jutulle. Hiukan syntetisaattorimainen mutta pehmeä koneääni avaa keskustelun. – Terve! Rindell Eevastiina. Rose. Palvelurobotiikan mahdollisuudet tulevaisuuden terveydenhuollossa. Pelko pois! Robotisaatio on mahdollisuus. « Intellectual Transit Zone. Keskustelu robotisaatiosta etenee kiihtyvää vauhtia.

Pelko pois! Robotisaatio on mahdollisuus. « Intellectual Transit Zone

Kiitos monien asiaan perehtyneiden “harrastelijoiden”. Sanon harrastelijoiden, koska oikeasti kyseessä ovat kovan luokan osaajat, joita “establishment” ei ole hyväksynyt oman piirinsä asiantuntijoiden joukkoon. Tässä mielessä voisi sanoa toisinpäinkin: “Establishment” onkin se, joka koostuu harrastelijoista, jotka eivät kykene näkemään edistyksellisten asiantuntijoiden esille tuomien uusien innovaatioiden ja näkemysten merkitystä. Niin, tämä viimeinen on oikeampi määritelmä kuin tuo aiempi. Olen yrittänyt edistää näkemystä, että robotisaatio on ilmiö, jota pitäisi käsitellä kokonaisuutena. Yhteiskuntaamme ja työn tulevaisuutta auttaisi valtavasti, jos robotisaatio käsitettäisiin, kuten sen tässä esitä’n; eli ilmiönä, johon liittyy: Win a PLEN2 Humanoid Robot.

By RT Staff March 1, 2017 Robotics Trends has partnered with PLENGoer Robotics to give away a PLEN2 humanoid robot ($859) that has 18 joints that allow it to walk, dance, play soccer, pick up objects and more.

Win a PLEN2 Humanoid Robot

All you have to do to enter is create your free Robotics Trends account today and then click on the “Enter Sweepstakes Today” button at the bottom of this page. If you’re already a member, simply log in below and click the “Enter Sweepstakes Today” button. This sweepstakes is open until March 31, 2017 at 11:59 PM ET. Here are the complete sweepstakes rules. Vanhojen ihmisten hoivarobotiikkaa käsitellyt kansalaisraati päättyi yhteiseen julkilausumaan – Bioetiikan instituutti. Teksti: ANTTI SORRI Kuvat: KATARIINA TUOMINEN ja ANTTI SORRI ”Voisiko sen robotin kanssa mennä ravintolaan?”

Vanhojen ihmisten hoivarobotiikkaa käsitellyt kansalaisraati päättyi yhteiseen julkilausumaan – Bioetiikan instituutti

– Vanhojen ihmisten hoivarobotiikasta käydyt keskustelut saivat odottamattomiakin käänteitä. Teemaa pohtineessa bioeettisessä kansalaisraadissa oli ennakko-odotuksiin nähden yllättävää osanottajien laaja myönteisyys ja halu harkita robottien käyttöönottoa monipuolisesti. Historiallinen ensimmäinen bioeettinen kansalaisraati Suomessa saatiin päätökseen maanantaina 6.2.2017 Tampereen Kumppanuustalo Arttelissa. Paikalle oli kokoontunut reilut parikymmentä satunnaisesti mukaan ilmoittautunutta kansalaista, pääasiassa ikäihmisiä, pohtimaan vanhojen ihmisten hoivarobotiikan eettisiä kysymyksiä ja ennen kaikkea hyväksyttävyyttä. Robots and AI could soon have feelings, hopes and rights ... we must prepare for the reckoning. Robotiikka yleinen. Technology Forecast: Service robots - The next big productivity platform: PwC.

How to Improve Machine Algorithms with Human Intuition. Ohjelmistorobotit mullistavat työelämän – "tulee vastaava taito kuin Excelistä" Kun ilta hämärtyy, OpusCapitan ohjelmistorobottien työpäivä alkaa.

Ohjelmistorobotit mullistavat työelämän – "tulee vastaava taito kuin Excelistä"

Yksi roboteista on esimies, joka herää ensimmäisenä palvelimella ja lataa listan suoritettavista tehtävistä. Tämän jälkeen pomo jakaa tehtävät, robottijoukko kirjautuu omilla tunnuksillaan järjestelmiin ja ryhtyy töihin. Virtuaaliset näyttöruudut vilisevät, kun ohjelmistorobotit tarkastavat palkkahallinnon tietoja. Ne huomaavat, että tehdastyötä tekevälle työntekijälle on merkitty johdon työehtosopimus ja korjaavat tiedon.

