background preloader

Digitális oktatás

Facebook Twitter

A távtanítás módszertana a digitális munkarendben. Android Educational Apps for Teachers. Tanártréning. 13.

Tanártréning

Tools for Creating Educational Games. Karcsi – novakkaroly. Ha valaki még nem ismerné a triminót, olvassa el az alábbi blogbejegyzést: Vidám tanár blog.

Karcsi – novakkaroly

Minden tanfolyam - Microsoft Oktatási központ. K20 LEARN. IV. Mobileszközök az oktatásban konferencia – prezentációk. November 8-9-én immár negyedszer rendeztük meg Balatonfűzfőn a Mobil eszközök az oktatásban konferenciát.

IV. Mobileszközök az oktatásban konferencia – prezentációk

Tanártréning. Moodle. Digital Distractions in the Classroom: 4 Ways Instructional Technology Can Help. Technology has brought a crucial paradox into the lives of students: The same gadgets that help them complete their work are also their biggest distraction from getting work done.

Digital Distractions in the Classroom: 4 Ways Instructional Technology Can Help

Over the past few years, schools have implemented computer programs and personalized learning models. In many cases, schools have even implemented Bring Your Own Device (BYOD) successfully to promote collaboration, time management, and overall completeness. Teachers may not be able to control how students use their phones after school, but they can regulate how much these digital devices are used at school. Digitális eszközök integrálása az oktatásba INTERA. Learning In The Loo. Weekly Dose of EdTech Awesomeness - Google Slides. Dfht koncepcio. Hipersuli online képzések - Telenor Hipersuli online tudásportál. IKT alapjai: 2016. Bejegyzésemhez Szabó Éva a tanárszerep XXI. századi változásáról szóló előadását tekintettem meg, illetve ehhez kapcsolódóan az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának tanárai által összeállított Oktatásinformatikai módszerek című tanulmánykötetből Lévai Dóra tanulmányát, a Pedagógusszerep, pedagógus kompetenciák az információs társadalomban című munkát olvastam el.

IKT alapjai: 2016

Mind a videóban mind pedig a Lévai Dóra által írott tanulmányban kiindulópontként jelenik meg az a társadalmi, gazdasági, kulturális és technikai környezet, amely változékonysága miatt flexibilitásra sarkallja az oktatási intézményeket.

Tanításmódszertan

Oktatóprogramok. LÜK – amikor a gyerek matekozni akar Harmadikos lányomnak problémái adódtak a matematikával.

Oktatóprogramok

Amellett, hogy felkerestem egy fejlesztő pedagógust (aki korábban a Gekkóban foglalkozott a lányaimmal), elkezdtem kutatni a neten fejlesztő játékok és feladatlapok után. Ekkor találtam rá a LÜK rendszerre, amely óvodásoknak és kisiskolásoknak kínál fejlesztő feladatokat játékos formában.Tovább... Az interaktív tábla és tabletek. Digitális pedagógia a középiskolában. Interaktiv Oktatasinformatika READER. Információs társadalom - digitális oktatás - Annak érdekében, hogy megértsük, hogy mi indokolja - többek között - a web 2.0-s és IKT eszközök használatát a felsőoktatásban, a következőkben érdemes áttekinteni néhány ehhez kapcsolódó fogalmat.

Információs társadalom - digitális oktatás -

Információs társadalom. Learning - Accreditations & More. Facebook az iskolában. Vezércikk - 2010. július 26.

Facebook az iskolában

A Facebook mindent visz, legalábbis a közösségi oldalak tekintetében. A menő csávók csak legyintenek az iWIW-re, a MyVip pedig egyenesen ciki, a Facebook viszont tuti, oda írja ki az ember a fontos dolgokat, amik történnek vele és ott tölti online idejének nagy részét. A kérdés jogos, hogyan használhatja a tanár ezt az eszközt, hogyan integrálhatja a tanításba.

A lehetőségek nagyok, hiszen egy olyan eszközről van szó, amit a diákok alapvetően szeretnek, szívesen foglalkoznak vel, érdemes lenne hát a tanítás szolgálatába is állítani. Bőven találhatunk olyan oldalakat, amik segítséget adnak abban, miként használhatjuk a tanításban a Facebookot. Facebook az iskolában? Tippek pedagógusoknak- 2016-ból – Modern Iskola. John Haydon digitális média szakértő oldaláról Sok tanár, iskola tanácstalan, mikor a Facebook pedagógusoknak való biztonságos használatáról van szó.

Facebook az iskolában? Tippek pedagógusoknak- 2016-ból – Modern Iskola

Sok iskola letiltja a Facebook weboldalát, hogy megakadályozzák, hogy használják azt a diákok az iskolában, de ez valójában csak olaj a tűzre. A mobil eszközeiken keresztül több mint 350 millió felhasználónak van hozzáférése a Facebookhoz. (Ez a szám mára világszerte emelkedett, a hazai adatok is növekvő tendenciát mutatnak.A szerk.) A diákok ezt használják ki a weboldal letiltását kikerülve. Az első pun háborútól, az ementáli sajtig - Horváth Ádám a II. Digitális Pedagógiai Műhelyen tartott előadásának beszámolója – Modern Iskola. Mit keres a robot a színpadon?

