background preloader

ROBOTIIKKA

Facebook Twitter

Automaatio ja robotiikka - JAMK. Health Care · Heemskerk Innovative Technology. Veritulpat – uusi magneettimato liukertelee aivoissa. Commercial Robotics. Veritulpat – uusi magneettimato liukertelee aivoissa. World-first super-microsurgery: Robot does what only 'a handful of surgeons' can do. Plastic surgeons have carried out the first human trial of a robot performing “super-microsurgery,” a term referring to surgery on vessels that range from 0.3 to 0.8 millimetres.

World-first super-microsurgery: Robot does what only 'a handful of surgeons' can do

Previous surgical robots, developed 20 years ago, have only been able to work with precision and accuracy down to one millimetre – meaning they have matched human surgeons, but not outdone them. Robotit alkoivat hoitaa tylsiä ja vaarallisia töitä porvoolaisella tehtaalla – seuraus: työhyvinvointi parani ja sairauspoissaolot vähenivät - Taloussanomat. Tulevaisuuden työelämässä voidaan käyttää enemmän robotteja, ja siitä voi olla työntekijöille paljon hyötyä.

Robotit alkoivat hoitaa tylsiä ja vaarallisia töitä porvoolaisella tehtaalla – seuraus: työhyvinvointi parani ja sairauspoissaolot vähenivät - Taloussanomat

Markus Broman on työskennellyt ABB:llä jo 20 vuotta. Tuossa ajassa työ Porvoon tehtaalla on muuttunut merkittävästi. Kun aikaisemmin valokatkaisimet, pistorasiat ja muut tehtaan tuottamat komponentit koottiin ja pakattiin lähes alusta loppuun käsin, nyt homman hoitavat robotit. Porakoneet ja meisselit ovat vaihtuneet automaatioon. – Kun aloitin, täällä oli yksi teollinen robotti, jota kukaan ei osannut huoltaa, Broman naurahtaa. Niin sanotut yhteistyörobotit, kuten ABB:n käyttämä ja kehittämä YuMi, jättää tehtävää enemmän ihmiselle. Robots learn to sweat to stop overheating. For the roboticist who has everything, here’s something new: a soft robot hand that sweats.

Robots learn to sweat to stop overheating

PETRA, the social medical robot who can screen for diseases - Research. AI and robotics are increasingly becoming a part of our healthcare systems, transforming the way that we prevent, diagnose and treat different illnesses – as well as improving patient care.

PETRA, the social medical robot who can screen for diseases - Research

For example, medical robots can help by relieving highly-skilled healthcare professionals from routine tasks. They can also perform highly accurate surgery, improve patient rehabilitation or target medicines specifically to where they are needed inside the body. Suomessa kehitettiin nalle, joka välittää kosketuksen vaikka maailman toiselle puolen - Espoo. Suomessa kehitettiin nalle, joka välittää kosketuksen vaikka maailman toiselle puolen Suomessa on kehitetty älynalle, jolla voi välittää toisen ihmisen kosketuksen vaikka maapallon toiselle puolen.

Suomessa kehitettiin nalle, joka välittää kosketuksen vaikka maailman toiselle puolen - Espoo

Älynalle on saanut nimen iXu, ja sen takana on Espoossa ja Helsingissä toimiva startup-yritys JoyHaptics oy. Yritys kertoi älynallesta keskiviikkona lähettämässään tiedotteessa. Miten fiktio hoivaroboteista muuttui faktoiksi? - Ilmiö. Onko vanhushoivan tulevaisuus robottien varassa?

Miten fiktio hoivaroboteista muuttui faktoiksi? - Ilmiö

Ei ainakaan lähitulevaisuus, sillä hoivarobottien kehittäminen on osoittautunut kalliiksi ja hankalaksi. Fiktiivinen käsitys siitä, että robotteja käytettäisiin Japanissa laajasti ikääntyvien hoivassa, on kuitenkin muuttunut mediassa vähitellen faktaksi. Jääkarhukasvoinen robotti saattaa pian huolehtia Japanin vanhuksista, uutisoi Yle vuonna 2015. Japanilaisen teknologiatutkimuskeskus Rikenin tiedotteeseen pohjautuvassa jutussa väitettiin, että Nagoyassa sijaitseva teknologiatutkimuskeskus oli kehittänyt uuden keinon maan ikääntyvästä väestöstä huolehtimiseen: karhumaisen Robear-robotin.

