background preloader

Unnamed pearl

Unnamed pearl

https://kahoot.it/

Related:  cinahasselgrenVerktyg/ IKT3rd Grade Sites2nde Physique chimie

Kan någon kan Canva Det är viktigt rama in lektionen med en början, ett innehåll och ett avslut. Anne-Marie Körlings tankar om att hålla i undervisningen som Ett glas vatten, där lektionens syfte och innehåll är genomtänkt, strukturerat och anpassat efter den elevgrupp läraren möter, fungerar bra som en metafor för detta. Tanken att ”hålla i sin undervisning” fungerar även för längre projekt. Jag gillar att rama in, paketera och rubricera de projekt eleverna håller på med. Minuterna när jag laborerar med bilder och texter gör att nya idéer ploppar upp. Veckans vidareläsning – Vecka 2 – Pedagog Trelleborg Även denna vecka dyker Veckans vidareläsning upp, en bloggserie där vi kommer samla artiklar, länkar och reportage som sparats i datorns olika flöden och som kanske kan vara intressanta för er också. Inspiration för värdeskapande lärande Webbplatsen Värdeskapande lärande samlar pedagogiska tankar från pedagoger, lärare och processledare i Sundsvalls kommun med särskilt uppdrag att driva utvecklingsarbete genom värdeskapande lärande. Utbildningsinsatser genom värdeskapande lärande i Sundsvalls kommunkoncern består av värdeskapande lärande som kompetensutveckling och som pedagogik. Webbplatsen innehåller bland annat goda exempel och tips på provlektionsupplägg. Ta dig till webbplatsen här.

Filmarkivet Konungens af Siam landstigning vid Logårdstrappan Den första svenska filmen upptagen av fotograf Ernest Florman. Kung Oscar II välkomnar kung Chulalonkorn av Siam, nuvarande T... Forskare vill revolutionera skolundervisningen Forskare vid Helsingfors universitet vill att skolan förnyar sig och att inlärningsmetoderna moderniseras. På onsdagen presenterade en grupp inlärningsforskare på evenemanget SuomiAreena i Björneborg fyra nya teser som ska utgöra grunden för den nya undervisningen. Undervisning som ger upphov till känslor Lärarnas fem favoritappar: Så höjer de undervisningen I varje nummer av tidningen Skolvärlden delar lärare med sig av sina bästa app-tips till andra lärare under segmentet ”månadens app”. Skolvärlden har satt ihop en lista med lärarnas tips från vårerminen 2019. Här är fem appar som fem lärare använder till vardags i klassrummet för att höja undervisningen: 1. LegiLexi

Miljömål - lärarhandledningar under skola De svenska miljömålen handlar om att skapa en utveckling som är miljömässigt hållbar på lång sikt. Att undervisa med koppling till olika miljömål är ett sätt att få in miljödelen i undervisningen om hållbar utveckling. Här hittar du lektionsupplägg om miljömålen; ett för varje miljökvalitetsmål och ett upplägg vardera för generationsmålet och själva miljömålssystemet. Klicka på bilden för respektive miljökvalitetsmål nedan, eller på länkar till höger och längst ned på sidan för att komma till lektionsuppläggen. Lektionsuppläggen innehåller bakgrundskunskap för läraren och visar kopplingen till skolans styrande dokument. Framför allt finns inspiration och idéer om hur eleverna själva kan gripa sig an miljöfrågorna, till exempel genom färdiga elevblad med olika uppgifter, diskussionsfrågor och annat som kan få fart på arbetet i klassrummet.

50 enkla och formativa bedömningstekniker ~ Kilskrift Bra formativ bedömning är ofta återkommande bedömning. Bra återkommande formativ bedömning är utformad för att ge en ögonblicksbild av elevernas förståelse för materialet. Ju fler ögonblicksbilder vi får, desto en mer fullständig bild får vi av kunskapsnivån. Därför är det önskvärt att med ganska enkla medel kunna avläsa elevernas kunskapsnivå. Skolledare i en digitaliserad värld – Skolledare i en digitaliserad värld Under "Stödmaterial" har varje kapitel en egen undersida. Där finns stödmaterialet samlat kapitelvis. Vill du hitta det stödmaterial som hör till kapitel 1 så tittar du alltså under "Stödmaterial kapitel 1" o.s.v. Stödmaterialet ser lite olika ut beroende på vad kapitlet handlar om.

