background preloader

Massagesaga

Massagesaga
Related:  värdegrundvärdegrund

Jag%20marker..pdf MixMax To think I actually doubted to buy this game! I didn't like the illustrations at first but when I photographed it the game actually grew on me. Such fun! It's a classic theme, of course, mixing and matching the several pieces. But it never gets boring. This Ravensburger game is from 1972. Friendship Unit - How To Lose All Your Friends {If you're looking to do a unit about friendship and community, here are a few kinder-tested activities that we know will be a hit in the classroom!} Nancy Carlson's How To Lose All Your Friends makes a great addition to your community/friendship lesson plans. With it's humorous drawings and witty prose, your kiddos are sure to relate to the story, recognizing the marks of bratty behavior and reviewing how not to be a friend! We think it would be a great idea to add a visual demonstration when presenting the story. Most of your kiddos have been taught that negative attitudes and behavior can cause problems with friends, parents, teachers, etc., but what they may not understand is that {especially in a classroom setting} their behavior doesn't just affect themselves, but can affect everyone around them... Supplies You'll Need Clear glassWaterFood coloring or liquid watercolor paints Before beginning the story, have your students observe the water in the clear glass.

Random Pets-Animals Tutorials by Hellobaby on deviantART Våra Filmer - Nolltolerans mot mobbning Nu kan du se vår film Autografen! I filmen Autografen får vi följa med när mellanstadieeleven Emmy oförskyllt blir utsatt för mobbing från några av sina klasskamrater. Handlingen utspelar sig under en vanlig skoldag och belyser hur vem som helst kan bli utsatt, samt hur det är att hamna mittemellan; det vill säga hur det är att vara den som tyst ser på, den som inte driver utvecklingen framåt men ej heller den som säger ifrån. Se filmen här Filmen finns även att se under fliken utbildningsmaterial. Filmen Escape vinner guld! Nolltolerans mot mobbning har tillsammans med produktionsbolaget Pophunters Film & Tv vunnit guld i den internationella medietävlingen World Media Festival. ”Escape – en film om nätmobbning” har vunnit guld i kategorin Education i World Media Festival vilket innebär att den är automatiskt nominerad till det stora ”Grand Prix” priset som som delas ut till den bästa produktionen i samtliga kategorier. ”Det är självfallet en enorm ära över att blivit utvald!

Färglägg Ritmallar och Pyssla Vårt välkomstbrev till ettagluttarna | Ugglornas näste På uppropet fick alla barnen ett paket från oss, en sk goodiebag…här ser ni delar av innehållet. Brevet som följde kommer här: Välkommen till klass 1 Vi är så glada att Du är här Här får du en liten goodiebag för att kunna starta igång läråret 13/14 på bästa sätt! Ett sudd för att påminna dig om att alla gör misstag men att det är av misstagen vi lär oss. Stickersen talar om att vi håller ihop. Pusselbiten vill visa hur bra vi alla passar ihop och att alla bitar behövs för att vi ska vara som bäst! Bokmärket talar om att du alltid har en plats, om du känner dig ledsen en dag hittar vi tillsammans en plats för dig att vara på. Smartiesen talar om hur klok vi tycker att Du är, jobba hårt och gör ditt bästa och satsa på att sikta högt. Pennan vill visa hur mycket vi ska jobba och lära oss tillsammans. Stjärnan, symboliserar just Dig, för oss är du en stjärna som ska lysa upp varje dag…tänk vilken explosion vi kommer få tillsammans av alla fantastiska stjärnor varje dag! Välkommen till oss

Grottmålning Grottmålning Det här behöver du:- Pappersark- Vattenfärg- Tandborste- En hand eller andra saker att måla av Tillsammans med grottmålningar av olika djur så har man också hittat handavtryck på grottväggar. Du kan göra din egna handavtryck på papper med en liknande metod. Doppa en tandborste i vatten, och gnugga den mot en färgkaka av vattenfärg. Lägg din hand mot ett pappersark. Håll den ungefär 5 cm ovanför handen och dra med tummen eller pekfingret genom borsten. När du har fått ett bra färgmönster runt handen är du färdig. Du kan också prova att spraya över saker som hör till vår tid som till exempel en sax, en penna eller en flaska.

Aggressivitet – en nödvändig del av familjelivet Av Jesper Juul Det råder inget tvivel om att vi föds med olika temperament. En del av oss är filosofiska och tillbakadragna, vissa är sprudlande och initiativrika och andra är aggressiva – jag kallar dem krigare. Vissa barn gråter stilla när de lär de blir besvikna eller inte kan få leksaken att fungera som den ska, men krigarna skriker högt och kastar iväg den långt bort eller sparkar till den. Om vi bortser från krigarna härstammar vår aggressivitet – det vill säga irritation, vrede, raseri och hat – från olika källor. Men den vanligaste källan till aggressivitet är nog vår upplevelse av att inte vara så viktiga för våra närmaste som vi helst skulle vilja vara. Att känna sig viktig Behovet att känna att vi är viktiga och uppskattade av dem vi älskar och håller av är djupt allmänmänskligt, och denna känsla är själva grunden för vår självkänsla. I en familj händer det oundvikligen att kommunikationen då och då blockeras. Först reagerar vi aggressivt. Egentligen är det ologiskt!

Bästa webbsidorna/apparna för Alla Hjärtans Dag Du kan göra egna hjärtan med hjälp av Paint. Festisite En kul sajt kan där du skriver in dina egen ord (dikt, berättelse) och sedan omvandlar det till en hjärtformad figur! Word Hearts Den här Word Hearts webbplatsen kan du ändra färg på teckensnittet, byta teckensnitt, bakgrundsfärg och använda dina egna ord för att fylla i ett hjärta. Färglägga bilder ACME Heart Maker och Candt hearts Gör dina egna hjärtan! Dora & The Lost Valentine Träna logiken med Dora Sudoku Alla Hjärtans Dag på andra språk Hjärtan som finns i naturen I stormens öga | Lyssna.nu I stormens öga är ett interaktivt klassrumsspel om barnkonventionen för årskurs 4-7. Det här är ett spännande skolmaterial om barns rättigheter och om barns situation världen över. Syftet är att få barn intresserade av barnkonventionen och vilken roll rättigheter spelar i våra liv. I stormens öga riktar sig till lärarledda grupper om minst 12 elever. Materialet består av det webbaserade spelet med tillhörande inspirationsfilm och lärarhandledning. Handlingen går ut på att en stor grupp barn i olika åldrar blir strandsatta på en öde ö, där de ska försöka överleva tills de upptäcks och kan återvända hem. Ladda ner materialet här. Materialet är producerat av UNICEF Sverige.

Related: