background preloader

Kortkommandon - Chromebook Hjälp

Kortkommandon - Chromebook Hjälp

https://support.google.com/chromebook/answer/183101?hl=sv

Related:  GAFEChromebook /GAFEappar och dator

Bästa webbsidorna/apparna för att rita, skriva, måla på din skärm Ett webb-whiteboard. Gå in på sidan och börja skriva eller rita. Pixiclip PixiClip är en interaktiv whitebord som gör att du kan spela in din skärm och dela med dig av filmen. Bästa Chrome-apparna och tilläggen Padlet Mini Padlet är en stor resurs för lärare att få eleverna att samarbeta. Nu finns det som en Chrome-app. Pocket Pocket ger dig möjlighet att spara artiklar, bilder m.m. du hittar på nätet för att använda senare utan internetkoppling.

Flippade klassrum har både för- och nackdelar Några av skälen som lärarna uppger är: vi får mer tid att använda tillsammans med studenter och elever för att diskutera autentiska frågor. Studenterna involveras mer aktivt i lärandeprocessen och metoden bidrar till reflektion både i och utanför klassrummet. Om någon har missat ett undervisningspass finns det möjlighet att ta igen en del via nätet och studenterna kan i större utsträckning arbeta med utrustning som bara finns tillgängligt i klassrummen. Sist men inte minst – studenterna gillar det! Video, klassrummet och video igen

Aktivera och engagera dina elever - några IKT-tips Så här i slutet på terminen börjar många längta efter sommarlov. Då kan det vara bra att skapa lektioner där elevernas aktiveras och engageras. I det här inlägget kommer jag att lyfta tre olika IKT-tips som du kan använda med dina elever i din dagliga undervisning. Alla tre är gratis! Vi börjar med tips ett, Kahoot. Google-klassrummet Vad är Google klassrummet och hur fungerar det? Google Classroom utifrån tre perspektiv "10 anledningar att börja använda Google Classroom i ditt klassrum nu" Systemet är designat för användning i skolan. Det innebär att man utgått från att göra det enkelt för lärare/elever. Tydliga översikter över inlämningar för såväl lärare som elev är ett sådant exempel.Classroom är helt integrerat med Google drive.

Datainspektionen godkänner avtalet mellan utbildningsnämnden i Simrishamns kommun och Google Datainspektionen har godkänt avtalet mellan Barn- och utbildningsnämnden i Simrishamns kommun och Google gällande användandet av molntjänsten Google Apps for Education (GAFE) i skolorna. Tidigare underkände Datainspektionen (DI) i ett utlåtande från den 18 juli 2014 (dnr 988-2014) det dåvarande avtalet och pekade på två brister: – dels menade man att det saknades tydliga uppgifter om för vilka ändamål Google får behandla personuppgifterna, – dels menade man att det saknades tydliga uppgifter om när personuppgifterna raderas vid ett eventuellt upphörande av avtalet mellan nämnden och Google. I det nya utlåtandet från den 16 mars 2015 (dnr 2633-2014) konstaterar Datainspektionen att de två bristerna är åtgärdade i det nya avtalet mellan nämnden och Google: ”Nämnden [Simrishamns kommuns barn- och utbildningsnämnd] har tecknat ett nytt personuppgiftsavtal med biträdet [Google]. Bo Kristoffersson Förvaltningschef Lotta Persson Utvecklingsledare Bo Erixon IT-utvecklare

Använda styrplattan på Chromebook - Chromebook Hjälp Styrplattan på Chromebook kan användas för att flytta pekaren, klicka på objekt på skärmen med mera. Så här fungerar det: Ändra inställningar för styrplattan Så här ställer du in hur snabbt eller långsamt muspekaren rör sig och hur styrplattan fungerar: Logga in på din Chromebook om du inte redan har gjort det. Google Formulär – nu med självrättande quiz-funktion! – Patricia Diaz Äntligen har Google lagt till en självrättande quiz-funktion till Google Formulär! Många av oss använder Google Forms/Formulär för att skapa frågeformulär, till exempel för utvärderingar men även för att stämma av elevernas förkunskaper inför ett nytt arbetsområde, som tillhörande frågor till en ”flipp”, hur grupparbetet fortskrider – ja användningsområdena är många. En del har även använt sig av tillägget Flubaroo för att skapa självrättande quizzer (läs till exempel hur Sara Bruun har lagt upp det här). Några har tyckt att det är lite överkurs med tillägget och använder helt enkelt något annat alternativ (typ Socrative eller liknande).

Allt du behöver veta om Duo - Googles nya videoapp Hangouts, Skype, Facetime, Facebook Messenger. Hoppas du är sugen på en till chattapp för det är i alla fall Google. Företaget har nu släppt Duo, en videochatt-app som utannonserades tidigare i år på Googles utvecklarkonferens. Appen kommer i framtiden även få sällskap av en meddelande-app kallad Allo, men det tar vi då. Duo känns på många sätt som att det fortfarande är under utveckling, men är enkelt att börja med. Du kommer inte ens behöva något Google-konto, utan bara ett telefonnummer som kollas av med ett verfikations-sms (du får fortfarande en användare som kan användas på olika telefoner).

Edpuzzle -steg för steg hur du skapar interaktiva filmer – Fröken Jingfors När jag använder film för att flippa min undervisning vill jag veta vad min elever har lärt sig, om de förstår, vilka slutsatser och reflektioner de gör. Jag vill även kunna planera nästa lektion efter deras förkunskaper och frågor och ge dem personlig återkoppling. Med Edpuzzle kan man göra allt detta och mycket mer! När Zaption stängde ner i somras blev jag så besviken då jag tyckte mig ha hittat det perfekta verktyget men Edpuzzle är helt klart en bra ersättare. Här kommer en beskrivning av vilka verktyg som finns och hur man använder dem. Jag håller även på att spela in en video där jag visar steg för steg hur man gör och filmen kommer att läggas upp här inom kort

Få mer utrymme i mobilen – se magiska tricket! Hur ofta drabbas man inte av för lite utrymme i telefonen (iPhone)? Allt som oftast händer det också när man vill ta kort eller göra något annan som kräver mer utrymme. Och inte vill man radera några bilder heller kanske. Då finns ett superenkelt trick att ta till. Det tar bara några minuter och ger dig 1 gigabyte bara så där.

Related: