background preloader

Kartat yms

Facebook Twitter

Nope. Try again. MapMaker 1-Page Maps. 96ptbqzyfrr11. Miten digikartat ovat muuttaneet elämäämme? Neljä mullistusta ja yksi yllätys. Nykyään jokaisella älykännykän omistajalla on taskussaan maailmankartta. 2000-luvun alusta karttojen käyttö on muuttunut radikaalisti.

Miten digikartat ovat muuttaneet elämäämme? Neljä mullistusta ja yksi yllätys

Kokosimme neljä mullistusta ja yhden yllätyksen – tai itsestäänselvyyden. 1. Kartat kuuluvat kaikille – ja Google jyrää Nykyään kaikki tietokoneen tai älylaitteen käyttäjät ympäri maailmaa pääsevät käsiksi karttoihin ja niiden yksityiskohtiin – vieläpä ilmaiseksi tai hyvin halvalla. Taakse ovat jääneet ajat, kun ennen autoretkeä oli pakko ostaa maantiekartta. Kaikki alkoi GPS- eli satelliittipaikannuksesta. Paperikartat alkoivat väistyä 1990-luvulta alkaen. Netissä avoimen lisenssin maailmankartta OpenStreetMap julkaistiin vuonna 2004. OpenStreetMapin työkalunäkymässä lisätään karttaan tietoja. Hakukonejätti Googlen karttapalvelu Google Maps aukesi vuonna 2005.

Google Mapsin katunäkymään voi myös lisätä omia maisemia. Paikkatietoon erikoistunut tieteentekijä iloitsee nettikarttojen katunäkymistä: Tuuli Toivosen alaa on paikkatieto. 2. 3. 4. 5. 3DKARTTA.FI. Miten digikartat ovat muuttaneet elämäämme? Neljä mullistusta ja yksi yllätys. Oulun karttapalvelu. Scoop.it Biologiaa ja maantietoa. Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon. Löydä meidät Valikko OPETTAJAT JA OHJAAJAT :: Tiedekasvatus :: Tiedekerho :: Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon Teemakokonaisuudet sisältävät tehtäviä 5-6 kerhokerralle.

Teemakokonaisuuksia tiedekerhoon

Vaikka tehtävät on jaoteltu teemojen tai oppiaineiden mukaan, ei mikään estä etsimästä vaikka biologian teemasta ideoita kemian kerhoon! Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu ohjaajien käyttöön. 1. 5. 9. Ota yhteyttä Kehittämiskeskus OPINKIRJOMariankatu 15 A 11, 00170 Helsinkip. 050 400 9914, opinkirjo@opinkirjo.fi YhteystiedotSivukarttaPalaute powered by eMedia. Visual Hunt. Make your own posters at home for free! - Block Posters.

Create Custom Map - MapChart. NatGeo Mapmaker Interactive. World Map / World Atlas / Atlas of the World Including Geography Facts and Flags - Worldatlas.com - WorldAtlas.com. Ällistyttävä kartta paljastaa maiden todelliset mittasuhteet – katso, minkä kokoinen Suomi oikeasti on - Tiede - Ilta-Sanomat. Kumpi on suurempi, Pohjois-Euroopassa kookkaana komeileva Suomi vai Afrikan kaakkoisrajan ulkopuolella pienenä länttinä kyhjöttävä Madagaskar?

Ällistyttävä kartta paljastaa maiden todelliset mittasuhteet – katso, minkä kokoinen Suomi oikeasti on - Tiede - Ilta-Sanomat

Jos Suomi ja Turkki asettuisivat vierekkäin, kumpi voittaisi koossa? Entä jos pohjoista maailmankarttaa hallitseva Venäjä olisi Afrikan päällä: kuinka suuren palan Afrikkaa se peittäisi? Jos tiesit oikeat vastaukset, olet todennäköisesti perehtynyt maantietoon muiden välineiden kuin perinteisen länsimaissa laaditun maailmankartan avulla. Maailmankartta, joka muokkaa peruskoulusta eteenpäin yhteistä käsitystämme maiden ja maa-alueiden mittaluokasta ja suhteesta toisiinsa, nimittäin vääristää pahasti.

