background preloader

IKT eszközök

Facebook Twitter

Ingyenes hangok, zenék

Puzzle Party. Learning Library. Mobil applikációk az oktatásban (saját gyűjtemény) A blogon sok olyan cikket olvashattatok már, ami az applikációk bemutatásával, leírásával foglalkozik.

Mobil applikációk az oktatásban (saját gyűjtemény)

Most összegyűjtöttem egy csokorba azokat az appokat, melyeket a gyerekekkel a fejlesztő órákon használni szoktunk. Kategóriákba soroltam őket, hogy könnyebb legyen a keresés a számotokra! Mivel az általam használt táblagépek és okos-telefonok Android rendszerűek, ezér a Google Play linkeket illesztettem be, de sok játék megtalálható az App Store-ban is. Ha van olyan applikáció amit ebben a listában nem találtok meg, de ti hasznosnak és jónak tartotok, kérlek írjátok meg nekem az e-mai (tanuljvelemiktval@gmail.com) címemre vagy a FB oldalon üzenetben. Gondolattérkép SimpleMindLite Gondolkodás – Logika 2 Plyers Games Free8foldWayBlock Hexa! Játékos feladatok ovisoknak, kisiskolásoknak Hedgehog LiteKids Brain Trainer FULLLogic & Spatial Intelligence Képkereső, képszerkesztő. The Newspaper Clipping Generator - Create your own fun newspaper. Sway.office. Random Name Picker. ClassroomScreen.

Educational games and puzzles. Mi kell az igazán jó (iskolai) prezentációhoz? Hiába infoguru valaki, és van meg benne az előadóktól elvárható egészséges önbizalom, bizony ezek nem elegendőek egy magával ragadó prezentációhoz.

Mi kell az igazán jó (iskolai) prezentációhoz?

Előző cikkünkben összegyűjtöttük a legnépszerűbb prezentációkészítő akalmazásokat, most pedig azt járjuk körbe, mitől válik igazán hatásossá egy bemutató. Előre viszont már annyit elárulhatok, hogy az „iskolai” és a „munkahelyi” prezentációk titka ugyanaz. Ha a gyerek az iskolában elsajátítja az apró fortélyokat, akkor azokkal a felnőttként is könnyebben boldogul majd. Külcsín, belbecs Ha azt hinnénk, hogy néhány kattintás és digitális látványosság elegendő a jó prezentációhoz, nagyot tévedünk. A technika fejlődésével számos olyan tartalomkészítő oldal áll rendelkezésünkre, amelyekkel kiegészíthetjük mondandónkat: előző cikkünkben végigvettük, milyen előnyei vannak a Prezi-nek vagy épp a Sway-nak, ha jól bánunk ezekkel a programokkal. Van, amit a hallgatóság nem tolerál, de van megoldás A prezentáció a hallgatóságnak szól. TeacherLED Interactive Whiteboard Letter Reveal.

Óra végi értékelés 2. - Szerencsekerék. Tanári kincsestáram: Kódolás számítógép nélkül. Minden évben csatlakozom iskolámmal a Code Week, kódolást népszerűsítő programhoz.

Tanári kincsestáram: Kódolás számítógép nélkül

Az erre való felkészülést már a nyár folyamán elkezdem. A napokban számos olyan jó ötlettel találkoztam, melyek jól használhatók számítógép nélküli kódoláshoz, s úgy gondoltam megosztom veletek. Az általam kipróbált alkalmazást jelzem. Művész 1. Kódelefánt készítése - tavalyi projektem ráhangoló feladata, 1-3. osztály be kell satírozni a négyzeteket az utasításoknak megfelelően a megoldás A gyerekek kiszínezhetik, fület és szemeket is rajzolhatnak rá. 10 HIHETETLEN JÓ ROBOT. IKT-s segédanyagok tanároknak. Változatos IKT-eszközök és digitális pedagógia. Your free online advent calendar - Türchen.com. Kellemes Húsvéti Ünnepeket! - iwishyouto.com. Live Greeting Cards. IKT arzenál. 61+1 ingyenes és jogtiszta fénykép, vektoros grafika, valamint illusztráció (fotó - image) letöltési lehetőség - Andijung Solutions. Sokan egyszerűen a Google-ről szedik le a fotókat.

Ez gyakorlatilag egy jogsértő gyakorlat, amely több problémát is felvet. Lássuk, hogy mik ezek a problémák, és hogy hogyan lehet ezt másképpen – jogtisztán – is csinálni. A cikkben olvashatsz a JOGTISZTA LEHETŐSÉGEK típusai, a SZABAD FELHASZNÁLÁS FORMÁIRÓL, valamint a közzéteszünk 61+1 (!) JOGTISZTA FOTÓ letöltésére alkalmas oldalt. Alapvetően abból kell kiindulni, hogy a más oldalán található fotók nem jogtiszták, mert az a honlap tulajdonosáé. Valójában arról van szó, hogy nem biztos, hogy jogtiszta, mert nagyon nehéz annak az eldöntése, hogy a weboldal tulajdonos saját fotójáról van-e szó (amit tilos másolni az ő engedélye nélkül, még hivatkozással is), esetleg olyan oldalról lett másolva, ahová szintén nem szabályosan került, vagy pedig valóban jogtiszta helyről lett-e letöltve.

Kérj írásban engedélyt a felhasználásra! Készíts saját fotót! Készíttess profi fotóssal fotókat. Parapara Animation. IKT. Tankocka sablonok gyűjteménye. Photograph Puzzle Maker.

PowerPoint

Symbole Commun. GameBuilder. 30 creative ways to use Padlet for teachers and students. I’m always excited when I’m using Padlet. Is it the interface, the way everything is designed, its purpose or the fact that I’m organizing things smoothly? I don’t know. It just makes me happy. And today I’ll try to make you happy as well. How is it that this online Post-it board can make your day? But first: What is Padlet? Padlet can be used by students and by teachers.

Whoever has the Padlet board opened on his smartphone or computer, can see what’s on it and what everyone is writing. How to use Padlet? Using Padlet in the classroom is easy. Here you create an account and make your first board. 30 creative ways to use Padlet for teachers and students. Tekhnologic – Learn. Try. Share. Random Name Picker. Draw a Stickman.

3D nyomtatás

Europeana Gyűjtemények. Interaktív tábla. Okos Doboz feladatok, tudáspróbák, játékok, videók használata. Robotika - kódolás. Untitled. YouTube. Tout Google avec un seul compte Connectez-vous pour accéder à YouTube.

YouTube

KAHOOT! Free vector icons - SVG, PSD, PNG, EPS & Icon Font - Thousands of free icons. Coolappsforschools - home.

Plickers

Padlet.