Robearia kuvattiin vahvaksi robotiksi, jolla on hellävarainen kosketus, niin että se voi nostaa potilaan esimerkiksi sängystä pyörätuoliin. Robots to become extended family members amid advances in AI, 5G, other tech: Huawei. ”Roboteille ei pidä opettaa ihmisen etiikkaa.” – Dialogi. Helsingin Vanhankaupungin historiallisen museomiljöön keskellä seisoo ankeanoloinen, ensi silmäyksellä lähes tyhjältä vaikuttava teollisuushalli.

”Roboteille ei pidä opettaa ihmisen etiikkaa.” – Dialogi

Alkuvaikutelma hämää, sillä todellisuudessa teollisuushalli on innovaatiokeskus, jonka startup-yrityksissä ideoidaan aivan uutta. Robotisaation asiantuntija Cristina Andersson ottaa vastaan lämpimästi hymyillen. Andersson kertoo päätyneensä robotisaation pariin vuonna 2011 julkaistuaan yhdessä Jari Kaivo-ojan kanssa kirjan Bohobusiness – ihmiskunnan voitto koneesta.

Paitsi robotisaatioaktivisti, Cristina Andersson on paljon muutakin, esimerkiksi startup yrittäjä, tieteenfilosofi, kasvatustieteilijä ja laulaja. Hän on myös mukana Diakin työelämän neuvottelukunnassa samoin kuin erään pörssiyhtiön hallituksessa. –Monella muullakin elinkeinoelämän asiantuntijalla on kasvatustieteilijän tausta. Voidaksemme ymmärtää teknologian tuomaa muutosta, on meidän myös ymmärrettävä teknologioita. Theseus. Robotics. Robotique. A first in medical robotics: Autonomous navigation inside the body: Robotic catheter, using a novel sensor informed by AI and image processing, makes its own way to a leaky heart valve. Robotics. In China, Robot Dentists Are Implanting 3-D Printed Teeth. Robotique. Robotics. Näin sujuu Husin robotilta urologian lähetteiden lajittelu – "Jatkokehityksen kannalta on olennaista, että lähete lopulta päätyy oikeaan laatikkoon"

Ancient dreams of intelligent machines: 3,000 years of robots. This 3D printed robot taught itself to ice skate. Robottibussit huristavat pian Euroopan kaduilla – Tallinna ja Helsinki ovat eturintamassa ilman kuljettajaa liikkuvien ajoneuvojen kehityksessä. TallinnaTyöpajatilan nosto-ovi Tallinnan teknillisen yliopiston kampuksella rullautuu auki.

Robottibussit huristavat pian Euroopan kaduilla – Tallinna ja Helsinki ovat eturintamassa ilman kuljettajaa liikkuvien ajoneuvojen kehityksessä

Itseohjautuva pikkubussi liukuu pihalle. Kuljettajaa bussissa ei ole, vaan sen liikkuminen perustuu ennalta ohjelmoituun reittiin. Minibussi suunnistaa siihen asetettujen älykameroiden ja sensorien avulla. Kamerat toimivat auton "silminä" ja saavat sen pysähtymään, jos ne havaitsevat tiellään esineen tai ihmisen. Reittiä valvoo aina myös reaaliaikaisesti oikea ihminen, joka on valmis ottamaan poikkeustilanteessa bussin etäohjaukseen. Open Data. Tekoäly kurottaa kohti ihmisyyttä – mutta kukaan ei tiedä, onko tuloksena zombi vai mystikko. Ihmisen kaltaisen tekoälyn tavoittelu nostaa esiin tietoisuuden ongelman, joka on vanha filosofinen kysymys.