Az első pun háborútól, az ementáli sajtig - Horváth Ádám a II. Digitális Pedagógiai Műhelyen tartott előadásának beszámolója – Modern Iskola

Horváth Ádám a II. Digitális Pedagógiai Műhelyen Jiboval a robottal adott elő. Utóbbiról kiderült, hogy sok szempontból összehasonlítható ugyan egy pedagógussal, de például van benne beépített wifi, és lényegesen olcsóbb is, mint a humán erőforrás. Papp Danka A Online tanulasi READER. Mire jó a Moodle a középiskolai oktatásban? – Modern Iskola. Indíttatás Történelem – földrajz – informatika szakos tanárként már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogyan lehetne a számítógépet, mint tanulást segítő eszközt, a tanítás-tanulás folyamatában felhasználni, de nemcsak informatikaórán, hanem más tantárgyak esetében is. Eleinte oktatóprogramokat, oktató CD-ket, DVD-ket használtam, majd táblázatkezelő program segítségével, később tesztkészítő porgrammal (Hot Potatoes) tesztsorokat állítottam össze gyakorláshoz, számonkéréshez.

Az iskolai honlap elkészültével itt helyeztem el tananyagokat, segédanyagokat. A probléma csak az volt, hogy az eszközöket döntően vagy csak az iskolában tudtuk használni, vagy az otthoni használathoz valamilyen adathordozó kellett (floppy, CD – ami persze mindig elromlott, a tanulók nem tudták elvinni, elhozni munkáikat, a programokat), vagy nem volt otthon az oktatóprogram működéséhez szükséges szoftver, vagy nem volt megfelelő a verziószáma. Informatika moodle az iskolaban. IKT Masterminds Research Group. Web 2.0. eszközök - linkgyűjtemény szakértőtől – Modern Iskola. Az ELTE fiatal kutatója, Misley Helga október 2. hétvégéjén tette közzé az IKT és módszertani tanári szoba Facebook -csoportban a gyűjteményét, ami csak hamar több száz “kedvelést” kapott, és záporoztak a hálás köszönő-kommentek a több, mint 14 ezres csoport tagjaitól. Az alapos munka mögötti szempontrendszert, az angol nyelvtudás szerepét és az online oktatáshoz kapcsolódó SAMR modellt is körbejárjuk cikkünkben, a gyűjtemény készítőjét is bemutatva.

A lista linkje: – Az IKT és módszertani tanári szoba csoport több, mint 14 ezer fős. Itt osztotta meg pár napja a WEb 2.0 eszközök- 2017. ősz című gyűjteményét, azzal a hozzászólással, hogy talán már volt ilyen, most itt az enyém is. A főleg pedagógusok által látogatott csoportban Ön milyen szakértőként vesz részt? Interaktiv Oktatasinformatika READER. 6.2.1 Mi a digitális vagy interaktív tábla? Az interaktív tábla olyan, a pedagógiai folyamatban is jól hasznosítható IKT-eszköz, amely egy szoftver segítségével kapcsolja össze a táblát úgy egy számítógéppel (és projektorral), hogy annak vezérlése a tábláról lehetséges lesz, illetve a táblára került tartalmak háttértárolóra menthetővé válnak.

Az interaktív tábla használata elsősorban a konstruktivista64 pedagógiának kedvez. Ajánlások a digitális pedagógia feltételrendszeréhez. Okt Inf 2009 1 opt. Élet+Stílus: Elfelejthetjük a tankönyveket, minden magyar gyerek tablettel mehet majd iskolába. Digitalizáció az oktatásban: mindig csak egy lépést – interjú Horváth Ádámmal, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ vezetőjével – Modern Iskola. Több mint egy éve fogadták el Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját (DOS). Mi a szerepe a tervek megvalósításában a Digitális Pedagógiai Módszertani Központnak és milyen változásokra számíthatnak a pedagógusok?

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ egy módszertani fejlesztő központ, ami elsősorban Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája implementációjának az előkészítésével, koordinálásával foglalkozik. A feladatunk a szabályozási környezet átalakításának támogatása annak érdekében, hogy a digitális pedagógia, a digitális oktatási környezet általánossá és magától értetődővé váljon minden iskolában. Sok esetben a pedagógusok hiába gondolják, hogy a digitális technológia használható lenne pedagógiai problémák megoldására, ha nem tudják a technológiát alkalmazni, mert nem férnek hozzá az eszközhöz vagy hozzáférnek ugyan, de nem megfelelő a módszertani felkészültségük.