background preloader

Interaktív osztályterem

Facebook Twitter

321 Free Tools for Teachers - Free Educational Technology. Classdojo - ismertető. Erről a programról mindig a Harry Potter sorozat jut az eszembe.

Classdojo - ismertető

Még diákként olvastam, és akkor nagyon élveztem, tanárként újraolvastam, és még mindig imádtam. Amit a leginkább szerettem, az a pontrendszer volt, és hogy milyen jó lenne, ha létezne. Sokat nem is kellett gondolkodnom, mert akkor rájöttem, hogy amin én gondolkodtam, mások már használják - ez a Classdojo. Az oldalra bejelentkezhetünk mint tanárok, diákok vagy szülők.

Ezzel a programmal a diákok otthonról távol töltött órái jobban átláthatóak a szülők számára. A Classdojo játékossága (gamifikáció) - a kis szörnyes logók, a pontrendszer miatt a diákok is jól viszonyulnak a rendszerhez. Mit csinálhatunk? De ha megunnánk a kis szörnyes képeket, akkor feltölthetünk igazi képeket is. Használható: webböngésző segítségével (okostelefon, számítógép, tablet etc), alkalmazásként.Miért ajánlom? ClassDojo. A ClassDojo-ról, mint annyi minden másról, Tanbácsitól hallottam.

ClassDojo

Tanbácsi remek előadásokat tart konferenciákon, jelen van a Twitteren, Preziben szerkeszt tananyagot, blogot ír vagyis igazi IKT-t használó pedagógus. (Nem merem digitálisnak titulálni, hiszen egy konferencián megegyeztünk, hogy digitális pedagógus "nincs".) A ClassDojo, ahogy én látom, tulajdonképpen egy virtuális osztályterem, jópofa szörnyecskékkel. Közvetlen kapcsolattartásra, azonnali eszmecserére ugyan nem alkalmas, de alsó tagozaton, szöveges értékelésre azonban remek. Olvastam valahol, hogy akár gimnáziumi osztályban is javasolják kipróbálásra; szívesen megnézném, hogy annál a korosztálynál hogy működik. A pedagógus regisztrál, a szokásos módon kap egy visszaigazoló e-mailt a postafiókjába és máris használhatja a rendszert. Ha a saját profilunkat már "eligazgattuk", akkor nekikezdhetünk osztályunk megalkotásának. Ugyanitt, az osztály szerkesztésénél adhatjuk meg értékelő mondatainkat.

50+ app tanulásra, tanításra, vagy csak játékra. Az első Android az oktatásban előadásomat még a Telenor Okostelefon Akadémia elődjén, a Telenor Android Workshopon, 2011-ben mutattam be. Azóta elrepült az idő, képzés van az egyetemen, s rengeteg helyen beszéltem már a témában. Azonban az alkalmazásokat, amikről beszéltem, még csak a prezentációban linkelve voltak megtalálhatók, illetve 1-1 appról írtam már itt a blogon.

Most egy listába összeszedtem azokat az appokat, amikről beszéltem előadásban vagy az órán. Web 2.0. eszközök - linkgyűjtemény szakértőtől. Az ELTE fiatal kutatója, Misley Helga október 2. hétvégéjén tette közzé az IKT és módszertani tanári szoba Facebook -csoportban a gyűjteményét, ami csak hamar több száz “kedvelést” kapott, és záporoztak a hálás köszönő-kommentek a több, mint 14 ezres csoport tagjaitól.

Web 2.0. eszközök - linkgyűjtemény szakértőtől

Az alapos munka mögötti szempontrendszert, az angol nyelvtudás szerepét és az online oktatáshoz kapcsolódó SAMR modellt is körbejárjuk cikkünkben, a gyűjtemény készítőjét is bemutatva. A lista linkje: – Az IKT és módszertani tanári szoba csoport több, mint 14 ezer fős. Itt osztotta meg pár napja a WEb 2.0 eszközök- 2017. ősz című gyűjteményét, azzal a hozzászólással, hogy talán már volt ilyen, most itt az enyém is. A főleg pedagógusok által látogatott csoportban Ön milyen szakértőként vesz részt? – Mit gondol az IKT eszközök szerepéről az oktatásban? – Milyen szempontok szerint válogatta az IKT eszközöket a gyűjteménybe? – Hogyan tervezi a gyűjtemény fejlesztését? Angolul tudni kell... *A SAMR-modell: 1. 2. 3. 4. IKT-s segédanyagok tanároknak.

ClassroomScreen. Poster carte mentale outils tice 2019. Redmenta. Team collaboration software & online whiteboard for teams. Edmodo Haladó - A tanulás jövője MOOC. Edmodo Kezdő - A tanulás jövője MOOC. Digitális osztályterem - A tanulás jövője MOOC. Virtuális osztálytermek alkalmazásának tapasztalatai. Hashtag.school. 2786 1 digitalis osztalytermek. Hashtag.school.

Microsoft Teams. NEO LMS - The world's best LMS for Schools and Universities. ClassBox. ClassroomScreen. Blabberize.com - Got a picture? Blabberize it! Product visualization platform. Sudoku Kids Hero – Alkalmazások a Google Playen. Chwazi Finger Chooser – Alkalmazások a Google Playen. Como funciona?

Chwazi Finger Chooser – Alkalmazások a Google Playen

Primeiro, configure quantos dedos quer escolher ou quantos grupos quer formar, depois é só colocar os dedos na tela e esperar. Chwazi vai fazer sua escolha automaticamente. Esqueça "dedos" ou "dois ou um", "par ou ímpar" é coisa do passado. Quer tirar a sorte de maneira aleatória? Toque a tela de seu aparelho celular e a escolha será feita. Chwazi é a uma forma divertida e interativa de escolher aleatoriamente alguém de um grupo de pessoas. Note que a quantidade máxima de dedos suportada pelo Chwazi são 32. Créditos Especiais para:Ivan SeidelCesar BarsceviciusArthur Sacek (Arte da Logo)Lucas Côrtes (Efeitos sonoros) Hogyan működik? Felejtsd "ujj" vagy "két, illetve egy", "páros vagy páratlan" a múlté. Chwazi egy szórakoztató és interaktív módon véletlenszerűen válassza valaki egy embercsoport. Megjegyezzük, hogy a maximális számú ujjak 32 által támogatott Chwazi Entretando, ez a szám van korlátozva a készülék által használt, rendszerint között mozog 5 és 10 ujját.

Symbaloo Learning Paths - Create online lessons now! Random Name Picker — Select a random name from a list. Moodle - Open-source learning platform. Google Forms - A mindentudó feladatkészítő - Telenor Hipersuli online tudásportál. Free Online Retrospectives. Free online timeline maker. World Famous from The Teacher's Corner. Közösségi források. Random Name Generator. Automatic Group Maker. Create better lessons quicker.

ActiveLearn. Connect With Students and Parents in Your Paperless Classroom.