Tekoäly kurottaa kohti ihmisyyttä – mutta kukaan ei tiedä, onko tuloksena zombi vai mystikko

Kognitiotieteilijä Michael Laakasuon mukaan edessä voi olla myös kysymys siitä, häviääkö ihminen lajina. 15.11.2018 14:00 Taneli Kylätasku Kuvitus: Anssi Rauhala Kuva: Esko Jämsä Maailman ensimmäinen ohjelmoitava tietokone käynnistyi marraskuussa 1945. Pennsylvanian yliopiston sähköosastolla rakennettu laitteisto painoi kolmekymmentä tonnia ja täytti 15 metriä pitkän tehdashallin. Sen ensimmäinen tehtävä oli vetypommin suunnittelussa tarvittavien laajojen laskelmien suorittaminen. Ethics, dilemmas and thought experiments.

Tekoäly ja robotiikka parantavat ihmisten hyvinvointia – Hyteairo-ohjelma vauhdittaa toteutuksia - Artikkeli - Sosiaali- ja terveysministeriö. Robottiromansseja ja etiikan etikkaa - Bonfire.fi. Ihmiskunta on löytänyt uuden temppelin ylistääkseen oman hyvyytensä ylivoimaisuutta.

Robottiromansseja ja etiikan etikkaa - Bonfire.fi

Ihmiskunta on ryhtynyt julistamaan tekoälyn etiikkaa. Tekoetiikan julistajat Tekoälyn etiikkaa julistamalla ihmiskunta, sen yrityksen ja yhteiskunnat kertovat suoraselkäisestä tahdostaan kantaa vastuutaan tulevaisuudesta ja teknologiasta, jonka kehityksen tulevista vaiheista ei ole varmaa tietoa. Asiassa on yksi pulma. Ihminen on biologiaa ja kemiaa, tekoäly on laskentaa. Puhuessamme tekoälyn etiikasta puhummekin omasta moraalistamme ja valinnoistamme. Joissakin tapauksissa tekoäly on jo eettisempi kuin ihminen – tai voisi olla, jos sitä käytettäisiin. Meistä jokainen on kohdannut tilanteen, jossa oma etiikka on venynyt, jos ei lain ulkopuolelle, mutta toisen ihmisen huonoon kohteluun, valehtelemiseen, kertomatta jättämiseen tai muuhun asiaan, jonka on kokenut oman tai läheisten hyvinvoinnin kannalta tärkeäksi. Robottiromansseja ja etiikan etikkaa - Bonfire.fi. Tekoälytutkija David Levy: Seksirobotit ovat arkipäivää vuonna 2050. Brittiläinen tietokirjailija, shakkimestari ja liikemies David Levy uskoo, että 30 vuodessa roboteista on tullut hyväksyttyjä ihmisten kumppanuuden ja halun kohteita.

David Levy kertoo dokumentista, jossa amerikkalaismies kertoo rakastuneensa seksinukkeensa. Nukke on maksanut lähes 10 000 dollaria. Mies kertoo suhtautuvansa nukkeen samalla tavalla kuin suhtautuisi läheiseen ihmiseen. The Elderly May Toss Their Walkers for This Robotic Suit. An early prototype of a soft exoskeleton that helps you walk could prove useful for the military and the aging population. No one wants to walk with a walker, but age has a way of making people compromise on their quality of life.

The team behind Superflex, which spun out of SRI International in May, thinks there could be another way. These-extra-robotic-hands-have-been-created-to-help-with-multitasking-815679. The future of education? Look to the... - World Economic Forum. Humanoidirobotti opettaa maahanmuuttajille suomea: "Virheet eivät nolostuta, kun Naomi-robotti korjaa ne" Hauskalla tavalla erilaista. Si­tä on suomen kielen ­opetus, kun Anne Erkinheimo-­Kyllösen työparina on ihmis­tä muistuttava, pienikokoinen humanoidirobotti Naomi. ”Robotti rikastaa ja aktivoi opetusta”, Stadin Osaamiskeskuksen kehittäjäopettaja Erkinheimo-Kyllönen sanoo.