Siitä kartasta ei millään uskoisi, ettei Venäjä peitä edes Afrikan pohjoisosaa, että Madagaskar on suurempi kuin Suomi ja että Turkki on lähes kaksi kertaa Suomen kokoinen. Karttapalvelu paljastaa totuuden Karttapalvelu The True (Todellinen koko) rikkoo yhteistä harhaamme siitä, kuinka maailma makaa. Kaiken takana on Mercatorin projektio 1. 2. 3. 4. 5. D-maps.com : free maps, free blank maps, free outline maps, free base maps. KARTTAVINKIT. Havainnollistava kuva Sevettijärvestä: Helsingistä pitäisi mennä Pietarsaareen asti sairaalaan.

Geokätköjen etsiminen koukuttaa. Julkaistu 30.01.2014 - 14:49.

Geokätköjen etsiminen koukuttaa

Päivitetty 04.05.2015 - 14:46 Geokätköily on hurjaa vauhtia suosiotaan kasvattanut ulkoiluharrastus, jossa etsitään satelliittipaikannusta hyväksi käyttäen erikokoisia rasioita tai purkkeja, geokätköjä. Geokätköily ei ole ainoastaan himolenkkeilijöiden tai suunnistajien laji, vaan geokätköilemään voi lähteä kuka tahansa iästä ja kunnosta riippumatta. Kaikki kätköt eivät ole metsässä sammalten peitossa, vaan niitä on piilotettu paljon myös rakennettuun ympäristöön. Kätköjä voi etsiä myös ulkomailla Harrastus on hyvä aloittaa oman asuinalueen helpoista kätköistä ja siirtyä hiljalleen haastavampiin aina siellä, missä itse liikkuu.

Kätköjen sisältö vaihtelee, mutta mukana on ainakin lokikirja, johon merkitään oma nimimerkki kätkön löydyttyä. Omia kätköjä kokemuksen karttuessa Kätköjä voi alkaa harrastuksen edetessä tehdä myös itse. Kannattaa kuitenkin ensin etsiä useampia kymmeniä kätköjä, jotta tietää minkälainen on hyvä ja mielenkiintoinen kätkö. World Geography Games - Let's play and learn about the world. Maailman osat, valtameret - Karttavisapelit. Aasia, Afrikka, Atlantin valtameri, Australia, Etelä-Amerikka, Eteläinen jäämeri, Etelämanner, Eurooppa, Intian valtameri, Pohjoinen jäämeri, Pohjois-Amerikka, Tyynimeri. (12)Luo kustomoitu visailu 0% | 0:03 | Klikkaa Atlantin valtameri Maailman osat, valtameret Pisteesi: undefined% undefined Kerro kavereillesi!

Maailman osat, valtameret - Karttavisapelit

Pelimuodot: Haluaisitko nähdä tämän maantieteellisen pelin huippupisteesi tässä kohtaa? Kannata Seterraa Seterra on ilmainen maantietovisailu, joka opettaa sinulle maista, valtioista ja pääkaupungeista ympäri maailmaa. Keywords: Maantieto, pelit, visailu, tyhjät kartat, maantietopelit, oppimispelit, karttakysely. Lopultakin oikea kuva maailmasta! Uusi "Tasa-arvoisen maapallon" karttaprojektio näyttää pinta-alat oikeassa suhteessa – estetiikkaa unohtamatta. Kun maapallo projisoidaan kaksiulotteiselle tasolle kartaksi, tulee karttaan väkisinkin virheitä.

Lopultakin oikea kuva maailmasta! Uusi "Tasa-arvoisen maapallon" karttaprojektio näyttää pinta-alat oikeassa suhteessa – estetiikkaa unohtamatta

Pinta-alat, etäisyydet tai suunnat vääristyvät, ja karttaprojektiosta riippuu, mikä virheistä korostuu eniten. Yleisin ja tunnetuin tällaisista kaksiulotteisista karttaprojektioista on Mercatorin projektio, jossa mittakaava kasvaa napa-alueita kohti. Paikkatietoikkuna. Huijaavatko kartat sinua? Testaa tietosi. Kartta.nyt. World-map[1] Toporopa. Maat ja pääkaupungit 1. Euroopan valtiot ja niiden pääkaupungit Flashcards.