background preloader

Random Name Picker

https://www.classtools.net/random-name-picker/

Related:  kolla uppDiversesezenmertSpel i undervisningen

Recension av Xnote - Gå på skattjakt efter virtuella meddelanden Användningsområden I Xnote skapar du eller dina elever virtuella meddelanden som ni kan gömma precis var som helst i hela världen. Ett enkelt och roligt sätt att skicka ett meddelande, en bild eller en tipspromenad till någon du vill komma i kontakt med. Veckans förmåga Värdegrundande förmåga – Att kunna arbeta tillsammans med andra Värdegrundande förmåga – Att göra sitt bästa vid varje tillfälle Kommunikativ förmåga – Samtala, resonera och diskutera. Procedurförmågan – Veta skillnaden mellan fakta och åsikt. Språkinriktad undervisning om Matsmältningen "Genom undervisningen skall eleven få möjlighet att ställa frågor om människan utifrån egna händelser och upplevelser. Undervisningen skall bidra till att eleverna utvecklar förmågan att samtala, tolka och framställa texter och olika estetiska uttryck med naturvetenskapligt innehåll." "Eleverna skall använda biologins begrepp, modeller och teorier för att förklara biologiska samband i människokroppen."

Fängslad! Nobelpriskampen 2006 Kan folk bete sig hur som helst under krig? Nej, som tur är finns speciella lagar som rör mänskliga rättigheter under krig. Lagarna finns samlade i en mängd artiklar under de så kallade Genèvekonventionerna. Nästan alla länder i världen har skrivit under på att de ska följa de här lagarna. En av Röda Korsets uppgifter är att se till att alla länder verkligen gör det. Introduktion » Läs några korta sidor om Röda Korset och Genèvekonventionerna innan du börjar spela!

NE-apparna För att du ska kunna använda apparna krävs att din skola har ett avtal med NE och att du har ett personligt konto skapat på skolan. Om skolan har tillgång till NE via internt nätverk kan du använda apparna utan att logga in.Ordböcker I NE:s ordboksapp får du tillgång till NE:s engelska, spanska, franska och tyska ordböcker. Ordböckerna är dubbelriktade, du kan alltså översätta såväl till som från svenska. Samtliga ordböcker i appen kan också användas offline så att du slipper koppla upp dig när du är utomlands. Stava är speciellt framtagen i utbildningssyfte med årskurs F-3 i åtanke och kan användas av alla skolor som har tillgång till NE.

Flippa klassrummet med seriefigurer Det flippade klassrummet är inte längre en cool nymodighet. För många lärare har det blivit en självklarhet att ibland vända på den traditionella undervisningen. Genom att låta eleverna titta på förklarande filmer som hemläxa får man i stället tid för diskussioner och praktiska uppgifter i klassrummet.

Recension av Notability - Skapa och samla anteckningar på ett ställe Användningsområden och funktioner Notability är en fantastisk app för att skriva eller hålla reda på dina anteckningar och viktiga papper. I den här appen kan du skriva, importera foto, spela in, anteckna i pdf och mycket mer. Verksamhetsförlagd utbildning Ämneslärarprogrammet i dans Utveckling och bedömning under VFU Detta dokument beskriver den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) vid Dans och Cirkushögskolans lärarutbildning. Skriften vänder sig till studenter, VFU handledare och högskolelärare och utgör därmed ett gemensamt underlag inför den handledning, utveckling och bedömning av utvecklingen mot läraryrket, som äger rum i den verksamhetsförlagda delen av utbildningen.

Minecraft i Egypten — Barn Res genom tiden till det gamla Egypten! Kung Farao har många spännande uppdrag och vill gärna ha din hjälp. Du kan också gå på egen upptäcksfärd i Egypten och hitta på saker själv. Du behöver ha Minecraft på din dator för att spela, läs mer om Minecraft här. Bästa digitala verktygen för att utveckla skrivandet Med Bubblr kan du skapa egna berättelser med CC-bilder från flickr. Du kan lägga till pratbubblor eller som jag har gjort, bara textrutor. Du kan antingen skriva ord för att söka bilder eller ta fram någon flickr-användares bilder. Bilderna drar du till rutorna och på var och en kan du lägga till en pratbubbla eller en textruta.

Related:  mariannehultgrenGamesRuota di paroleHERRAMIENTAS TECNOLÓGICAS PARA ACTIVIDADES DE ESCAPElauriebworthy