Hänen työpaikallaan seitsemän suomenopetta- jaa käyttää opetuksessaan humanoidirobotteja. Fordin tehtaalla työntekijä pukee itselleen ”kyborgikädet” – eksoskeletoni tekee ihmisestä vahvemman - Taloussanomat. Fordin tehtaalla työntekijä pukee itselleen ”kyborgikädet” – eksoskeletoni tekee ihmisestä vahvemman Yhdysvaltain Michiganin osavaltiossa sijaitsevalla Fordin tehtaalla työskentelee 3 500 ihmistä. Työssä täytyy nostella jatkuvasti painavia työkaluja ja auton osia. Fyysinen rasitus aiheuttaa kroppaan kulumia ja esimerkiksi olkapäävammat ovat olleet työpaikalla yleisiä. Autotehtaalla onkin otettu käyttöön erityiset työliivit. Niitä voi nimittää myös keinotekoisiksi ulkoisiksi tukirangoiksi – eksoskeletoneiksi, jotka antavat lisävoimaa nostoihin ja esineiden pitelyyn. The -verkkolehden haastattelema työntekijä Paul kertoo, että on tottunut käyttämään liiviä. – Jos se yritettäisiin ottaa pois, he luultavasti joutuisivat tappelemaan asiasta.

Ekso Bionics valmistaa robottiliivejä. Saudi Arabia Made a Robot a Citizen. Now, She's Calling For Women's Rights. FRR: Addressing Social and Human Rights Issues That Arise From Widespread Robotics Adoption - DisruptorDaily. This post is part of our new Future of Robotics series which interviews the leading founders and executives who are on the front lines of the industry to get a better understanding of what problems the industry is facing, what trends are taking place, and what the future looks like. What Robotics Will Look Like in 10 Years. Meet the latest Saudi, Sophia. Read... - World Economic Forum.

Jättipankin johtajan karu arvio: Suuri osa työntekijöistä korvataan roboteilla, koska "he käyttäytyvät jo kuin robotit" - Tekniikanmaailma.fi. Saksalainen jättipankki Deutsche Bank varautuu korvaamaan suuren osan työntekijöistään roboteilla ja ohjelmistoilla, pääjohtaja John Cryan varoitti torstaina Financial Times -lehden mukaan. Cryan sanoo lehdessä, että ”iso määrä” 100 000 ihmistä työllistävän pankin työntekijöistä menettää työnsä automaation myötä. ”Rehellinen vastaus on, että me emme tarvitse niin paljon ihmisiä”, Cryan sanoo. Hänen mukaansa monet työntekijät tekevät mekaanisia asioita. Seinäjoen keskussairaala testasi robottien käyttöä - vähensivät työkuluja ja työn fyysistä kuormittavuutta. Moral Machine. Sivistysyhteiskunta 2117: Millaisia ovat robotit vuonna 2117?

Robotiikan asiantuntija Cristina Andersson: Sivistys on tulevaisuudessa ihmisen valtti - Akava. Sivistysyhteiskunta 2117, osa 6: Robotiikan asiantuntija Cristina Andersson: Sivistys on tulevaisuudessa ihmisen valtti Cristina Andersson toivoo, että robotisaatioon suhtauduttaisiin vakavasti Suomessa. Hän ennustaa, että jossakin vaiheessa osa poliitikoistakin on robotteja. Cristina Anderssonista on tullut viime vuosina robottien ja keinoälyn puolestapuhuja.

Tässä hänellä on kädessä Aira-robotti, joka sai nimensä Aira Samulinilta. On kliseistä sanoa, että menneisyys ja tulevaisuus kohtaavat jossakin paikassa. Kun kävelee ovesta sisään ja portaat ylös, voi ihailla ensin menneisyyttä. Kun astelee seuraavat portaat ylätasanteelle, saapuu tulevaisuuteen. Paikka näyttää aloittelevan yrityksen toimistolta. We need robots for low-value human interaction services - Robosteam 2017. Robotiikka hoivapalveluissa: Tiekartta Suomelle. Kun robotit tulevat työkavereiksemme - Työpiste. Työterveys Helsinki käynnisti vuoden 2016 alussa tutkimuksen kivunhallintaryhmistä työterveyshuollossa. Tutkimuksen aikana toteutettiin kuusi ryhmää, joiden osallistujat saivat tietoa, vertaistukea, vinkkejä ja ratkaisuja oman kipunsa hallintaan. Osallistujat vastasivat kyselyyn ennen ryhmän alkamista ja kuuden ryhmätapaamisen jälkeen. Alustavat tulokset näyttävät erittäin myönteisiltä: Kipuoireet vähenivät kaikilla tutkituilla osa-alueilla.

Sairauspoissaolot vähenivät, unen laatu parani ja siten myös vireys ja energisyys lisääntyivät. ”Tärkeimpänä tuloksena pidän sitä, että kipupotilaiden pystyvyyden tunne lisääntyi”, sanoo tutkimuksen johtaja, Työterveys Helsingin kuntoutuslääkäri, työterveyden dosentti Helena Miranda. ”Kipu saattaa aiheuttaa hyvinkin lamaannuttavan olotilan. How worried should we be about artificial intelligence? I asked 17 experts. Oppimaan robottien kanssa! Robotit tulevat kaikille elämän ja elinkeinon osa-alueille. Se on varmaa. Varmaa on myös, että ihminen tulee pärjäämään loistavasti maailmassa ja yhteiskunnassa, jossa suuri osa töistä ja tehtävistä hoituu roboteilla. Loistavuus ei tietenkään ole itsestäänselvyys. Tulevaisuuteen varautuminen on tulevaisuuden aktiivista rakentamista ja huomion suuntaamista asioihin, joiden haluamme kehittyvän.

Uskon vakaasti, että suurin osa meistä ihmisistä haluaa maailman kehittyvän parempaan suuntaan niin maapallon tilan kuin ihmisten elämän laadunkin osalta. Roboschool. Robotit vievät tylsiä tehtäviä - eivät itse työpaikkoja. Prosessiautomaatio ja robotit eivät kahmikaan ihmisten kaikkia töitä itselleen. Sen sijaan ne luovat henkilöstölle uusia, mielenkiintoisia ja korkeamman lisäarvon työpaikkoja.

AI, Robotics, and Cognitive Computing Are Changing Business Faster Than You Thought – Josh Bersin. Robotit tuovat työpaikkoja. Sosiaaliset robotit tulevat lähivuosina osaksi arkea – "Karvahattu" kävi Helsingissä vastaamassa kysymyksiin ja esittelemässä ilmeitään. Rindell Eevastiina. Rose. Palvelurobotiikan mahdollisuudet tulevaisuuden terveydenhuollossa. Pelko pois! Robotisaatio on mahdollisuus. « Intellectual Transit Zone. Win a PLEN2 Humanoid Robot.

Vanhojen ihmisten hoivarobotiikkaa käsitellyt kansalaisraati päättyi yhteiseen julkilausumaan – Bioetiikan instituutti. Robots and AI could soon have feelings, hopes and rights ... we must prepare for the reckoning. Robotiikka yleinen. Technology Forecast: Service robots - The next big productivity platform: PwC. How to Improve Machine Algorithms with Human Intuition. Ohjelmistorobotit mullistavat työelämän – "tulee vastaava taito kuin Excelistä" Robotisoiko Suomi hoitoalan ennen Japania? China Just Showed Us the Most Human-Like Robots Yet. Suomalainen robottiyhtiö on kovassa kasvussa: "Megatrendi" Kaikkea ei voi automatisoida: "empatiaa on vaikea rakentaa robotiikkaan" Mitä on robotiikka? Robotit muuttavat työtä, mutta ihmistäkin tarvitaan – "On tehtäviä, joita robotilla ei kannata teettää" Robottiprofessori: Ihmisen näköisissä roboteissa suuria eettisiä ongelmia. Robotisaation etiikasta – tuhoaako tekoäly ihmiskunnan?Sonera blogit.

A neuroscientist explains why artificially intelligent robots will never have consciousness like humans. Testaa robottijournalismia – Voitto tarjoilee NHL-uutiset nanosekunnissa. The rise of the robots? How Machines with Artificial Intelligence Can Learn From Each Other. Robotti on jo mukana johtoryhmässä – tekee parempia päätöksiä. Woman reveals she is in love with a ROBOT and wants to marry it. Hyundai’s future mobility plans include wearable robotic assistants. Theseus. Axsis, a new surgical robot designed to perform cataract surgery, is the first of a new generation of medical robots. — Quartz. Cristina Andersson: Robotit vapauttavat rutiineista.