Bästa webbsidorna för historialektioner Rome Reborn "Rome Reborn är ett internationellt initiativ vars mål är att skapa digitala 3D-modeller som belyser den urbana utvecklingen i det antika Rom från den första bosättningen i den sena bronsåldern (ca 1000 f.Kr.) till avfolkning av staden i tidig medeltid (ca . 550)."I "Gallery" kan du se bl a filmer av Antikens Rom i 3D-format. Här är en av dem: Visste du att Världskulturmuseerna har skapat en egyptenwebb för barn? 2Owls – InOtherWords ormulera Engelska åk4 Vi läser engelsk litteratur och arbetar med förståelsen. Jag har valt ut två e-böcker från Oxford Owl som vi läser och lyssnar på tillsammans. Först tillsammans på tavlan med en projektor och sedan enskilt via iPaden och med hörlurar. Jag har sammanlagt valt ut 60 ord som vi arbetar vidare med på olika sätt.

Google presentationer – multiverktyget i G Suite-lådan Google presentationer kan användas till mycket mer än ”bara” stöd vid muntliga presentationer och det tänker jag ägna ett helt inlägg här på bloggen. Därigenom ska jag försöka besvara ett par frågor om vad man kan göra med en presentation som ni säkert har när ni har läst rubriken… *Uppdaterad med exempelpresentationer. Kan jag planera mina lektioner med en presentation? Såklart! De digitala verktygens intåg i skolan har inneburit en del förändringar.

jlsu En av böckerna som jag tipsade om i mitt blogginlägg boktips 2015 handlar om hur vi ser på hjärnan och vår förmåga att utvecklas. Boken jag tänker på är Carol S. Dwecks ”Mindset – du blir vad du tänker”. Hon skriver om ”fixed mindset” och ”growth mindset” som är två olika förhållningssätt till hjärnan och möjligheterna att utvecklas och lära sig. En svensk översättning av begreppen kan vara statiskt och dynamiskt tankesätt. Då hjärnan stimuleras och förändras beroende av vad vi utsätter hjärnan för är vårt förhållningssätt viktigt, särskilt för alla som jobbar i skolan.

”Det är väl bara att googla” – om informationskompetens Förra veckan publicerades studien ”Sök- och källkritik i grundskolan – en forskningsrapport” , en kvalitativ fallstudie om undervisning och bedömning av informationssökning och källkritik i Samhällskunskap och Svenska i årskurs nio. Studien är genomförd och skriven av Olof Sundin, professor i biblioteks- och informationsvetenskap samt Hanna Carlsson, universitetslektor i biblioteks- och informationsvetenskap, båda verksamma vid Lunds universitet. I studien konstateras bl.a. att: Informationssökning som undervisningsinnehåll får stå tillbaka för källkritiken och som bedömningsunderlag är förmågan att söka information i det närmaste frånvarande.I skolans undervisning behövs en diskussion om vad som avses med informationssökning och källkritik, inklusive en diskussion kring källkritikens gränser.

"THE BIG 5" - De fem viktigaste förmågorna i läroplanen The big 5 är idag ett välkänt begrepp för pedagoger. Det finns fem förmågor som man kan se genomsyrar läroplanen och vi kan också se i läroplanerna att de blir en röd tråd från förskola till gymnasiet. Det är dessa som lärare ska fokusera på när de planerar sin undervisning, skriver lokala pedagogiska planeringar, gör sin bedömning, skriver individuella utvecklingsplaner och för utvecklingssamtal.

Related:  5th Grade SitesDes outils pour diffuser, échanger et collaborerApplications mobilesWeb 2.0 AraçlarıRessources et outils (techno-)pédagogiques et didactiques [part I]Just Great Sites