Tarkastuksessa selviää myös, että sairauslomatodistuksen toimittanut työntekijä on ollut työajanseurannan mukaan töissä lomasta huolimatta. Robotisoiko Suomi hoitoalan ennen Japania? Haluaisitko elää arkea Toyotan uuden aluevaltauksen, pikkuruisen Kirobo mini -robotin kanssa, joka lievittää yksinäisyyttäsi ja pitää seuraa jutustelemalla 5-vuotiaan lapsen tavoin?

Robotisoiko Suomi hoitoalan ennen Japania?

Vaikka robotti seuralaisena on joillekin pelottava tulevaisuudenkuva, roboteista povataan helpotusta Suomea ja monia muita länsimaita vaivaavaan väestön ikääntymiseen. Työelämästä poisjääneiden ikähaitari kattaa kymmeniä vuosia, mihin mahtuu monenlaisia vaiheita ja tilanteita aktiivisesta eläköitymisestä hauraaseen vanhuuteen. China Just Showed Us the Most Human-Like Robots Yet. Suomalainen robottiyhtiö on kovassa kasvussa: "Megatrendi" Ohjelmistorobotiikan kasvuyhtiö Digital Workforce on saanut 2 miljoonan euron sijoituksen liiketoiminnan laajentamiseen ja kansainväliseen kasvuun. Rahoituskierrokseen osallistuivat uutena sijoittajana Norvestia, joka on nykyään osa CapMan-konsernia, sekä yhtiön aiemmat sijoittajat Leena Niemistö ja Lifeline Ventures.

Digital Workforce on Pohjoismaiden ainoa puhtaasti ohjelmistorobotiikkaan keskittynyt palveluyhtiö, firma mainostaa tiedotteessaan. Digityöntekijät automatisoivat tietotyön rutiinitehtäviä ja –prosesseja vapauttaen ihmisten aikaa tuottavampiin tehtäviin. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa merkittävät pankki- ja vakuutusalan yhtiöt sekä useat terveydenhuollon ja julkisen sektorin organisaatiot Suomessa ja Ruotsissa. Kaikkea ei voi automatisoida: "empatiaa on vaikea rakentaa robotiikkaan" Tuore tutkimus osoittaa, että 87 prosenttia työntekijöistä uskoo, että seuraavan viiden vuoden aikana ainakin osa heidän työstään on korvattu automaatiolla.

Luovuus ja vuorovaikutustaidot keskeisessä asemassa tulevaisuuden työmarkkinoilla. Jos henkilöstön osaaminen on ajan tasalla, sillä voidaan vähentää automaation vuoksi katoamisvaarassa olevia työpaikkoja. Mitä on robotiikka? Robotit muuttavat työtä, mutta ihmistäkin tarvitaan – "On tehtäviä, joita robotilla ei kannata teettää"

Vaikka osa ihmisten töistä menee roboteille, ne myös mahdollistavat uusien töiden syntymisen. Robottiprofessori: Ihmisen näköisissä roboteissa suuria eettisiä ongelmia. Tutkijat kiistelevät tällä hetkellä siitä, pitääkö robotin näyttää ihmiseltä vai pölynimurilta, sanoo Aalto-yliopiston professori Ville Kyrki. Aalto-yliopiston robottien opettamisesta ja ohjelmoinnista vastaavaan tutkimusryhmän vetäjä Ville Kyrki näyttää ihmisille mielellään robottivideota (siirryt toiseen palveluun), jossa mies tönii ja lopulta kaataa ihmisen oloisen robotin. Kyrki seuraa, kuinka ihmisille tulee videosta valtavan vaivaantunut olo. Robotisaation etiikasta – tuhoaako tekoäly ihmiskunnan?Sonera blogit.

Robotisaatio oli vahvasti esillä muun muassa startup-tapahtuma Slushissa, ja myös Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta tapahtuman alla. Robottien ja tekoälyn kehittyessä esille nousee jatkuvasti uusia, eettisiä kysymyksiä. Robottiautot tulevat olemaan todellisuutta todennäköisesti kymmenen vuoden sisällä. A neuroscientist explains why artificially intelligent robots will never have consciousness like humans. Testaa robottijournalismia – Voitto tarjoilee NHL-uutiset nanosekunnissa. The rise of the robots? How Machines with Artificial Intelligence Can Learn From Each Other. Robotti on jo mukana johtoryhmässä – tekee parempia päätöksiä. Woman reveals she is in love with a ROBOT and wants to marry it.

Hyundai’s future mobility plans include wearable robotic assistants. Theseus. Axsis, a new surgical robot designed to perform cataract surgery, is the first of a new generation of medical robots. — Quartz. Cristina Andersson: Robotit vapauttavat rutiineista.