background preloader

The Google Classroom Quick-Start Guide + tips and tricks!

The Google Classroom Quick-Start Guide + tips and tricks!

http://ditchthattextbook.com/2014/10/16/the-google-classroom-quick-start-guide-tips-and-tricks/

Related:  Chromebook /GAFEDigitala verktygClassroomDatorn i undervisningenStary TIK

Flippade klassrum har både för- och nackdelar Några av skälen som lärarna uppger är: vi får mer tid att använda tillsammans med studenter och elever för att diskutera autentiska frågor. Studenterna involveras mer aktivt i lärandeprocessen och metoden bidrar till reflektion både i och utanför klassrummet. Om någon har missat ett undervisningspass finns det möjlighet att ta igen en del via nätet och studenterna kan i större utsträckning arbeta med utrustning som bara finns tillgängligt i klassrummen.

Google Formulär – nu med självrättande quiz-funktion! – Patricia Diaz Äntligen har Google lagt till en självrättande quiz-funktion till Google Formulär! Många av oss använder Google Forms/Formulär för att skapa frågeformulär, till exempel för utvärderingar men även för att stämma av elevernas förkunskaper inför ett nytt arbetsområde, som tillhörande frågor till en ”flipp”, hur grupparbetet fortskrider – ja användningsområdena är många. En del har även använt sig av tillägget Flubaroo för att skapa självrättande quizzer (läs till exempel hur Sara Bruun har lagt upp det här). Några har tyckt att det är lite överkurs med tillägget och använder helt enkelt något annat alternativ (typ Socrative eller liknande). Men nu har Google lagt till en quiz-funktion så att man kan välja att eleverna får direkt feedback på frågorna! Toppenbra och av många en efterlängtad funktion.

Om Classroom - Classroom Hjälp Classroom är tillgängligt för alla som har Google Apps for Education, en kostnadsfri svit av produktivitetsverktyg som omfattar Gmail, Dokument och Drive. Classroom är utformat för att hjälpa lärare att skapa och samla in uppgifter papperslöst och omfattar tidsbesparande funktioner som möjligheten att automatiskt göra en kopia av ett Google-dokument för varje elev. I Classroom skapas även mappar på Drive för varje uppgift och för varje elev så att organisationen underlättas. Eleverna kan hålla reda på vad som ska lämnas in på sidan Uppgifter och börja jobba med uppgifterna med ett enda klick. Lärarna kan snabbt se vilka som har eller inte har lämnat in en uppgift och ge feedback direkt i realtid samt sätta betyg i Classroom. Titta på ett videoklipp om Classroom:

DIGITALA VERKTYG – Patricia Diaz Följande rubriker hittar du på den här sidan: Kollaborativa kommentars- & delaytor, Kollaborativa skrivytor, Källkritik, Upphovsrätt, Egna bloggar, hemsidor och wikis, Ytor för att flippa videoklipp, Digitala responssystem, Flippytor, Namnslumpare & gruppskapare, URL-förkortare, Film & livesändning, Skärminspelning, Serier & animeringar, Presentationer, Tankekartor, Tidslinjer, Infografik, Sociala bokmärken, Ordmoln, Fria bilder, Bildredigering, Kartor & statistik, Podcast & ljudredigering, Programmering & kodning, Spel, Alternate reality spel, Samarbeta med andra lärare/klasser. För att slippa skrolla så mycket på sidan föreslår jag att du gör en sökning på den rubrik du vill läsa mer om. Prova ”Kringla+F/H” (Mac) eller ”Ctrl+F/H” (PC). Kollaborativa kommentars- och delaytor kan bland annat användas för att snabbt fånga upp var eleverna befinner sig, hur de har förstått mål och syfte med arbetet.

Använda styrplattan på Chromebook - Chromebook Hjälp Styrplattan på Chromebook kan användas för att flytta pekaren, klicka på objekt på skärmen med mera. Så här fungerar det: Ändra inställningar för styrplattan Prezi i undervisningen- mer än bara snygga presentationer – Fröken Jingfors Prezi används av många för att göra snygga presentationer. I detta inlägg kommer jag inte berätta om hur man skapar presentationer i Prezi, utan hur man kan använda Prezi som ett pedagogiskt verktyg som på olika sätt kan bidra till ökat lärandet. Med Prezi kan man bland annat: Flippa undervisningenLåta eleverna ta del av varandras arbete och uppgiftsbeskrivningen i en och samma presentation. Vara flera som har tillgång till samma presentation och man kan vara inne och arbeta i den samtidigt, perfekt för grupparbeten av olika slag.

Google Apps Från vänster: Jonas Knutsson, Anna-Karin Almsvik, Lena Samuelsson, Carolina Borelius, Cecilia Bondesson, Annika Lund-Persson Just nu sitter vi på tåget hem från Mötesplats SFI i Malmö. Vi har varit där och visat upp den hemsida, korta.nu/kalmarsfi, som SFI Studieväg 1 gjort, det senaste året. Elevsajtens Inloggningssida Om din skola eller kommun har ett avtal med någon av leverantörerna till Elevsajten så kan du logga in med skolans användarnamn och lösenord. Där får du en samlad överblick över din skolas tillgängliga produkter och kan ta del av alla förmåner som ingår i din skolas olika serviceavtal och produkter. Förutom din skolas egna förmåner får du alltid information om nyheter och kan kostnadsfritt testa ett flertal andra produkter från alla leverantörer till Elevsajten. Du kan enkelt hitta de senaste och bästa produkterna som finns på marknaden och som är framtagna just för inlärning och digitala lärverktyg.

Allt du behöver veta om Duo - Googles nya videoapp Hangouts, Skype, Facetime, Facebook Messenger. Hoppas du är sugen på en till chattapp för det är i alla fall Google. Företaget har nu släppt Duo, en videochatt-app som utannonserades tidigare i år på Googles utvecklarkonferens. Appen kommer i framtiden även få sällskap av en meddelande-app kallad Allo, men det tar vi då.

Historiska kartor I våra digitala arkiv finns mer än en miljon historiska kartor och de sträcker sig så långt bak i tiden som 1628. Kartorna täcker stora delar av Sverige och är i många fall så välgjorda och rikt utsmyckade att det är frestande att kalla dem för rena konstverk. Inte konstigt kanske, att de ofta ges bort som presenter. Det är gratis att titta på kartorna och vi vågar lova att du hittar något intressant när du tar del av dem. Om du vill kan du även spara ner dem till din dator eller skriva ut dem. Önskar du beställa kartorna i en högre upplösning?

Infoga symboler □ och gör din text lite roligare När man jobbar med olika webbverktyg som Google Classroom, Google formulär o dyl, så kan man inte formatera texten, eftersom allt är förbestämt hur det ska se ut.Men du kan använda symboler för att förstärka din text. Det finns flera olika tilläggsprogram och verktyg som kan hjälpa dig att mata in olika typer av symboler i din text. Google har tagit fram ett verktyg som hjälper dig att göra symboler och så kallade emojis, Google inmatningsverktyg. Massor av appar för Chromebook 3D Tin 3d-modellering i din webbläsare 3DView 3D modellering och utskrifter Ambient Aurea Bakgrundsljuseffekt på ditt fotografi med endast ett klick Any.do Hantera att-göra listor AudioSauna Skapa, mixa och loopa musik Awesome new tab page Skrädddarsy hur det ser ut när du öppnar en ny flik i din webbläsare

Om skribenterna i antologin Titel: Legitimerad lärare i SO-ämnen, 4–9. Fil. mag. i historia.Undervisar i: Geografi, historia, samhällskunskap och religionSkola: Fagrabäckskolan i VäxjöÅrskurser: 7–9Tidigare publicerad i: Förenen eder! Internationella perspektiv på arbetarhistoria. Centrum för arbetarhistoria, Lunds universitetMotto i yrket: ”Det som inte leder till bättre lärande kan vi låta bli.” Hör Mikael Bruér i Lärarpodden #46: ”Mastery learning, samhällskunskap och svårmotiverade elever” »Mikael Bruér använder olika digitala verktyg för att underlätta för elever, men också för att motivera dem. En metod för att göra det svåra mer lättillgängligt för de som har svårt att nå resultat är en variant av så kallat mastery learning.

Lektionsplanering i Google Classroom Med stor sannolikhet använder du och dina elever er av Googles Classroom när ni arbetar både i det fysiska och digitala klassrummet. Här kommer ett litet tips om hur flera av kollegorna i mitt arbetslag, jag själv och säkert flera med oss integrerar lektionsplaneringarna i Classroom för att det ska bli smidigt att hitta, både för eleverna och för oss själva och kollegor som vi samarbetar med. Under fliken “OM” brukar vi lägga en Google Presentation som får samma namn som kursen eller gruppen.

Related:  Educational Technology